×
فرهنگی
شناسه خبر : 155234
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/23 ساعت 07:52
3 نکته درباره تعطیلی «من و تو»

سید علی علوی*

3 نکته درباره تعطیلی «من و تو»

شبکه «من وتو» گرچه در ابتدا به‌عنوان رسانه ای در حوزه سبک زندگی و سرگرمی آغاز به فعالیت کرد و بر تغییر سبک زندگی و تطهیر پهلوی ها متمرکز بود اما هر چقدر گذشت سیاسی و سیاسی تر شد به‌گونه‌ای که در حوادث سال های 96 و 98 و پاییز 1401 عملا برای تبدیل اعتراضات به اغتشاش، بازوی عملیات رسانه ای براندازان شد.


نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه: شبکه من و تو پس از 13 سال فعالیت اعلام کرده اوایل سال آینده میلادی حدود 3 ماه دیگر تعطیل خواهد شد. مالکان این بنگاه رسانه‌ای که سال 2010 فعالیت خود را آغاز کرده است ،طی بیانیه‌ای در صفحه اینستاگرامی خود، درباره علل تعطیلی به شرایط اقتصادی و کاهش‌ درآمدهای این شبکه اشاره و اعلام کرده اند«تداوم بی‌ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول ناتوان ساخت. »
 شبکه «من وتو» گرچه در ابتدا به‌عنوان رسانه ای در حوزه سبک زندگی و سرگرمی آغاز به فعالیت کرد و بر تغییر سبک زندگی و تطهیر پهلوی ها متمرکز بود اما هر چقدر گذشت سیاسی و سیاسی تر شد به‌گونه‌ای که در حوادث سال های 96 و 98 و پاییز 1401 عملا برای تبدیل اعتراضات به اغتشاش، بازوی عملیات رسانه ای براندازان شد. رسانه‌ای که گرچه از ایران و ایرانی می گفت اما در عمل در خدمت منافع دشمنان این مرز و بوم بود. مزدوری برای من و تو چنان است که در حالی که وجدان عمومی حتی در غرب علیه جنایات رژیم صهیونیستی بیدار شده است اینک در بحبوحه جنگ غزه عملا رسانه فارسی زبان صهیونیست هاست!
 اما حالا که ظاهرا پرونده شبکه من وتو در حال بسته شدن است چند نکته قابل تامل است:
1.با توجه به ماموریت شبکه من وتو در تطهیر پهلوی ها به نظر می‌رسد با وجود همه فعالیت‌های انجام شده این شبکه اعم از ساخت مستندهای تاریخی تا ویژه برنامه مستمر در تطهیر پهلوی ها عملکرد من وتو برای سرمایه گذاران این شبکه در عملکرد یا نتیجه، به گونه‌ای رضایت بخش نبوده که حاضر به ادامه سرمایه گذاری و هزینه کرد باشد. در واقع می‌توان این‌گونه استنباط کرد که پروژه تطهیر پهلوی‌ها نه الزاما در تمامی ابعاد اما به صورت برایندی عملا شکست خورده است که عملا نشانه های آن را به رغم سرمایه گذاری سنگین مالی و رسانه ای طی یک سال گذشته برای ربع پهلوی و عدم اقبال اجتماعی مشهود بود. 
2. پس از تیرگی روابط ایران و عربستان از سال 1394  مجموعه‌ای از سرمایه گذاری طرف سعودی در مجموعه ای از رسانه های فارسی زبان شکل گرفت رسانه هایی همچون من وتو و اینترنشنال نمونه‌هایی از این رسانه ها بودند اما پس از توافق اسفند1401 ایران و عربستان و آغاز روند بهبود روابط دو کشور به نظر می رسد بر اساس توافقی اعلام نشده، عربستان دیگر تمایلی به تامین هزینه رسانه‌ای فارسی زبان به عنوان سرمایه گذار ندارد. موضوعی که گرچه به صورت رسمی اعلام نشده اما براساس شواهد میدانی همچون مزدوری این دوشبکه اینترنشنال و من وتو برای طرف اسرائیلی و اعلام احتمال تعطیلی شبکه من وتو طی ماه‌های آینده می توان به این جمع بندی رسید که کارفرمایی شبکه های ضد ایرانی که تا دیروز عربستانی ها بودند پس از توافق ایران و عربستان یا تغییر کرده یا در دست تغییر است.
3.تقریبا همزمان با انتخابات سال 88 یعنی طی 14 سال گذشته مجموعه ای از شبکه‌های رسانه ای همچون تلویزیون بی‌بی سی، شبکه تلویزیونی اینترنشنال و من و تو و تلویزیون صدای آمریکا متولد شدند؛ رسانه‌هایی که میدان دار تهاجم رسانه ای علیه کشور عزیزمان ایران در سال‌های گذشته بوده اند. حال به نظر می رسد با توجه توسعه شبکه‌های اجتماعی و بسترهای نوین رسانه‌ای، توسعه فرد رسانه ها و تغییر تاکتیک‌های رسانه ای عربستان سعودی و حضور جدی رژیم صهیونیستی در کارفرمایی رسانه ای می بایست منتظر پیکربندی جدیدی در عرصه رسانه های فارسی زبان بیگانه در میدان تهاجم رسانه ای باشیم که نشانه های آن را شاید در تعطیلی شبکه من‌و‌تو انتقال کارفرمایی شبکه اینترنشنال از عربستال به رژیم صهیونیستی و بی‌طرف نمایی بی بی سی بتوان جست‌وجو کرد.
* روزنامه نگار


روزنامه خراسان
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به تهران، اصفهان بوشهر، شیراز، کرج و نوشهر
افزایش 2 برابری درآمد نفتی ایران از زمان جنگ
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان: شبکه برق پایدار است
دستگیری عامل فروش سلاح در ایام جنگ
سخنگوی ارتش: آمریکا و اسرائیل به اهداف خود از جنگ نرسیده‌اند
دستگیری سه نفر به جرم انتشار فراخوان و تشویش اذهان عمومی در یزد
ورود یک میلیون و 900 هزار نفر به مشهد
حماس: ادامه نسل‌کشی علیه ملت فلسطین با هدف قرار دادن مراکز پلیس
ساقط شدن دو فروند پهپاد اوربیتر در آسمان خرم‌آباد
معاون اول رئیس جمهور: رژیم تنگه هرمز دیگر مانند گذشته نخواهد شد
واکنش محمدباقر قالیباف به میزان خسارت هواپیمای آواکس
ﺑﯿﺎﻧﯿﻪ داﻧﺸﮕﺎه علم و صنعت در ﻣﺤﮑﻮﻣﯿﺖ حمله هوایی دشمن آمریکایی و صهیونی
پیام جبلی به مدیران شبکه‌های المنار و المیادین برای شهادت خبرنگاران
چند دانشگاه و خوابگاه هدف حمله دشمن قرار گرفته‌اند؟
نماینده کنگره: همه‌چیز در آمریکا مدام گران‌تر می‌شود
اعلام فهرست دانشگاه‌های آمریکایی صهیونی در تیر‌رس ایران
پویش ملی «کنار مردم» آغاز شد/اعلام زمان فرصت ارسال آثار
تاکنون چند درصد خانوارها از کالابرگ خود استفاده کرده‌اند؟
برگزاری یادواره 168 ستاره خاموش میناب در دانشگاه تگزاس
عبور نفتکش عربستانی از تنگه هرمز با اجازه ایران
تداوم آموزش مجازی دانشگاه‌ها از 15 فروردین
ژنرال پاکستانی: توان دفاعی ایران جهان را شگفت‌زده کرده است
حمله دشمن متجاوز به دفتر شبکه قطری «العربی» در تهران
خطاب آشنا به بن سلمان: با ایران دست بدهید لازم نیست پای کثیف آمریکا را ببوسید
ارتش: اردوگاه نیروهای آمریکایی در اردن مورد هدف قرار گرفت
رشد 5.6 درصدی تورم در اسفند 1404
تأمین اجتماعی مهلت پرداخت حق بیمه را تمدید کرد
قدردانی از رویکرد عدالت‌محور دولت در تعیین دستمزد کارگران
درخواست سیاستمدار آلمانی برای خروج نیروهای آمریکایی
آغاز وصول حقوق دولتی طبق تعرفه‌های بودجه 1405 در دفاتر اسناد رسمی
عیدی و پاداش، حق قانونی کارگران است
دستور معاون اول برای رسیدگی فوری به سیل اندیمشک
رابرت مالی: اهداف جنگ در دولت ترامپ روزانه تغییر می‌کند
تناقض در مواضع ترامپ، جمهوری‌خواهان را نگران کرد
14 کشور خواستار محدود شدن «حق وتو» در شورای امنیت شدند
خنثی‌سازی مهمات باقی‌مانده از حملات در میناب
طرح دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری تنگه هرمز تدوین می‌شود
هشدار فرمانده نیروی دریایی ارتش به ناو «آبراهام لینکلن»
مشارکت هنرمندان مشهور در اعتراضات سراسری آمریکا
موج 86 وعده صادق اجرا شد/ اهداف آمریکایی و صهیونیستی در منطقه زیر ضرب سپاه
نورویدئو | مذاکره یا تاکتیک فشار؛ بازی جدید غرب در برابر تهران
کوسه‌های خلیج فارس منتظر نظامیان آمریکایی هستند
تأمین کالاهای اساسی در اولویت مناطق آزاد قرار گرفت
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و پاکستان
برخورد با قاچاق و گرانفروشی سوخت در شرایط جنگ تحمیلی تشدید شد
عمان خواستار پایان جنگ و بازگشت به دیپلماسی شد
سازمان غذا و دارو: نظارت بر کیفیت مواد غذایی تشدید شد
باب‌المندب در مسیر هرمز؛ اروپا هشدار صادر کرد
اعتراف بلومبرگ به خسارت بزرگ آلومینیوم جهان پس از حمله ایران
ارتباط گروه خونی B با افزایش خطر دیابت نوع 2