×
سیاسی
شناسه خبر : 154717
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/15 ساعت 19:41
دروغ‌های شب انتخاباتی ترامپ درباره شب جهنمی عین‌الاسد!

دروغ‌های شب انتخاباتی ترامپ درباره شب جهنمی عین‌الاسد!

گرچه هدف ترامپ قهرمان‌سازی از خود به‌ویژه در مواجهه با ایران است اما حقایق موجود نه تنها درباره شب جهنمی عین‌الاسد، بلکه در ماجراهایی چون اسقاط پهپاد فوق مدرن «گلوبال هاوک» یا توقیف کشتی آمریکایی توسط نیروی دریایی سپاه، به وضوح خط بطلانی بر این ادعاها می‌کشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا که طی چند ماه گذشته با سودای تصاحب مجدد کاخ سفید، بر شمار نشست‌ها و اظهارنظر‌های انتخاباتی خود افزوده، در آخرین سخنرانی انتخاباتی خود ادعاهای دروغی را درباره حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد واقع در خاک عراق مطرح کرده است.

او در این اظهارات، با طرح این ادعا که؛ تهران پیش از حمله به عین‌الاسد، او را در جریان اصل عملیات و جزییات آن قرار داده، می‌کوشد این‌گونه القاء کند که ایران از سر ضعف و ناتوانی و فقط برای حفظ آبروی خود از او خواسته که اجازه دهد حملاتی نمادین را انجام داده و از زیر بار فشار افکار عمومی خارج شود!

او به دروغ شرایط روحی-روانی خود در شب حمله موشکی به عین‌الاسد را کاملا آرام و بدون فشار عصبی عنوان نموده و دلیل آن را این‌گونه بیان می‌کند که؛ چون من در جریان برنامه ایران بودم و می‌دانستم که آنها جرات و توان ضربه به منافع ما را ندارند، کاملا آرام بودم!!

ادعاهای اخیر ترامپ که کاملا رنگ‌وبوی انتخاباتی داشته و با هدف مواجهه با رقبای سیاسی خود در حزب دموکرات صورت گرفته، بیش از آنکه بهره‌ای از واقعیت داشته باشد، بیان‌گر تخیلاتی فانتزی آن هم پس از گذشت نزدیک به چهار سال از آن واقعه است که تلاش می‌کند با روایتی وارونه از آن شکست بزرگ، خود را پیروز بلامنازع تقابل با جمهوری اسلامی نشان دهد.

از سویی؛ مستندات و شواهد بسیاری در خصوص دروغ بودن ادعاهای ترامپ در این خصوص وجود دارد:

نخست؛ ترامپ در حالی مدعی است در شب واقعه عصبی نبوده و استرس نداشته که اتفاقا نفس نفس زدنش در لحظه اعلام خبر و ‌پشت تریبون، همان موقع به سوژه اغلب رسانه‌ها و حساب‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد!

دوم؛ ترامپ مدعی است به‌دلیل هماهنگی که با طرف ایرانی انجام داده و ترسی که ایرانی‌ها از ضربه زدن به منافع آمریکا داشته‌اند، موشک‌ها با وجود نقطه‌زن بودن، به اطراف پایگاه برخورد کرده، حال آنکه در گزارش میدانی خبرنگار شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» که بعد از گذشت چند روز از حمله و با رعایت بسته‌بودن قاب تصاویر ارائه شد، ساختمان‌های تخریب شده‌ی داخل پایگاه کاملا مشخص بود.

سوم؛ ترامپ ادعا می‌کند که در جریان حمله موشکی ایران به عین‌الاسد کسی آسیب ندید، این در حالی است که علاوه بر انتشار ویدئوی اظهارات چند افسر آمریکایی حاضر در پایگاه که با حالت روحی نامناسب از حجم ضربات و خسارات می‌گویند، همان زمان گزارش‌های متعددی از ضربه مغزی (بخوانید تلفات) بیش از یک‌صد سرباز و افسر آمریکایی از سوی مقامات پنتاگون منتشر شد، چنانچه روز دوشنبه دهم فوریه 2020 خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی پنتاگون از ضربه مغزی شدن دستِ‌کم 109 نفر در جریان این حمله خبر داد.

یک سال پس از عملیات موشکی ایران نیز، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی زیر عنوان «این سربازان آمریکایی از یکی از بزرگترین بحران‌های دوره ‌ترامپ جان سالم به در بردند. [اما] یک سال بعد، هنوز دارند [با پیامدهای آن بحران] دست‌ و پنجه نرم می‌کنند.» به مرور اتفاقات آن شب از زبان نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین‌الاسد پرداخت.

واشنگتن‌پست در آن گزارش نوشت: سربازان آمریکایی تقلاکنان از پناهگاهی به پناهگاه دیگر می‌رفتند و در بین راه از کنار مخروبه‌های خاکسترشده، چاله‌هایی به قطر ١٠ متر و گودال‌هایی پر از سوخت عبور می‌کردند. رگباری از موشک‌های بالستیک موقتاً برخی از سربازان را از هوش برده بود و موشک‌های دیگری هم در راه بودند. سرگرد «آلن جانسون» تعریف می‌کند که پس از قرار گرفتن در معرض امواج غول‌آسای انفجار چندین موشک، از جمله موشکی که در فاصله ٢٠ متری از پناهگاهش فرود آمد، نمی‌توانسته تمرکز کند. سرهنگ دوم «جاناتان جردن» افسر عملیات یکی از یگان‌های نیروی هوایی که آن شب در عین‌الاسد بود، در این‌باره می‌گوید: «حادثه آن‌قدر وحشتناک بود که حتی فکرش را هم نمی‌توانم بکنم که حتی یک نفر بدون عوارض روانی یا عاطفی از آن جان به‌در برده باشد.»

فراتر از آن؛ ژنرال «فرانک کنت مکنزی» فرمانده وقت تروریست‌های سنتکام در سخنانی به دقت و توانایی‌های موشکی ایران در حمله به پایگاه عین‌الاسد اذعان کرد و گفت: موشک‌های ایرانی در پایگاه عین‌الاسد تقریبا هرجا را که می‌خواستند زدند .

فارغ از این موارد؛ دروغ‌گویی ترامپ در دوران ریاستش بر ایالات متحده، آن‌چنان نقل محافل بود که رسانه‌های متعدد آمریکایی بارها و بارها بدان اذعان داشتند و به عنوان نمونه روزنامه «واشینگتن پست» در روزهای پایانی عمر دولت او در گزارشی تکان‌دهنده از 30573 دروغ ترامپ طی چهار سال رونمایی کرد.

با این تفاسیر؛ باید گفت که گرچه هدف ترامپ قهرمان‌سازی از خود در نظام بین‌الملل به ویژه در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران است اما حقایق موجود نه تنها درباره فقره عین‌الاسد، بلکه در ماجراهایی چون اسقاط پهپاد فوق مدرن «گلوبال هاوک» یا توقیف کشتی آمریکایی توسط نیروی دریایی سپاه، به وضوح خط بطلانی بر این ادعاها می‌کشد.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
دادگاه آمریکا حکم لغو مصونیت قضایی ترامپ را صادر کرد
شنبه 1402/09/11 ساعت 09:51
دادگاه آمریکا حکم لغو مصونیت قضایی ترامپ را صادر کرد
دادگاه تجدیدنظر در واشنگتن رأی داد که رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده بابت ایفای نقش در تحریک شورش کنگره در شش ژانویه 2021 مصونیتی بابت پیگرد قضایی ندارد. دموکرات‌ها و پلیس کنگره آمریکا در پی این اعتراض خشونت‌آمیز علیه ترامپ اقدام قانونی کردند.
شوک جنگ غزه به دموکرات‌ها با قمار دو سر باخت بایدن!
سه‌شنبه 1402/08/16 ساعت 14:05
شوک جنگ غزه به دموکرات‌ها با قمار دو سر باخت بایدن!
بایدن به بهای کسب حمایت لابی آیپک در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، مشغول مدیریت صحنه جنگ و حتی خط‌دهی به رژیم اشغال‌گر قدس در شیوه بمباران و نسل‌کشی در غزه است.
تکذیب اظهارات ترامپ در خصوص حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد
دوشنبه 1402/08/15 ساعت 19:27
تکذیب اظهارات ترامپ در خصوص حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد
یک مقام مطلع نظامی با تکذیب اظهارات دونالد ترامپ درباره هماهنگی میان مقامات ایرانی و آمریکایی در جریان حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد در عراق، گفت: از فردی که اصلی‌ترین شهرتش دروغگویی برای کسب شهرت و مقام و جلب آراء برای انتخابات آتی است، بیان مطالبی که غیر واقعی بودن آن بسیار واضح است، عجیب نیست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لاوروف : اروپا تصمیم به کناره گیری از مذاکرات صلح اوکراین گرفت
درگیری در اردوی تیم ملی تکواندو بانوان زیر 21 سال
روز مجلس و مجلسِ روز
پاپ : تشکیل کشور فلسطین تنها راه حل است
ادعای سی‌ان‌ان: مادورو شرط کناره گیری از قدرت را اعلام کرد
تورم و تعلیق
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 آذر 1404+ جدول پخش
از مردم قدرشناسی نکرده‌ایم
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمین‌لرزه نسبتاً شدید در بندرعباس احساس شد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روبات‌ها و هوش مصنوعی شهر باستانی پمپی را مرمت می کنند
دیابت نوع یک؛ بیماری خودایمنی که نیاز به مراقبت مادام‌العمر دارد
نکات طلایی برای شب‌های بی‌خوابی
کاهش سن زیستی با قهوه؛ یافته‌ای که نگاه‌ها را تغییر می‌دهد
دیپ‌فیک و بحران «جعل واقعیت» در عصر هوش مصنوعی
معرفی «120 رشته مهندسی نوظهور»؛ نگاهی به آینده مهندسی در ایران
آغاز فروش «ماشین انسان‌شویی» در ژاپن!
روبیو: به مذاکرات صلح با اوکراین خوشبین هستیم
مخالفان به درخواست عفو نتانیاهو واکنش تند نشان دادند
دیدار فرستاده ویژه آمریکا به سوریه با السودانی
هند جنگنده‌های سوخو-57 و سامانه پدافندی اس-500 از روسیه می خرد
نخستین ماهواره علمی خصوصی به فضا پرتاب شد
حماس: به توافق پایبندیم، اسرائیل اجرای آتش‌بس را عقب انداخت
ونزوئلا: برای مقابله با حمله آمریکا گزینه‌های پاسخ در اختیار داریم
ترور بیش از 40 نیروی حماس در تونل‌های رفح /شهادت فرزند یکی از سران حماس
بخشی از قرارداد 25 ساله ایران و چین وارد مرحله اجرا شد
عون خطاب به پاپ: به جهانیان بگویید ما تسلیم نخواهیم شد
طرح صلح ترامپ برای سربازان اوکراینی به‌معنای تسلیم است
درخواست ثبت سفارش برای 75 هزار خودروی وارداتی
5 نفر از یک خانواده در سانحه رانندگی جان باختند
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 8 آذر 1404
از سر گیری صادرات گاز ایران به عراق
نورنما |بزرگترین گورستان هواپیماهای جهان
پ.ک.ک خروج کامل از ترکیه را اعلام کرد / فصلی نو برای صلح
جزئیات دیدار دیپلمات ارشد سعودی با عراقچی
زمان واگذاری سهام عدالت به نوزادان متولد 1401 به بعداعلام شد+جزییات و نحوه ثبت نام
دعوت رسمی وزیر خارجه ترکیه از علی لاریجانی برای سفر به آنکارا
دو خبر خوب و بد از استقلال
اقدامات ترامپ علیه ونزوئلا آمریکا را به جنگی پرهزینه می‌کشاند
جزییات فوت همسر معاون رئیس‌ جمهور در سانحه رانندگی/ پیام تسلیت پزشکیان+فیلم
پزشکیان: دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
کاراته ایران نایب قهرمان جهان شد
دریادار ایرانی: مناقشات جعلی نمی‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کند
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه در روز دوشنبه 10 آذر
قالیباف: 22 قانون کلان مسیر تحول کشور را هموار کرد
واکنش ستاد کل نیروهای مسلح به تروریستی خوانده شدن سپاه پاسداران از سوی دولت استرالیا
فعالیت‌های تفریحی و صیادی در مازندران ممنوع شد
جاده کندوان 10 روز مسدود است
تعطیلی مدارس قم در روز دوشنبه
X
آگهی تبلیغاتی