×
اقتصادی
شناسه خبر : 154256
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 11:48
فرصت خانه‌دار شدن را از دست ندهید

فرصت خانه‌دار شدن را از دست ندهید

تورم قیمت مسکن در سومین گزارش مرکز آمار ایران روندی کاهشی را نشان می‌دهد و قیمت‌های اعلام شده توسط فروشندگان مسکن نیز گواه سیر نزولی قیمت‌هاست؛ این شرایط، بهترین فرصت برای خانه‌دار شدن است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تورم ماهانه قیمت مسکن در شهریورماه امسال منفی ۱.۷ درصد بود که این کاهش قیمت‌ها، سومین عقب‌گرد قیمت مسکن، پس از کاهش قیمت ها در تیر و مرداد به حساب می‌آید.

با نگاهی به بازار مسکن، مشاهده می‌شود که این روند صرفاً به جداول مرکز ملی آمار خلاصه نمی‌شود و قیمت‌ها در بازار واقعی نیز همین روند را دنبال می‌کند.

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود در خصوص شاخص و متوسط قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران، اعلام کرد که شاخص قیمت‌ها - که نشان دهنده تغییرات قیمت‌هاست - در شهریور ماه ١٤٠٢ نسبت به ماه قبل، ١.٧ درصد کاهش داشته است.

علاوه بر این، تورم ماهانه قیمت مسکن نیز که شامل درصد تغییر عدد شاخص قیمت ماه جاری نسبت به ماه قبل است، در شهریور ماه امسال منفی ۱.۷ درصد بود که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل -که هفت دهم درصد بود - یک واحد درصد کاهش داشته است.

در کنار این دو شاخص، تورم نقطه به نقطه هم که درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل به شمار می‌آید، در شهریور ماه ١٤٠٢ به عدد ٧٥,٢ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل – که ٨٤.١ درصد بود، ٨.٩ واحد درصد کاهش داشت. این شرایط در جدول زیر قابل مشاهده است.


این روند کاهش ماهانه قیمت مسکن در دو سال اخیر بی‌سابقه بوده است و همواره طی سال‌های اخیر شاهد افزایش تورم ماهانه و نقطه به نقطه در ماه‌های گذشته بودیم؛ این شرایط در جدول زیر قابل مشاهده است.

در بازار مسکن چه خبر؟

ممکن است برخی از افراد نسبت به این آمارهای رسمی تردید داشته باشند؛ برای اطمینان، می توان سری به بنگاه های املاک زد و مشاهده کرد که آیا قیمت مسکن نسبت به سال گذشته روندی کاهشی داشته است یا خیر؟

شهرهای جدید پرند و پردیس که نسبت به تهران نرخ‌های پایین‌تری دارند و افرادی که از شرایط مالی محدودتری برخوردارند، خانه‌دار شدن را از این شهرها شروع می‌کنند معیار مناسبی برای تفاوت قیمت ها در ماه‌های اخیر به شمار می‌آیند.

در حال حاضر یک واحد ۷۴ متری دوخوابه کلید نخورده در شهر جدید پرند با نرخ حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان قابل خرید هستند؛ این واحدها در بازار اجاره با ودیعه‌ی ۱۰۰ میلیون تومان اجاره داده می‌شود که خریداران می‌توانند برای خرید چنین واحدهایی، روی وجه ودیعه حساب کنند. قیمت همین واحدمسکونی حدود ۱۰ ماه گذشته حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود.

در شهر جدید پردیس نیز شرایط به همین گونه است؛ در فازهای هشت و یازده پردیس، واحدهای نوساز دوخوابه ۸۷ متری با قیمت‌هایی حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قابل خرید است؛ ودیعه این واحدها نیز حدود ۳۰۰ میلیون تومان است که خریدار می تواند روی این وجه حساب باز کند.

بنابر این، هرچند بین توان خرید و قیمت مسکن همچنان فاصله معناداری وجود دارد اما اکنون که بازار مسکن ماه‌هاست در رکود به سر می‌برد و قیمت‌های پیشنهادی نیز در مواردی تا ۲۰ درصد کاهش یافته، خرید مسکن هم برای سرمایه‌گذاران بازار جذابی به شمار می‌آید و هم برای متقاضیان واقعی.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت
انتخاب [آیت‌الله] مجتبی، طرح ترامپ را خراب کرد
فردا تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی
افزایش قیمت سوخت در جهان، پروازها را گران کرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی: شب سختی را گذراندیم
هشدار سازمان جهانی بهداشت به آمریکا و رژیم صهیونیستی
قیمت بنزین در آمریکا طی 10 روز جنگ 17 درصد جهش کرد
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
نفت ایران 100 دلاری شد
ذخایر استراتژیک کشور در وضعیت مطلوب است