×
سیاسی
شناسه خبر : 155347
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/24 ساعت 12:33
ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد

اختصاصی؛

ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد

در خصوص ارتباط شرکت «خوشگوار» ایران با شرکت کوکاکولای آمریکا، در حالی که مدیران این شرکت از پاسخگویی استنکاف می‌کنند، اسنادی که پیشتر وال استریت ژورنال منتشر کرده، ارتباط خوشگوار با کوکاکولای آمریکا را تأیید می‌کند.

نورنیوز ـ گروه سیاست: این روزها و با اوج‌گیری جنایت‌های فجیع رژیم صهیونیستی در کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان بی‌پناه فلسطینی، موج جهانی تحریم شرکت‌های آمریکایی و اسرائیلی به‌ویژه آن گروه که مستقیم یا با واسطه منافع فعالیت‌های اقتصادی آنها در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد رو به گسترش است.

در ایران نیز طی هفته‌های اخیر، موضوع شیوه ارتباط شرکت «خوشگوار» ایران که تولیدکننده نوشابه کوکاکولا در کشورمان است با شرکت کوکاکولای آمریکا به یکی از سوژه‌های مهم رسانه‌های کشور تبدیل شده است.

حساسیت‌های جهانی نسبت به نسل‌کشی فلسطینیان از سوی اسرائیل در غزه به حدی است که مروری کوتاه بر جراید انگلیسی، عرب‌زبان و حتی عبری طی یکی دو هفته اخیر و بررسی تیتر این رسانه‌ها در این بازه زمانی، انبوهی از یادداشت‌ها و گزارش‌ها را به ما نشان می‌دهد که با طرح سوالی مبنی بر اینکه «آیا شما یک فلسطینی را کشته‌اید؟»، نشان‌های تجاری آمریکایی که حامی رژیم صهیونیستی هستند را به چالش کشیده‌اند.

شرکت آمریکایی «کوکاکولا» در رأس این کالاها قرار دارد که نشان آن روی نوشابه‌هایی که در ایران از سوی شرکت «خوشگوار» تولید می‌شود هم درج شده است.

مدیران شرکت خوشگوار ایران نیز که طبیعتاً در معرض این سوال جهانی قرار دارند اما، این روزها با فرار مستمر از پاسخ‌گویی، هم درباره انتساب و پیوند این مجموعه با شرکت آمریکایی کوکاکولا و هم آنچه در غزه می‌گذرد، سکوت اختیار کرده‌اند.

اسناد وال استریت ژورنال درباره ارتباط شرکت خوشگوار و کوکاکولا

با این حال گزارش مستندی که «وال استریت ژورنال» قبلا منتشر کرده، نشان می‌دهد؛ شرکت خوشگوار مواد اولیه خود را با اجازه و هماهنگی کامل کوکاکولای آمریکا، از طریق نمایندگی ایرلند خریداری می‌کند و سخنگوی کوکاکولا اعلام کرده «برای دریافت‌ها و پرداخت‌ها با شرکت خوشگوار هیچ مشکلی وجود ندارد!»


مطابق این گزارش در حالی که مردم ایران از کمبود دارو به خاطر تحریم‌ها رنج می‌بردند، وزارت خزانه‌داری آمریکا در دوره اوباما در سال ۲۰۱۱ به کوکاکولا اجازه می‌دهد با ایران تجارت کند و صراحتاً اعلام می‌کند که مواد اولیه را از طریق نمایندگی ایرلند به خوشگوار مشهد ارائه می‌دهد. 

ادعای شرکت خوشگوار

آن‌گونه که رسانه‌هایی چون «تبیان» گزارش داده‌اند، شرکت خوشگوار به تازگی در پاسخ به سوال‌هایی که درباره شیوه ارتباط این شرکت با کوکاکولا مطرح شده، هیچ پاسخی نداده است، با این حال در دی‌ماه سال ۸۷، زمانی که وزارت صمت دستور تعلیق فعالیت‌های کلیه شرکت‌هایی که ممکن است صهیونیست‌ها بخشی از سهام آن را در خارج از کشور در اختیار داشته باشند، صادر کرد، «مهدی صیادیان» عضو هیأت مدیره شرکت خوشگوار تهران در گفتگو با «ایسنا» عنوان کرده بود: «شرکت خوشگوار هیچ‌گونه ارتباطی با شرکت کوکاکولا نداشته و وجهی نیز به آن‌ها پرداخت نکرده است.» 

او همچنین در واکنش به این اظهارنظر که گفته می‌شود در صورتی که شرکت خوشگوار از شرکت کوکاکولا اسانس خریداری کرده باشد، باید به آن مبلغی را پرداخت کند نیز تأکید کرده بود: «ما همواره اسانس مورد نیاز خود را از کشور ایرلند خریداری کرده و در هیچ زمانی هم با شرکت کوکاکولا و کشور آمریکا ارتباط نداشته و نخواهیم داشت.» 

با اینکه قریب ۱۴ سال از این گفتگو می‌گذرد، اما بعد از درگیری‌های اخیر در نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی، شماری از رسانه‌ها از جمله «تبیان» اطلاعات دیگری در این باره منتشر کرده و نوشتند: «کوکاکولا پس از انقلاب اسلامی از بازار ایران خارج شده بود اما از سال ۱۳۷۳، با امضای قرارداد فرانشیز با شرکت‌هایی از جمله خوشگوار، مجدداً وارد بازار ایران شد و شرکت‌های ایرانی از طریق یک شرکت ایرلندی به نام کوکاکولای آتلانتیک و بعدها از طریق شرکت کنسانتره Drogheda، شهد نوشابه را دریافت می‌کنند.» 

خبرگزاری «فارس» هم در بخشی که به بازتاب گزارش سایر رسانه‌ها می‌پردازد، درباره ارتباط کوکاکولا با رژیم صهیونیستی نوشت: «شرکت کوکاکولا یکی از شرکت‌های چندملیتی حامی رژیم صهیونیستی است و سالانه ۱۷% از درآمد خود را به پروژه ارض موعود صهیونیست‌ها اختصاص می‌دهد. کوکاکولا در سال ۱۹۶۶ با تأسیس یک کارخانه در فلسطین اشغالی ضمن شکستن تحریم اقتصادی اعراب علیه رژیم صهیونیستی، گام مهمی را در تثبیت این رژیم برداشت. وزارت خارجه رژیم اشغالگر قدس در روزنگاری که در این سال منتشر کرده، شش واقعه را حیاتی خوانده که مخالفت صریح شرکت کوکاکولا با تحریم رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای اسلامی یکی از این وقایع است.»

این خبرگزاری ادامه داده: «روزنامه هاآرتص در تاریخ ۱۹ جولای ۲۰۰۲ اعلام کرد کوکاکولا در ازای کمک‌های میلیونی دولت رژیم اشغالگر قدس (در قالب حدود ۵۰ میلیون دلار معافیت مالیاتی) می‌خواهد یک کارخانه جدید در فلسطین اشغالی جهت به‌کارگیری ۷۰۰ صهیونیست بسازد. در سال ۲۰۰۳ نیز آژانس یهودی دیاسابورا خبر داد: شرکت‌های نوشابه‌سازی کوکاکولا و پپسی، هر کدام معادل ۳.۲ میلیارد دلار در سال برای تحقق آرمان‌های این آژانس کمک می‌کنند.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
پایگاه داده مربوط به شرکت بزرگ نوشابه‌سازی کوکاکولا در رژیم صهیونیستی هک شد
سه‌شنبه 1402/09/07 ساعت 12:20
پایگاه داده مربوط به شرکت بزرگ نوشابه‌سازی کوکاکولا در رژیم صهیونیستی هک شد
یک گروه هکری مدعی شد که بانک اطلاعاتی شرکت کوکاکولا را به سرقت برده است.
احتمال تحریم کوکاکولا و برندهای حامی رژیم صهیونیستی در ایران تقویت شد!
چهارشنبه 1402/08/24 ساعت 21:33
احتمال تحریم کوکاکولا و برندهای حامی رژیم صهیونیستی در ایران تقویت شد!
سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس شوای اسلامی بر لزوم تحریم برندهای حامی رژیم صهیونیستی در ایران در صورت تایید ارتباط آن ها با شرکت های اصلی تاکید کرد.
نمایندگان مجلس ترکیه هم کوکاکولا راتحریم کردند
سه‌شنبه 1402/08/16 ساعت 18:46
نمایندگان مجلس ترکیه هم کوکاکولا راتحریم کردند
نمایندگان مجلس ترکیه محصولات کوکا کولا را به دلیل حمایت از اسرائیل در جنگ غزه از منوی رستوران‌های خود حذف کرد.
به نوشابه آمریکایی یارانه ندهید!
چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 12:45
به نوشابه آمریکایی یارانه ندهید!
برای واکنش نشان‌دادن به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین، در نخستین قدم کافی است یارانه‌ای که سال‌هاست از جیب مردم برای تأمین شکر مصرفی در تولید کوکاکولای آمریکایی پرداخت می‌شود، قطع شود.
نوشابه‌های آمریکایی به افتخار چه کسانی باز می‌شود؟!
سه‌شنبه 1402/06/28 ساعت 10:04
نوشابه‌های آمریکایی به افتخار چه کسانی باز می‌شود؟!
بیش از 80 درصد از حجم شکر مصرفی در کشور ما که با ارز ترجیحی و پرداخت یارانه هزاران میلیارد تومانی به صنف و صنعت عرضه می‌شود صرف تولید نوشابه‌های عمدتا آمریکایی شده و بدون هرگونه نظارت بر قیمت‌گذاری آن، روانه بازار می‌شود!
نظرات

آخرین اخبار
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟
اجرای رالی موتورسیکلت‌ها در محکومیت حمله به آثار تاریخی ایران
سفارت ایران در لندن اتهام دخالت در حملات تروریستی را رد کرد
واکنش بقایی به گزارش آمریکا درباره اقدام تجاوزکارانه علیه ملت ایران
پیام پزشکیان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
برخی خدمات ابری آمازون در خلیج فارس همچنان مختل است
تمدید واردات کالاهای اساسی از مرزها تا پایان شهریور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز جمعه 11 اردیبهشت1405+ جدول
گزارش معاریو از «جنگ اعصاب» میان ترامپ و نتانیاهو
طباطبایی: ایران داعیه‌دار صلح است اما در برابر زور پاسخ قاطع می‌دهد
آیا ستاره مراکشی ها در جام جهانی پا به توپ می‌شود؟
گزارش الجزیره از خسارت چندین میلیارد دلاری تجهیزات آمریکا در جنگ ایران
تعرفه حقوق ورودی خودرو در انتظار تصویب دولت
وزارت ارتباطات: «اینترنت پرو» طرح ما نبود
قیمت جهانی طلا در مسیر کاهش هفتگی
هشت پلیس در انفجار خانه ای در نیویورک زخمی شدتد
تداوم شرایط سالم هوا در پایتخت
عارف: کارگران در خط مقدم دفاع از معیشت مردم ایستاده‌اند
رئیس انجمن قطعه‌سازان: بخش عمده قیمت خودرو در بازار کاذب است
کلسترول بالا فقط مشکل افراد چاق نیست
نقش بنادر شمالی در تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی
شوک هرمز، صادرات آمریکا را بلعید
هاآرتص: جبهه لبنان سخت‌ترین میدان نبرد برای ارتش اسرائیل
اینستاگرام با حساب‌های بازنشرکننده محتوا مقابله می‌کند
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 11 اردیبهشت+ وضعیت استانها
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی هشدار داد
ابلاغ پیام تشکر رهبر انقلاب از شورای مفتیان فدراسیون روسیه
انتقال پنج نفر به بیمارستان پس از چاقوکشی در دبیرستان آمریکایی
سفر ترامپ به چین و تصمیم گیری درباره جنگ با ایران