×
سیاسی
شناسه خبر : 154587
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/14 ساعت 10:17

غزه؛ باریکه‌ای که تعیین کننده معادلات جنگ و منطقه خواهد بود+ تصاویر

می‌توان پیش‌بینی کرد که یکی از خونبارترین و شدیدترین جنگ‌های قرن بیست و یکم در روزهای آینده در بخش شمالی غزه رخ خواهد داد و نتیجه آن، نه فقط طرف‌های برنده و بازنده را مشخص خواهد کرد که معادلات سیاسی منطقه را نیز برای همیشه تغییر خواهد داد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: بعد از انتشار نقشه‌هایی که نشان می‌داد ارتش متجاوز اسرائیل توانسته است خود را به ساحل غزه برساند و عملاً این منطقه را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کند، تصاویر منتشره از سوی منابع مقاومت نیز این خبر را تأیید می‌کنند.


گردان‌های عزالدین القسام وابسته به حماس، تصویری از عملیات موفق خود در منهدم کردن یک نفربر اسرائیلی منتشر کردند. این نفربر در خط ساحلی غزه حرکت می‌کرده است که مورد هدف موشک «یاسین» گردان‌های القسام قرار گرفت و منهدم شد.

این تصویر نشان می‌دهد که نیروی زمینی ارتش رژیم اسرائیل که از شرق غزه وارد آن شده، توانسته است خود را به غربی‌ترین نقطه غزه و خط صفر ساحلی (محل انهدام نفربر) برساند و غزه را به دو بخش تقسیم کند.


دریای مدیترانه در پس‌زمینه نفر بر رژیم صهیونیستی دیده می‌شود


محل انهدام نفربر رژیم اسرائیل

از سوی دیگر رژیم اسرائیل حمله گسترده‌ای را از شمال غزه آغاز کرده و پیشروی‌هایی نیز به سمت شهر غزه داشته است و این شهر را که مهم‌ترین شهر غزه و مقر حکمرانی حماس است را محاصره کرده است.

با این حال دو نکته قابل توجه است:

نخست) این که رسیدن ارتش اسرائیل به نوار ساحلی به معنای تسلط کامل ارتش بر مناطقی که جدیداً وارد آن شده، نیست و درگیری‌ها در تمام خط نفوذ ادامه دارد کما اینکه در فیلم منتشر شده نیز یک نفر بر از فاصله نزدیک مورد اصابت نیروهای فلسطینی قرار می‌گیرد.

دوم) شبکه گسترده تونل‌های زیرزمینی غزه ارتباط دو بخش شمالی و جنوبی را بر قرار می‌کند. هرچند که برخی تونل‌ها توسط نیروهای رژیم اسرائیل شناسایی شده است.


یکی از تونل‌های حماس که توسط نیروهای رژیم صهیونیستی کشف شده است. تعداد تونل‌ها اما بسیار زیاد است.

با این حال، باید اذعان کرد که رژیم اسرائیل دستکم به هدف اولیه خود در عملیات زمینی رسیده و طبق آنجه در نقشه فوق قابل مشهاده است، معبری از شرق تا غرب غزه را در اختیار خود گرفته که البته هنوز به مرحله تثبیت رسیده است. این وضعیت کار را برای نیروهای حماس سخت‌تر خواهد کرد و روزهای آینده، برای نیروهای مقاومت بسیار طاقت فرسا خواهد بود.

البته آن روز سکه نیز این است که با گسترش حضور نیروی زمینی ارتش رژیم اسرائیل در غزه، دو اتفاق مهم اوضاع را برای اسرائیلی‌ها نیز نگران کننده‌تر می‌کند:

اول اینکه با کشیده شدن جنگ به داخل شهرها ، اسرائیل ناگزیر از پیاده نظام بیشتری استفاده خواهد کرد. تا اینجای کار، ارتش اسرائیل عمدتاً با گردان‌های زرهی وارد عمل شده و بیشتر در مناطق باز پیشروی کرده است.


اما جنگ شهری، نیاز به نیروهای پیاده دارد که خانه به خانه بجنگند. با توجه به تسلط فلسطینی‌ها بر مختصات شهری و دام‌های آماده  شده، حتماً تلفات اسرائیلی‌ها در نبرد شهری بسیار بالاتر خواهد رفت؛ به ویژه آنکه در نقاط تماس و درگیری تن به تن، مزیت دائمی اسرائیل یعنی نیروی هوایی و بمباران بی‌امان، کارایی نخواهد داشت و همه چیز بر روی زمین تعیین تکلیف می‌شود.

دقیقاً به همین خاطر است که اسرائیلی‌ها در نبرد زمینی بسیار محتاطانه عمل می‌کنند.

نکته دوم که بسیاری از تحلیلگران انتظارش را می‌کشند، ورود نیروهای ویژه حماس به عملیات و رونمایی آنها از تجهیزات جدید است که می‌تواند برای اسرائیلی‌ها غافلگیر کننده باشد. تاکنون نیروهای ویژه حماس وارد درگیری خاصی نشده‌اند و جنگ را به نیروهای معمولی در خطوط مقدم سپرده‌اند.


​تصویری از ساختار تونل‌های غزه؛ حماس می‌گوید که ۵۰۰ کیلومتر تونل دارد

از این‌رو نمی‌توان صرف رسیدن نیروهای رژیم اسرائیل به خط ساحلی را نشانه قطعی پیروزی نظامی‌اش در پایان جنگ دانست، همان گونه که نمی‌توان برتری حماس و جهاد اسلامی در جنگ نامتقارن و بازی در خانه خود را دلیلی برای پیروزی آنها قلمداد کرد.

اما می‌توان پیش‌بینی کرد که یکی از خونبارترین و شدیدترین جنگ‌های قرن بیست و یکم در روزهای آینده در بخش شمالی غزه رخ خواهد داد و نتیجه آن، نه فقط طرف‌های برنده و بازنده را مشخص خواهد کرد که معادلات سیاسی منطقه را نیز برای همیشه تغییر خواهد داد.


عصر ایران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
X
آگهی تبلیغاتی