×
فرهنگی
شناسه خبر : 155769
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/09/01 ساعت 10:21
دادستان کل کشور: تفهیم اتهام باید دقیق باشد

دادستان کل کشور: تفهیم اتهام باید دقیق باشد

دادستان کل کشور با تأکید بر اینکه قضاوت جایگاهی حساس و خطیر دارد، گفت: تفهیم اتهام باید دقیق باشد تا فرد متوجه شود چه اشتباهی مرتکب شده است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: مراسم تحلیف کارآموزان قضائی سراسر کشور در سالن شهدای هفتم تیر ساختمان مرکزی قوه قضائیه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور، محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مسئولان عالی قضایی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی در ابتدای این مراسم به تبیین جایگاه و منزلت مقام قضاوت پرداخته و گفت: قداست کار قضاوت بسیار بالاست و جایگاهی حساس و خطیر دارد.

دادستان کل کشور خطاب به قضات حاضر در مراسم تأکید کرد: شغل خود را رزقی معنوی بدانید که خداوند متعال آن را روزی‌تان کرده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی تصریح کرد: جایگاه قضاوت به حدی حساس و خطیر است که متصدیان امور نیز دقت فوق‌العاده دارند تا افراد شایسته و توانمند برای این جایگاه انتخاب شوند.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه در گزینش افراد برای این جایگاه مهم، توجه به ظواهر اصل نیست، گفت: توجه به امانتداری و درستکاری افراد برای دستگاه قضائی مهم است و این قبیل شاخص‌ها مدنظر قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی با بیان اینکه قلب انسان باید به سمت خدا باشد تا در مسیر درست حرکت کند، گفت: قاضی باید پیوسته قلبش به سمت خدا باشد در غیر این صورت توانایی عبور از دام‌هایی که در مسیرش قرار خواهد گرفت، بر نمی‌آید.

او با تأکید بر اینکه قضات تلاش کنند از انجام اقداماتی که مناسب این جایگاه نیست دوری کنند، تصریح کرد: یکی از مسائلی که می‌تواند برای قاضی مشکل ایجاد کند، نقل حوائج شخصی نزد دیگران است.

دادستان کل کشور توصیه کرد: رعایت انصاف بر اساس قواعد و قوانین، برای قضات مهم است؛ لذا در تمامی پرونده‌ها و حالات انصاف را از دست ندهید.

او گفت: تشخیص نوع تأمین در اوایل کار قاضی، امری سخت است، اما قاضی تازه‌کار می‌تواند برای تشخیص نوع تأمین، از افراد با تجربه سوال و تحقیق کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی با اشاره به ضرورت اقناع‌سازی متهمان هر پرونده، گفت: تفهیم اتهام باید دقیق باشد تا فرد متوجه شود که چه اشتباهی مرتکب شده است، بنابراین قاضی باید شکایت را برای فرد تبیین کند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه ما در دستگاه قضایی دنبال اصلاح هستیم و تمام آرا باید جنبه اصلاحی داشته باشند، تأکید کرد: ما در رسیدگی‌ها و صدور احکام به دنبال مجازات صرف نیستیم بلکه هدف غایی از صدور آرای قضایی اصلاح و بازاجتماعی کردن افراد است.

او در پایان گفت: انجام کار زیاد نباید باعث شود که قضات از خانواده خود غافل شوند، چرا که طبق روایات، انسان مؤمن باید به رأی و نظر خانواده خود نیز احترام بگذارد.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
X
آگهی تبلیغاتی