×
سیاسی
شناسه خبر : 154833
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 12:40
پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

پیام‌هایی که سفر بلینکن به عراق به جهان مخابره کرد!

هر چند سفر بلینکن به عراق ظاهرا در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد ضمن حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا، زوال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را به رخ کشید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر دوره‌ای چند روز پیش خود به منطقه با محوریت جنگ غزه با ادعای نقش‌آفرینی فعال آمریکا در دیپلماسی جهانی برای حل بحران‌های غرب آسیا و لزوم همراهی سایر کشورها با طرح‌ها و خواسته‌های آمریکا در حالی به عراق سفر کرد که روند تحولات عراق در حین و بعد از سفر او پیام‌های قابل توجهی را به دنیا مخابره کرد.

نخست؛ تکرار حمایت‌های بلینکن از رژیم صهیونیستی در دیدار با مقامات عراقی بار دیگر نشان داد که آمریکا اراده‌ای برای پایان جنایات این رژیم ندارد و نه تنها صلاحیت ادعای ناجی بودن را ندارد بلکه باید به عنوان شریک جرم صهیونیست‌ها در نسل‌کشی فلسطینی‌ها مورد بازخواست قرار گیرد.

دوم؛ ورود بلینکن با جلیقه ضدگلوله به عراق، آن هم در شرایطی که 20 سال است نیروهای آمریکایی در این کشور حضور دارند، اعترافی آشکار به شکست آمریکا در ایجاد تصویر و جایگاه مناسب برای خود در منطقه است. انزجار مردم ترکیه در سفر او به این کشور نیز همین معنا را تداعی کرد.

سوم؛ آمریکایی‌ها مدعی‌اند که توانسته‌اند طی سال‌ها حضور در منطقه متحدانی همسو با خود داشته باشند که همراه با مواضع واشینگتن گام بر می‌دارند، اما تفاوت دیدگاه مقامات عراقی از جمله در قبال جنگ غزه، ابعاد دیگری از افول جایگاه جهانی آمریکا را آشکار ساخت.

نخست وزیر عراق در دیدار با بلینکن بر موضع عراق در محکوم کردن حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه تأکید کرد و گفت: جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود در قبال جنایت‌های اسرائیل در غزه را بر عهده بگیرد.

شیاع السودانی در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی نیز عملیات طوفان‌الاقصی را یک عملیات قهرمانانه و موجب خوشحالی همه آزادگان جهان دانست و از سکوت مجامع بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر در قبال این جنایت‌ها به شدت انتقاد کرد.

چهارم؛ یکی از مهمترین اهداف بلینکن از سفر به عراق پایان دادن به فعالیت مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی بود، چنانچه بلینکن از نخست‌وزیر عراق خواست که مسئولان تداوم حملات به نیروهای امریکایی در عراق را مورد بازخواست قرار دهد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره اهداف سفر بلینکن به بغداد گفت: بلینکن در بغداد با شیاع السودانی دیدار و درباره تنش‌های جاری میان اسرائیل و جنبش حماس و ضرورت پرهیز از گسترش دامنه درگیری از جمله در عراق گفتگو کردند.

این در حالی بود که هم‌زمان با سفر بلینکن به عراق، شبکه الجزیره قطر از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق خبر داد و شبکه النجباء عراق هم به نقل از یک منبع آگاه از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر داد.

در همین حال شبکه المیادین با اعلام این خبر گزارش کرد که پایگاه مذکور در نزدیکی روستای «قصرک» در شمال الحسکه واقع در شمال شرقی سوریه قرار دارد. مقاومت اسلامی عراق نیز خبر داد که  چهار پایگاه متعلق به نظامیان آمریکا را در سوریه و عراق، شش بار هدف قرار داده است.

پس از سفر بلینکن نیز در رویکردی که نشانگر توصیه پذیر نبودن مقاومت منطقه و کوتاه نیامدن آنها در برابر اشغالگری آمریکا و جنایات صهیونیست‌هاست، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که برای نخسین بار از موشک بُرد متوسط «أقصی ۱» برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا استفاده کرده است.

استمرار حملات مقاومت عراق به رغم درخواست‌ها و هشدارهای بلینکن نیز بعد دیگری از شکل‌گیری نظم نوین جهانی به دور از خواسته‌های آمریکا را آشکار می‌سازد که دامنه آن هر روز گسترد‌ه‌تر می‌شود، چنانچه سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز دوشنبه از حملات پهپادی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر داد.

با این تفاسیر؛ هر چند در ظاهر سفر بلینکن در چارچوب جنگ غزه و دیپلماسی به اصطلاح فراگیر آمریکا بود اما در عمل پیام نهایی که از این سفر به جهان مخابره شد از یک سو بیانگر  حقارت و سرافکندگی شدید وزیر خارجه آمریکا در کشوری است که 20 سال آمریکا با اشغالگری به دنبال سلطه و همسو ساختن آن با خود بود و از سوی دیگر زوال هر چه بیشتر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و تغییرات در نظم موجود جهانی را آشکار می‌سازد که در آن کشورها دیگر حاضر به ایفای نقش در پازل واشینگتن نبوده و آن را نه یک راه حل بلکه ریشه بحران‌های جهانی می‌دانند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
جمعه 1402/08/19 ساعت 23:19
رئیس جمهور جنگ با نقاب صلح!
بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند بایدن با بازی در زمین نتانیاهوی محکوم به شکست و تشویق پشت پرده او به نسل‌کشی در غزه و تبدیل این منطقه به زمین سوخته، یکی از بدترین خطاهای محاسباتی خود را مرتکب شده است.
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 13:25
آغاز بازی مقصرسازی در تل‌آویو با مشاهده نشانه‌های شکست!
فرار به جلوی نتانیاهو و آغاز بازی مقصرسازی او علیه نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونستی بیان‌گر اطمینان او از شکست قطعی در جنگ غزه است و او به وضوح دریافته که اهداف اعلامی‌اش از جمله حذف حماس از معادلات امنیتی و جغرافیایی غزه به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
یکشنبه 1402/08/14 ساعت 23:29
سفر کوتاه وزیر خارجه آمریکا به عراق؛ بلینکن پس از دیدار السودانی، بلافاصله این کشور را ترک کرد
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که در جریان سفر به خاورمیانه، به عراق رفته بود؛ بلافاصله بعد از دیدار و گفت‌وگو با السودانی این کشور را ترک کرد.
نظرات

آخرین اخبار
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
تجاوز دوباره آمریکا به ایران؛ حمله به 5 استان و پاسخ کوبنده نیروهای مسلح
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید
وداع تاریخی مشهد با رهبر شهید؛اقامه نماز بر پیکر توسط فرزند ارشد ایشان
مصباحی‌مقدم: امام شهید، نماد ایستادگی و استقلال ایران بود
مشهد دریای سیاه و سرخ شد
یک انتقال غیرمنتظره برای امید ابراهیمی
هشدار زاخارووا به برلین
هشدار قطع برق ادارات پرمصرف تهران
حضور امدادگران 26استان درمشهد
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در رسانه‌های روسیه
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا