×
سیاسی
شناسه خبر : 154833
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 12:40
پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

هر چند سفر بلینکن به عراق ظاهرا در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد ضمن حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا، زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را به رخ کشید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر دوره‌ای چند روز پیش خود به منطقه با محوریت جنگ غزه با ادعای نقش‌آفرینی فعال آمریکا در دیپلماسی جهانی برای حل بحران‌های غرب آسیا و لزوم همراهی سایر کشورها با طرح‌ها و خواسته‌های آمریکا در حالی به عراق سفر کرد که روند تحولات عراق در حین و بعد از سفر او پیام‌های قابل توجهی را به دنیا مخابره کرد.

نخست؛ تکرار حمایت‌های بلینکن از رژیم صهیونیستی در دیدار با مقامات عراقی بار دیگر نشان داد که آمریکا اراده‌ای برای پایان جنایات این رژیم ندارد و نه تنها صلاحیت ادعای ناجی بودن را ندارد بلکه باید به عنوان شریک جرم صهیونیست‌ها در نسل‌کشی فلسطینی‌ها مورد بازخواست قرار گیرد.

دوم؛ ورود بلینکن با جلیقه ضدگلوله به عراق، آن هم در شرایطی که 20 سال است نیروهای آمریکایی در این کشور حضور دارند، اعترافی آشکار به شکست آمریکا در ایجاد تصویر و جایگاه مناسب برای خود در منطقه است. انزجار مردم ترکیه در سفر او به این کشور نیز همین معنا را تداعی کرد.

سوم؛ آمریکایی‌ها مدعی‌اند که توانسته‌اند طی سال‌ها حضور در منطقه متحدانی همسو با خود داشته باشند که همراه با مواضع واشینگتن گام بر می‌دارند، اما تفاوت دیدگاه مقامات عراقی از جمله در قبال جنگ غزه، ابعاد دیگری از افول جایگاه جهانی آمریکا را آشکار ساخت.

نخست وزیر عراق در دیدار با بلینکن بر موضع عراق در محکوم کردن حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه تأکید کرد و گفت: جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود در قبال جنایت‌های اسرائیل در غزه را بر عهده بگیرد.

شیاع السودانی در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی نیز عملیات طوفان‌الاقصی را یک عملیات قهرمانانه و موجب خوشحالی همه آزادگان جهان دانست و از سکوت مجامع بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال این جنایت‌ها به شدت انتقاد کرد.

چهارم؛ یکی از مهمترین اهداف بلینکن از سفر به عراق پایان دادن به فعالیت مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی بود، چنانچه بلینکن از نخست‌وزیر عراق خواست که مسئولان تداوم حملات به نیروهای امریکایی در عراق را مورد بازخواست قرار دهد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره اهداف سفر بلینکن به بغداد گفت: بلینکن در بغداد با شیاع السودانی دیدار و درباره تنش‌های جاری میان اسرائیل و جنبش حماس و ضرورت پرهیز از گسترش دامنه درگیری از جمله در عراق گفتگو کردند.

این در حالی بود که هم‌زمان با سفر بلینکن به عراق، شبکه الجزیره قطر از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق خبر داد و شبکه النجباء عراق هم به نقل از یک منبع آگاه از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر داد.

در همین حال شبکه المیادین با اعلام این خبر گزارش کرد که پایگاه مذکور در نزدیکی روستای «قصرک» در شمال الحسکه واقع در شمال شرقی سوریه قرار دارد. مقاومت اسلامی عراق نیز خبر داد که  چهار پایگاه متعلق به نظامیان آمریکا را در سوریه و عراق، شش بار هدف قرار داده است.

پس از سفر بلینکن نیز در رویکردی که نشانگر توصیه پذیر نبودن مقاومت منطقه و کوتاه نیامدن آنها در برابر اشغالگری آمریکا و جنایات صهیونیست‌هاست، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که برای نخسین بار از موشک بُرد متوسط «أقصی ۱» برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا استفاده کرده است.

استمرار حملات مقاومت عراق به رغم درخواست‌ها و هشدارهای بلینکن نیز بعد دیگری از شکل‌گیری نظم نوین جهانی به دور از خواسته‌های آمریکا را آشکار می‌سازد که دامنه آن هر روز گسترد‌ه‌تر می‌شود، چنانچه سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز دوشنبه از حملات پهپادی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر داد.

با این تفاسیر؛ هر چند در ظاهر سفر بلینکن در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد از یک سو بیانگر  حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا در کشوری است که 20 سال آمریکا با اشغالگری به دنبال سلطه و همسو ساختن آن با خود بود و از سوی دیگر زوال هر چه بیشتر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و تغییرات در نظم موجود جهانی را آشکار می‌سازد که در آن کشورها دیگر حاضر به ایفای نقش در پازل واشینگتن نبوده و آن را نه یک راه حل بلکه ریشه بحران‌های جهانی می‌دانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
جمعه 1402/08/19 ساعت 23:19
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند بایدن با بازی در زمین نتانیاهوی محکوم به شکست و تشویق پشت پرده او به نسل‌کشی در غزه و تبدیل این منطقه به زمین سوخته، یکی از بدترین خطاهای محاسباتی خود را مرتکب شده است.
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 13:25
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
فرار به جلوی نتانیاهو و آغاز بازی مقصرسازی او علیه نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونستی بیان‌گر اطمینان او از شکست قطعی در جنگ غزه است و او به وضوح دریافته که اهداف اعلامی‌اش از جمله حذف حماس از معادلات امنیتی و جغرافیایی غزه به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
یکشنبه 1402/08/14 ساعت 23:29
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که در جریان سفر به خاورمیانه، به عراق رفته بود؛ بلافاصله بعد از دیدار و گفت‌وگو با السودانی این کشور را ترک کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
انتقاد اژه‌ای از رواج واژگان «تندرو» و «کندرو» در ادبیات سیاسی
توقیف ساعتی 40 هزار دستگاه خودرو متخلف
لاریجانی : توطئه آمریکایی-صهیونیستی پشت جنگ اخیر بود
بسته شدن 3 پنجره نقل‌وانتقالاتی مس رفسنجان با اعلام رسمی فیفا
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه برکناری
X
آگهی تبلیغاتی