×
اقتصادی
شناسه خبر : 155193
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/22 ساعت 13:51
تخصیص 52 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تا‌کنون

بانک مرکزی:

تخصیص 52 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تا‌کنون

معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد: میزان تخصیص ارز از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان، به 52 میلیارد دلار رسید که از این میزان 42 میلیارد دلار آن تأمین شده است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «محمد آرام» در جلسه ارزی با محوریت «تجارت خارجی، تخصیص و تأمین ارز و ترخیص» که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس سازمان توسعه تجارت و نمایندگان سازمان گمرک و معاونین ارزی و بین‌‎الملل شبکه بانکی در بانک مرکزی  برگزار شد افزود: از مجموع ۴۲ میلیارد دلار ارز تأمین شده از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ماه ، سهم وزارت صمت ۲۶.۶ میلیارد دلار، سهم وزارت جهاد کشاورزی  ۱۰.۴ میلیارد دلار و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ۲.۷ میلیارد دلار بوده است.

او با اشاره به رشد ۳ درصدی ارز تأمین شده برای واردات طی هشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خاطرنشان کرد: در هشت ماهه سال گذشته کل ارز تأمین شده به ۴۰ میلیارد دلار رسید که این میزان در سال جاری با رشدی معادل ۳ درصد به ۴۲ میلیارد دلار رسیده است .

معاون ارزی بانک مرکزی افزود: حجم ارز تأمین شده برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هشت ماهه سال جاری با ۳۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین رشد را در تأمین ارز در مقایسه با دیگر بخش‌ها به خود اختصاص داده است 

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به پرتفوی ارزی تأمین شده در این مدت گفت: در حوزه ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، حدودآً 12 میلیارد دلار، در نیما ۲۰ میلیارد دلار و در حوزه ارز اشخاص حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز تأمین شده است. لذا می توان این گونه نتیجه گیری کرد که ترکیب مذکور،‌ متوازن است و نیمی از ارز تامین شده  ناشی از ارز نیما و نیمی دیگر ارز ترجیحی و ناشی از ارز حاصل صادرات غیر نفتی  است.

آرام با اشاره به همکاری های وزارت صمت و جهاد کشاورزی در تخصیص و تأمین ارز گفت: با همکاری این دو وزارتخانه برای اولین بار از ابتدای سال بودجه ارزی تدوین شد و این بودجه به صورت ماهانه نظارت و پایش می شود و به صورت نظام مند از طریق  سامانه جامع تجارت و به تفکیک موارد مشخص شده  بودجه‌های ارزی تخصیص و تأمین می شود، لذا همان گونه که شاهد هستیم، در حال حاضر انضباط مناسبی در حوزه ارزی حاصل شده است که نتیجه آن آرامشی است که در بازار ارز نمود یافته است.

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های پیش روی این بانک در حوزه ارزی عنوان کرد: برنامه آتی بانک مرکزی این است که مباحث تخصیص و تأمین ارز به صورت بهینه و با دقت بیشتر انجام شود و ارز به جای واسطه محور بودن، مستقیماً به ثبت سفارش ها اختصاص یابد.  

آرام همگن‌سازی ارزهای تولیدی و ارزهای مصرفی از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی در حوزه ارزی عنوان کرد و افزود : براین اساس با اتکا به نقشه ارزی صادراتی کشور و متناسب با ارزهای مصرفی،‌ ارزهای مورد نظر تولید و تبدیل می شود  تا این گونه در یک ارز با مازاد عرضه یا مازاد تقاضا مواجه نشویم. همچنین این امر موجب تسهیل تخصیص ارز و کاهش مدت زمان دسترسی به ارز می شود. 

او خاطرنشان کرد: همگن سازی ارز و تنوع ارزی متناسب با مصارف ارزی در بخش خزانه داری بانک مرکزی آغاز شده است و ظرف یک یا دو ماه آینده ارزی نخواهیم داشت که صفی برای خرید آن باشد. دکتر آرام گفت: مدت زمان صف در تخصیص و تأمین ارز کوتاه خواهد شد و برنامه ریزی به صورتی خواهد بود  که در کمتر از ده روز تخصیص و تأمین انجام شود  که البته کاهش چشمگیری در این زمینه حاصل شده است . 

معاون ارزی بانک مرکزی در پایان تأکید کرد: برنامه بانک مرکزی این است که با تخصیص بهینه و نظمی که ایجاد شده مدت زمان تخصیص و تأمین ارز را به حداقل ممکن برساند و متناسب با تقاضای مصرفی ارز، نوع ارز به نوعی تعیین شود که صف یا مازاد در تقاضا رخ ندهد.


روابط عمومی بانک مرکزی
نظرات

آخرین اخبار
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به خاک ایران؛ از اصابت موشک به قشم تا انفجارهای مهیب در کویت
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا