×
فرهنگی
شناسه خبر : 155566
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/28 ساعت 13:59
ورود به فصل معضلات ترافیک

اسماعیل کهرم*

ورود به فصل معضلات ترافیک

در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، بین اتومبیل تک سرنشین و چندسرنشین فرق می‌گذارند از این رو همسایه‌ها با هم قرار می‌گذارند تا نوبتی همگی با یک اتومبیل به سر کار بروند. اما ما چاره‌ای برای تک سرنشین و چندسرنشین نیندیشیده‌ایم. اما ما مثل اینکه به کسانی که تک سرنشین هستند جایزه می‌دهیم به جای اینکه تنبیه‌شان کنیم که تک سرنشین نباشند.

نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه: به گفته کارشناسان هواشناسی از دیروز مجددا هوای تهران آلوده شده و امروز آلوده‌ترین روز خواهد بود. اکنون شروع فصل آلایندگی هوا اگر نگوییم در ایران که در تهران است.البته این یک پدیده بین‌المللی است و کشورهای دیگر هم در این شریک هستند. متاسفانه آنها هم بند را آب داده‌اند یعنی اینکه به یک بن‌بستی رسیده‌اند که آنها هم دنبال راه حل هستند.

ما برخی از اقدامات را انجام داده‌ایم ولی کافی نیست. اقداماتی که لازم هست ولی کافی نیست. در ایالات متحده در اتوبان می‌رانید و یکباره می‌بینید که یک جاده منحرف می‌شود و هزار خودرو در صف ایستاده‌اند که به آن جاده وارد شوند و جاده دیگری خلوت به نظر می‌رسد. جاده‌ای که هزار خودرو در صف انتظار پیوستن به آن است، کسانی هستند که تک سرنشین هستند. یعنی اتومبیل‌هایی که تک سرنشین هستند در جاده شلوغی می‌رانند که تک سرنشین‌های دیگر نیز در آن می‌رانند و جاده‌های خلوت متعلق به کسانی است که چند سرنشین دارد.

بنابراین یکی از اقداماتی که می‌تواند انجام گیرد اینکه اتومبیل‌های تک سرنشین را ازچند سرنشین جدا کنند. لذا در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، بین اتومبیل تک سرنشین و چندسرنشین فرق می‌گذارند از این رو همسایه‌ها با هم قرار می‌گذارند تا نوبتی همگی با یک اتومبیل به سر کار بروند. اما ما چاره‌ای برای تک سرنشین و چندسرنشین نیندیشیده‌ایم. اما ما مثل اینکه به کسانی که تک سرنشین هستند جایزه می‌دهیم به جای اینکه تنبیه‌شان کنیم که تک سرنشین نباشند.

کار دیگری که انجام می‌دهند و ما نمی‌توانیم این است که دست به ترکیب جنگل‌ها نمی‌زنند. آنها نمی‌گذارند در منطقه‌ای سد ساخته شود و یا جاده‌های متعدد احداث شود. در نتیجه ما عملا اقدامی نکرده‌ایم. از طرفی در آن کشورها گسترش مترو را شاهد هستیم درحالی که ظاهرا توانسته‌ایم هواپیمای جت تولید کنیم ولی متاسفانه یک واگن مترو نمی‌توانیم بسازیم و از جمهوری چک و یوگسلاوی وارد می‌کنیم. بنابراین آنها یک صراحت و صلابتی دارند که  مدیران ما اینگونه نیستند. در نتیجه ما یک واگن که حداقل تکنولوژی را می‌طلبد تولید نمی‌کنیم تا اقلا واگن‌های قطار زیرزمینی برای جابه‌جایی مسافران بیشتر، زیاد شوند. ناوگان وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها نیز به اندازه کافی نیستند تا به تعداد زیاد مراجعین بتوانند جواب دهند.

کشورهای دیگر این ملاحظات را کرده‌اند. یعنی ازطرفی آمده‌اند و تعداد ناوگان شهری را زیاد کرده‌اند به طوری که اتوبوس‌ها، مترو، تاکسی در دسترس مردم باشد و از طرف دیگر بحث اتومبیل تک سرنشین و پرسرنشین را لحاظ کرده‌اند و با این راهکارها به جایی رسیده‌اند که واقعا صرف نمی‌کند افراد از اتومبیل شخصی استفاده روزانه کنند. به یاد دارم روزی از اتومبیل شخصی در لندن استفاده کردم و هفتاد پوند هزینه پارکینگ پرداختم درحالی که با پنج پوند می‌توانستم با قطار زیرزمینی داخل لندن بروم و به کارم برسم و به شهر خودم برگردم. اینها تصادفا به وجود نیامده و فکر حساب شده‌ای است که در نتیجه از نظر اقتصادی صرف می‌کند تا افراد با قطار زیرزمینی به لندن برود و کار خود را انجام دهد تا با اتومبیل شخصی به جای اینکه هزینه پارکینگ بپردازد .

* استاد دانشگاه


روزنامه آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت