×
اقتصادی
شناسه خبر : 154350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 12:45

به نوشابه آمریکایی یارانه ندهید!

برای واکنش نشان‌دادن به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین، در نخستین قدم کافی است یارانه‌ای که سال‌هاست از جیب مردم برای تأمین شکر مصرفی در تولید کوکاکولای آمریکایی پرداخت می‌شود، قطع شود.

سایر رسانه‌ها: جنجالی که بر سر نوشابه‌های آمریکایی در برنامه «به افق فلسطین» شروع شد، همچنان ادامه دارد. با گذشت چند روز از چالش مجری و کارشناس این برنامه بر سر تحریم کالاهایی که با برند آمریکایی در کشور تولید می‌شوند یا محصولات وارداتی که به نحوی با رژیم اسرائیل مرتبط هستند، همچنان ویدئوی کوتاهی از این گفت‌وگو دست به دست شده و به اصطلاح وایرال می‌شود.

نقطه چالش‌برانگیز بحث این بود که «حمیدرضا آصفی»، دیپلمات و سخنگوی اسبق وزارت خارجه در پاسخ به «سیدحسین حسینی» مجری شبکه افق که خواستار تحریم نوشیدنی‌های آمریکایی در دفاع از مردم غزه بود، عنوان کرد که محصولاتی چون نوشابه کوکاکولا چون داخل کشور تولید می‌شود، ایرانی است. این مباحثه یک دقیقه‌ای بعد از اتمام برنامه از روی آنتن به شبکه‌های اجتماعی سرایت کرد و یک سوال مشخص را در افکار عمومی مطرح کرد؛ کوکاکولا ایرانی است یا آمریکایی؟

کیست که نداند کوکاکولا غول نوشیدنی آمریکایی و البته پرمصرف‌ترین نوشابه جهان است. هر ثانیه بیش از ۱۰هزار بطری کوکاکولا در جهان مصرف می‌شود که باعث شده این برند روزانه نزدیک به ۲ میلیارد بطری نوشابه فروش داشته باشد. قاعدتا تولید و توزیع این محصول با ضرایبی که گفته شد در آمریکا ممکن نیست؛ به همین دلیل محصولات ذیل این برند طبق فرمولاسیون و سیاست‌های برند اصلی در بیش از ۲۰۰ کشور ازجمله کشور ما تولید و توزیع می‌شود. برای نمونه، اصلی‌ترین ماده این نوشیدنی، شربت نوشابه است که از سوی برند اصلی به کارخانجات اقماری‌اش در اقصی نقاط جهان تزریق می‌شود. بر این اساس برخلاف گفته‌های حمیدرضا آصفی، دیپلمات اسبق کشورمان، وجود خط تولید این نوشیدنی در ایران، ماهیت و مالکیت این برند را ایرانی نمی‌کند.

بر اساس آمار، هر ایرانی سالانه ۴۲ لیتر نوشابه مصرف می‌کند که عمدتا کوکاکولاست. اما نکته قابل تامل این نیست که شهروندان بی‌آنکه بدانند این نوشیدنی ایرانی است یا آمریکایی از آن استفاده می‌کنند، بلکه مسئله اصلی این است که این برند آمریکایی در کشور ما بخش بزرگی از شکر و یارانه دولت به شکر را هم می‌بلعد و درست در همان روزهایی که هر خانوار ایرانی برای خرید یک کیلو گرم شکر بین ۴۲ تا ۶۴هزار تومان می‌پرداخت، برند آمریکایی کوکاکولا شکر یارانه‌ای کیلویی ۲۸هزارتومان دریافت می‌کند.

شکر یکی از معدود کالاهایی است که دولت برای واردات آن ارز نیمایی می‌دهد؛ دستگاه اجرایی برای اینکه قیمت این کالا و محصولات وابسته به آن در بازار گران نشده و مصرف‌کنندگان دچار مشکل نشوند، مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان به این محصول یارانه میدهد و همچنین تعرفه مالیاتی‌اش را از ۹درصد به یک درصد رسانده است.

این در حالی بود که سهم خانوار از مصرف شکر حداکثر ۲۵ درصد بود؛ به این ترتیب نزدیک ۷۵ تا ۸۰ درصد یارانه شکر نصیب صنف و صنعت می‌شود و در این میان نوشابه‌سازی بزرگترین قسمت این کیک شیرین یارانه‌ای را
برداشت می‌کند.

بر همین اساس قابل پیش‌بینی است که قیمت هر بطری کوکاکولا در کشور ما به خاطر یارانه شکر ارزان‌تر از هرجای دیگر باشد. این در حالی است که شماری از کشورها برای مدیریت مصرف این نوشیدنی مضر، مالیات سنگینی روی هر بطری وضع کرده‌اند، اما در کشور ما این کالا مورد حمایت مالی و مالیاتی هم قرار گرفته است.

امروز و در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مقابله همه جانبه با رژیم کودک کش صهیونیستی و اصلی‌ترین حامی آن یعنی آمریکاست و همه کشورها را به تحریم کالاهای آمریکایی و اسرائیلی دعوت می‌کند جای تاسف است که نه تنها نوشابه آمریکایی به راحتی در ایران تولید و توزیع می‌شود بلکه از یارانه‌های سنگین بویژه در تامین شکر نیز بهره‌مند است.

برای واکنش نشان دادن به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، نیازی نیست مانند پاکستان، بطری‌های کوکاکولا زیر پا له شود، در نخستین قدم کافی است یارانه‌ای که سالهاست از جیب مردم برای تامین شکر مصرفی در تولید کوکاکولای آمریکایی، پرداخت می‌شود، قطع گردد.


عصر ایران
اخبار مرتبط
ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد
چهارشنبه 1402/08/24 ساعت 12:33
اختصاصی؛
ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد
در خصوص ارتباط شرکت «خوشگوار» ایران با شرکت کوکاکولای آمریکا، در حالی که مدیران این شرکت از پاسخگویی استنکاف می‌کنند، اسنادی که پیشتر وال استریت ژورنال منتشر کرده، ارتباط خوشگوار با کوکاکولای آمریکا را تأیید می‌کند.
جای خالی «ستاد» در «تنظیم بازار»
یکشنبه 1402/08/21 ساعت 12:17
جای خالی «ستاد» در «تنظیم بازار»
بازار و «سفره مردم»، اصلی‌ترین معیار جامعه برای قضاوت درباره کارآمدی مسئولان است.
شما نوشابه‌ات را بخور!
دوشنبه 1402/08/15 ساعت 10:22
شما نوشابه‌ات را بخور!
اگرچه شماری از رسانه‌ها بعد از درگیری‌های اخیر در غزه و اراضی اشغالی نسبت به نحوه فعالیت برند آمریکایی کوکاکولا و ارتباطش با کارخانجات نوشابه‌سازی داخلی کنجکاو شدند و انتظار پاسخگویی دارند، اما ماه‌هاست سوال‌های اساسی‌تر درباره یارانه دولتی غیرمستقیم به این شرکت‌ها بحث‌برانگیز شده است.
تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی مصداق حراج سرمایه ملی است
سه‌شنبه 1402/07/04 ساعت 15:51
تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی مصداق حراج سرمایه ملی است
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: قیمت شکر با همه مساعدت‌های یارانه‌ای و معافیت‌های مالیاتی، بیشتر از کالاهایی که در سبد حمایت یارانه‌ای قرار نداشتند، دچار آشفتگی شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی؛ تنش‌ها افزایش یافت
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
X
آگهی تبلیغاتی