شناسه خبر : 154659
تاریخ انتشار : 1402/08/15 09:26
دهن نوزادان بوی شیر خشک نمی‌دهد!

«نورنیوز» از ابعاد اجتماعی کمبود شیر خشک گزارش می‌دهد؛

دهن نوزادان بوی شیر خشک نمی‌دهد!

دسترسی دشوار به شیرخشک، احساس عمومی مردم نسبت به میزان امنیت غذایی را دچار نوسان می‌کند و همین احساس حتی اگر واقعیت هم نداشته باشد، جامعه را به نگرانی‌هایی می‌اندازد. مراجعات مکرر خانواده‌ها به داروخانه‌ها برای تهیه شیرخشک و جواب منفی شنیدن از آنها،‌ بی‌درنگ هم ضریب اضطراب اجتماعی را افزایش می‌دهد و به آرامش خانواده‌ها لطمه می‌زند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: آژیر کمبود شیر خشک از اواخر تابستان به صدا در آمد و انگار قرار نیست خاموش شود. کمبود ذخایر مواد اولیه شیر خشک در کارخانه‌های تولیدی باعث شد تا سازمان غذا و دارو واردات شیر خشک را در دستور کار قرار دهد . اما با این حال توزیع کم شیر خشک در داروخانه‌ها داد خیلی از خانواده‌ها رادرآورده است. سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۵ هزار نوزاد و در چهار ماه امسال نیز ۳۳۸ هزار نوزاد در کشور به دنیا آمدند. به گفته متخصصان درصد بسیاری از نوزادان علاوه بر شیر مادر نیاز به تغذیه با شیر خشک پیدا می‌کنند. اما کمبود شیر خشک بسیاری از خانواده‌های صاحب نوزاد را به دردسر انداخته است. کافی است سری به داروخانه‌های سطح شهر بزنید تا این واقعیت تلخ را از نزدیک ببینید. 

دسترسی به تغذیه آسان و سالم نوزادان، از ‌اصلی‌ترین شرط‌های زوج‌های جوان برای فرزندآوری است،‌ خواه آن را بر زبان بیاورند و خواه نه. در واقع این جمله را فراوان شنیده‌ایم که وقتی در سیر کردن شکم خودمان،‌ تا این حد مشکل داریم چطور به فکر بچه‌دار شدن یا زیاد کردن تعداد بچه‌ها بیفتیم. این حرف البته خالی از اغراق نیست و نوعی مبالغه در نگرانی از تغذیه نوزاد است. اما به هرحال حتی اگر توأم با اغراق هم باشد عملاً جزء موانع ذهنی فرزندآوری به حساب می‌آید.  

علاوه بر این موضوع، دسترسی دشوار به شیرخشک، احساس عمومی مردم نسبت به میزان امنیت غذایی را دچار نوسان می‌کند و همین احساس،‌ حتی اگر واقعیت هم نداشته باشد، جامعه را به نگرانی‌هایی می‌اندازد. مراجعات مکرر خانواده‌ها به داروخانه‌ها برای تهیه شیرخشک،‌ و جواب منفی شنیدن از آنها،‌ بی‌درنگ هم ضریب اضطراب اجتماعی را افزایش می‌دهد و هم میزان مشاجرات زوج‌های صاحب نوزاد را بالا می‌برد. به این ترتیب، آرامش در خانواده‌ها لطمه می‌بیند و همگرایی و انسجام بین مردم و مسئولان مخدوش می‌شود.     

مسئولان سازمان غذا و دارو در واکنش به کمبود شیرخشک اعلام کرده‌اند که به زودی این مشکل حل می‌شود و تولید و توزیع شیر خشک در کشور به ثبات می‌رسد. اما تا رسیدن به وضعیت ثبات بازار، راهکاری غیر از فروش شیر خشک در ازای کد ملی نوزاد نداشتند تا از این طریق،‌ روند عادلانه‌ای در توزیع شیرخشک‌های موجود برقرار کنند و جلوی قاچاق آن را هم بگیرند.

از ۲۰ مهرماه همه داروخانه‌ها موظف شدند فقط با ارائه کد ملی نوزاد و ثبت آن در سامانه تی‌تک به شکل سهمیه‌ای شیر خشک بفروشند. این طرح با اینکه می‌تواند در جلوگیری از قاچاق خارجی و داخلی شیر خشک مؤثر باشد اما برای خانواده‌هایی که نوزاد آنها مصرف شیر خشک زیادی دارد و همچنین خانواده‌ها که در مناطق محروم زندگی می‌کنند و فاقد شناسنامه‌اند مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. در مناطقی از سیستان و بلوچستان و برخی از شهرهای مرزی،‌ خانواده‌های پرجمعیتی وجود دارند که نوزادان شان فاقد شناسنامه‌اند. همچنین اتباع افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند عمدتاً شناسنامه ندارند.

 صادر کننده بودیم، وارد کننده شدیم

پنج کارخانه تولید کنند شیر خشک در ایران سالانه ظرفیت تولید بیش از ۱۲۰ میلیون قوطی شیر خشک دارند. این درحالی است که مصرف داخلی شیر خشک در سال گذشته  تقریباً ۶۰ میلیون قوطی بود. به همین دلیل سال‌هاست ایران یکی از قطب‌های صادرکننده شیر خشک به کشورهای همسایه است. اما امسال شرایط به گونه‌ای رقم خورد که سازمان غذا و دارو برای تأمین کمبود بازار وارد کردن ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک از کشور ترکیه را در دستور کار قرار داد. این کار به مذاق تولید کنندگان داخلی خوش نیامده است. با وجود قول‌های چند باره مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر حل مشکل کمبود شیر خشک، اجرا نشدن این وعده‌ها صدای مردم، داروخانه‌ها و تولیدکنندگان داخلی را هم در آورده است.

مهدی، مسئول فنی یکی از داروخانه‌های خیابان میرداماد است. می‌گوید هر سال با شروع پاییز ماجرای کمبود شیرخشک تکرار می‌شود و انگار این سریال تکراری پایانی هم ندارد: «هر سال پاییز با کمبود شیر خشک مواجه می‌شویم اما معمولاً با بالا رفتن قیمت، مشکل کمبود هم بعد از مدتی حل می‌شد. اما امسال داستان کمی فرق کرده است. سال‌هاست در شیر خشک رژیمی کمبود داریم اما امسال در شیر خشک‌های رگولار (معمولی) هم کمبود پیدا کردیم. شرکت‌ها فقط چند قوطی شیر خشک به ما می‌دهند و می‌گویند سهمیه‌ها کم شده است.

مثلا هفته گذشته فقط ۶ قوطی شیر ببلاک AR به ما دادند. از ۲۰ مهرماه هم ابلاغ کردند شیرخشک فقط با کد ملی نوزاد تحویل بدهیم. هر روز شرمنده خانواده‌هایی می‌شویم که برای پیدا کردن شیر خشک، به داروخانه ما می‌آیند. همین امروز پدری که سه قلو ۶ ماهه دارد خواهش می‌کرد سه قوطی شیر خشک آمپتامیل به او بدهیم. می‌گفت با یک قوطی چطور سه قلوها را سیر کنیم. از طرف دیگر نحوه توزیع شیر خشک هم مشکل دارد. مثلاً شیر خشک نان ۱ توزیع شده اما نان ۲ موجود نیست؛ یا آمپتامیل ۱ توزیع شده اما آمپتامیل ۲ موجود نیست. وضعیت در شیرخشک‌های رژیمی که خیلی بدتر است. هربار هم به ویزیتورهای شرکت‌های دارویی اعتراض می‌کنیم می‌گویند مواد اولیه نیست و تولید نمی‌شود. شرکت‌ها همین مقدار کم شیرخشک را با شرایط خاص به ما می‌دهند. مثلاً برای ۱۲ قوطی شیر خشک باید استامیوفن و یا ژلوفن تولیدی آن شرکت را هم بخریم.»

پس از الزام داروخانه‌ها به فروش شیر خشک با ثبت کد ملی نوزاد برخی، داروخانه‌ها را مقصر توزیع نامناسب شیرخشک دانستند. چهار روز بعد از اجرای این مصوبه رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک حل خواهد شد گفت: «داروخانه‌هایی که تمایلی به عرضه شیرخشک معمولی (رگولاری) با ثبت در سامانه تی‌تک از طریق ارائه کارت ملی متقاضی ندارند، سهمیه شیرخشک به آنها تعلق نمی‌گیرد.»  حیدر محمدی عرضه شیرخشک معمولی با ارائه کد ملی را برای جلوگیری از قاچاق و مدیریت و کنترل صحیح آن عنوان کرد و گفت: «سهمیه ارزی نیز برای واردات مواد اولیه شیرخشک به تولیدکنندگان تخصیص یافته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.»

در حالی که داروخانه‌ها و سیستم توزیع به عنوان یکی از عوامل کمبود شیر خشک معرفی شدند. «محمد منفرد» نائب رئیس انجمن داروسازان کشور آن را رد کرده و با انتقاد از الزام سازمان غذا و دارو مبنی بر ثبت کد ملی متقاضیان شیرخشک در سامانه توسط داروخانه‌ها می گوید: «سازمان غذا و دارو مشکل کمبود شیرخشک را متوجه داروخانه‌ها می‌داند، در صورتی که اصل مشکل، کم شدن تولید است. ایران، زمانی با تولید بیش از ۱۰۰ میلیون قوطی شیرخشک، صادر کننده این محصول بود اما اکنون با تولید ۳۰ میلیون قوطی شیرخشک به یکی از واردکننده‌های شیر خشک تبدیل شده است. اما بازهم سازمان غذا و دارو مشکل کمبود شیرخشک را زیر سر داروخانه‌ها می‌داند. دستورالعمل جدید این سازمان هزینه اضافی، جنگ اعصاب و درگیری‌ها را در نظر نگرفته است».

تحریم‌ها و بدهی‌های ارزی

تحریم‌های بانکی از جمله دلایلی هستند که مشاور رئیس سازمان غذا و دارو آن را علت اصلی کمبود شیر خشک عنوان کرد  و در عین حال وعده داد با واردات شیر خشک این مشکل برطرف و به زودی ارز مورد نیاز کارخانه‌های تولید شیر خشک هم تأمین می‌شود. سجاد اسماعیلی گفت:« بانک‌هایی که جهت انتقال ارز شیر خشک با شرکت‌های تولیدکننده این محصول در کشورمان کار می‌کنند، بانک‌های اروپایی هستند که متأسفانه از خردادماه امسال کشورمان را تحریم کردند و این تحریم هم مزید بر علت شد و بعد از اینکه ۱۰ میلیون یورو از سوی بانک مرکزی برای تأمین ماده اولیه شیرخشک تأمین شد، پول در بانک اروپایی به دلیل تحریم‌ها، بلوکه شد و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتاً پول واریزی برگشت داده شد.» او در ادامه گفت: «مواد اولیه جهت تولید داخل حداقل تا چهار ماه آینده در انبار‌ها موجود است و این نوید را می‌دهد که با پایدار شدن تأمین و انتقال ارز بتوانیم ذخیره بیش از ۶ ماه را در شیرخشک‌های کودکان داشته باشیم.»

اما هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولید کنندگان شیر خشک به عنوان قطب اصلی تولید این محصول، حرف‌های دیگری می‌زند. او با بیان اینکه مواد اولیه کارخانه تحت مدیریت او فقط تا یک ماه و نیم دیگر مواد اولیه دارد از عدم اختصاص ارز و بدهی ۵۰ میلیون یورویی دو شرکت بزرگ تولید شیر خشک در ایران خبر می‌دهد. او در گفتگو با «نورنیوز» با بیان اینکه هنوز از همه ظرفیت های تولید داخلی استفاده نمی‌شود عدم تخصیص ارز و بدهکاری ارزی شرکت های بزرگ تولید شیرخشک را از مهمترین دلایل کمبود شیر خشک در بازار عنوان می کند و می گوید :« ۱۵ سال کمبود شیر خشک نداشتیم اما امسال به دلیل اینکه ارز به تولید کنندگان شیر خشک اختصاص پیدا نکرد با مشکل مواجه شدیم. دو شرکت بزرگ تولید شیر خشک بدهی ارزی ۵۰ میلیون یورویی دارند. اگر این عدد را با قیمت ارز آزاد حساب کنیم چیزی در حدود ۲.۵ همت می‌شود. سال‌هاست در دو شرکت تولید شیر خشک به عنوان رئیس  وعضو هیات مدیره فعالیت می کنم. یکی از این شرکت ها ۲۲ بهمن سال گذشته افتتاح شد که ظرفیت تولید ۱۰ میلیون قوطی شیر خشک دارد ولی تاکنون هیچ ارزی نگرفته است. سه ماه قبل این کارخانه متوقف شد و به تازگی هفته گذشته سه فقره ارز در اختیار این شرکت قرار گرفته که اگر بخواهیم این مقدار ارز را برای تهیه مواد اولیه به تناژ حساب کنیم چیزی در حدود ۶۰ تن مواد اولیه می شود. با این مقدار مواد اولیه فقط می توانیم یک میلیون و ۷۰۰ هزار قوطی شیر خشک تولید کنیم . چندی قبل در صحبتی که با دکتر محمدی رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت داشتم ایشان ادعا کردند شرکت بهداشت کار که من عضو هیات مدیره آن هستم برای تولید شیر خشک ارز گرفته ولی چیزی تحویل نداده است. درحالی که اسناد نشان می دهند ما هر ماه شیر خشک تحویل دادیم اما ارز نگرفتیم. منابع ما هم در حال پایان است و فقط تا یک ماه موجودی در کارخانه داریم. من از قوه قضاییه و سازمان بازرسی کشور می خواهم به این موضوع ورود کنند و ببینند آیا ما در قبال دریافت ارز، شیر خشک تحویل نداده ایم؟ بیانیه بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ۲.۲ میلیارد دلار به سازمان غذا و دارو از اول سال تا مهرماه نشان می‌دهد ارز مناسب توسط بانک مرکزی به‌صورت مداوم تامین شده، اما سازمان غذا و دارو به مقدار مناسب از این ارز در تامین مواد اولیه تمامی کارخانه‌های شیرخشک کودک که حوزه بسیار حساسی است، استفاده نکرده است . اگر ما ارز گرفتیم و شیر خشک به اندازه تولید نکردیم ما را به قوه قضائیه معرفی کنند.»

چراغی که به خانه روا نبود

 اما چرا امسال سازمان غذا و دارو تصمیم به واردات شیر خشک گرفت؟ چرا با وجود واردات شیر خشک بازهم در بازار با کمبود شدید آن مواجه هستیم؟ تحویل زاده رئیس انحمن تولید کنندگان شیر خشک، می‌گوید :«به دلیل  کمبود شیر خشک به چند شرکت فراخوان دادند تا ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک وارد کنند. اما تا ۲۰ مهرماه فقط ۲۰۰ هزار قوطی وارد  شد. کسانی که در صنعت دارویی و شیر خشک فعالیت می کنند می دانند سفارش مواد اولیه و حتی تولید برچسب فارسی برای قوطی شیر خشک هم  زمان زیادی می برد و این طور نیست که یک ماهه شیر خشک تولید و وارد کشور شود. الان هم بقیه شیر خشک های سفارش داده شده در کارخانه های خارجی در حال تولید است. یعنی باید منتظر باشیم تا آنها مثل ما مواد اولیه و قوطی تهیه و بعد از تولید آنها را روانه ایران کنند . این یعنی بازهم زمان زیادی را از دست می دهیم ولی ما که تولید کننده داخلی هستیم می توانیم در زمان کمتری این شیر را روانه بازار کنیم.»

او درباره اینکه شیر خشک وارداتی از کجا تأمین شده است می گوید:« این شیر خشک از یک شرکت ترکیه‌ای که سابقه دو سال حضور در این عرصه را دارد تأمین می شود در حالی که شرکت های تولید کننده داخلی هر کدام بیش از ۲۰ تا ۳۰ سال است در این عرصه فعالیت می کنند. از طرف دیگر محصولی که وارد می شود به همه آن ارز تعلق می گیرد و به همین دلیل قیمت ریالی آن نصف تولید داخل در می آید. ارزبری ما از بانک مرکزی ۱.۲ تا ۱.۴ دلار است اما شیر خشک وارداتی ۳.۵ دلار است ولی این مبلغ را اگر با دلار ۴۲۰۰ تومان محاسبه کنید خیلی ارزان تر از تولید داخلی می‌شود. به همین دلیل محصولی که وارد می شد انگیزه بیشتری برای قاچاق ایجاد می کند. سال گذشته اعلام کردیم ارز ما را حذف کنید و آن را به صورت یارانه مستقیم به مردم بپردازید اما اعلام کردند نمی خواهیم قیمت بالا برود. نتیجه این شد که هم قاچاق بیرونی داریم وهم قاچاق داخلی برای محصولاتی که  در تولید آنها به شیر خشک نیاز است. اگر ۵ کارخانه تولید داخل به اندازه ۴ یا ۵ ماه مواد اولیه داشته باشند می توانیم به تولید پایدار برسیم و ۱۰ میلیون قوطی شیر خشک در ماه تولید کنیم. به این ترتیب مشکل کمبود شیر خشک حل می شود.»

تلاش برای گفتگو با مسئولان ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو به نتیجه‌ای نرسید. بی آنکه قرار باشد در ماهیت مناقشه‌ای که بین تولیدکنندگان و مسئولان وجود دارد دخالت کنیم باید توجه همگان را به این واقعیت جلب نماییم که تأمین شیرخشک مصرفی خانواده‌ها، صرفا تأمین یک ماده خوراکی نیست. این حق نوزادان و کودکان سرزمین ماست که دسترسی آسان به تغذیه سالم و مکفی داشته باشند. تأمین امنیت غذایی، خصوصاً جایی که پای کودکان و نوزادان در میان است ضرورتی مضاعف و حیاتی است؛ ‌چراکه بنیان اشتیاق زوج‌ها به فرزندآوری و فرار از پیری مخاطره‌آمیز جمعیت به شمار می‌آید.


نورنیوز
اخبار مرتبط



نظرات

پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

دادستان کل لاهه: برای اجرای حکم تمام کشورها با ما همکاری کنند

رایزنی وزیران خارجه ایران و ارمنستان درباره همکاری‌های دوجانبه

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه/کشورهای غربی: نتانیاهو را دستگیر می‌کنیم

رویارویی تهران و اروپا

مکانیزم ماشه ایرانی!

شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی‌گیری می‌کند

شمار شهدای حمله به غیرنظامیان در پاراچِنار پاکستان به 33 نفر رسید

اختلافات نتانیاهو و هیئت مذاکره کننده اسرائیلی با حماس اوج رسید

مهاجم آنگولایی طلسم را شکست /صعود پرسپولیس در جام حذفی

ادامه رایزنی‌های عراقچی با وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای حکام

با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد/برای خدمتگزاری آمده‌ایم

عراقچی: ایران به گام غیر فنی اروپا پاسخ مناسب خواهد داد

ادعای تروئیکا در شورای حکام: اقدامات جبرانی ایران در برجام، منشاء اختلافات پادمانی است

وزیر دادکستری: قیمت دستوری خودرو در برنامه هفتم ممنوع است

ایران: نباید انتظار عمل به تعهدات با وجود تحریم‌های یکجانبه داشت

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو: تحریم‌ها ابزاری غیرقانونی برای فشار هستند

افزایش تعرفه گاز مشترکان پُرمصرف پله 11 و 12

اتحادیه اروپا: ایران بدون تأخیر با آژانس همکاری کند

متلاشی شدن باندِ گروگان‌گیرِ 6 نفره در پایتخت

نماینده آمریکا در سازمان ملل: ایران ذخایر اورانیوم 60 درصدی خود را رقیق کند

اختصاص 124 همت اعتبار برای توسعه استان سیستان و بلوچستان

60 لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد

شرکت تیم ملی ایران با ترکیب کامل در مسابقات جهانی وزنه‌برداری

حمله پهپادهای حزب‌الله به پایگاه دریایی حیفا+ فیلم

از بازگشت فرهاد فخرالدینی به روی صحنه با پرواز سیمرغ تا 5 میلیاردی شدن «باغ کیانوش»

نورنما | شانگهای چین ، مسیری رویایی و البته دهشتناک +فیلم

دو جنایت دیگر صهیونیست‌ها در نواز غزه/ 88 نفر شهید شدند

بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم 92 ساله بازداشت شد

برنامه «عصر خانواده» روی آنتن می‌رود

یارانه واریز شد

دستگیری قاتل بعد از 17 سال

قیمت امروز طلا و سکه

تهران از دوشنبه بارانی می‌شود

مناطق آزاد باید قطب فعالیت‌های اقتصادی باشد

حجت‌الاسلام علوی رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب شد

ابلاغ دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری

پادکست | توصیه‌هایی برای تقویت ایمنی‌ بدن

تنها یک معدن مدرن زغالسنگ داریم/بازنشستگان نگران اتمام زمان بیمه تکمیلی نباشند

نور ویدئو | جنگ امروز لبنان نبرد آوارگان است نه رزمندگان + فیلم

تأمین اجتماعی : بازنشستگان فعلاً بیمه تکمیلی ندارند!

اروپای ستیزه جو؛ قدرتمند یا متوهم؟

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس لبنان از زبان نبیه بری

صالحی: خانم دباغ شخصیتی با صلابت در عقیده داشت

نور ویدئو | چرا بازنشستگان تامین اجتماعی از متناسب سازی حقوق خود ناراضی اند؟+فیلم

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنج شنبه 1 آذر 1403

عمل 500 مجروح لبنانی در ایران

روایت عراقچی از دیدار با وزیر خارجه قطر

بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به قطعنامه سیاسی سازمان ملل ایران

چرا یارانه آبان واریز نشد؟ / نوروزی: تا امشب واریز می‌شود

موتورسواران در صدر قربانیان حوادث تهران

مخاطبان سینما رکورد شکستند

بانک‌مرکزی: پرداخت وام ازدواج و فرزند از 173 همت گذشت

یورش نظامیان صهیونیست به نابلس

واکنش غریب‌آبادی به احتمال تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس

هوای تهران قابل قبول شد

مصرف آنتی بیوتیک در ایران، 16 برابر استاندارد جهانی

برازجان بوشهر لرزید

مقتدا صدر: آمریکا نشان داد عاشق تروریسم است

پزشکیان: برازنده ما نیست عقب‌تر از دیگر کشورهای منطقه باشیم

آزادراه کرج - قزوین ترافیک سنگین است

آخر هفته چه فیلم‌هایی ببینیم؟

لایحه بودجه 1404 و نامه‌ای که سرگشاده شد

تعداد شهدای جنایات رژیم صهونیستی در لبنان به سه هزار و 588 نفر رسید

سپاه تا چهار سال دیگر به مدار 36 هزار کیلومتری زمین می‌رسد

کشاورزان مجبورند برای امرار معاش کاربری زمین‌های خود را تغییر دهند

ایروانی: تصمیم رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان اعتبار حقوقی ندارد

پزشکیان: همکاری کشورهای اسلامی به تعالی همه ملسمانان می‌انجامد

قطعنامه ضدحقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید/ آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

پادکست | شتاب در مترو از گرما تا ازدحام +فیلم

نورنما | پوشش مردان ایرانی ، از قاجار تا امروز در یک دقیقه +فیلم

ارشادی: کانادا هیچ حد و مرزی برای برای دورویی و اتخاذ استانداردهای دوگانه ندارد

ژاوی سرمربی تیم مسی می‌شود؟

عکس های منتخب جهان، 20 نوامبر 2024

عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 30 آبان 1403

سازمان لیگ درباره قیمت‌گذاری بلیت مسابقات فوتبال توضیح داد

اقتصاد نگار | گرانی خودرو ترمز برید +فیلم

فرود اضطراری هواپیمای فوکر 100 در مهرآباد

نور ویدئو | ایران همدل ؛ حامی مردم مظلوم لبنان +فیلم

پزشکیان: جمهوری اسلامی ایران به توافقات خود پایبند خواهد بود

شیخ نعیم قاسم: دشمن هرگز نمی‌تواند مقاومت را شکست دهد

نور ویدئو | قلب هایی که زود از تپش می افتد +فیلم

وزیر خارجه قطر: ایران و قطر بر حفظ امنیت و ثبات در منطقه تاکید دارند

گروسی: ذخایر اورانیوم ایران تا 60 درصد در حال افزایش است

ناریشکین: مشارکت در حمله مستقیم به روسیه بدون مجازات نخواهد ماند

رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی چیست؟

ورزش ناشنوایان ایران از تعلیق خارج شد

تمدید ممنوعیت تردد در جاده چالوس تا 3 آذر

دیدار وزیر امور خارجه سوریه با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران

اگر بیماری کلیوی دارید این غذاها رو نخورید

ورود گرانی از جاده مخصوص/ قیمت‌های جدید خودرو در بازار

نورنما | حمام کردن بچه فیل +فیلم

تل آویو زیر آتش حزب الله/ هزاران موشک «فاتح 110» آماده شلیک/حادثه سخت امنیتی در مرز لبنان

تحولات ماه‌های آینده، درس‌های عبرت آموز به سران اروپایی خواهد داد

مدیر ارشد مالی ایکس یک ایرانی است

نامه پزشکیان به پاپ: برای توقف جنایات اسرائیل کمک کنید

وزیر امور خارجه قطر با عراقچی دیدار کرد

رهبر انقلاب: چنانچه زمام تحول به دست افراد متدیّن نباشد جامعه رو به گمراهی می‌رود

تأکید دولتمردان روسیه در توسعه همکاری با ایران در دیدار با عارف

X
آگهی تبلیغاتی