×
فرهنگی
شناسه خبر : 155769
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/09/01 ساعت 10:21
دادستان کل کشور: تفهیم اتهام باید دقیق باشد

دادستان کل کشور: تفهیم اتهام باید دقیق باشد

دادستان کل کشور با تأکید بر اینکه قضاوت جایگاهی حساس و خطیر دارد، گفت: تفهیم اتهام باید دقیق باشد تا فرد متوجه شود چه اشتباهی مرتکب شده است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: مراسم تحلیف کارآموزان قضائی سراسر کشور در سالن شهدای هفتم تیر ساختمان مرکزی قوه قضائیه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور، محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مسئولان عالی قضایی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی در ابتدای این مراسم به تبیین جایگاه و منزلت مقام قضاوت پرداخته و گفت: قداست کار قضاوت بسیار بالاست و جایگاهی حساس و خطیر دارد.

دادستان کل کشور خطاب به قضات حاضر در مراسم تأکید کرد: شغل خود را رزقی معنوی بدانید که خداوند متعال آن را روزی‌تان کرده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی تصریح کرد: جایگاه قضاوت به حدی حساس و خطیر است که متصدیان امور نیز دقت فوق‌العاده دارند تا افراد شایسته و توانمند برای این جایگاه انتخاب شوند.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه در گزینش افراد برای این جایگاه مهم، توجه به ظواهر اصل نیست، گفت: توجه به امانتداری و درستکاری افراد برای دستگاه قضائی مهم است و این قبیل شاخص‌ها مدنظر قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی با بیان اینکه قلب انسان باید به سمت خدا باشد تا در مسیر درست حرکت کند، گفت: قاضی باید پیوسته قلبش به سمت خدا باشد در غیر این صورت توانایی عبور از دام‌هایی که در مسیرش قرار خواهد گرفت، بر نمی‌آید.

او با تأکید بر اینکه قضات تلاش کنند از انجام اقداماتی که مناسب این جایگاه نیست دوری کنند، تصریح کرد: یکی از مسائلی که می‌تواند برای قاضی مشکل ایجاد کند، نقل حوائج شخصی نزد دیگران است.

دادستان کل کشور توصیه کرد: رعایت انصاف بر اساس قواعد و قوانین، برای قضات مهم است؛ لذا در تمامی پرونده‌ها و حالات انصاف را از دست ندهید.

او گفت: تشخیص نوع تأمین در اوایل کار قاضی، امری سخت است، اما قاضی تازه‌کار می‌تواند برای تشخیص نوع تأمین، از افراد با تجربه سوال و تحقیق کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی با اشاره به ضرورت اقناع‌سازی متهمان هر پرونده، گفت: تفهیم اتهام باید دقیق باشد تا فرد متوجه شود که چه اشتباهی مرتکب شده است، بنابراین قاضی باید شکایت را برای فرد تبیین کند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه ما در دستگاه قضایی دنبال اصلاح هستیم و تمام آرا باید جنبه اصلاحی داشته باشند، تأکید کرد: ما در رسیدگی‌ها و صدور احکام به دنبال مجازات صرف نیستیم بلکه هدف غایی از صدور آرای قضایی اصلاح و بازاجتماعی کردن افراد است.

او در پایان گفت: انجام کار زیاد نباید باعث شود که قضات از خانواده خود غافل شوند، چرا که طبق روایات، انسان مؤمن باید به رأی و نظر خانواده خود نیز احترام بگذارد.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گروسی: بازرسی‌ها در ایران از سر گرفته‌ شده است
مرگ سالی 20 هزار نفر در تصادفات در کشور
قتل کارگردان و بازیگر هالیوودی و همسرش
خیبر خرم‌آباد – استقلال؛ آزمون دشوار آبی‌ها پیش از نبرد آسیایی
رونمایی از 5 اتوبوس برقی تولید داخل در هفته جاری
کابینه افراطی و ضربه به یهودیان
قتل مرد ثروتمند به خاطر اجاره خانه!
خداداد عزیزی از خانواده‌ها عذرخواهی کرد
نوزاد عراقی با دندان به دنیا آمد
نرخ مهاجرت نخبگان، سیل آسا؛ بازگشت، قطره‌ای
با تقویت روابط با همسایگان تحریم‌های آمریکا اثری نخواهد داشت
جزئیات واریز مرحله جدید سود سهام عدالت اعلام شد
قسمت اول ؛ ما بی‌سوادیم ؟!
سینما ایران ثبت نشد، رها شد، سوخت!
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
67 هزار نفر در کاروان های حج ثبت نام کردند
بازخوانی استراتژی امنیت ملی آمریکا: ادعا، اقدام و پیامد
بنزین و اعتراضات
کشته شدن 4 نیروی دولت الجولانی در ادلب
ادامه حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری
پیدا شدن پرچم داعش در خودروی مهاجمان استرالیا
بخشنامه ساعت کاری جدید دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
آغاز سفر دور روزه سخنگوی دولت به استان مرکزی
معادله قدرت؛ فراتر از ارقام دفاعی
دوفوریتی | عمل‌های زیباییی اینستاگرامی با قیچی خیاطی و موچین آرایشگاه!
کدام استان‌ها برفی می‌شوند؟
آغاز فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + جدول خودرو و زمان تحویل
بازگشت یک ورزشکار دیگر به ایران پس از تغییر تابعیت
پیروزی راست‌گرایان در شیلی؛ خوزه آنتونیو کاست رئیس‌جمهور شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 24 آذر 1404
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 آذر + وضعیت استانها
پهپاد هیدروژنی چین رکورد طولانی‌ترین پرواز را شکست
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
X
آگهی تبلیغاتی