×
سیاسی
شناسه خبر : 155508
تاریخ انتشار : شنبه 1402/08/27 ساعت 16:17
پیش‌بینی‌ها محقق شد؛ ایجاد بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی

«نورنیوز» شکل‌گیری بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی را بررسی کرد؛

پیش‌بینی‌ها محقق شد؛ ایجاد بحران تاب‌آوری در رژیم صهیونیستی

از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد، موضوع تاب‌آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: پایگاه خبری المیادین به نقل از رسانه‌های اسرائیلی گزارش داد که نهاد امنیتی این رژیم در حال بررسی امکان کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده‌باش در ارتش است. رژیم صهیونیستی در آغازین روزهای دور جدید درگیری‌ها میان این رژیم و مقاومت فلسطین حدود ۳۶۰ هزار سرباز ذخیره ارتش را از سراسر جهان برای حضور در جبهه‌های جنگ فراخواند که بزرگترین فراخوان از زمان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده اکنون بیش از ۸ درصد از نیروی کار رژیم اشغالگر قدس به عنوان سرباز در جبهه‌های جنگ حضور دارند.

سایت انگلیسی فایننشال تایمز پیشتر با اشاره به خسارات هنگفتی که جنگ غزه از هفتم اکتبر به اقتصاد رژیم اشغالگر اسرائیل وارد کرده نوشت: تقاضا به‌طور کلی در اسرائیل کاهش یافته و شرکت‌ها درهای خود را بسته‌اند، به‌ویژه پس از اینکه مصرف‌کنندگان و کارگران برای سربازی به نیروهای احتیاط ارتش فراخوانده شدند شرکت‌ها از کارمندانشان  تخلیه شده‌اند.

حدود چهل روز قبل و پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی که دور جدیدی از درگیری‌های نظامی شدید میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را رقم زد موضوع تاب آوری هریک از طرفین درگیری در یک جنگ طولانی، همواره یکی از اصلی ترین موضوعات مورد توجه کارشناسان امور راهبردی بوده است.

اگرچه دولت اسرائیل با فراخوان صدها هزار نیروی ذخیره ارتش تلاش کرد تا با پیگیری راهبرد جنگ پرشدت و کوتاه مدت ضمن جبران شکست اولیه، اهداف تعیین شده شامل نابودی حماس و آزادی کامل اسرا را محقق سازد اما اکنون با گذشت بیش از چهل روز از آغاز جنگ و تحمل خسارت‌های سنگین انسانی و مالی به هیچ‌یک از اهداف تعیین شده دست نیافته و با بحران تاب‌آوری نیز روبه‌رو شده است.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اخیراً با انتشار گزارش اعلام کرد: هزینه روزانه عملیات نظامی علیه حماس  ۲۰۰ میلیون شِکِل (معادل ۵۵ میلیون دلار) است و این آمار، بدون احتساب خسارات اقتصادی روزانه ناشی از تعطیلی کارخانه ها و شرکت‌ها و آسیب‌های ناشی از موشک باران شهرهای اسرائیل است.

در یک نگاه کلی می‌توان تبعات مخرب عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی را شامل این مواردی چون؛ اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاه، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر، توقف پروژه‌های عمرانی بزرگ چون شهرک‌سازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش شدید نیروی‌کار، سقوط بورس، کاهش امنیت غذایی، کاهش ارزش شِکِل (واحد پولی رژیم صهیونیستی)، آسیب به خطوط انتقال نفت و گاز، کاهش سرمایه‌گذاری خارجی، توقف ورود گردشگران خارجی به سرزمین‌های‌اشغالی و کاهش درآمد توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی به دلیل توقف عملیات کشاورزی در مناطق جنگی، کمبود و نایابی کالاهای اساسی و کاهش شدید نرخ بهره‌وری در بخش‌های دولتی عنوان کرد.

بر همین اساس روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از قول مؤسسه اعتبارسنجی «استاندارد اند پورز» اعلام کرد که چشم‌انداز اعتباری رژیم صهیونیستی از وضعیت «ثبات» به وضعیت «منفی» کاهش یافته است. این مؤسسه دلیل کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را آثار عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد این رژیم اعلام و پیش‌بینی کرد که جنگ بیشتر از سه تا شش ماه ادامه نخواهد یافت.

مجموعه عوامل ذکر شده در کنار بحران‌های سیاسی و اجتماعی رو به تزاید در سرزمین‌های اشغالی نشان می دهد که دولت اسرائیل بدون دستیابی به اهداف اعلامی، عملا با بحران تاب آوری روبرو شده و اتخاذ تصمیم جدید برای  کاهش تعداد سربازان ذخیره و خارج کردن برخی از آنها از وضعیت آماده باش در ارتش نیز با این هدف انجام شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
وحشت خاموش در اسرائیل
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 14:00
نورنیوز از فروریختن تاب‌آوری اجتماعی در میان مردم سرزمین‌های اشغالی گزارش می‌دهد؛
وحشت خاموش در اسرائیل
در گزارش‌های برخی از نهادهای تحقیقاتی غربی بر این موضوع تأکید شده که اسرائیل با نوعی «تاب‌آوری نامتقارن» مواجه است؛ ارتشی قوی اما مردمی مضطرب، فناوری پیشرفته اما جامعه‌ای گسیخته، قدرت سایبری بالا اما فقدان اجماع داخلی بر سر ارزش‌های بنیادین. تازه درباره آن بخش مثبت گزارش نهادهای غربی هم حرف و حدیث فراوان است.
بازی مقصرسازی از کی‌یف تا تل‌آویو؛ دو شکست و یک فرمول!
شنبه 1402/08/27 ساعت 14:39
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی مقصرسازی از کی‌یف تا تل‌آویو؛ دو شکست و یک فرمول!
فرار رو به جلو از طریق مقصر جلوه دادن دیگران، بیان‌گر آن است که رئیس جمهور اوکراین و نخست‌وزیر رژیم اسرائیل هر دو به آخر خط نزدیک شده و از همین رو زمینه‌سازی ذهنی برای تبرئه خود از شکست را آغاز کرده‌اند.
آلمان‌ها در غزه به دنبال چه می‌گردند؟
سه‌شنبه 1402/08/23 ساعت 20:04
نورنیوز بررسی کرد؛
آلمان‌ها در غزه به دنبال چه می‌گردند؟
بدیهی است که دولت‌مردان آلمان به دلیل وابستگی به لابی صهیونیستی، التزام خود به پیروی بی‌چون‌وچرا از آمریکا و برخی اهداف جاه‌طلبانه شخصی، چشم به روی نسل‌کُشی فلسطینی‌ها در غزه بسته و به حمایت از استمرار جنایات صهیونیست‌ها می‌پردازند.
نظرات

آخرین اخبار
واژگونی قایق در نیجریه؛ 50 نفر جان باختند
زلزله در فیفا؛ پروژه برکناری اینفانتینو کلید خورد
مسن‌ترین فرد جهان 117 ساله شد
جزییات افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ علایم و استانهای درگیر
اعتصاب کارگری فعالیت فرودگاه اسرائیل را مختل کرد
تصادف یک خرس قهوه‌ای در سوادکوه با قطار
صعود «تات» و «رحمانی» به یک‌چهارم نهایی کشتی آزاد جوانان جهان
برنامه قطعی برق لرستان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها
حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان
یادگارهای اکبر عبدی در موزه اردبیل ماندگار شد
هاآرتص: 20هزار کودک در غزه کشته شدند؛روزانه 28کودک
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
ترامپ هیچ راهبردی برای جنگ ایران نداشت
بازگشت «صبح جمعه با شما» به رادیو
وزیر کار زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را اعلام کرد + فیلم
اسرائیل با حمله به فرودگاه ادلب، پیمان مکه را محک زد
مستندسازی جنایت مدرسه میناب در دادگاه‌های بین‌المللی
رقابت برای جانشینی گوترش داغ شد
باند سارقان طلا با 8 سرقت در چند استان متلاشی شد
بیرانوند با مدال آسیایی از سربازی معاف می‌شود؟
دماوند، زیر پای دانش‌آموز شیرازی
چین و امارات رزمایش مشترک «سپر شاهین 2026» برگزار می‌کنند
تهران از امروز خنک تر می شود
رئیس جمهور: هیچ‌گاه مقابل قلدری سر خم نمی‌کنیم
واکنش دولت به شایعه بنزین 80 هزار تومانی
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 30 مرداد
8 تصادف مرگبار در تهران با 10 کشته در یک هفته
مخالفان نتانیاهو در آستانه پیروزی در انتخابات
مخالفت چین با جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران
پیش بینی بورس فردا شنبه 31 مرداد/ بورس صعود می کند؟
«کارآگاه علوی 3» از امشب پخش می‌شود+ فیلم
برکناری‌ مقام های موساد؛ نشانه‌ شکست اسرائیل در جنگ با ایران
هفته طلایی برای سهامداران؛ بورس در مسیر 7 میلیونی شدن
نفیو: فشار اقتصادی بیشتر، ایران را تسلیم نمی‌کند
طارمی به فوتبال آسیا بازمی گردد؟
نواف سلام: نظامیان اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شوند
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز جمعه 30 مرداد
برونو فرناندز، شانس اول بهترین بازیکن لیگ برتر
سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ 12 روزه ظاهر شدیم
بدهی آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار عبور کرد
بیت‌کوین آماده جهش دوباره قیمت
ولیعهد عربستان راهی فرانسه می شود
سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات دشمن، کوبنده خواهد بود
مانع تراشی آمریکا برای حضور محمود عباس در سازمان ملل
نتایج اولیه کنکور 1405 اواخر شهریور اعلام می‌شود
قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت
جنگ با ایران را متوقف کنید
هشدار سیلاب در مازندران؛ گردشگران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
بنزین 80 هزار تومانی تکذیب شد
سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری در آلاسکا با 8کشته