×
سیاسی
شناسه خبر : 154313
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 22:24
معادله سکوت و ابهام نصرالله؛ آیا ساعت صفر نزدیک است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

معادله سکوت و ابهام نصرالله؛ آیا ساعت صفر نزدیک است؟

نه فقط آنان که خاطره «حرب تموز» در ذهنشان مانده، بلکه تمام کسانی که تحولات غزه را دنبال می‌کنند، منتظر لحظه‌ای هستند که سیدحسن نصرالله در قاب تلویزیون ظاهر شود، یعنی همان کابوسی که چند روز پیش رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی از آن به‌عنوان «قیامت اسرائیل» یاد کردند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «خاورمیانه روی لبه چاقو حرکت می‌کند»؛ این تعبیری است که رسانه‌ها برای توصیف شرایط چند هفته گذشته منطقه غرب آسیا به کار می‌برند، اما نه الزاما به خاطر غرش موشک‌ها در آسمان غزه و سرزمین‌های اشغالی، بلکه از جهت بازی پیچیده و ابهام سنگین‌تری که از سوی همسایه شمالی فلسطین اشغالی در جریان است.

گرچه از فردای هفتم اکتبر و عملیات غافل‌گیرکننده حماس، تقریبا هیچ روزی در مرز بین لبنان و فلسطین اشغالی بدون تبادل آتش نگذشته، اما این سروصداها در برابر آنچه محافل سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای نگران آن هستند، کم‌اهمیت‌تر به نظر می‌آید، تا جایی که هر قدر صفیر گلوله‌ها و آتش بمباران‌ها در این منطقه کمتر می‌شود، حجم نگرانی‌ها افزایش می‌یابد.

«سی‌ان‌ان»، این فضا را این‌گونه تعبیر می‌کند که؛ «کرکننده‌ترین صدا در این میان، سکوت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان است.»

تحرکات بین‌المللی نشان می‌دهد که دیپلماسی برای جلوگیری از سرایت جنگ و گسترش جغرافیای درگیری‌ها فعال‌تر شده و آمریکا نیز به بهانه «بازدارندگی»، دو ناوگروه ضربتی خود را به شرق مدیترانه فرستاده است.

برخی ناظران اما معتقدند؛ غرب آسیا به یک بمب ساعتی تبدیل شده که هیچ‌کس از زمان انفجار آن اطلاعی ندارد. ماشین کشتار صهیونیست‌ها در غزه، محاصره کامل این باریکه ساحلی و قطعی آب، برق و اتمام ذخایر سوخت، حمله به بیمارستان‌ها، مساجد و کلیساها گواه شرایط آخرالزمانی در این منطقه است.

با وجود کشتار خبرنگاران، قطعی اینترنت و اختلال جدی اطلاع‌رسانی، تصاویر و ویدئوهای محدودی که از این باریکه منتشر شده، به شدت تکان‌دهنده است، آن‌چنان که از قلب لندن گرفته تا استانبول، رم، نیویورک و بغداد، شهروندان معترض خواستار «آتش‌بس فوری» شده‌اند، خواسته‌ای که تاکنون بارها از سوی ایالات متحده در شورای امنیت وتو شده تا تل‌آویو به این پشت‌گرمی، به جای حمام خون، دریای خون راه بیندازد.

در چنین شرایطی، دوربین‌های متعددی به سمت لبنان چرخیده و روی تحرکات حزب‌الله و در راس آن سیدحسن نصرالله متمرکز شده است.

اقتدار کاریزماتیک متنفذترین رهبر سیاسی جهان عرب میان هوادارانش، مرهون سال‌ها رهبری گروهی  است که گرچه بسیاری تمایل دارند آن را صرفا نظامی معرفی کنند، اما در دهه‌های گذشته تمام خدمات و نیازهایی را که دولت لبنان قادر به ارائه آنها نبود، به مردم کشورش عرضه کرده است.

او در راس حزب‌الله نه تنها در جنگ‌ 33 روزه، سرزمین‌های اشغالی لبنان را از رژیم متجاوز اسرائیل پس گرفت، بلکه بعد از جنگ بر زخم‌هایی مرهم گذاشت که نزاع نظامی ناسورش ساخته بود. 

بر همین اساس؛ رسانه‌های غربی معتقدند مهم‌ترین و البته خطرناک‌ترین گسل منطقه، مرز میان لبنان و اراضی اشغالی است، چه، حزب‌الله به مراتب توان نظامی بالاتر و منسجم‌تری از حماس دارد، در جنگ‌های شهری با تجربه است، توانایی اثبات‌شده‌ای در توقف رژیم اشغال‌گر دارد و به‌طور بالقوه می‌تواند جبهه سومی را در مرز سوریه و فلسطین اشغالی باز کند.

همین پیشینه باعث این سوال شده که آیا سکوت او یک راهبرد روانی علیه صهیونیست‌ها و مصداق آرامش قبل از طوفان است؟

تیزرهایی که با عنوان «منتظر او» منتشر شده، در کنار خروش حامیان فلسطین در مصر که با شعار  «اضرب اضرب یا نصرالله» خواستار بمباران تل‌آویو از سوی حزب‌الله لبنان شده بودند، ناظر به اشتیاق و انتظار برای نقش‌آفرینی تمام و کمال «نماد مقاومت علیه رژیم اشغال‌گر» است.  

سیدحسن نصرالله در سه هفته گذشته، میزبان یک نشست مهم بود؛ جلسه 25 اکتبر که در نوزدهمین روز درگیری غزه با «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و «صالح العاروری» نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در اتاقی برگزار شد که روی دیوارش تصویر امام خمینی(ره) و آیت‌الله العظمی خامنه‌ای نصب شده بود.

برخی رسانه‌ها بعد از این ملاقات به رمزگشایی از بیانیه حزب‌الله یا مواردی که احتمالا پشت درهای بسته این جلسه مطرح شد پرداختند، غافل از اینکه ابتدایی‌ترین نتیجه جلسه همان اتحادی بود که در تصاویر این نشست سه‌گانه به نمایش درآمد.

سیدحسن نصرالله در این مدت با وزیر امورخارجه ایران نیز دیدار و گفت‌وگو کرد و شهدای اخیر غزه را «شهدای راه قدس» نامید.

در روزهای گذشته نیز دو ویدئو خبرساز از سوی حزب‌الله منتشر شد؛ یکی برشی چندثانیه‌ای از نصرالله که بعد از عبور از کنار نشان حزب‌الله از کادر خارج می‌شود و دفتر حزب‌الله آن را به انضمام آیه 5 سوره مبارکه اسراء با این مضمون منتشر کرد که «پس هنگامی که وعده نخستین فسادانگیزی و طغیان شما فرارسد، بندگان سخت­پیکار و نیرومند خود را بر ضد شما برانگیزیم، آنان لابه‌لای خانه‌ها را جستجو می‌کنند و یقیناً این وعده‌ای انجام‌شدنی است.»

در دومین ویدئو هم اعلام شد؛ سیدحسن نصرالله روز جمعه 12 آبان سخنرانی خواهد کرد.

حال نه فقط آنان که خاطره «حرب تموز» در ذهنشان مانده، بلکه تمام کسانی که تحولات غزه را دنبال می‌کنند، منتظر لحظه‌ای هستند که سیدحسن نصرالله در قاب تلویزیون ظاهر شود، یعنی همان کابوسی که چند روز پیش رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی از آن به‌عنوان «قیامت اسرائیل» یاد کردند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کاتس: خروج از جنوب لبنان فقط پس از خلع سلاح حزب‌الله
وحشت در ایستگاه قطار آلمان پس از هشدار بمب
بازداشت 2 نظامی سابق چین در کره‌جنوبی به اتهام جاسوسی
تحلیل بازار ارز امروز 22 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 23 مرداد
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 22 مرداد
نورنما | تصاویری از زلزله و فروریختن ساختمان ها در کلمبیا
هیچ کشتی بدون مجوز ایران از تنگه هرمز عبور نمی کند
قیمت جدید هر کیلو تخم مرغ اعلام شد
هشدار زرد هواشناسی برای وزش باد شدید در 4روز آینده+وضعیت استان ها
فصل دوازدهم «قند پهلو» روی آنتن می‌رود
رکورد طلایی «انریکه» در فینال‌های فوتبال
شرایط پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری بدون کنکور اعلام شد
حریفان هندبالیست‌های نوجوان ایران در آسیا مشخص شدند
جنگ آمار در هرمز؛ چرا مراجع رسمی روایت نفتی ترامپ را زیر سئوال می برند؟
جنایت خانوادگی در جنوب تهران؛ پدر، پسر 17 ساله‌اش را به آتش کشید
قیمت آلومینیوم در بحران تنگه هرمز سر به فلک کشید
پاکسازی لکه نفتی قشم در مراحل پایانی
سهمیه ویژه بنزین برای مسافران ورودی به کرمان
هشدار هواشناسی؛ باد شدید در راه تهران
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال از ساعت 16 مسدود است
برنامه قطعی برق گلستان فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
آخرین قیمت لیر ترکیه امروز پنجشنبه 22 مرداد
پرمصرف ترین ماده مخدر در کشور چیست؟
کارت سفر به مرحله اجرا رسید
هت‌تریک طلای زارعی در آسیا
کالابرگ زائران عتبات حذف نمی‌شود
مصر و امارات خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
موج گرما برق اروپا را گران کرد
آیا تنگه هرمز به گران‌ترین مسیر جهان تبدیل می‌شود؟
نوراینفو | 10 نکته کلیدی برای مدیریت بهتر مالی
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی
نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 معرفی شد؛ AFC حضور سیرجانی‌ها را تأیید کرد
ایرانیان اندازه چند کشور برق مصرف می کنند؟
انهدام 2 هسته‌ عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری در جنوب‌شرق کشور
واکنش مجلس به بنزین 87 هزار تومانی ؛چرا فروش به قیمت فوب خلیج فارس متوقف شد؟
بن‌گویر تشنه اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه است
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 22 مرداد؛ رونمایی از نسخه جدید کادرفنی محرم
خشونت نتانیاهو صدای 300نظامی صهیونیست را درآورد
بختیاری‌زاده: نمی‌توانیم به خاطر پنجره بسته گریه کنیم؛کاش رامین رضاییان کمی تخفیف می‌داد
قیمت مرغ امروز پنج شنبه چقدر شد؟+جدول قیمت کالاهای اساسی
عمان میزبان بازی‌های آسیایی تراکتور می شود
تصادف مرگبار در جاده ساوه 2قربانی گرفت
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 22 مرداد / جدول نرخ دینار
جنایت جدید صهیونیست ها؛ آتش سوزی با فسفر سفید
تهران زیر آتش؛ دیوارها روایتگر چیزی فراتر از جنگ
از «گوشمالی» تا قتل؛ جزئیات تازه از جنایت در خانه یک زن در یافت آباد
کودکستان‌های بدون مجوز زیر ذره‌بین آموزش و پرورش
بازداشت 3 کارمند شهرداری گلوگاه به اتهام اختلاس