شناسه خبر : 154659
تاریخ انتشار : 1402/08/15 09:26
دهن نوزادان بوی شیر خشک نمی‌دهد!

«نورنیوز» از ابعاد اجتماعی کمبود شیر خشک گزارش می‌دهد؛

دهن نوزادان بوی شیر خشک نمی‌دهد!

دسترسی دشوار به شیرخشک، احساس عمومی مردم نسبت به میزان امنیت غذایی را دچار نوسان می‌کند و همین احساس حتی اگر واقعیت هم نداشته باشد، جامعه را به نگرانی‌هایی می‌اندازد. مراجعات مکرر خانواده‌ها به داروخانه‌ها برای تهیه شیرخشک و جواب منفی شنیدن از آنها،‌ بی‌درنگ هم ضریب اضطراب اجتماعی را افزایش می‌دهد و به آرامش خانواده‌ها لطمه می‌زند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: آژیر کمبود شیر خشک از اواخر تابستان به صدا در آمد و انگار قرار نیست خاموش شود. کمبود ذخایر مواد اولیه شیر خشک در کارخانه‌های تولیدی باعث شد تا سازمان غذا و دارو واردات شیر خشک را در دستور کار قرار دهد . اما با این حال توزیع کم شیر خشک در داروخانه‌ها داد خیلی از خانواده‌ها رادرآورده است. سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۵ هزار نوزاد و در چهار ماه امسال نیز ۳۳۸ هزار نوزاد در کشور به دنیا آمدند. به گفته متخصصان درصد بسیاری از نوزادان علاوه بر شیر مادر نیاز به تغذیه با شیر خشک پیدا می‌کنند. اما کمبود شیر خشک بسیاری از خانواده‌های صاحب نوزاد را به دردسر انداخته است. کافی است سری به داروخانه‌های سطح شهر بزنید تا این واقعیت تلخ را از نزدیک ببینید. 

دسترسی به تغذیه آسان و سالم نوزادان، از ‌اصلی‌ترین شرط‌های زوج‌های جوان برای فرزندآوری است،‌ خواه آن را بر زبان بیاورند و خواه نه. در واقع این جمله را فراوان شنیده‌ایم که وقتی در سیر کردن شکم خودمان،‌ تا این حد مشکل داریم چطور به فکر بچه‌دار شدن یا زیاد کردن تعداد بچه‌ها بیفتیم. این حرف البته خالی از اغراق نیست و نوعی مبالغه در نگرانی از تغذیه نوزاد است. اما به هرحال حتی اگر توأم با اغراق هم باشد عملاً جزء موانع ذهنی فرزندآوری به حساب می‌آید.  

علاوه بر این موضوع، دسترسی دشوار به شیرخشک، احساس عمومی مردم نسبت به میزان امنیت غذایی را دچار نوسان می‌کند و همین احساس،‌ حتی اگر واقعیت هم نداشته باشد، جامعه را به نگرانی‌هایی می‌اندازد. مراجعات مکرر خانواده‌ها به داروخانه‌ها برای تهیه شیرخشک،‌ و جواب منفی شنیدن از آنها،‌ بی‌درنگ هم ضریب اضطراب اجتماعی را افزایش می‌دهد و هم میزان مشاجرات زوج‌های صاحب نوزاد را بالا می‌برد. به این ترتیب، آرامش در خانواده‌ها لطمه می‌بیند و همگرایی و انسجام بین مردم و مسئولان مخدوش می‌شود.     

مسئولان سازمان غذا و دارو در واکنش به کمبود شیرخشک اعلام کرده‌اند که به زودی این مشکل حل می‌شود و تولید و توزیع شیر خشک در کشور به ثبات می‌رسد. اما تا رسیدن به وضعیت ثبات بازار، راهکاری غیر از فروش شیر خشک در ازای کد ملی نوزاد نداشتند تا از این طریق،‌ روند عادلانه‌ای در توزیع شیرخشک‌های موجود برقرار کنند و جلوی قاچاق آن را هم بگیرند.

از ۲۰ مهرماه همه داروخانه‌ها موظف شدند فقط با ارائه کد ملی نوزاد و ثبت آن در سامانه تی‌تک به شکل سهمیه‌ای شیر خشک بفروشند. این طرح با اینکه می‌تواند در جلوگیری از قاچاق خارجی و داخلی شیر خشک مؤثر باشد اما برای خانواده‌هایی که نوزاد آنها مصرف شیر خشک زیادی دارد و همچنین خانواده‌ها که در مناطق محروم زندگی می‌کنند و فاقد شناسنامه‌اند مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. در مناطقی از سیستان و بلوچستان و برخی از شهرهای مرزی،‌ خانواده‌های پرجمعیتی وجود دارند که نوزادان شان فاقد شناسنامه‌اند. همچنین اتباع افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند عمدتاً شناسنامه ندارند.

 صادر کننده بودیم، وارد کننده شدیم

پنج کارخانه تولید کنند شیر خشک در ایران سالانه ظرفیت تولید بیش از ۱۲۰ میلیون قوطی شیر خشک دارند. این درحالی است که مصرف داخلی شیر خشک در سال گذشته  تقریباً ۶۰ میلیون قوطی بود. به همین دلیل سال‌هاست ایران یکی از قطب‌های صادرکننده شیر خشک به کشورهای همسایه است. اما امسال شرایط به گونه‌ای رقم خورد که سازمان غذا و دارو برای تأمین کمبود بازار وارد کردن ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک از کشور ترکیه را در دستور کار قرار داد. این کار به مذاق تولید کنندگان داخلی خوش نیامده است. با وجود قول‌های چند باره مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر حل مشکل کمبود شیر خشک، اجرا نشدن این وعده‌ها صدای مردم، داروخانه‌ها و تولیدکنندگان داخلی را هم در آورده است.

مهدی، مسئول فنی یکی از داروخانه‌های خیابان میرداماد است. می‌گوید هر سال با شروع پاییز ماجرای کمبود شیرخشک تکرار می‌شود و انگار این سریال تکراری پایانی هم ندارد: «هر سال پاییز با کمبود شیر خشک مواجه می‌شویم اما معمولاً با بالا رفتن قیمت، مشکل کمبود هم بعد از مدتی حل می‌شد. اما امسال داستان کمی فرق کرده است. سال‌هاست در شیر خشک رژیمی کمبود داریم اما امسال در شیر خشک‌های رگولار (معمولی) هم کمبود پیدا کردیم. شرکت‌ها فقط چند قوطی شیر خشک به ما می‌دهند و می‌گویند سهمیه‌ها کم شده است.

مثلا هفته گذشته فقط ۶ قوطی شیر ببلاک AR به ما دادند. از ۲۰ مهرماه هم ابلاغ کردند شیرخشک فقط با کد ملی نوزاد تحویل بدهیم. هر روز شرمنده خانواده‌هایی می‌شویم که برای پیدا کردن شیر خشک، به داروخانه ما می‌آیند. همین امروز پدری که سه قلو ۶ ماهه دارد خواهش می‌کرد سه قوطی شیر خشک آمپتامیل به او بدهیم. می‌گفت با یک قوطی چطور سه قلوها را سیر کنیم. از طرف دیگر نحوه توزیع شیر خشک هم مشکل دارد. مثلاً شیر خشک نان ۱ توزیع شده اما نان ۲ موجود نیست؛ یا آمپتامیل ۱ توزیع شده اما آمپتامیل ۲ موجود نیست. وضعیت در شیرخشک‌های رژیمی که خیلی بدتر است. هربار هم به ویزیتورهای شرکت‌های دارویی اعتراض می‌کنیم می‌گویند مواد اولیه نیست و تولید نمی‌شود. شرکت‌ها همین مقدار کم شیرخشک را با شرایط خاص به ما می‌دهند. مثلاً برای ۱۲ قوطی شیر خشک باید استامیوفن و یا ژلوفن تولیدی آن شرکت را هم بخریم.»

پس از الزام داروخانه‌ها به فروش شیر خشک با ثبت کد ملی نوزاد برخی، داروخانه‌ها را مقصر توزیع نامناسب شیرخشک دانستند. چهار روز بعد از اجرای این مصوبه رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک حل خواهد شد گفت: «داروخانه‌هایی که تمایلی به عرضه شیرخشک معمولی (رگولاری) با ثبت در سامانه تی‌تک از طریق ارائه کارت ملی متقاضی ندارند، سهمیه شیرخشک به آنها تعلق نمی‌گیرد.»  حیدر محمدی عرضه شیرخشک معمولی با ارائه کد ملی را برای جلوگیری از قاچاق و مدیریت و کنترل صحیح آن عنوان کرد و گفت: «سهمیه ارزی نیز برای واردات مواد اولیه شیرخشک به تولیدکنندگان تخصیص یافته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.»

در حالی که داروخانه‌ها و سیستم توزیع به عنوان یکی از عوامل کمبود شیر خشک معرفی شدند. «محمد منفرد» نائب رئیس انجمن داروسازان کشور آن را رد کرده و با انتقاد از الزام سازمان غذا و دارو مبنی بر ثبت کد ملی متقاضیان شیرخشک در سامانه توسط داروخانه‌ها می گوید: «سازمان غذا و دارو مشکل کمبود شیرخشک را متوجه داروخانه‌ها می‌داند، در صورتی که اصل مشکل، کم شدن تولید است. ایران، زمانی با تولید بیش از ۱۰۰ میلیون قوطی شیرخشک، صادر کننده این محصول بود اما اکنون با تولید ۳۰ میلیون قوطی شیرخشک به یکی از واردکننده‌های شیر خشک تبدیل شده است. اما بازهم سازمان غذا و دارو مشکل کمبود شیرخشک را زیر سر داروخانه‌ها می‌داند. دستورالعمل جدید این سازمان هزینه اضافی، جنگ اعصاب و درگیری‌ها را در نظر نگرفته است».

تحریم‌ها و بدهی‌های ارزی

تحریم‌های بانکی از جمله دلایلی هستند که مشاور رئیس سازمان غذا و دارو آن را علت اصلی کمبود شیر خشک عنوان کرد  و در عین حال وعده داد با واردات شیر خشک این مشکل برطرف و به زودی ارز مورد نیاز کارخانه‌های تولید شیر خشک هم تأمین می‌شود. سجاد اسماعیلی گفت:« بانک‌هایی که جهت انتقال ارز شیر خشک با شرکت‌های تولیدکننده این محصول در کشورمان کار می‌کنند، بانک‌های اروپایی هستند که متأسفانه از خردادماه امسال کشورمان را تحریم کردند و این تحریم هم مزید بر علت شد و بعد از اینکه ۱۰ میلیون یورو از سوی بانک مرکزی برای تأمین ماده اولیه شیرخشک تأمین شد، پول در بانک اروپایی به دلیل تحریم‌ها، بلوکه شد و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتاً پول واریزی برگشت داده شد.» او در ادامه گفت: «مواد اولیه جهت تولید داخل حداقل تا چهار ماه آینده در انبار‌ها موجود است و این نوید را می‌دهد که با پایدار شدن تأمین و انتقال ارز بتوانیم ذخیره بیش از ۶ ماه را در شیرخشک‌های کودکان داشته باشیم.»

اما هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولید کنندگان شیر خشک به عنوان قطب اصلی تولید این محصول، حرف‌های دیگری می‌زند. او با بیان اینکه مواد اولیه کارخانه تحت مدیریت او فقط تا یک ماه و نیم دیگر مواد اولیه دارد از عدم اختصاص ارز و بدهی ۵۰ میلیون یورویی دو شرکت بزرگ تولید شیر خشک در ایران خبر می‌دهد. او در گفتگو با «نورنیوز» با بیان اینکه هنوز از همه ظرفیت های تولید داخلی استفاده نمی‌شود عدم تخصیص ارز و بدهکاری ارزی شرکت های بزرگ تولید شیرخشک را از مهمترین دلایل کمبود شیر خشک در بازار عنوان می کند و می گوید :« ۱۵ سال کمبود شیر خشک نداشتیم اما امسال به دلیل اینکه ارز به تولید کنندگان شیر خشک اختصاص پیدا نکرد با مشکل مواجه شدیم. دو شرکت بزرگ تولید شیر خشک بدهی ارزی ۵۰ میلیون یورویی دارند. اگر این عدد را با قیمت ارز آزاد حساب کنیم چیزی در حدود ۲.۵ همت می‌شود. سال‌هاست در دو شرکت تولید شیر خشک به عنوان رئیس  وعضو هیات مدیره فعالیت می کنم. یکی از این شرکت ها ۲۲ بهمن سال گذشته افتتاح شد که ظرفیت تولید ۱۰ میلیون قوطی شیر خشک دارد ولی تاکنون هیچ ارزی نگرفته است. سه ماه قبل این کارخانه متوقف شد و به تازگی هفته گذشته سه فقره ارز در اختیار این شرکت قرار گرفته که اگر بخواهیم این مقدار ارز را برای تهیه مواد اولیه به تناژ حساب کنیم چیزی در حدود ۶۰ تن مواد اولیه می شود. با این مقدار مواد اولیه فقط می توانیم یک میلیون و ۷۰۰ هزار قوطی شیر خشک تولید کنیم . چندی قبل در صحبتی که با دکتر محمدی رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت داشتم ایشان ادعا کردند شرکت بهداشت کار که من عضو هیات مدیره آن هستم برای تولید شیر خشک ارز گرفته ولی چیزی تحویل نداده است. درحالی که اسناد نشان می دهند ما هر ماه شیر خشک تحویل دادیم اما ارز نگرفتیم. منابع ما هم در حال پایان است و فقط تا یک ماه موجودی در کارخانه داریم. من از قوه قضاییه و سازمان بازرسی کشور می خواهم به این موضوع ورود کنند و ببینند آیا ما در قبال دریافت ارز، شیر خشک تحویل نداده ایم؟ بیانیه بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ۲.۲ میلیارد دلار به سازمان غذا و دارو از اول سال تا مهرماه نشان می‌دهد ارز مناسب توسط بانک مرکزی به‌صورت مداوم تامین شده، اما سازمان غذا و دارو به مقدار مناسب از این ارز در تامین مواد اولیه تمامی کارخانه‌های شیرخشک کودک که حوزه بسیار حساسی است، استفاده نکرده است . اگر ما ارز گرفتیم و شیر خشک به اندازه تولید نکردیم ما را به قوه قضائیه معرفی کنند.»

چراغی که به خانه روا نبود

 اما چرا امسال سازمان غذا و دارو تصمیم به واردات شیر خشک گرفت؟ چرا با وجود واردات شیر خشک بازهم در بازار با کمبود شدید آن مواجه هستیم؟ تحویل زاده رئیس انحمن تولید کنندگان شیر خشک، می‌گوید :«به دلیل  کمبود شیر خشک به چند شرکت فراخوان دادند تا ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک وارد کنند. اما تا ۲۰ مهرماه فقط ۲۰۰ هزار قوطی وارد  شد. کسانی که در صنعت دارویی و شیر خشک فعالیت می کنند می دانند سفارش مواد اولیه و حتی تولید برچسب فارسی برای قوطی شیر خشک هم  زمان زیادی می برد و این طور نیست که یک ماهه شیر خشک تولید و وارد کشور شود. الان هم بقیه شیر خشک های سفارش داده شده در کارخانه های خارجی در حال تولید است. یعنی باید منتظر باشیم تا آنها مثل ما مواد اولیه و قوطی تهیه و بعد از تولید آنها را روانه ایران کنند . این یعنی بازهم زمان زیادی را از دست می دهیم ولی ما که تولید کننده داخلی هستیم می توانیم در زمان کمتری این شیر را روانه بازار کنیم.»

او درباره اینکه شیر خشک وارداتی از کجا تأمین شده است می گوید:« این شیر خشک از یک شرکت ترکیه‌ای که سابقه دو سال حضور در این عرصه را دارد تأمین می شود در حالی که شرکت های تولید کننده داخلی هر کدام بیش از ۲۰ تا ۳۰ سال است در این عرصه فعالیت می کنند. از طرف دیگر محصولی که وارد می شود به همه آن ارز تعلق می گیرد و به همین دلیل قیمت ریالی آن نصف تولید داخل در می آید. ارزبری ما از بانک مرکزی ۱.۲ تا ۱.۴ دلار است اما شیر خشک وارداتی ۳.۵ دلار است ولی این مبلغ را اگر با دلار ۴۲۰۰ تومان محاسبه کنید خیلی ارزان تر از تولید داخلی می‌شود. به همین دلیل محصولی که وارد می شد انگیزه بیشتری برای قاچاق ایجاد می کند. سال گذشته اعلام کردیم ارز ما را حذف کنید و آن را به صورت یارانه مستقیم به مردم بپردازید اما اعلام کردند نمی خواهیم قیمت بالا برود. نتیجه این شد که هم قاچاق بیرونی داریم وهم قاچاق داخلی برای محصولاتی که  در تولید آنها به شیر خشک نیاز است. اگر ۵ کارخانه تولید داخل به اندازه ۴ یا ۵ ماه مواد اولیه داشته باشند می توانیم به تولید پایدار برسیم و ۱۰ میلیون قوطی شیر خشک در ماه تولید کنیم. به این ترتیب مشکل کمبود شیر خشک حل می شود.»

تلاش برای گفتگو با مسئولان ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو به نتیجه‌ای نرسید. بی آنکه قرار باشد در ماهیت مناقشه‌ای که بین تولیدکنندگان و مسئولان وجود دارد دخالت کنیم باید توجه همگان را به این واقعیت جلب نماییم که تأمین شیرخشک مصرفی خانواده‌ها، صرفا تأمین یک ماده خوراکی نیست. این حق نوزادان و کودکان سرزمین ماست که دسترسی آسان به تغذیه سالم و مکفی داشته باشند. تأمین امنیت غذایی، خصوصاً جایی که پای کودکان و نوزادان در میان است ضرورتی مضاعف و حیاتی است؛ ‌چراکه بنیان اشتیاق زوج‌ها به فرزندآوری و فرار از پیری مخاطره‌آمیز جمعیت به شمار می‌آید.


نورنیوز
اخبار مرتبط



نظرات

تهران یخ می‌زند/تردد در ارتفاعات ممنوع/برف در راه گیلان/سیل در راه مازندران

عرضه انواع سکه طلای ضرب 86 در حراج شنبه

سوریه پسااسد و بایسته‌های سیاست خارجی ایران

غلبه بر «مقاومت» ممکن نیست؛ چرا؟

مختصات رقابت‌های ایران و ترکیه از قفقاز تا شام!

سوریه و خطر فعال شدن گسل‌های قومیتی

از ارکستر موسیقی ملی به افتخار کودکان تا برگزاری جشنواره عروسکی در تهران

محسنی اژه‌ای: بخشی خصوصی نباید در بیان دغدغه‌ها احساس ترس کند

ترکیب استقلال مقابل مس کرمان مشخص شد/ مخالفت صریح اورژانس با برگزاری این مسابقه

باج ندهید؛ پیام صریح قاضی القضات به بخش خصوصی

«رحمان عموزاد» کاندیدای بهترین آزادکار جهان شد

مادری پسر 45 ساله معتادش را به قتل رساند

مراجعه بیماران تنفسی در 10 روز گذشته 21 درصد افزایش یافته است

نور ویدئو | چرا اسرائیل بدنبال نابودی ارتش سوریه است ؟ +فیلم

مکانیسم ماشه؛ نعل وارونه به رنگ تروئیکای اروپایی

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنج شنبه 22 آذر

افتادن آمریکا و اسرائیل از چاله به چاه

شبکه بانکی کشور هزار و 100 همت کمبود سرمایه دارد

مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی 40 درصد افزایش می‌یابد

مرگ سه نفر در تصادفات رانندگی سومین هفته آذر در پایتخت

حداکثر پرداخت ماهانه کارکنان دولت تعیین شد

فرمانده کل سپاه پاسداران: بعضی‌ها انتظار دارند که ما به جای ارتش سوریه می‌جنگیدیم

مدیوم شات | قهوه ی پدری +فیلم

قیمت خودروهای وارداتی کاهش می‌یابد

هوای پایتخت همچنان قرمز است؛ حدالمقدور در خانه بمانید

وزارت دفاع روسیه: حمله اوکراین به پایگاه نظامی تاگانروگ را تلافی می‌کنیم

تولید نفت ایران 37 هزار بشکه افزایش یافت

مجمع عمومی سازمان ملل خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

جاده چالوس از عصر جمعه به سمت تهران یکطرفه می‌شود

آتش‌سوزی در کالیفرنیای آمریکا هزاران نفر را وادار به ترک خانه‌هایشان کرد

پنتاگون ادعای حضور کشتی ایرانی در سواحل آمریکا را رد کرد

آلودگی هوای تهران از شنبه کاهش می‌یابد

رویترز: ترامپ در حال بررسی انتصاب گرنل به عنوان نماینده ویژه در امور ایران است

اعطای زمین رایگان به خانواده‌های دارای چهار فرزند در ایران

پادکست | رمزگشایی از شتاب اسرائیل برای نابودی ارتش سوریه

مسکو: حفاظت از تأسیسات روسی در سوریه، اولویت اصلی ماست

ترافیک نیمه سنگین در محورهای هراز و فیروزکوه

مسمومیت 9 نفر در تهران بر اثر خوردن آش‌کشک

ایران: رفتارهای رژیم اسرائیل نشان‌دهنده بی‌توجهی به قطعنامه‌های بین‌المللی است

عراقچی: همکاری فوری کشورهای منطقه برای مقابله با تجاوزات رژیم اسرائیل ضرورت دارد

مصرف گاز و برق در وضعیت اضطراری

افزایش 20 درصدی حقوق بازنشستگان و کارمندان در سال آینده

مجلس مجوز پرداخت حقوق و مطالبات بازنشستگان فرهنگی را صادر کرد

نورنما | ابری که در اندونزی به زمین افتاد مردم را غافلگیر کرد +فیلم

تصویربرداری «رویای نیمه شب» به پایان رسید

توافق جدید ایران و آژانس: گام‌های تازه در مسیر همکاری‌های هسته‌ای

چرایی و چگونگی سقوط بشار اسد

حقوق سربازان در سال 1404 مشخص شد

ریشه‌های سقوط سریع نظام سیاسی سوریه و چشم انداز آینده در کلام رهبری

قالیباف: بانک‌ها به تعهدات خود در پرداخت وام عمل نمی‌کنند

قاتل پسر نوجوان 12 ساله دستگیر شد

اکبری: ادعای سرقت از سفارت بی‌اساس است، هیچ مالی در آنجا نبود

زمان و شرایط ثبت‌نام در کنکور 1404 اعلام شد

هوای پایتخت پنج درجه سردتر می‎شود

فیفا عربستان را به عنوان میزبان جام‌جهانی 2034 معرفی کرد

فرانسه خواستار عقب‌نشینی رژیم اسرائیل از جولان شد

شاخص آلودگی در پایتخت سر به فلک کشید/ تهران آلوده‌ترین شهر جهان

کام‌بک تماشایی پرسپولیس/ سرخ‌پوشان در یک قدمی صدر قرار گرفتند +فیلم

برگزار محاکمه نتانیاهو در زیرزمین برای دومین روز متوالی

نگرانی گروسی درباره مواد هسته‌ای در سوریه پس از سقوط دولت اسد

رژیم صهیونیستی باید تجاوزات خود به فلسطین، لبنان و سوریه را متوقف کند

ترامپ خواستار آتش‌بس فوری در اوکراین شد

تصویب تأثیر معدل در کنکور از سال 1406: تغییرات جدید در نظام آموزشی

آملی لاریجانی: FATF باید به مجمع بیاید و مورد بررسی قرار گیرد

تهدید ایران با مکانیسم ماشه ثمری جز ایجاد تنش های جدید نخواهد داشت

نورنما | ویدیو های تبلیغاتی پر هزینه رو با این روش ها خیلی ارزون میسازن +فیلم

توافق جمعی بر سر نابودی سوریه/ «پروژه انگلیس و ترکیه» برای سرنگونی اسد/حمله ترکیه به سوریه

معاون رئیس‌جمهور: بخشی از بنزین مصرفی با استانداردها همخوانی ندارد

دوحه، میزبان دهمین کمیسیون همکاری‌های مشترک ایران و قطر

«هان کانگ» جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد

ارسال پیامک به 400 هزار مالک به‌منظور تعیین تکلیف واحدهای مسکونی

وزیر مهاجرین طالبان ترور شد

ترامپ: سوریه باید از خودش مراقبت کند

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر ملوان

اسلامی: در استان‌های ساحلی راکتورهای اتمی می‌سازیم

شعله مقاومت در سوریه خاموش شدنی نیست

کشف یک شمشیر خمیده کمیاب در دانمارک

دستگیری زن و مرد قاتل پس از سه سال

پلنگ مرد زنجانی را درید

تکذیب سرقت دارایی‌ در سفارت ایران در دمشق

101 سال حبس برای اعضای شبکه پولشویی 73 هزار میلیاردی

سومین ‌عضو شورای شهر خرم‌آباد دستگیر شد

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت پایانی) +فیلم

نتانیاهو با درگیر شدن در سوریه، اشتباه بزرگی مرتکب شد

قیمت امروز سکه و ارز

بورس باز هم رکورد شکست

گزارش تصویری| دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با رهبر انقلاب

کارت سوخت حذف می شود/ واریز سهمیه به کارت بانکی + فیلم

پادکست | 9 ماده غذایی برای نفس کشیدن

ترامپ، بایدن را به اختلاس متهم کرد

پزشکیان: تعلیم و تربیت نقش کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی دارد

قضایای سوریه محصول اتاق فرمان مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی

رمزگشایی از شتاب رژیم اسراییل برای نابودی ارتش سوریه

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت دوم) +فیلم

خودکشی نافرجام وزیر دفاع سابق کره ‌جنوبی

تصمیم‌گیری درباره پخش زنده فرمایشات رهبری با دفتر معظم له است

تغییر زمان بازی استقلال - گل‌کهر

جزئیات و حواشی اولین جلسه محاکمه نتانیاهو

دعوت از 17کشتی‌گیر به اردوی تیم ملی

علت سقوط اسد غرور وی از پیروزی بر مسلحین بود

X
آگهی تبلیغاتی