×
سیاسی
شناسه خبر : 155508
تاریخ انتشار : شنبه 1402/08/27 ساعت 16:17
پیش‌بینی‌ها محقق شد؛ ایجاد بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی

«نورنیوز» شکل‌گیری بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی را بررسی کرد؛

پیش‌بینی‌ها محقق شد؛ ایجاد بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی

از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد، موضوع تاب‌آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: پایگاه خبری المیادین به نقل از رسانه‌های اسرائیلی گزارش داد که نهاد امنیتی این رژیم در حال بررسی امکان کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده‌باش در ارتش است. رژیم صهیونیستی در آغازین روزهای دور جدید درگیری‌ها میان این رژیم و مقاومت فلسطین حدود ۳۶۰ هزار سرباز ذخیره ارتش را از سراسر جهان برای حضور در جبهه‌های جنگ فراخواند که بزرگترین فراخوان از زمان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده اکنون بیش از ۸ درصد از نیروی کار رژیم اشغالگر قدس به عنوان سرباز در جبهه‌های جنگ حضور دارند.

سایت انگلیسی فایننشال تایمز پیشتر با اشاره به خسارات هنگفتی که جنگ غزه از هفتم اکتبر به اقتصاد رژیم اشغالگر اسرائیل وارد کرده نوشت: تقاضا به‌طور کلی در اسرائیل کاهش یافته و شرکت‌ها درهای خود را بسته‌اند، به‌ویژه پس از اینکه مصرف‌کنندگان و کارگران برای سربازی به نیروهای احتیاط ارتش فراخوانده شدند شرکت‌ها از کارمندانشان  تخلیه شده‌اند.

حدود چهل روز قبل و پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد موضوع تاب آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.

اگرچه دولت اسرائیل با فراخوان صدها هزار نیروی ذخیره ارتش تلاش کرد تا با پیگیری راهبرد جنگ پرشدت و کوتاه مدت ضمن جبران شکست اولیه، اهداف تعیین شده شامل نابودی حماس و آزادی کامل اسرا را محقق سازد اما اکنون با گذشت بیش از چهل روز از آغاز جنگ و تحمل خسارت‌های سنگین انسانی و مالی به هیچ‌یک از اهداف تعیین شده دست نیافته و با بحران تاب‌آوری نیز روبه‌رو شده است.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اخیراً با انتشار گزارش اعلام کرد: هزینه روزانه عملیات نظامی علیه حماس  ۲۰۰ میلیون شِکِل (معادل ۵۵ میلیون دلار) است و این آمار، بدون احتساب خسارات اقتصادی روزانه ناشی از تعطیلی کارخانه ها و شرکت‌ها و آسیب‌های ناشی از موشک باران شهرهای اسرائیل است.

در یک نگاه کلی می‌توان تبعات مخرب عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی را شامل این مواردی چون؛ اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاه، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر، توقف پروژه‌های عمرانی بزرگ چون شهرک‌سازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش شدید نیروی‌کار، سقوط بورس، کاهش امنیت غذایی، کاهش ارزش شِکِل (واحد پولی رژیم صهیونیستی)، آسیب به خطوط انتقال نفت و گاز، کاهش سرمایه‌گذاری خارجی، توقف ورود گردشگران خارجی به سرزمین‌های‌اشغالی و کاهش درآمد توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی به دلیل توقف عملیات کشاورزی در مناطق جنگی، کمبود و نایابی کالاهای اساسی و کاهش شدید نرخ بهره‌وری در بخش‌های دولتی عنوان کرد.

بر همین اساس روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از قول مؤسسه اعتبارسنجی «استاندارد اند پورز» اعلام کرد که چشم‌انداز اعتباری رژیم صهیونیستی از وضعیت «ثبات» به وضعیت «منفی» کاهش یافته است. این مؤسسه دلیل کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را آثار عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد این رژیم اعلام و پیش‌بینی کرد که جنگ بیشتر از سه تا شش ماه ادامه نخواهد یافت.

مجموعه عوامل ذکر شده در کنار بحران‌های سیاسی و اجتماعی رو به تزاید در سرزمین‌های اشغالی نشان می دهد که دولت اسرائیل بدون دستیابی به اهداف اعلامی، عملا با بحران تاب آوری روبرو شده و اتخاذ تصمیم جدید برای  کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده باش در ارتش نیز با این هدف انجام شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
وحشت خاموش در اسرائیل
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 14:00
نورنیوز از فروریختن تاب‌آوری اجتماعی در میان مردم سرزمین‌های اشغالی گزارش می‌دهد؛
وحشت خاموش در اسرائیل
در گزارش‌های برخی از نهادهای تحقیقاتی غربی بر این موضوع تأکید شده که اسرائیل با نوعی «تاب‌آوری نامتقارن» مواجه است؛ ارتشی قوی اما مردمی مضطرب، فناوری پیشرفته اما جامعه‌ای گسیخته، قدرت سایبری بالا اما فقدان اجماع داخلی بر سر ارزش‌های بنیادین. تازه درباره آن بخش مثبت گزارش نهادهای غربی هم حرف و حدیث فراوان است.
بازی مقصرسازی از کی‌یف تا تل‌آویو؛ دو شکست و یک فرمول!
شنبه 1402/08/27 ساعت 14:39
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی مقصرسازی از کی‌یف تا تل‌آویو؛ دو شکست و یک فرمول!
فرار رو به جلو از طریق مقصر جلوه دادن دیگران، بیان‌گر آن است که رئیس جمهور اوکراین و نخست‌وزیر رژیم اسرائیل هر دو به آخر خط نزدیک شده و از همین رو زمینه‌سازی ذهنی برای تبرئه خود از شکست را آغاز کرده‌اند.
آلمان‌ها در غزه به دنبال چه می‌گردند؟
سه‌شنبه 1402/08/23 ساعت 20:04
نورنیوز بررسی کرد؛
آلمان‌ها در غزه به دنبال چه می‌گردند؟
بدیهی است که دولت‌مردان آلمان به دلیل وابستگی به لابی صهیونیستی، التزام خود به پیروی بی‌چون‌وچرا از آمریکا و برخی اهداف جاه‌طلبانه شخصی، چشم به روی نسل‌کُشی فلسطینی‌ها در غزه بسته و به حمایت از استمرار جنایات صهیونیست‌ها می‌پردازند.
نظرات

آخرین اخبار
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است