×
اقتصادی
شناسه خبر : 154395
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 20:25
نفت اسرائیل از کجا تأمین می‌شود؟

نفت اسرائیل از کجا تأمین می‌شود؟

پایگاه تخصصی اس‌اندپی گلوبال‌ با اشاره به فرمایشات امروز رهبر معظم انقلاب در موضوع قطع مسیر صدور نفت به رژیم صهیونیستی، نوشت که اسرائیل تقریبا هیچ نفتی در داخل تولید نمی‌کند و روزانه 300 هزار بشکه نفت خام برای فرآوری در 2 پالایشگاه خود در حیفا و اشدود، وارد می‌کند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: پایگاه تخصصی اس‌اندپی گلوبال در واکنش به سخنان امروز رهبر معظم انقلاب مبنی بر بستن راه صدور نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی، نوشت: رهبری عالی ایران امروز اول نوامبر از کشورهای مسلمان خواست تا صادرات نفت به رژیم صهیونیستی را قطع کنند.

رهبر ایران تصریح کرده است: «آنچه دولت‌های اسلامی باید بر آن پافشاری کنند، توقف فوری جنایات و بمباران در غزه است. آنها (دولت‌های اسلامی) باید راه صدور نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی را مسدود کنند و نباید همکاری اقتصادی با آن رژیم داشته باشند.»

اس‌اندپی گلوبال نوشت که این اظهارات پس از حمله هوایی 31 اکتبر به کمپ آوارگان در شمال غزه بیان شده است.

پیش از این نیز حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران پس از بمباران بیمارستان المعمدانی خواستار تحریم رژیم صهیونیستی شده بود.

به نوشته این پایگاه خبری و تحلیلی، اسرائیل تقریبا هیچ نفتی در داخل تولید نمی‌کند و 300 هزار بشکه در روز نفت خام برای فرآوری در 2 پالایشگاه خود در حیفا و اشدود وارد می‌کند.

بر اساس آمارهای اس اند گلوبال، تقریبا نیمی از این حجم شامل نفت خام CPC Blend قزاقستان است که از طریق بندر نووروسیسک روسیه در دریای سیاه و نفت آذری لایت آذربایجان از طریق بندر جیهان ترکیه در دریای مدیترانه صادر می‌شود.

قزاقستان و آذربایجان هر 2 عضو سازمان همکاری اسلامی هستند و در عین حال از اعضای کشورهای غیراوپکی گروه اوپک پلاس که قرار است در 26 نوامبر در وین گرد هم بیایند نیز هستند.

رژیم صهیونیستی همچنین قبلا بخشی از نفت خام خود را از منطقه نیمه خودمختار کردستان عراق تامین کرده بود، اما به علت اختلاف‌های حقوقی میان بغداد و آنکارا و اربیل، انتقال نفت از طریق خط لوله جیهان فعلا به حالت تعلیق درآمده است.

بنابراین گزارش ترکیه در 25 مارس پس از حکم داوری اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) که آنکارا را به پرداخت غرامت به بغداد به دلیل صادرات غیرمجاز توسط دولت منطقه کردستان (KRG) در سال‌های 2014 تا 2018 محکوم کرد، جریان نفت در مسیر صادراتی شمال عراق را متوقف کرد.

پیش از این اتاق بازرگانی بین‌المللی، به خاطر اقدام ترکیه در صادرات نفت اقلیم کردستان بدون مجوز دولت مرکزی عراق، ترکیه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به پرداخت 1.5 میلیارد دلار خسارت محکوم کرد، البته در گفت‌‌وگوهای غیررسمی مقامات خشمگین ترکیه‌ای گفته‌اند که عراق را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مجبور به پرداخت خسارت می‌کنند.

ترکیه مدعی است این خط لوله‌ای که از یک منطقه زلزله خیز عبور می‌کند و در اثر سیل آسیب دیده است و با این ادعا کار تعمیر و نگهداری این خط لوله را آغاز کرد.

مقامات ترکیه‌ای 2 ماه پیش اعلام کردند، بررسی خط لوله نفت تکمیل شده و به زودی از نظر فتی برای انجام عملیات آماده خواهد شد اما هنوز فعالیت آن از سر گرفته نشده است؛ همان زمان هم منابع آگاه گفته بودند انتظار ندارند به زودی فعالیت آن از سر گرفته شود.

عراق و ترکیه پیش از این توافق کرده بودند، قبل از اینکه فعالیت خط لوله آغاز شود، تا پایان کار تعمیرات صبر کنند. این خط لوله حدود 0.5 درصد عرضه نفت در جهان را تشکیل می‌دهد.

همچنین سایر منابع تامین نفت رژیم صهیونیستی کشورهای گابن و نیجریه (اعضای اوپک) و همچنین برزیل و مصر هستند.

به‌علاوه، رژیم صهیونیستی حدود 50 هزار بشکه فرآورده‌های نفتی وارد می‌کند که بیشتر از هند و آمریکاست.


اس‌اندپی گلوبال
کلید واژگان
اسرائیلنفت
نظرات

آخرین اخبار
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد
بلومبرگ: قیمت نفت تا 6 هفته دیگر 200 دلار می‌شود
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی