×
سیاسی
شناسه خبر : 154754
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/16 ساعت 10:40
ظرفیت‌های بغداد برای ایجاد ثبات در منطقه

سیدرضا صدرالحسینی*

ظرفیت‌های بغداد برای ایجاد ثبات در منطقه

با نگاهی به جغرافیای سیاسی عراق و سابقه تمدنی و قدرت نظامی این کشور در سال‌های گذشته و همچنین میزان انرژی موجود در این کشور و با توجه به جمعیت عراق می‌توان گفت که این کشور یکی از مهم‌ترین کشورهای عربی منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در واقع با توجه به سوابق تمدنی و وسعت خاک و شرایط موجود در عراق می‌توانیم این کشور را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کشورهای عربی و یکی از بازیگران اصلی در حوزه‌های مختلف قلمداد کنیم و نباید فراموش کرد که این کشور در سال‌های اخیر فعالیت قابل توجهی برای نقش‌آفرینی بیشتر در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از خود نشان داده است.

نباید فراموش کرد که عراق، نقش مؤثری در ازسرگیری روابط میان تهران و ریاض داشت و بغداد در زمینه رساندن پیام‌های سعودی به ایران و میانجیگری بین دو کشور مهم منطقه یعنی ایران و عربستان و ایجاد رابطه مجدد سیاسی بین این دو کشور نقش بی‌بدیلی داشت. پس از این نقش‌آفرینی، شاهد گسترش فعالیت دیپلماتیک عراق برای همگرایی با کشورهای دیگر منطقه از جمله مصر، اردن و قطر در حوزه مسائل اقتصادی بودیم و همه اینها نشان‌دهنده نقش مهمی است که عراق در منطقه دارد و این نقش رو به گسترش است. البته باید توجه داشت که ملت و دولت عراق به‌عنوان یکی از کشورهای مؤثر در حوزه مقاومت نیز شناخته می‌شوند و این جایگاه ویژه عراق باعث شده این کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازیگران و صلح‌آفرینان شرایط کنونی در غزه مطرح باشد. 

در دیدار دیروز محمد شیاع‌ السودانی، نخست‌وزیر عراق با مقام معظم رهبری نیز معظم‌له به همین نکته اشاره کردند و فرمودند که جایگاه و نقش عراق می‌تواند در موضوع مهم همگرایی کشورهای عربی و اسلامی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی بسیار مؤثر واقع شود. به فرموده رهبر معظم انقلاب، این همگرایی می‌تواند آمریکا را به‌عنوان مهم‌ترین شریک جنایات رژیم صهیونیستی، وادار به توقف بمباران مردم بی‌دفاع و مظلوم غزه کند. افزون بر این با توجه به این‌که کشور عراق ارتباطات رسمی و دیپلماتیکی‌ با آمریکا دارد، می‌تواند از جایگاه ویژه خود استفاده کرده و برای توقف جنایات اسرائیل، نقش‌آفرینی کند.

در واقع رهبر معظم انقلاب با تأکید بر این نکته که آمریکایی‌ها نقشی بی‌بدیل و مشارکتی جدی در کشتار مردم غزه دارند ‌از نخست وزیر عراق خواستند برای توقف کشتار مردم غزه همه اقدامات ممکن را در جهان عرب و اسلام ‌انجام دهند. آقای سودانی، نخست‌وزیر عراق هم در این دیدار نسبت به این موضوع واکنش مثبت نشان داده و ضمن قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی به این نکته اشاره کرد که همه کشورهای عربی باید نقش مؤثری در توفف جنایات رژیم صهیونیستی داشته باشند و عراق نیز به وظیفه دینی و عربی خویش واقف بوده و اقدامات لازم را در این خصوص انجام خواهد داد. 

*تحلیل‌گر مسائل منطقه


روزنامه جام‌جم
نظرات

آخرین اخبار
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا