×
سیاسی
شناسه خبر : 154649
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/15 ساعت 08:11
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران و چند نکته مهم

مهدی عزیزی*

سفر نخست‌وزیر عراق به تهران و چند نکته مهم

سخنرانی نخست‌وزیر عراق در اجلاس قاهره در میان برخی از سران عربی نیز یک پیام مهم و استثنایی برای هم‌پیمانان عربی آمریکا داشت، اینکه عراق امروز نگاهی متفاوت و اصولی و نه تاکتیکی به موضوع فلسطین دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: محمد شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق امروز دوشنبه، سفر منطقه‌ای خود را با تمرکز بر تحولات غزه آغاز می‌کند که تهران مقصد نخست وی خواهد بود و سپس راهی برخی از کشورهای خلیج‌ فارس خواهد شد.

این سومین سفر السودانی به تهران است. اگرچه چنین دیدارهایی در چارچوب عرف دیپلماتیک و تقویت روابط دوجانبه تعریف می‌شود، اما این سفر با توجه به تحولات کنونی منطقه و نسل‌کشی اسرائیل در غزه دارای اهمیت و پیام‌های بسیاری است.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که برای رایزنی و کاهش فشارها به اسرائیل در منطقه به سر می‌برد، تلاش می‌کند تا هم‌پیمانان آمریکا را برای آرام کردن اوضاع در غزه با خود همراه کند.
درخواست از دولت عراق برای آرام کردن گروه‌های مقاومت عراقی که پایگاه‌های آمریکایی را از آغاز حمله اسرائیل به غزه مورد حمله قرار داده‌اند از اهداف مهم سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه است.

بلینکن تلاش دارد تا دولت آقای السودانی را برای تغییر مواضع خود درباره غزه تحت فشار قرار دهد و این در حالی است که نخست‌وزیر عراق روز شنبه در یک سخنرانی در جمع سفرای عراق، بار دیگر بر مواضع خود که در نشست قاهره بر آن تأکید کرده بود، اصرار ورزید.

واقعیت این است که دولت عراق به‌ویژه در زمان آقای السودانی توانسته به‌عنوان یک عمق عربی و اسلامی برای فلسطین برجسته شود و از توانمندی تأثیرگذاری بر تحولات منطقه و تغییر قواعد بازی نیز برخوردار شود.

سخنرانی نخست‌وزیر عراق در اجلاس قاهره در میان برخی از سران عربی نیز یک پیام مهم و استثنایی برای هم‌پیمانان عربی آمریکا داشت، اینکه عراق امروز نگاهی متفاوت و اصولی و نه تاکتیکی به موضوع فلسطین دارد.

نخست‌وزیر عراق در اجلاس قاهره تنها رهبر عربی بود که از واژه اسرائیل استفاده نکرد و از اقدامات این رژیم در غزه انتقاد کرد،

تا جایی که یک سایت عراقی در گزارشی با عنوان «موشک‌های عراق اجلاس قاهره را منفجر کرد؛ السودانی خواری عرب را شکست و سیلی به زورگویی رژیم صهیونیستی زد»، آورده است: در اجلاس قاهره همه نگاه‌ها به مصری‌ها بود که نشستی ویژه را برای بررسی تحولات دردناک فلسطین ترتیب داده بودند و امیدها برای اتخاذ تصمیماتی بود که توان توقف حملات رژیم صهیونیستی را داشته باشد، اما نتایج این نشست که روسای برخی کشورهای عربی و اروپایی در آن حضور داشتند آنگونه که ملت‌های عربی انتظار داشتند، نبود و سخنرانی‌ها از محکومیت اشغالگران تهی بود به غیراز سخنرانی «محمد شیاع السودانی»، نخست‌وزیر عراق که متمایز بود.

این درحالی است که آمریکایی‌ها تلاش دارند تا مقاومت عراق را از دولت جدا کنند و این دو را در تقابل با یکدیگر قرار دهند.

به هر حال نخست‌وزیر عراق این روزها به‌دلیل اصرار بر آرمان و موضوع اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین و حمایت قاطع از غزه و نیز روابط راهبردی با تهران تحت فشار آمریکایی‌ها قرار دارد.
 

*کارشناس مسائل بین‌الملل


روزنامه همشهری
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
دونده کنیایی رکورد تازه‌ای در ماراتن لندن ثبت کرد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت