×
اقتصادی
شناسه خبر : 155525
تاریخ انتشار : شنبه 1402/08/27 ساعت 19:43
افت سهام بانکی‌ها و خودرویی‌ها عامل ریزش بورس در اولین روز هفته

افت سهام بانکی‌ها و خودرویی‌ها عامل ریزش بورس در اولین روز هفته

در جریان معاملات امروز 27 آبان ماه بازار سرمایه، شاخص‌های عملکردی بورس قرمزپوش بودند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: امروز از ابتدای معاملات عرضه‌ها نسبت به روز چهارشنبه افزایش یافت و تا پایان معاملات ادامه‌دار بود، موضوع جریمه بانک‌ها به دلیل پرداخت نکردن تسهیلات مسکن، موضوعی است که طی چند روز گذشته بر سر زبان‌های افتاده است و بورس بازهم به دلیل این ریسک، با چالش روبرو شده است.

وزیر اقتصاد اعلام کرده بانک‌هایی که به تکالیف خود در پرداخت تسهیلات قانون جهش تولید مسکن عمل نکرده‌اند، ۲۶ هزار میلیارد تومان جریمه قطعی شدند. این در حالی است که پس از مدت‌ها، امسال وضعیت عملیاتی بانک‌ها به دلیل کاهش نرخ بهره حقیقی منفی، بهبود یافته بود.

اهالی بازار معتقد هستند بازهم سهامدار خرد در این بازار جریمه شد نه گروه بانکی که البته این موضوع را نیز مطرح می‌کنند که این اتفاقات برای صنعت بانک ریشه‌ای عمیق‌تر دارد.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس

 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به واسطه افت سنگینی که در گروه بانکی رخ داد، روز چهارشنبه و امروز وضعیت نامتعادلی را به خود گرفت و از میانگین 55 روزه کمی فاصله گرفته است تا تلاش برای ادامه روند صعودی و شکست مقاومت 55 روزه شاخص کل ناکام بماند.

البته امروز خودرویی ها هم به عنوان لیدر سنتی بازار منفی بودند تا این نمادها نیز نقش پررنگی در ریزش امروز بورس داشته باشند.

پایبندی بورس به لیدر کلاسیک خود

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: از زمان عرضه سهام ایران خودرو و سایپا در بورس، صنعت خودرو به عنوان لیدر جای خود را در بازار پیدا کرد. البته که در مقاطعی هم صنایع دیگر به عنوان لیدر بازار فعالیت می‌کردند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در این میان سهام شرکت‌های خودروساز بزرگ کشور و همچنین محصولات این شرکت‌ها هم در بازار سرمایه و در فضای فروش محصول و بازار با چالش‌هایی همراه بوده است.

او افزود: زیان انباشته سالیان اخیر این صنعت به همراه مالکیت شرکتی و انحصار بازار به همراه قیمت گذاری دستوری همیشه به عنوان چالش‌ این صنعت مطرح بوده است.

مومنی تصریح کرد: در صورتی که صنعت خودروی کشور حال و روز خوبی داشته باشد، می توان امیدوار بود بورس نیز وضعیت متعادل به خود بگیرد. به هرحال بورس به لیدر سنتی و کلاسیک خود پایبند بوده و همیشه از این صنعت پیروی می کند.

عملکرد منفی شاخص های بورس

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس 10 هزار و 304 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 28 هزار و 579 واحد رسید. امروز این شاخص با بازدهی منفی ۰.۵۱ درصدی مواجه شد.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 203 واحد در رقم 701 هزار و 930 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 3 صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت 29 واحدی به رقم 24 هزار و 947 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 51 واحد به سطح 126 هزار و 251 واحد رسید.

تداوم خروح پول حقیقی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 22 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد خساپا (سایپا)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای سامان (بانک سامان)، ثفارس (عمران ‌و توسعه‌ فارس‌) و فزر (پویا زرکان آق دره) تعلق داشت.

کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 7 هزار و 643 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 73 میلیارد تومان بود که یک درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 7 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 567 میلیارد تومان رسید.

رشد 45 درصدی ارزش صف‌های خرید بورس 

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 239 نماد و تعداد نمادهای منفی 557 نماد بوده است. یعنی 70 درصد نمادها سرخ پوش بودند.

در معاملات شنبه، 61 نماد صف خرید داشتند و 39 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 45 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 257 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 11 درصدی به 313 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۴.۱ میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به ۲۲.۹ میلیون تومان رسید.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
رئال مادرید 3-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند
خسروپناه: انسجام اجتماعی راه تحقق تمدن نوین اسلامی است
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 9 شهریور؛ صعود ادامه‌دار یا توقف؟
7 شایعه که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
مخالفت بغداد با تمدید ماموریت نیروهای ائتلاف آمریکایی
تشکیل مجمع نمایندگان ملت مبعوث در مجلس
ایران دوباره قهرمان بدمینتون آسیای میانه شد
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای دوشنبه 9 شهریور؛ سکون یا آغاز موج تازه؟
آمریکا در G20 با چالش چین و تعرفه‌ها روبه‌رو شد
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
ورود اسطوره تنیس به تالار مشاهیر
جدول خاموشی برق کرمانشاه دوشنبه 9 شهریور 1405 + برنامه قطعی برق
چرا ترامپ روی ونزوئلا و خلیج فارس دست گذاشت؟
قیمت بنزین در سرزمینهای اشغالی رکورد زد
سفر پزشکیان به بیشکک برای شرکت در اجلاس شانگهای
ترکیب احتمالی رئال و مالاگا
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین با افزایش خطر نارسایی قلبی مرتبط است
نخستین نشست کمیته توافق دفاعی مکه در استانبول