×
فرهنگی
شناسه خبر : 154258
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 12:23
سینمای کمدی؛ فرصت یا آفت سینمای ایران

«نورنیوز» ابعاد و ویژگی‌های سینمای کمدی ایران را بررسی می‌کند؛

سینمای کمدی؛ فرصت یا آفت سینمای ایران

رکوردشکنی برخی فیلم‌های «کمدی» گرچه به عنوان یک فرصت به گیشه رونق داده اما برای سینمای کشور خالی از آفت نیز نیست.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۰ فیلم اکران شده و بر اساس آمارها، سینمای کشور در این مدت به رکورد فروش ۵۵۶ میلیارد تومانی دست یافته است.

در بین فیلم های اکران شده همه نوع ژانری مشاهده می‌شود، از کمدی و کودک و اجتماعی تا دفاع مقدس و سیاسی. اما کمدی ها نقش مهمی در فروش ۵۵۶ میلیارد تومانی داشته‌اند.

«فسیل» ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۱ به روی پرده رفت و با ۲۷۱ میلیارد تومان، تا کنون بیشترین سهم را در رکوردشکنی فروش داشته است.

«شهر هرت» دیگر فیلم کمدی نیز با بازی پژمان جمشیدی از ۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به روی پرده رفت و از زمان اکران تا کنون حدود ۷۵ میلیارد تومان فروخته است.

فیلم کمدی «هتل» با حضور پژمان جمشیدی نیز در زمان اکران در دوم مرداد ۱۴۰۲ شروع طوفانی داشت و تا کنون به فروش حدود ۴۷ میلیارد تومان دست یافته است.

مجموع فروش این سه فیلم ۳۹۶ میلیارد تومان بوده و ۳۷ فیلم دیگر ۱۶۰ میلیارد تومان دشت کرده‌اند که اگر این رقم را بر ۳۷ فیلم دیگر با موضوع کودک، اجتماعی، دفاع مقدس و سیاسی و با ستارگانی شامل حامد بهداد، جمشید آریا، محسن تنابنده، لیلا حاتمی، جواد عزتی، رضا کیانیان، الناز شاکردوست، صابر ابر و پریناز ایزدیار و کارگردانی چون کمال تبریری و نوید محمودی بخش کنیم، رقمی بسیار ناچیز بدست می‌آید که حتی کفاف هزینه آمد و رفت عوامل به محل فیلم‌برداری را نمی‌دهد.

نکته اینکه گرچه «فسیل»، «شهر هرت» و «هتل» پر فروش شدند اما رقم فروش دیگر فیلم های کمدی قابل قیاس با این سه فیلم نیست. به عنوان نمونه فیلم «هولیا» با بازی مرحوم علی انصاریان و بازیگر زن معروف سینمای ترکیه و همه شوخی و طنازی‌ها ،طی دو هفته اکران حدود سه میلیارد فروش داشته و ناکام شده است.

وضعیت فیلم های اجتماعی نیز در گیشه، مطلوب نیست. فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی و بازی محسن تنابنده با همه افتخار و جوایز بین‌المللی، روی هفت میلیارد تومان متوقف شد.

«غریب» تنها فیلم دفاع مقدسی اکران شده از ابتدای سال جاری تا کنون نیز با همه بضاعت تحسین برانگیز خود، ۱۰ میلیارد تومان فروش کرد.

همچنین فیلم سیاسی «مصلحت» فروش هفت میلیارد تومانی را کسب کرد. فیلم‌های کودک و نوجوان نیز به مدد فروش ۱۳ میلیارد تومانی «نارگیل ۲» توانستند خودی در گیشه نشان دهند.

فروش ۵۵۶ میلیارد تومانی فیلم‌ها طی هفت ماه گذشته، گرچه یک فرصت است و نشان می دهد مردم به سینما می‌روند اما نباید از نظر دور داشت، بیش از دوم سوم فروش این فیلم مربوط به سه فیلم بوده و می‌توان از این پدیده به عنوان یک زنگ خطر برای سینما یاد کرد.

اما اینکه چرا مخاطبان در میان این فیلم ها با ژانرهای مختلف، کمدی‌ها را می‌پسندند، دلایل متعددی دارد که شاید مهمترین آن، نیاز گروه‌های مختلف اجتماعی به قرار گرفتن در شرایطی فارغ از دغدغه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشد.

اما توفیق فیلم‌های طنز در گیشه گرچه مطلوب است اما آفت‌هایی نیز دارد.

تغییر ذائقه سینمایی مردم و تمایل آنها برای تماشای فیلم های طنز و شاد، هرچند سبب رونق اقتصاد سینما شده، اما افول استقبال از گونه‌های دیگر نظیر اجتماعی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان موضوع مهمی است که باید ریشه‌ها و علل آن بررسی شود.

کم رنگ شدن تولید فیلم با مضامین مختلف ذیل سایه سنگین فیلم‌های طنز، بدون شک ره آوردی جز کوچ فیلمسازان به ساخت فیلم‌های طنز ندارد و آن وقت اگر نظارتی صورت نگیرد، عرصه برای حضور طنزهای «بفروش» و خالی از محتوا بر پرده سینما مهیا می‌شود.

آفت دیگر را باید در صحبت‌های اکبر عبدی که چندی پیش درباره وضعیت این روزهای سینمای ایران به آن اشاره کرد، یافت.

او گفته بود: یک زمانی در سینمای ایران، «مادر» و «اجاره‌نشین‌ها» ساخته می‌شد اما برخی فیلم‌هایی که امروز ساخته می‌شود شباهتی با فیلم‌های فاخر سینمای ایران ندارد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود
هشدار پزشکیان درباره سوءاستفاده اقتصادی در شرایط جنگی
رئیس قوه قضاییه: خط سفید و اینترنت‌پرو باید شفاف‌سازی شود
عطسه و کهیر در بهار نشانه پاکسازی بدن است
وضعیت آب وهوای آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
دو مشتری جدید لواندوفسکی معرفی شدند
نوراینفو | برخی از علائم استرس و اضطراب
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن
عثمان دمبله ستاره فصل لیگ فرانسه شد
کشف کهکشانی بدون چرخش توسط تلسکوپ جیمز وب
اعدام عضو آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان در شرق کشور
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سفیر ایران: معماری امنیتی منطقه نیاز به بازنگری دارد
ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
تعادل؛ گوهر گمشده در مذاکرات
خطای محاسباتی دشمن و درس بازدارندگی اتحاد مقدس
آخرین جزئیات از حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات دانشگاه ها
وزارت بهداشت اسرائیل: شمارمجروحان از آغاز جنگ با ایران به 8683 رسید
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران