×
فرهنگی
شناسه خبر : 154324
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 09:36
«سرب»؛ روایتی از یهودستیزی صهیونیست‌ها

«نورنیوز» ابعاد یهودستیزی صهیونیست‌ها را در بستر فیلم سینمایی سرب بررسی می‌کند؛

«سرب»؛ روایتی از یهودستیزی صهیونیست‌ها

فیلم سینمایی «سرب» نه تنها یکی از بهترین آثار مسعود کیمیایی محسوب می شود، بلکه از جمله آثار هنری درخشان ضد صهیونیستی است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «سرب» محصول سال ۱۳۶۷، چهاردهمین فیلم در کارنامه کیمیایی است که فیلمنامه آن در همکاری کیمیایی با تیرداد سخایی به نگارش درامده است. 

کیمیایی در «سرب» با همان المان‌های همیشگی و محبوب سینمای خود مانند قهرمان تنها، حرکت فردی، رفاقت، از خودگذشتگی، اجرای عدالت و ... داستانی سیاسی - جنایی را در بستر مهاجرت یهودیان به سرزمین موعود روایت می‌کند و پرده از جنایات‌ صهیونیست‌ها در این مورد بر می‌دارد.

داستان «سرب» در اوایل دهه ۳۰ شمسی در تهران روایت می شود و به ماجرای زوجی یهودی به نام «دانیال» و «مونس» می‌پردازد که قصد عزیمت به سرزمین موعود را دارند اما چون «یعقوب» عموی آنها با صهیونیسم مخالف است، «هاگانا» سازمان بسیج کننده یهودیان با مهاجرت آنها مخالف می‌کند و «یعقوب» را به قتل می‌رساند.

اما «میرزا محسن» که فردی متدین و همسایه «یعقوب» است به عنوان قاتل دستگیر می‌شود و برادر وی به نام «نوری» برای اثبات بی‌گناهی برادر خود پای در مسیری سخت می‌گذارد و ناخواسته در تقابل با آدم‌کشان هاگانا قرار می‌گیرد.

کیمیایی در «سرب» اشاره مستقیمی به همزیستی مسالمت‌آمیز مسلمانان و یهودیان در ایران دارد و بر آن صحه می گذارد و در مقابل به انتقاد از سیاست‌های خشن صهیونیست‌ها نسبت به یهودیان می‌پردازد.

در «سرب» کیمیایی با جدا کردن یهودیت از صهیونیست از ماشین ترور بی‌محابا صهیونیست‌ها رونمایی می‌کند.

کیمیایی همچنین در سکانس آغازین «سرب» که در مطب دندانپزشکی می‌گذرد در دیالوگی از زبان دندانپزشک صهیونیست، صهیونیست‌ها را در تصفیه نژادی به نازی‌ها تشبیه کرده است. آنجا که دندانپزشک می‌گوید: «برای ساختن یک سرزمین تازه ما بزرگترین و قوی‌ترین قوم جهان، باید همه چیز کنترل شود و اضافات و آلودگی در این سرزمین تازه جای ندارد.»

«سرب» مانند دیگر فیلم‌های کیمیایی سرشار از دیالوگ‌های ناب و دلنشین است. فیلم از یک گروه قوی بازیگری شامل جمشید مشایخی، هادی اسلامی، امین تارخ، فریماه فرجامی، فتحعلی اویسی و جلال مقدم برخوردار است.

فیلم «سرب» در هفتمین جشنواره فیلم فجر در هشت رشته نامزد شد و در نهایت محمود کلاری و جلال‌الدین معیریان به ترتیب سیمرغ بهترین فیلمبرداری و چهره‌پرداری را کسب کردند و دیپلم افتخار نقش اول زن نیز به فریماه فرجامی رسید. مرحوم هادی اسلامی در «سرب» در نقش «نوری» یکی از بهترین بازی‌های دوران حرفه‌ای خود را ارائه داد اما از دید داوران جشنواره فیلم فجر مغفول ماند.

فیلم کیمیایی با وجود برخی انتقادها با تجلیل منتقدان روبرو شد و در کنار فیلم «بازمانده» ساخته مرحوم سیف‌الله داد، از آن به عنوان مطرح‌ترین فیلم ضدصهیونیست یاد می‌شود.

تلویزیون، پخش فیلم‌هایی با مضمون آرمان فلسطین و اشغالگری را به روز قدس محدود کرده و با توجه به اینکه غزه به قتلگاه مردم فلسطین تبدیل شده و صهیونیست‌ها با راه اندازی «هولوکاست» واقعی، هر روزاز جنایت‌های بی سابقه ای رونمایی می کنند، اکنون زمانی مناسبی برای پخش «سرب» و «بازمانده» است.

غزه امروز زیر شدیدترین بمباران‌های رژیم صهیونیستی هنوز نفس می کشد و روی پا ایستاده است. هنگام ساخت فیلم «سرب»، مردم مقاوم تهران نیز زیر شدیدترین موشکباری رژیم بعث عراق قرار داشتند و هرگز سر خم نکردند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دلیل سفر رئیس سیا به مسکو از زبان رئیس اطلاعات روسیه
بیانیه سازمان اطلاعات سپاه درباره «جنگ شناختی» دشمن علیه ایران
نگرانی جمهوری‌خواهان از انتخابات آمریکا
جوانان سرمایه بزرگ ایران برای ساخت آینده‌اند
سرقت گنجینه طلایی 3 هزار ساله در اسپانیا
رایزنی ایران و روسیه درباره خلیج فارس و تنگه هرمز
محسن نامجو پس از سال‌ها به ایران بازمی‌گردد
تقویت همکاری امنیتی بغداد و ریاض
پشت پرده ائتلاف دفاعی پاکستان، ترکیه و عربستان؛ نگرانی از کارشکنی امارات و اسراییل
فاز جدید روابط کویت و پاکستان با امضای توافقنامه نظامی مشترک
نگرانی از حمله احتمالی روسیه به کشورهای حوزه بالتیک
اعتراضات ضد مهاجرتی در سئوتای اسپانیا
تقدیر پزشکیان از عراقچی
تجلیل وزیر ورزش از قهرمانان وزنه‌برداری زنان ایران
تجلیل فرمانده هوانیروز از همسر شهید شمشادیان
افتتاح 5 پروژه بزرگ مس در شهربابک با دستور رئیس‌جمهور
رفع موقت مشکل شماره‌گذاری خودروهای وارداتی در جزیره کیش
وزیر دادگستری: هیچ واحد تولیدی نباید تعطیل شود
یک ایرانی عضو هیات مدیره نتپک شد
اهمیت ارتقای تعاملات و همکاری‌های خارجی بر مبنای منافع مشترک و اصول برد-برد
آغاز انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد 1405
تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه تهران با قوانین بین‌المللی مطابقت ندارد
بازگشت 40 درصد ظرفیت آسیب‌دیده پارس جنوبی به مدار
فراخوان جدید نیماد برای حمایت از طرح‌های پژوهشی سلامت
رییس اورژانس کشور: تامین آمبولانس آفرود برای منطقه‌های کویری ضروری است
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 6 شهریور و تحلیل قیمت طلا
سقف فروش ارز به شرکت‌ها 5 برابر شد
اقتصاد باید به مردم و بخش خصوصی بازگردد
بخشی از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی پرداخت شد
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
همکاری روسیه و ایران برای حذف فشارهای تحریمی
کمبود تخت در سیستان‌ و بلوچستان باید جبران شود
وزیر علوم: کمبود خوابگاه‌های متاهلی جدی است
وزیر نفت: فروش نفت ادامه دارد
کویتی‌ها در راولپندی چه می‌کردند؟
آماده‌سازی گذرگاه بیت حانون برای بازگشایی
حمله یمن به انبارهای نظامی عربستان در المخا
آخرین وضعیت نقل‌وانتقالات لیگ برتر فوتبال ؛ پرسپولیس رکورددار شد
جزئیات دیدار عراقچی و نخست‌وزیر قطر
نورنما | کارگران چینی در ارتفاع صدها فوتی مشغول ساخت پایه پل
آمار جالب وزارت خارجه از 2 سال دیپلماسی ایران
ضربه جنگ ایران و آمریکا به فرودگاه دبی؛ شمار مسافران 31 درصد کاهش یافت
نورنما | صدها شرکت در کنفرانس رباتیک پکن
مجازات ملوان ناو آبراهام لینکلن که برای فرار داخل اقیانوس پرید
گزارش تصویری | افتتاحیه چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
ان‌بی‌سی: حملات ایران خسارت بی‌سابقه‌ای به مراکز اطلاعاتی و راداری آمریکا وارد کرد
ده ثبت جهانی بندر تاریخی سیراف به یونسکو رسید
پیام مهم روسیه درباره تحریم‌های ایران
نخستین جراحی مغز با کمک هوش مصنوعی با موفقیت انجام گرفت
واکنش سازمان دامپزشکی به ادعای گوشت‌های آلوده وارداتی