×
سیاسی
شناسه خبر : 154807
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 08:04
شکست سفر منطقه‌ای بلینکن

حسن هانی‌زاده*

شکست سفر منطقه‌ای بلینکن

کشورهایی که بلینکن به آنها سفر داشت با تظاهرات گسترده مردمی مواجه شد و حتی مردم ترکیه هم به پایگاه آمریکا حمله کردند.

نورنیوز- گروه سیاست: شکست سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به منطقه نشانه خشم ملت‌های غرب آسیا از همسویی و کمک بی‌قید و شرط آمریکا به رژیم‌صهیونیستی در کشتار مردم غزه است؛ کشورهایی که بلینکن به آنها سفر داشت با تظاهرات گسترده مردمی مواجه شد و حتی مردم ترکیه هم به پایگاه آمریکا حمله کردند و وزیر خارجه ترکیه هم با همتای آمریکایی خود به سردی برخورد کرد و این بدترین برخوردها با بلینکن بود آن هم در حالی که او روز دوم طوفان الاقصی وارد اراضی اشغالی شد و اعلام کرد که یهودی است و وظیفه دارد از رژیم صهیونیستی حمایت کند.

با این وضعیت تیم و شخص جو بایدن جایگاه خود را از دست داده‌اند و این هزینه‌ای است که آنها به‌خاطر همسویی و کمک به رژیم صهیونیستی در کشتار بی‌رحمانه مردم غزه پرداخت کردند. در حقیقت آمریکایی‌ها اکنون به منفورترین شخصیت‌های جهانی تبدیل شدند، چراکه آمریکا بعد از عملیات طوفان الاقصی عملا دیگر جایی در بین مردم نخواهد داشت و باید در سیاست‌های خود بازنگری کند کما این که رفتاری که جو بایدن در رابطه با کشتار مردم غزه و همکاری با رژیم صهیونیستی داشته‌ است، موجب شده نفرت عمومی نسبت به سیاست‌های آمریکا افزایش یابد و به همین دلیل مردم اعتقاد دارند آمریکا می‌تواند مانع کشتار مردم غزه شود اما تعمدا رژیم صهیونیستی را تشویق کرد به کشتار مردم غزه ادامه دهد. با این‌که شورای امنیت پنج بار هم برای تصویب پیش‌نویس طرحی که روسیه ارائه داده بود، تشکیل جلسه داد با وتوی آمریکا، انگلیس و فرانسه مواجه شد و این بدترین نقطه در کارنامه این کشورها اروپایی و آمریکا است.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد هدف رژیم صهیونیستی برای غزه، تبدیل کردن بحران غزه به ضد بحران است؛ طرحی که رژیم صهیونیستی با کمک آمریکا و غرب تهیه دیده این است که پس از بمباران وحشیانه غزه، تمام زیرساخت‌های این شهر را از بین ببرد و مردم این منطقه را به سایر کشورها انتقال دهد. بعد از آن باقی‌مانده اهالی غزه تحت مدیریت رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان و سازمان ملل اداره شوند. از این رو به نظر می‌رسد آنچه در غزه در حال رخ دادن است ناشی از هدف رژیم صهیونیستی است. آنها می‌خواهند رزمندگان فلسطینی را خلع سلاح کنند و شهر غزه را به‌طور کامل تحت مدیریت مشترک تشکیلات خودگران و سازمان ملل اداره کنند به همین دلیل سازمان ملل، آمریکا و اروپا با آتش‌بس غزه مخالف هستند و کشتار مردم بخشی از طراحی‌های مشترک آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی است. با این وضعیت و با توجه به سکوت جامعه جهانی و ناتوانی شورای امنیت در ایجاد یک ساز و کار برای پایان دادن به درگیری‌های غزه به نظر نمی‌رسد اتفاقات خوبی در راه باشد.

 همچنین سکوت اعراب نیز نشان می‌دهد عملیاتی کردن این اقدام کاملا جدی است. درواقع منظور از امنیت غزه این است که به لحاظ نظامی تمام جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی غزه تحت نظر اسرائیل قرار گیرد و سازمان ملل هم ناظر خواهد بود اما آنچه برای نتانیاهو مهم است این که یک دستاورد نظامی بزرگ حتی به قیمت جان میلیون‌ها انسان داشته باشد تا خود را پیروز عملیات طوفان‌الاقصی قلمداد کند. 

*تحلیل گر مسائل منطقه


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم