×
اقتصادی
شناسه خبر : 154350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 12:45
به نوشابه آمریکایی یارانه ندهید!

به نوشابه آمریکایی یارانه ندهید!

برای واکنش نشان‌دادن به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین، در نخستین قدم کافی است یارانه‌ای که سال‌هاست از جیب مردم برای تأمین شکر مصرفی در تولید کوکاکولای آمریکایی پرداخت می‌شود، قطع شود.

سایر رسانه‌ها: جنجالی که بر سر نوشابه‌های آمریکایی در برنامه «به افق فلسطین» شروع شد، همچنان ادامه دارد. با گذشت چند روز از چالش مجری و کارشناس این برنامه بر سر تحریم کالاهایی که با برند آمریکایی در کشور تولید می‌شوند یا محصولات وارداتی که به نحوی با رژیم اسرائیل مرتبط هستند، همچنان ویدئوی کوتاهی از این گفت‌وگو دست به دست شده و به اصطلاح وایرال می‌شود.

نقطه چالش‌برانگیز بحث این بود که «حمیدرضا آصفی»، دیپلمات و سخنگوی اسبق وزارت خارجه در پاسخ به «سیدحسین حسینی» مجری شبکه افق که خواستار تحریم نوشیدنی‌های آمریکایی در دفاع از مردم غزه بود، عنوان کرد که محصولاتی چون نوشابه کوکاکولا چون داخل کشور تولید می‌شود، ایرانی است. این مباحثه یک دقیقه‌ای بعد از اتمام برنامه از روی آنتن به شبکه‌های اجتماعی سرایت کرد و یک سوال مشخص را در افکار عمومی مطرح کرد؛ کوکاکولا ایرانی است یا آمریکایی؟

کیست که نداند کوکاکولا غول نوشیدنی آمریکایی و البته پرمصرف‌ترین نوشابه جهان است. هر ثانیه بیش از ۱۰هزار بطری کوکاکولا در جهان مصرف می‌شود که باعث شده این برند روزانه نزدیک به ۲ میلیارد بطری نوشابه فروش داشته باشد. قاعدتا تولید و توزیع این محصول با ضرایبی که گفته شد در آمریکا ممکن نیست؛ به همین دلیل محصولات ذیل این برند طبق فرمولاسیون و سیاست‌های برند اصلی در بیش از ۲۰۰ کشور ازجمله کشور ما تولید و توزیع می‌شود. برای نمونه، اصلی‌ترین ماده این نوشیدنی، شربت نوشابه است که از سوی برند اصلی به کارخانجات اقماری‌اش در اقصی نقاط جهان تزریق می‌شود. بر این اساس برخلاف گفته‌های حمیدرضا آصفی، دیپلمات اسبق کشورمان، وجود خط تولید این نوشیدنی در ایران، ماهیت و مالکیت این برند را ایرانی نمی‌کند.

بر اساس آمار، هر ایرانی سالانه ۴۲ لیتر نوشابه مصرف می‌کند که عمدتا کوکاکولاست. اما نکته قابل تامل این نیست که شهروندان بی‌آنکه بدانند این نوشیدنی ایرانی است یا آمریکایی از آن استفاده می‌کنند، بلکه مسئله اصلی این است که این برند آمریکایی در کشور ما بخش بزرگی از شکر و یارانه دولت به شکر را هم می‌بلعد و درست در همان روزهایی که هر خانوار ایرانی برای خرید یک کیلو گرم شکر بین ۴۲ تا ۶۴هزار تومان می‌پرداخت، برند آمریکایی کوکاکولا شکر یارانه‌ای کیلویی ۲۸هزارتومان دریافت می‌کند.

شکر یکی از معدود کالاهایی است که دولت برای واردات آن ارز نیمایی می‌دهد؛ دستگاه اجرایی برای اینکه قیمت این کالا و محصولات وابسته به آن در بازار گران نشده و مصرف‌کنندگان دچار مشکل نشوند، مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان به این محصول یارانه میدهد و همچنین تعرفه مالیاتی‌اش را از ۹درصد به یک درصد رسانده است.

این در حالی بود که سهم خانوار از مصرف شکر حداکثر ۲۵ درصد بود؛ به این ترتیب نزدیک ۷۵ تا ۸۰ درصد یارانه شکر نصیب صنف و صنعت می‌شود و در این میان نوشابه‌سازی بزرگترین قسمت این کیک شیرین یارانه‌ای را
برداشت می‌کند.

بر همین اساس قابل پیش‌بینی است که قیمت هر بطری کوکاکولا در کشور ما به خاطر یارانه شکر ارزان‌تر از هرجای دیگر باشد. این در حالی است که شماری از کشورها برای مدیریت مصرف این نوشیدنی مضر، مالیات سنگینی روی هر بطری وضع کرده‌اند، اما در کشور ما این کالا مورد حمایت مالی و مالیاتی هم قرار گرفته است.

امروز و در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مقابله همه جانبه با رژیم کودک کش صهیونیستی و اصلی‌ترین حامی آن یعنی آمریکاست و همه کشورها را به تحریم کالاهای آمریکایی و اسرائیلی دعوت می‌کند جای تاسف است که نه تنها نوشابه آمریکایی به راحتی در ایران تولید و توزیع می‌شود بلکه از یارانه‌های سنگین بویژه در تامین شکر نیز بهره‌مند است.

برای واکنش نشان دادن به جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، نیازی نیست مانند پاکستان، بطری‌های کوکاکولا زیر پا له شود، در نخستین قدم کافی است یارانه‌ای که سالهاست از جیب مردم برای تامین شکر مصرفی در تولید کوکاکولای آمریکایی، پرداخت می‌شود، قطع گردد.


عصر ایران
اخبار مرتبط
ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد
چهارشنبه 1402/08/24 ساعت 12:33
اختصاصی؛
ارتباط شرکت خوشگوار با کوکاکولای آمریکا به روایت اسناد
در خصوص ارتباط شرکت «خوشگوار» ایران با شرکت کوکاکولای آمریکا، در حالی که مدیران این شرکت از پاسخگویی استنکاف می‌کنند، اسنادی که پیشتر وال استریت ژورنال منتشر کرده، ارتباط خوشگوار با کوکاکولای آمریکا را تأیید می‌کند.
جای خالی «ستاد» در «تنظیم بازار»
یکشنبه 1402/08/21 ساعت 12:17
جای خالی «ستاد» در «تنظیم بازار»
بازار و «سفره مردم»، اصلی‌ترین معیار جامعه برای قضاوت درباره کارآمدی مسئولان است.
شما نوشابه‌ات را بخور!
دوشنبه 1402/08/15 ساعت 10:22
شما نوشابه‌ات را بخور!
اگرچه شماری از رسانه‌ها بعد از درگیری‌های اخیر در غزه و اراضی اشغالی نسبت به نحوه فعالیت برند آمریکایی کوکاکولا و ارتباطش با کارخانجات نوشابه‌سازی داخلی کنجکاو شدند و انتظار پاسخگویی دارند، اما ماه‌هاست سوال‌های اساسی‌تر درباره یارانه دولتی غیرمستقیم به این شرکت‌ها بحث‌برانگیز شده است.
تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی مصداق حراج سرمایه ملی است
سه‌شنبه 1402/07/04 ساعت 15:51
تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی مصداق حراج سرمایه ملی است
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: قیمت شکر با همه مساعدت‌های یارانه‌ای و معافیت‌های مالیاتی، بیشتر از کالاهایی که در سبد حمایت یارانه‌ای قرار نداشتند، دچار آشفتگی شد.
نظرات

آخرین اخبار
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است