×
سیاسی
شناسه خبر : 155265
تاریخ انتشار :

یک روزنامه آمریکایی مدعی شد؛

احتمال صدور معافیت تحریمی برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در عراق

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که دولت آمریکا امروز معافیتی تحریمی را صادر می‌کند که امکان انتقال 10 میلیون دلار پول‌های بلوکه‌شده ایران از عراق به حساب‌های بانکی ایران در اروپا و عمان را فراهم می‌سازد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: دولت آمریکا ممکن است امروز(سه‌شنبه) معافیتی تحریمی صادر کند که ایران را قادر می‌سازد به حداقل ۱۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده در عراق دست پیدا کند.

روزنامه «واشنگتن فری بیکن» با مطرح کردن این ادعا نوشت: این معافیت در واقع تمدید معافیتی است که پیشتر، در ماه ژوئیه صادر شد و سه‌شنبه، تاریخ آن پایان می‌یابد. این معافیت عراق را قادر می‌سازد که پول‌های بلوکه شده ایران را که هزینه واردات برق بوده است، به حساب‌های بانکی ایران در اروپا و عمان  منتقل کند. 

«ریچارد گلدبرگ» یکی از مشاوران ارشد لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» و کارشناس تحریم‌ها که در دولت‌های پیشین آمریکا در شورای امنیت ملی خدمت کرده بود، در صفحه ایکس خود نوشت: «دولت بایدن در حال بررسی تأیید انتقال ۱۰ میلیارد دلار دیگر به ایران است.»

گلدبرگ با مطرح کردن ادعاهایی در راستای سرازیر شدن این پول‌ها به ایران برای حمایت از شبه‌نظامیان منطقه، این موضوع را با جنگ غزه مرتبط ساخته و گفت: «جهان در دنیای پسا-۷ اکتبر به سر می‌برد اما کاخ سفید هنوز سیاست ۶ اکتبر را در قبال ایران اجرا می‌کند.»

جنگ غزه در پی عملیات غافلگیرانه و گسترده «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) در گرفت.

ادعا شده است که ایران از این حمله مطلع بوده و پیش از وقوع آن، اگرچه به طور غیرمستقیم، از طریق تامین مالی، تجهیز و تعلیم نیروهای مقاومت فلسطین طی چند سال، در آن نقش داشته است. مقامات ایران اما ضمن دفاع از حقوق مقاومت فلسطین و اقدامات آزادی‌بخش آن، هرگونه نقش داشتن در این حمله را رد کرده و گفته اند که نیروهای مقاومت فلسطین «راسا» تصمیم می‌گیرند.

گلدبرگ با اشاره به حضور شهروندان آمریکایی در غزه و در اراضی اشغالی در زمان عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه، اظهاراتی را علیه ایران مطرح کرده و افزود: «چرا ایران باید پس از حمایت از یکی از بدترین حملات تروریسیتی علیه شهروندان آمریکایی و بدترین کشتار یهودیان پس از هولوکاست، به بیش از ۱۰ میلیون دلار دسترسی پیدا کند. بلوکه کردن تمامی این حساب‌ها و خارج کردن هر سنت از دست تهران در این موقعیت، قابل درک‌تر است.»

گلدبرگ ماه پیش، در جلسه‌ای در کنگره توصیه کرده بود که این ۱۰ میلیون دلار را به منظور آنچه «تنبیه تهران برای نقش آن در حمایت از جنگ حماس علیه اسرائیل» خواند، توقیف کند.

دولت بایدن مصرانه می‌گوید ایران از این ۱۰ میلیون دلار تنها می‌تواند برای مصارف بشردوستانه و غیرتحریمی استفاده کند.

در ماه‌های گذشته، ۶ میلیارد دلار دیگر نیز از پول‌های بلوکه‌شده ایران از کره جنوبی به عنوان بخشی از توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا آزاد شد. این پول‌ها به دلیل تحریم‌های ایران در بانک‌های کره جنوبی مسدود شده بود. دولت آمریکا معافیتی به منظور انتقال این پول‌ها به سوئیس، سپس به حساب‌های بانکی محدودشده‌ای در قطر صادر کرد. قطر به عنوان میانجی این توافق، قرار است بر هزینه شدن این پول‌ها نظارت کند و از طرف ایران هزینه اموری درخواستی غیرتحریمی آن را بپردازد.

آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران واکنش‌های تندی را از سوی جمهوری‌خواهان آمریکا در پی داشت که مدعی شده بودند این پول‌ها به وقوع حمله حماس به رژیم صهیونیستی کمک کرده اما مقامات رسمی آمریکا، در این باره گفتند حتی یک دلار از این پول‌ها هنوز هزینه نشده است و آمریکا بر آن نظارت دارد. از این گذشته، دولت آمریکا تاکید کرد که این پول‌ها درآمد نفتی ایران بود که به دلیل تحریم‌ها در کره مسدود شده بود.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
X
آگهی تبلیغاتی