×
فرهنگی
شناسه خبر : 155069
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/21 ساعت 09:18

«نورنیوز» از شکستن رکورد مخاطبان در سینما گزارش می‌دهد

چرا بهار سینمای ایران در میانه پاییز شکفت؟

شکسته شدن دو رکورد پر مخاطب ترین روز و پر فروشترین روز سینمای ایران در روزهای سه شنبه 16 و جمعه 19 آبان ماه ضمن آن که موفقیتی قابل توجه برای حوزه سینما بویژه اقتصاد هنر هفتم به حساب می آید از نقطه نظر ارزیابی ذائقه هنری جامعه ایران نیز مهم وقابل کنکاش است

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: روز سه‌شنبه ۱۶ آبان ۲۷۴ هزار و ۱۲۰ نفر در کشور به سینما رفتند که این حضور باعث شد رکورد پرمخاطب‌ترین روز سینما شکسته شود. علاوه بر این در جمعه ۱۹ آبان نیز با حضور ۱۹۱ هزار و ۶۳ نفر مخاطب در سینماها و فروش ۱۰۵ میلیارد و ۴۳۴ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ ریالی، رکورد پرفروش‌ترین روز سینمای ایران شکسته شد. طی سال‌های اخیر و بویژه از ابتدای سال ۱۴۰۲ فیلم‌های کمدی بیشترین طرفدار را در میان مخاطبان سینما داشته‌اند که در جای خود جای بررسی و تعمق  دارد اما میزان مخاطبان این فیلم‌ها و نیز برخی دیگر از فیلم‌های در حال اکران در هفته گذشته با افزایش بیشتری همراه بوده که نتیجه آن شکسته شدن دو رکورد پر مخاطب‌ترین روز و پرفروش‌ترین روز سینمای ایران طی یک هفته شکسته شود.

کمدی‌های «عامه‌پسند»

رکورد فروش بلیط فیلم‌های کمدی در میانه آبان‌ماه نشان داد پاییز فقط فصل پرسه‌های عاشقانه روی برگ‌های زرد و باران‌زده پیاده‌روها نیست! بر اساس گزارش‌ها، «هتل» آخرین ساخته «مسعود اطیابی» با زوج تماشایی پژمان جمشیدی و محسن کیایی توانسته کرختی پساکرونایی گیشه‌ها را بشکند و با گذر از رکورد مخاطبان روزانه «مطرب»، به دومین فیلم یک دهه گذشته بدل شود که در یک روز 151هزار مخاطب را به سینما بکشاند.



«هتل» ماجرای دو مرد است که یکی با همسر اول و دیگری با همسر دومش به یک هتل در جزیره کیش می‌روند که ناگهان همسر دوم مرد اولی و همسر اول مرد دومی وارد هتل می‌شوند و... حدس‌زدن وقایع بعدی خیلی دشوار نیست. این فیلم، یکی از کمدی اسکروبال‌هایی است که بعد از دیدنش به فکر فرو نمی‌روید، در عوض احتمالا حین تماشایش حسابی خندیده‌اید. تاکنون رکورد فروش روزانه یک دهه اخیر سینماها، به فیلم «هزارپا» با ۱۶۰ هزار مخاطب اختصاص دارد که با توجه به استقبالی که از «هتل» شده، بعید نیست به زودی شکسته شود.

دومین فیلم خوش‌اقبال روی پرده، انیمیشن سینمایی و البته کمدی «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری، درباره‌ ماجرای پسر بچه‌ای به نام محسن است که خود را ابرقهرمان می‌داند و در یک اتفاق نادر، به جنگلی اسرار آمیز قدم می‌گذارد و با حیوانات منقرض‌شده ایران مواجه می‌شود و این آغاز یک ماجرای پیچیده برای نجات آخرین ببر ایرانی است. «بچه زرنگ»  16آبان ماه،  یعنی در روز رکوردساز سینما با ۵۰ هزار بیننده، دومین فیلم پرمخاطب بود و موفق شد تا گیشه‌ای یک میلیارد و ۲۰۷ میلیون تومانی را محقق و به ثبت شلوغ‌ترین روز سینمایی کشور با ۲۷۲ هزار مخاطب کمک کند.

یکی دیگر از کمدی‌های پرفروش این روزها فیلم «فسیل» است؛ روایتی طنزآمیز از فراز و نشیب‌های زندگی خواننده‌ای در انتهای دوره پهلوی و ابتدای انقلاب اسلامی. او که دوره انتقال حاکمیت را در کما به سر می‌برد، از تحولات بی‌خبر است و همین بی‌خبری از شرایط جدید، لحظات خنده‌داری را برای مخاطب به وجود می‌آورد. روی پرده رفتن کمدی «هتل» اگرچه از اقبال «فسیل» کم کرده، اما بلیط‌هایش همچنان خریدار دارد. 

سانس‌های ویژه برای «عامه پسند»

گیشه تا قبل از چهارشنبه هفته گذشته، در اختیار آثار کمدی و کودک بود و سینمای اجتماعی، نماینده‌ای بر روی پرده نداشت، اما  دو فیلم «عامه‌پسند» و «حدود ۸ صبح» که از آخرین روزهای هفته گذشته به روی پرده رفتند، موفق شدند تا افتتاحیه‌ای بیشتر از یک میلیارد تومان را تجربه کنند.



«عامه پسند» به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی «سهیل بیرقی» و محصول سال ۱۳۹۸ است. این فیلم درباره زنی است که قصد دارد کافه‌ای را در شهررضا راه اندازی کند و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند.  پرسوناژ اصلی فیلم، زنی از دهه چهل است که فاطمه معتمدآریا نقش او را به عهده دارد. باران کوثری و هوتن شکیبا دیگر بازیگران این فیلم هستند که در ۳ روز نخست نمایش خود، ۱۱ هزار و ۴۰ نفر را به سینماها کشاند و ۶۲۶ میلیون تومان فروخت و نشان داد اکران ناگهانی و نبود تبلیغات کافی نتوانسته جلوی جذب مخاطب را بگیرد.

«حدود ۸ صبح» که روایتی واقعی با بازی یکتا ناصر و کامبیز دیرباز و دومین فیلم اجتماعی بعد از «عامه پسند» است نیز شروع خوبی داشت. منوچهر هادی کارگردان این فیلم، یکی از نقش‌های اصلی را هم به عهده دارد و « حدود 8 صبح» بازگشت سینمایی اوبه ژانر اجتماعی پس از ۶ سال کمدی‌سازی محسوب می‌شود. این ۲ فیلم اجتماعی موفق شدند در سه روز اول اکران ۱۸ هزار و ۸۴۵ نفر را به سینماها بکشانند و یک میلیارد و ۷۳ میلیون تومان فروش به گیشه واریز کنند. نکته قابل‌توجه این بود که هر ۲ فیلم موفق شدند تا به سانس‌های فوق‌العاده در تهران و چند مرکز استان برسند.

«گیج‌گاه» نخستین ساخته عادل تبریزی، چهارمین فیلم به نسبت پرمخاطب روزهای گذشته است و بعد از آن «نارگیل ۲ » قرار دارد که ۳ ماه پس از اکران، همچنان با استقبال مواجه می‌شود. «شهر هرت» شاید کمدی بدشانسی بود که چون به موازات فسیل به روی پرده رفت، آنچنانکه پیش بینی می‌شد فروش نداشت و حالا با اکران «هتل» احتمالا شرایطش سخت‌تر نیز خواهد شد. «جنگل پرتقال»، «سرهنگ ثریا»، «هولیا»، «اخت‌الرضا»، «آهو» و «ستاره‌بازی» دیگر فیلم‌های در حال اکران طی روزهای گذشته هستند که نشان می‌دهد سینما هنوز هم برای مردم جذاب است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی