×
سیاسی
شناسه خبر : 154833
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 12:40
پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

هر چند سفر بلینکن به عراق ظاهرا در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد ضمن حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا، زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را به رخ کشید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر دوره‌ای چند روز پیش خود به منطقه با محوریت جنگ غزه با ادعای نقش‌آفرینی فعال آمریکا در دیپلماسی جهانی برای حل بحران‌های غرب آسیا و لزوم همراهی سایر کشورها با طرح‌ها و خواسته‌های آمریکا در حالی به عراق سفر کرد که روند تحولات عراق در حین و بعد از سفر او پیام‌های قابل توجهی را به دنیا مخابره کرد.

نخست؛ تکرار حمایت‌های بلینکن از رژیم صهیونیستی در دیدار با مقامات عراقی بار دیگر نشان داد که آمریکا اراده‌ای برای پایان جنایات این رژیم ندارد و نه تنها صلاحیت ادعای ناجی بودن را ندارد بلکه باید به عنوان شریک جرم صهیونیست‌ها در نسل‌کشی فلسطینی‌ها مورد بازخواست قرار گیرد.

دوم؛ ورود بلینکن با جلیقه ضدگلوله به عراق، آن هم در شرایطی که 20 سال است نیروهای آمریکایی در این کشور حضور دارند، اعترافی آشکار به شکست آمریکا در ایجاد تصویر و جایگاه مناسب برای خود در منطقه است. انزجار مردم ترکیه در سفر او به این کشور نیز همین معنا را تداعی کرد.

سوم؛ آمریکایی‌ها مدعی‌اند که توانسته‌اند طی سال‌ها حضور در منطقه متحدانی همسو با خود داشته باشند که همراه با مواضع واشینگتن گام بر می‌دارند، اما تفاوت دیدگاه مقامات عراقی از جمله در قبال جنگ غزه، ابعاد دیگری از افول جایگاه جهانی آمریکا را آشکار ساخت.

نخست وزیر عراق در دیدار با بلینکن بر موضع عراق در محکوم کردن حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه تأکید کرد و گفت: جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود در قبال جنایت‌های اسرائیل در غزه را بر عهده بگیرد.

شیاع السودانی در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی نیز عملیات طوفان‌الاقصی را یک عملیات قهرمانانه و موجب خوشحالی همه آزادگان جهان دانست و از سکوت مجامع بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال این جنایت‌ها به شدت انتقاد کرد.

چهارم؛ یکی از مهمترین اهداف بلینکن از سفر به عراق پایان دادن به فعالیت مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی بود، چنانچه بلینکن از نخست‌وزیر عراق خواست که مسئولان تداوم حملات به نیروهای امریکایی در عراق را مورد بازخواست قرار دهد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره اهداف سفر بلینکن به بغداد گفت: بلینکن در بغداد با شیاع السودانی دیدار و درباره تنش‌های جاری میان اسرائیل و جنبش حماس و ضرورت پرهیز از گسترش دامنه درگیری از جمله در عراق گفتگو کردند.

این در حالی بود که هم‌زمان با سفر بلینکن به عراق، شبکه الجزیره قطر از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق خبر داد و شبکه النجباء عراق هم به نقل از یک منبع آگاه از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر داد.

در همین حال شبکه المیادین با اعلام این خبر گزارش کرد که پایگاه مذکور در نزدیکی روستای «قصرک» در شمال الحسکه واقع در شمال شرقی سوریه قرار دارد. مقاومت اسلامی عراق نیز خبر داد که  چهار پایگاه متعلق به نظامیان آمریکا را در سوریه و عراق، شش بار هدف قرار داده است.

پس از سفر بلینکن نیز در رویکردی که نشانگر توصیه پذیر نبودن مقاومت منطقه و کوتاه نیامدن آنها در برابر اشغالگری آمریکا و جنایات صهیونیست‌هاست، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که برای نخسین بار از موشک بُرد متوسط «أقصی ۱» برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا استفاده کرده است.

استمرار حملات مقاومت عراق به رغم درخواست‌ها و هشدارهای بلینکن نیز بعد دیگری از شکل‌گیری نظم نوین جهانی به دور از خواسته‌های آمریکا را آشکار می‌سازد که دامنه آن هر روز گسترد‌ه‌تر می‌شود، چنانچه سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز دوشنبه از حملات پهپادی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر داد.

با این تفاسیر؛ هر چند در ظاهر سفر بلینکن در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد از یک سو بیانگر  حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا در کشوری است که 20 سال آمریکا با اشغالگری به دنبال سلطه و همسو ساختن آن با خود بود و از سوی دیگر زوال هر چه بیشتر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و تغییرات در نظم موجود جهانی را آشکار می‌سازد که در آن کشورها دیگر حاضر به ایفای نقش در پازل واشینگتن نبوده و آن را نه یک راه حل بلکه ریشه بحران‌های جهانی می‌دانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
جمعه 1402/08/19 ساعت 23:19
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند بایدن با بازی در زمین نتانیاهوی محکوم به شکست و تشویق پشت پرده او به نسل‌کشی در غزه و تبدیل این منطقه به زمین سوخته، یکی از بدترین خطاهای محاسباتی خود را مرتکب شده است.
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 13:25
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
فرار به جلوی نتانیاهو و آغاز بازی مقصرسازی او علیه نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونستی بیان‌گر اطمینان او از شکست قطعی در جنگ غزه است و او به وضوح دریافته که اهداف اعلامی‌اش از جمله حذف حماس از معادلات امنیتی و جغرافیایی غزه به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
یکشنبه 1402/08/14 ساعت 23:29
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که در جریان سفر به خاورمیانه، به عراق رفته بود؛ بلافاصله بعد از دیدار و گفت‌وگو با السودانی این کشور را ترک کرد.
نظرات

آخرین اخبار
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند