×
سیاسی
شناسه خبر : 155271
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/23 ساعت 12:24
بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور:

بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود

محمد جمشیدی دوشنبه شب با حضور در برنامه افق فلسطین، به تشریح دستاوردهای سفر آیت الله رئیسی به ریاض جهت حضور در اجلاس سران همکاری های اسلامی پرداخت.

نورنیوز - گروه سیاست: «محمد جمشیدی» دوشنبه شب با حضور در برنامه افق فلسطین، به تشریح دستاوردهای سفر آیت الله رئیسی به ریاض جهت حضور در اجلاس سران همکاری‌های اسلامی پرداخت.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی ایده آیت الله رئیسی بود، خاطر نشان کرد: از روزهای نخست جنگ در غزه، آیت الله رئیسی تماس‌های متعددی با سران کشورها داشتند و سفرهای منطقه‌ای توسط وزیر امور خارجه شکل گرفت.

او با بیان اینکه گفتگو با امیر قطر و ولیعهد عربستان تبلور این گفتگوها بود، افزود: رییس جمهور چند خواسته و دستور کار اصلی را در این گفتگوها مطرح کردند که مهمترین آن آتش بس در غزه بود و شکسته شدن حصر و محاصره غزه خواسته دوم ایشان بود. همچنین ارسال کمک‌های بشر دوستانه از دیگر خواسته‌های آیت‌الله رئیسی بود.

جمشیدی تأکید کرد: رئیس جمهور در گفتگو با سران یکی از کشورها پیشنهاد دادند برای حمایت موثر از مردم فلسطین باید موضع محکم و قوی و یکپارچه اتخاذ کرد. این ایده مورد کشورهای عرب منطقه واقع شد.

او به گفتگویی دکتر رئیسی با بن سلمان اشاره کرد و گفت: در گفتگو با بن سلمان، رئیس جمهور تأکید داشتند که نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی هرچه زودتر برگزار شود تا موضع محکم و منسجم و یکپارچه در دفاع از فلسطینی‌ها شکل گیرد.

جمشیدی خاطر نشان کرد: آمریکا در ابتدای کار اجازه نداد تا نشست سران کشورهای اسلامی شکل گیرد و در مقابل نشست مصر را مطرح کرد و از کشور هایی که با رویکرد سازش کارانه همسو بودند برای حضور در این نشست دعوت کرد. در اجلاسی که در مصر برگزار شد، نمایندگانی از کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس حضور یافتند.

او ادامه داد: یکی از سران کشورهای عربی در گفتگو با آیت‌الله رئیسی تأکید کرد که طرف غربی با هرگونه اظهارنظر در راستای حمایت از فلسطین مخالفت کرده است.

جمشیدی با اشاره به شکست مصر درباره فلسطین گفت: نشست مصر بیانیه پایانی ندارد و یک بیانیه مطبوعاتی از سوی رئیس نشست شکل گرفت و این نشانگر شکست این جلاس است.

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور گفت: با شروع دولت سیزدهم بخشی از سیاست خارجی کشور، خود را نشان داد که بخشی از آن در باره سیاست همگرایی و همسایگی است و در دو سال گذشته به وضوح خود را نشان داده است و موفقیت های چشمگیری داشته است. بخش دیگر هم تأکید بر منافع راهبردی در حوزه مقاومت است.

او سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه پس از یک دهه را یکی از موفقیت های دولت سیزدهم در حوزه ژئوپلتیکی برشمرد و افزود: رئیس جمهور در این سفر دیدارهای مختلفی با مسئولان مقاومت، سیاسی و نظامی داشتند. آنچه اکنون می‌بینیم این است که بعد از یک دهه تنش ژئوپلتیک در منطقه، این محور مقاومت بود که پیروز شد و این مزایای زیادی در اختیار محور مقاومت و جمهوری اسلامی قرار داد.

جمشیدی بیان کرد: رئیس جمهور با سران حماس و جهاد تماس گرفتند و این پیروزی را تبریک گفتند در عین حال با قدرت گرفتن حملات صهیونیست‌ها رئیس جمهور و وزارت خارجه یک دیپلماسی منطقه‌ای را دنبال کردند.

او با بیان اینکه نقش آمریکا در جنایت‌هایی که در غزه صورت‌ می‌گیرد بیش از اسرائیل است، گفت: اشاره به نقش اصلی و پر رنگ آمریکا در جنایت‌های هولناکی که در غزه رخ می‌دهد، مهمترین نکته ای است که در صحبت‌های رئیس جمهور مطرح شد و در فضای جلسه و گفتگوهای دوجانبه تأثیرگذار بود.

جمشیدی تأکید کرد: اشاره آیت‌الله رئیسی به نقش آمریکا در این فاجعه نکته‌ای بود که شاید هیچ‌ کشور دیگری جرأت نمی‌کرد این موضوع را مطرح کند. 

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور گفت: یکی از سران کشورها در گفتگو با آیت الله رئیسی مطرح کرد، قبل از حضور در این اجلاس سه پیام از سوی آمریکا دریافت کرده مبنی بر آنکه ما مراقب شما هستیم. یک روز قبل از این‌ اجلاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ما به خوبی تحولات را رصد می‌کنیم، اینها به نوعی پیام تهدید است.

جمشیدی با تأکید بر این نکته که نقش آمریکا در جنایت‌هایی که در غزه صورت‌ می‌گیرد نقش اول و بیش از اسرائیل است، عنوان کرد: اسرائیل در ضربه تاریخی که به آن وارد شد سیستم دفاعی امنیتی و نظامی اش فروپاشید و در پاسخ دادن و تصمیم گرفتن و حفظ انسجام داخلی دچار بحران شد و مقامات آمریکا با سفر به رژیم صهیونیستی نقش پررنگ داشتند و این حضورها برای دلداری اسرائیل بود. کابینه امینیتی آمریکا در تل‌آویو تشکیل شد، این یکی از جملات برجسته آیت‌الله رئیسی است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود، گفت: فرمول کار در اجلاس اتحادیه عرب این است که پاورقی و پا نوشت در بیانیه‌ها می‌گذارند، ولی چنین رویه‌ای در سازمان همکاری اسلامی وجود ندارد.

او خاطر نشان کرد: بیانیه تحفظ جمهوری اسلامی در روز اجلاس صادر شده بود و قابلیت انتشار دارد. انتشار تحفظ همزمان با بیاینه سبب غلبه حاشیه بر متن خواهد شد. برای برخی سخت است که دستاوردی که برای نظام از سوی دولت سیزدهم به دست آمده است را بپذیرند و به حاشیه‌ها دامن می‌زنند.

رئیس دفتر سیاسی رئیس جمهور با بیان‌ جزئیاتی از دیدار رئیس جمهور و ولیعهد عربستان گفت: ولیعهد عربستان در دیدار با آیت‌الله رئیسی مطرح کرد به این نتیجه رسیده‌ایم که همکاری با ایران سبب قوی‌تر شدن طرفین و منطقه خواهد شد.

او خاطر نشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران، موضع قدرت است، جمهوری اسلامی برتری ژئوپلیتیکی دارد که نتیجه یک دهه تحول است و در یک دهه گذشته ایران و جریان مقاومت پیروز میدان بوده و موفقیت سیاست همسایگی و همگرایی ریشه درموفقیت و پافشاری ایران بر سیاست مقاومت دارد.

جمشیدی گفت: در دیدارهای دو جانبه آیت‌الله رئیسی با کشورهایی که سابقه ملاقات و گفتگو با آنها وجود نداشت بر نقش ایران و اثرگذاری ایران در جهان اسلام و قدرت ایران تأکید شد، زیرا ایران بر اصول و ارزش‌های خود ایستاده و این به مدد هدایت رهبری است.

او افزود: هماهنگی‌هایی در رابطه با پیشبرد اهداف اساسی جمهوری اسلامی ایران در دیدارهایی که در حاشیه این اجلاس صورت گرفت، مطرح شد که آتش بس و رفع محاصره و امداد رسانی از جمله آنهاست. آیت‌الله رئیسی با استفاده از الگوهای رفتاری مختلف با سران کشورها آنها را تحت فشار قرار می‌داد تا در مسئله فلسطین هر کشوری سهم و وظیفه خود را انجام دهد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد