×
سیاسی
شناسه خبر : 154963
تاریخ انتشار : شنبه 1402/08/20 ساعت 07:57
اهمیت راهبردی یک سفر

محمدعلی صنوبری *

اهمیت راهبردی یک سفر

حضور رئیس‌جمهور در اجلاس آتی ریاض، تجسم عملی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است؛ سیاست «حسن همسایگی» در سایه حرکت برای ایجاد یک ائتلاف اسلامی قوی و پایدار برای دفاع از مسائل مشروع جهان اسلام در سراسر جهان، به‌ویژه مسأله فلسطین.

نورنیوز - گروه سیاست: سازمان همکاری اسلامی درحالی از برگزاری نشست فوق‌العاده و اضطراری ریاض برای بررسی تجاوزات اسرائیل به نوار غزه خبر می‌دهد که پنج هفته از آغاز این تجاوزات گذشته و بیش از ۱۰هزار غیرنظامی فلسطینی که بیش از ۴۰۰۰نفر آنان کودک بودند به شهادت رسیده‌اند.

رئیس‌جمهور کشورمان قصد دارد در اجلاس سران کشورهای اسلامی شرکت کند و این مسأله سؤالات فراوانی را در زمینه اهمیت راهبردی مشارکت رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این نشست و پیامدهای همکاری مشترک اسلامی بر آینده تجاوز نظامی رژیم جعلی علیه غزه و آینده مسأله فلسطین و نقش کشورهای اسلامی، مطرح می‌کند. گرچه محور مقاومت رژیم جعلی را در تمامی جبهه‌های شمال و جنوب از نظر نظامی درگیر کرده اما موضعگیری سیاسی کشورهای اسلامی بسیار ضعیف بوده است؛ این ضعف در سطح نشست پیشین سازمان همکاری اسلامی در ۱۸اکتبر سال گذشته نمایان شد و کشورهای اسلامی نتوانستند جهان را برای اعمال فشار به رژیم جعلی جهت توقف آتش‌افروزی متقاعد کنند.

این سفر، اولین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به عربستان از مرداد ۱۳۹۱ است و نشان می‌دهد موضوع غزه و نقض حقوق بشر و جنایات جنگی که در حق مردم مسلمان غزه صورت می‌گیرد، اولویت اصلی جمهوری اسلامی ایران است و از همین‌رو مشارکت ایران در بالاترین سطح دیپلماتیک خواهد بود. چند روز پیش السودانی، نخست‌وزیر عراق، با پیامی از جانب آمریکا به تهران سفر کرد که در آن از ایران خواسته شده بود در بحران کنونی بی‌طرف بماند.
رهبر  معظم انقلاب  در مورد موضع خود در‌خصوص این درگیری به نخست‌وزیر عراق فرمودند: «اگر کمک‌های نظامی و سیاسی آمریکا به رژیم‌صهیونیستی نبود، این رژیم نمی‌توانست جنگ را ادامه دهد؛ به همین خاطر واشنگتن شریک صهیونیست‌ها در جنایات آنها علیه غزه است.»
لذا در زمانی که وزیر میراث رژیم‌صهیونیستی، غزه را تهدید به بمباران هسته‌ای می‌کند و در شرایطی که آمریکا ناوهای هواپیمابر «جرالد فورد» و «یو اس اس آیزنهاور» و زیردریایی هسته‌ای «اوهایو» را به غرب آسیا می‌فرستد و در زمانی که دولت بایدن به کنگره آمریکا اطلاع می‌دهد قصد ارسال بمب‌های هدف‌زنی به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار به اسرائیل را دارد، حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی تصمیم می‌گیرد شخصا در اجلاس همکاری‌های اسلامی شرکت کند تا از یک طرف بر وخامت و اهمیت اوضاع تاکید کند و از سوی دیگر تلاش‌های کشورهای اسلامی و مشارکت اعضای تاثیرگذار مانند عربستان را در توقف جنایات در حق ملت فلسطین جهت‌دهی و هدایت کند.

وحشیگری رژیم جعلی نسبت به مردم فلسطین نشان داد که این رژیم به‌دنبال شریک در منطقه خاورمیانه نیست، بلکه بیشتر به‌دنبال سرسپرده است. تنها چیزی که آنها می‌خواهند این است که مردم فلسطین را منزوی و تنها کنند و نگذارند کشورهای اسلامی به‌هر‌گونه دستاورد سیاسی ازجمله موافقت با انعقاد آتش‌بس بشردوستانه برای رساندن کمک به نوار غزه دست یابند. برخلاف رژیم اشغالگر قدس، تهران به‌طور جدی وارد گفت‌وگوهای صریح و جدی با عربستان‌سعودی شده و امروز آنها در حال حرکت به سمت ایجاد یک مشارکت راهبردی هستند که توسعه را بر رقابت ژئوپلیتیک ترجیح می‌دهد. بنابراین پروژه عادی‌سازی، مانند سرنوشت سیاسی نتانیاهو، برای همیشه از بین رفته است.
در پایان باید خاطرنشان کرد که حضور رئیس‌جمهور در اجلاس آتی ریاض، تجسم عملی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است؛ سیاست «حسن همسایگی» در سایه حرکت برای ایجاد یک ائتلاف اسلامی قوی و پایدار برای دفاع از مسائل مشروع جهان اسلام در سراسر جهان، به‌ویژه مسأله فلسطین. 

*تحلیلگر  مسائل بین‌الملل
 


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت