×
سیاسی
شناسه خبر : 154833
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 12:40
پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

هر چند سفر بلینکن به عراق ظاهرا در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد ضمن حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا، زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را به رخ کشید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر دوره‌ای چند روز پیش خود به منطقه با محوریت جنگ غزه با ادعای نقش‌آفرینی فعال آمریکا در دیپلماسی جهانی برای حل بحران‌های غرب آسیا و لزوم همراهی سایر کشورها با طرح‌ها و خواسته‌های آمریکا در حالی به عراق سفر کرد که روند تحولات عراق در حین و بعد از سفر او پیام‌های قابل توجهی را به دنیا مخابره کرد.

نخست؛ تکرار حمایت‌های بلینکن از رژیم صهیونیستی در دیدار با مقامات عراقی بار دیگر نشان داد که آمریکا اراده‌ای برای پایان جنایات این رژیم ندارد و نه تنها صلاحیت ادعای ناجی بودن را ندارد بلکه باید به عنوان شریک جرم صهیونیست‌ها در نسل‌کشی فلسطینی‌ها مورد بازخواست قرار گیرد.

دوم؛ ورود بلینکن با جلیقه ضدگلوله به عراق، آن هم در شرایطی که 20 سال است نیروهای آمریکایی در این کشور حضور دارند، اعترافی آشکار به شکست آمریکا در ایجاد تصویر و جایگاه مناسب برای خود در منطقه است. انزجار مردم ترکیه در سفر او به این کشور نیز همین معنا را تداعی کرد.

سوم؛ آمریکایی‌ها مدعی‌اند که توانسته‌اند طی سال‌ها حضور در منطقه متحدانی همسو با خود داشته باشند که همراه با مواضع واشینگتن گام بر می‌دارند، اما تفاوت دیدگاه مقامات عراقی از جمله در قبال جنگ غزه، ابعاد دیگری از افول جایگاه جهانی آمریکا را آشکار ساخت.

نخست وزیر عراق در دیدار با بلینکن بر موضع عراق در محکوم کردن حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه تأکید کرد و گفت: جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود در قبال جنایت‌های اسرائیل در غزه را بر عهده بگیرد.

شیاع السودانی در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی نیز عملیات طوفان‌الاقصی را یک عملیات قهرمانانه و موجب خوشحالی همه آزادگان جهان دانست و از سکوت مجامع بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال این جنایت‌ها به شدت انتقاد کرد.

چهارم؛ یکی از مهمترین اهداف بلینکن از سفر به عراق پایان دادن به فعالیت مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی بود، چنانچه بلینکن از نخست‌وزیر عراق خواست که مسئولان تداوم حملات به نیروهای امریکایی در عراق را مورد بازخواست قرار دهد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره اهداف سفر بلینکن به بغداد گفت: بلینکن در بغداد با شیاع السودانی دیدار و درباره تنش‌های جاری میان اسرائیل و جنبش حماس و ضرورت پرهیز از گسترش دامنه درگیری از جمله در عراق گفتگو کردند.

این در حالی بود که هم‌زمان با سفر بلینکن به عراق، شبکه الجزیره قطر از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق خبر داد و شبکه النجباء عراق هم به نقل از یک منبع آگاه از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر داد.

در همین حال شبکه المیادین با اعلام این خبر گزارش کرد که پایگاه مذکور در نزدیکی روستای «قصرک» در شمال الحسکه واقع در شمال شرقی سوریه قرار دارد. مقاومت اسلامی عراق نیز خبر داد که  چهار پایگاه متعلق به نظامیان آمریکا را در سوریه و عراق، شش بار هدف قرار داده است.

پس از سفر بلینکن نیز در رویکردی که نشانگر توصیه پذیر نبودن مقاومت منطقه و کوتاه نیامدن آنها در برابر اشغالگری آمریکا و جنایات صهیونیست‌هاست، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که برای نخسین بار از موشک بُرد متوسط «أقصی ۱» برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا استفاده کرده است.

استمرار حملات مقاومت عراق به رغم درخواست‌ها و هشدارهای بلینکن نیز بعد دیگری از شکل‌گیری نظم نوین جهانی به دور از خواسته‌های آمریکا را آشکار می‌سازد که دامنه آن هر روز گسترد‌ه‌تر می‌شود، چنانچه سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز دوشنبه از حملات پهپادی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر داد.

با این تفاسیر؛ هر چند در ظاهر سفر بلینکن در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد از یک سو بیانگر  حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا در کشوری است که 20 سال آمریکا با اشغالگری به دنبال سلطه و همسو ساختن آن با خود بود و از سوی دیگر زوال هر چه بیشتر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و تغییرات در نظم موجود جهانی را آشکار می‌سازد که در آن کشورها دیگر حاضر به ایفای نقش در پازل واشینگتن نبوده و آن را نه یک راه حل بلکه ریشه بحران‌های جهانی می‌دانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
جمعه 1402/08/19 ساعت 23:19
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند بایدن با بازی در زمین نتانیاهوی محکوم به شکست و تشویق پشت پرده او به نسل‌کشی در غزه و تبدیل این منطقه به زمین سوخته، یکی از بدترین خطاهای محاسباتی خود را مرتکب شده است.
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 13:25
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
فرار به جلوی نتانیاهو و آغاز بازی مقصرسازی او علیه نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونستی بیان‌گر اطمینان او از شکست قطعی در جنگ غزه است و او به وضوح دریافته که اهداف اعلامی‌اش از جمله حذف حماس از معادلات امنیتی و جغرافیایی غزه به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
یکشنبه 1402/08/14 ساعت 23:29
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که در جریان سفر به خاورمیانه، به عراق رفته بود؛ بلافاصله بعد از دیدار و گفت‌وگو با السودانی این کشور را ترک کرد.
نظرات

آخرین اخبار
زلزله بی‌سابقه در پنتاگون؛ پشت پرده اخراجهای زنجیره ای ژنرالهای 4 ستاره
شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌ها در ایام جنگ ابلاغ شد
اخلال در زنجیره تامین آلومینیوم آمریکا با حمله ایران تایید شد
هشدار ایران به آمریکا درباره زیرساخت‌ها
در 24 ساعت گذشته کدام مناطق غیرنظامی هدف حملات دشمن قرار گرفت؟
مرحله جدید توزیع کالابرگ از فردا آغاز می‌شود
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از خانواده کارکنان نیروهای مسلح تقدیر کرد
واشنگتن در حال اخراج ژانرال‌های آمریکایی
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند