×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 155007
تاریخ انتشار : شنبه 1402/08/20 ساعت 12:00
نیویورک تایمز: بازخوانی شیوه عملیات رسانه‌ای تهاجمی حماس در طوفان الاقصی؛ غافلگیری و دفاعی شدن جریان رسانه‌ای اسرائیل

استیون لی مایرز و شیرا فرنکل

نیویورک تایمز: بازخوانی شیوه عملیات رسانه‌ای تهاجمی حماس در طوفان الاقصی؛ غافلگیری و دفاعی شدن جریان رسانه‌ای اسرائیل

پژوهش‌های سیابرا نشان می‌دهد که حماس از همان نخستین ساعات عملیات، یک راهبرد گسترده و پیچیده رسانه‌ای را به کار گرفته که از گروه‌هایی همچون دولت اسلامی الهام می‌گیرد.

رسانه‌های خارجی: نیویورک تایمز در مقاله اخیر خود بیان کرده که رژیم صهیونیستی نیز که خود عملیات پیچیده سایبری و رسانه‌ای  دارد، بطور غیرمنتظره‌ای در وضعیت دفاعی قرار گرفته است.

مقاله نیویورک تایمز همچنین ادعا کرده است: «پژوهش‌های سیابرا نشان می‌دهد که حماس از همان نخستین ساعات عملیات، یک راهبرد گسترده و پیچیده رسانه‌ای را به کار گرفته که از گروه‌هایی همچون دولت اسلامی الهام می‌گیرد.

لی مایرز و فرنکل با اشاره به شگفتی مقام‌ها و کارشناسان از سرعت و گستره انتشار آنلاین پیام‌های حماس نوشتند: «تصاویر گرافیکی از خشونت‌ها که توسط دوربین‌های همراه افراد مسلح حماس در زمان واقعی گرفته شده به تأثیرگذاری این کارزارها می‌افزاید. 

 در بخش دیگر این مقاله همچنین آمده است: «اسرائیل نیز که خود عملیات پیچیده اطلاعاتی و رسانه‌ای دارد، بطور غیرمنتظره‌ای در وضعیت دفاعی قرار گرفته است. 

بن دیکر، یک پژوهشگر پیشین در نیویورک تایمز و مدیرعامل ممتیکا که یک شرکت مشاوره درباره تهدیدهای اطلاعاتی است، می‌گوید: «رسانه‌های اجتماعی اسرائیل هم همچون ارتش این رژیم، غافلگیر شدند و چند روز بعد واکنش نشان دادند. این واکنش‌ها هم آشفته بود.»

استیون لی مایرز و شیرا فرنکل در مقاله‌ای مشترک در نیویورک تایمز با عنوان «در یک جنگ جهانی لفظی، روسیه، چین و ایران از حماس پشتیبانی می‌کنند» به سیاست این سه کشور در قبال مساله فلسطین و پشتیبانی از حماس پرداخته‌اند.

این تحلیل‌گران در مقاله خود با این پیش‌بینی که جنگ میان رژیم صهیونیستی و حماس، به سرعت به یک جنگ جهانی آنلاین تبدیل می‌شود، نوشتند: «ایران، روسیه و به میزان کمتری چین، از رسانه‌های دولتی و نیز پلتفرم‌های مهم رسانه‌های اجتماعی جهان برای حمایت از حماس و منفعل کردن اسرائیل استفاده می‌کنند و همزمان متحد اصلی اسرائیل یعنی ایالات متحده را نیز تقبیح می‌کنند»

در این مقاله همچنین نوشته شده است: «رافی مندلزون، معاون سیابرا، یک شرکت اطلاعاتی رسانه‌های اجتماعی در تل‌آویو، می‌گوید: این تبلیغات توسط میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان دیده می‌شود و تقریبا به اندازه هر تاکتیک دیگری در نبردهای روی زمین، بر جنگ جاری اثر می‌گذارد.

نیویورک تایمز در این مقاله همچین مدعی شده است: «محتواهای عمیقا احساسی، با چاشنی هیجان و جهت دار سیاسی، موجب برانگیختن خشم و حتی خشونت فراتر از محدوده غزه شده و هراس‌هایی را از شعله کشیدن یک جنگ گسترده‌تر برانگیخته است.

مصطفی ایاد مدیر اجرایی آفریقا، خاورمیانه و آسیا در موسسه گفتگوهای راهبردی مستقر در لندن در مورد محتواهای نشر یافته در شبکه‌های اجتماعی کشورهای جهان متاثر از کشتار مردم غزه می‌گوید: «گویی همه درگیر این ماجرا شده‌اند.»

این دو تحلیل گر همچنین در مقاله خود مدعی شدند: « مقام‌های آمریکایی و دیگر کارشناسان می‌گویند به نظر نمی‌رسد که این یک کارزار هماهنگ شده باشد، اما امکان همکاری میان آن‌ها را نمی‌توان منتفی دانست. هرچند ایران، روسیه و چین، هریک انگیزه‌های متفاوتی برای حمایت از حماس در برابر اسرائیل دارند اما «تم»‌های یکسانی را از زمان شروع این جنگ، دنبال کرده‌اند.

 آن‌ها نه تنها به حمایت روانی و اخلاقی از حماس می‌پردازند بلکه همچنین کارزارهای اطلاعاتی پیدا و پنهانی را به جریان می‌اندازند تا یکدیگر را تقویت کرده و بازتاب دهند و به این ترتیب دسترسی و پوشش جهانی خود را در پلتفرم‌ها و به زبان‌های مختلف گسترش دهند.

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


مشرق
نظرات

آخرین اخبار
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی