×
سیاسی
شناسه خبر : 154754
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/16 ساعت 10:40
ظرفیت‌های بغداد برای ایجاد ثبات در منطقه

سیدرضا صدرالحسینی*

ظرفیت‌های بغداد برای ایجاد ثبات در منطقه

با نگاهی به جغرافیای سیاسی عراق و سابقه تمدنی و قدرت نظامی این کشور در سال‌های گذشته و همچنین میزان انرژی موجود در این کشور و با توجه به جمعیت عراق می‌توان گفت که این کشور یکی از مهم‌ترین کشورهای عربی منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در واقع با توجه به سوابق تمدنی و وسعت خاک و شرایط موجود در عراق می‌توانیم این کشور را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کشورهای عربی و یکی از بازیگران اصلی در حوزه‌های مختلف قلمداد کنیم و نباید فراموش کرد که این کشور در سال‌های اخیر فعالیت قابل توجهی برای نقش‌آفرینی بیشتر در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از خود نشان داده است.

نباید فراموش کرد که عراق، نقش مؤثری در ازسرگیری روابط میان تهران و ریاض داشت و بغداد در زمینه رساندن پیام‌های سعودی به ایران و میانجیگری بین دو کشور مهم منطقه یعنی ایران و عربستان و ایجاد رابطه مجدد سیاسی بین این دو کشور نقش بی‌بدیلی داشت. پس از این نقش‌آفرینی، شاهد گسترش فعالیت دیپلماتیک عراق برای همگرایی با کشورهای دیگر منطقه از جمله مصر، اردن و قطر در حوزه مسائل اقتصادی بودیم و همه اینها نشان‌دهنده نقش مهمی است که عراق در منطقه دارد و این نقش رو به گسترش است. البته باید توجه داشت که ملت و دولت عراق به‌عنوان یکی از کشورهای مؤثر در حوزه مقاومت نیز شناخته می‌شوند و این جایگاه ویژه عراق باعث شده این کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازیگران و صلح‌آفرینان شرایط کنونی در غزه مطرح باشد. 

در دیدار دیروز محمد شیاع‌ السودانی، نخست‌وزیر عراق با مقام معظم رهبری نیز معظم‌له به همین نکته اشاره کردند و فرمودند که جایگاه و نقش عراق می‌تواند در موضوع مهم همگرایی کشورهای عربی و اسلامی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی بسیار مؤثر واقع شود. به فرموده رهبر معظم انقلاب، این همگرایی می‌تواند آمریکا را به‌عنوان مهم‌ترین شریک جنایات رژیم صهیونیستی، وادار به توقف بمباران مردم بی‌دفاع و مظلوم غزه کند. افزون بر این با توجه به این‌که کشور عراق ارتباطات رسمی و دیپلماتیکی‌ با آمریکا دارد، می‌تواند از جایگاه ویژه خود استفاده کرده و برای توقف جنایات اسرائیل، نقش‌آفرینی کند.

در واقع رهبر معظم انقلاب با تأکید بر این نکته که آمریکایی‌ها نقشی بی‌بدیل و مشارکتی جدی در کشتار مردم غزه دارند ‌از نخست وزیر عراق خواستند برای توقف کشتار مردم غزه همه اقدامات ممکن را در جهان عرب و اسلام ‌انجام دهند. آقای سودانی، نخست‌وزیر عراق هم در این دیدار نسبت به این موضوع واکنش مثبت نشان داده و ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی به این نکته اشاره کرد که همه کشورهای عربی باید نقش مؤثری در توفف جنایات رژیم صهیونیستی داشته باشند و عراق نیز به وظیفه دینی و عربی خویش واقف بوده و اقدامات لازم را در این خصوص انجام خواهد داد. 

*تحلیل‌گر مسائل منطقه


روزنامه جام‌جم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
گلایه وزیر آموزش و پرورش از آمارهای بازماندگان از تحصیل
تعرض به دختر جوان در اطراف سرخه‌حصار
برخوردبا هرگونه تخلف در دریافت کرایه مازاد تاکسی ها
آغاز ساخت مسکن سازمانی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 23 آذر 1404+ جدول
برکناری یک استاد ایرانی از دانشگاه آمریکا به دلیل انتقاد از رژیم صهیونیستی
تعرفه مکالمه و پیامک همراه اول 30 درصد گران شد
قوی‌ترین سامانۀ برفی در راه ایران
پرسپولیس - آلومینیوم ؛ نبرد صدرنشینی با گربه‌سیاه همیشگی
شهردار دزفول برکنار شد
بردن کودکان به ایستگاه 7 توچال می‌تواند مرگ‌آفرین باشد
رکود در بازار لوازم خانگی
سند ستاد ملی ترانزیت تصویب شد
واگذاری پلاک‌های فک شده بدون جریمه به رانندگان جدید
معمای نیکلاس
قتل هولناک کودک 13 ساله در چابهار؛ جسد پشت زندان پیدا شد
حذف ارز ترجیحی بدون برنامه، تورم شدید به‌دنبال دارد
نایب‌قهرمانی جوانان ایران با رکورد تاریخی 262 مدال
منتظر دریافت اطلاعات از مسوولان و منابع ذیربط هستیم
تابستان 1404؛ تورم بالا رفت، نفت ارزان شد
واکنش بقایی به تمرکز رژیم صهیونیستی بر کشتار کودکان با فناوری آمریکایی
تراکم جمعیت دانش‌آموزی کلاس‌های تهران 31.2 نفر
تشییع پیکر شهدای حمله تروریستی لار زاهدان + واکنش امام جمعه اهل سنت دادکان
نابغه ایرانی پدیده سال کشتی فرنگی جهان شد
مرگ تلخ دختر بچه اهوازی با گلوله سرگردان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه23 آذر 1404+ جدول
تعداد تولدها در کشور به زیر یک میلیون نفر رسید
آیین رونمایی و بررسی کتاب «مسئله‌شناسی فرهنگی به روایت جریان مجدّد»
شکایت وزیر میراث فرهنگی از نمانیده مجلس
نتایج آزمون وکالت سال 1404 کانون وکلای دادگستری اعلام شد
علت فوت ستاره والیبال ایران مشخص شد + آخرین پیگیری‌های حقوقی از قطر تا تهران
اقتصاد ما و ورشکستگی اقتصاد کلان
هزینه سبد معیشت کارگران 33میلیون تومان شد
حمله پهپادی به تأسیسات سازمان ملل در سودان
سوریه؛ شکست پروژه‌ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای 5 استان
استادِ خواندن
نزاع و درگیری خونین بر سر معامله ملک
گفتاورد سند امنیتی ملی آمریکا
2 کشته در جریان تیراندازی در یک دانشگاه آمریکا
اعتراضات سراسری در ونزوئلا علیه اقدامات آمریکا در منطقه کارائیب
امشب آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد
مداردیپلماسی | دیپلماسی همسایگی؛از سفر تا معنا
زمان واریز کالابرگ دهک‌های بعدی اعلام شد
قدیمی ترین سینمای تهران در آتش سوخت
امتناع رئیس جمهور مصر از دیدار با نتانیاهو
هوای تهران در وضعیت مطلوب
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه23 آذر 1404+ وضعیت استانها
X
آگهی تبلیغاتی