×
اقتصادی
شناسه خبر : 154198
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/08 ساعت 15:22
ایران سومین کشور در جراحی چاقی

ایران سومین کشور در جراحی چاقی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ما در حوزه جراحی چاقی به توریسم سلامت تبدیل شده‌ایم و در دنیا نیز به عنوان مرجع علمی به ما نگاه می‌شود.

سایر رسانه‌ها: «دکتر عبدالرضا پازوکی» در نشست تخصصی «تبیین و تشریح مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در درمان چاقی و جراحی درون‌بین» که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: امروزه، معضل چاقی در دنیا به یکی از مهمترین دغدغه‌های حوزه سلامت تبدیل شده است. کشور ما نیز دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته است. از سال ۸۶، تقریباً چند سال بعد از رشته جراحی چاقی در کل دنیا که در چند کشور ایجاد شد، رشته فلوشیپ جراحی درون بین و جراحی چاقی و متابولیک در کشور راه‌اندازی شد. 

او ادامه داد: فارغ‌التحصیلان این رشته نه تنها در حوزه درمان فعالیت می‌کنند، بلکه در حوزه آموزشی، ما تقریباً ۸ فارغ‌التحصیل خارجی داریم و ده‌ها جراح تربیت کرده‌ایم که در دوره‌های کوتاه مدت ما از کشورهای منطقه شرکت کرده‌اند. ما در حوزه توریسم‌درمانی نیز این دستاورد را داشتیم که این افراد در زمینه جراحی چاقی متابولیک فعالیت می‌کنند. بنابراین تعدادی از این فارغ‌التحصیلان که از کشورهای مختلف برگشتند، می‌توانند پیام اور مرجعیت علمی برای ما باشند. 

دکتر پازوکی با بیان اینکه ما ۳ مرکز پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه شیراز راه‌اندازی کرده‌ایم، افزود: ما دستاوردهای علمی خود را در قالب مقالات به سمع و اطلاع جامعه بین‌المللی در حوزه جراحی چاقی متابولیک رساندیم. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: سال ۲۰۱۹ میلادی رئیس اسبق فدراسیون بین‌المللی جراحی متابولیک و چاقی به من گفت ما جهش خوبی در این حوزه داشته‌ایم، این ارتقاء ادامه داشت تا اینکه سال گذشته رئیس فدراسیون بین‌المللی اعلام کرد، در حال حاضر ایران سومین کشور در حوزه تولید مقاله جراحی چاقی و متابولیک است و ۲ روش از ۳ روش جراحی، توسط جراحان کشور ابداع شده است. شاهدیم که اساتید و پزشکان کشور، بصیرت و آگاهی انسانی خود را به عنوان یک رسالت در نظر دارند.

«دکتر  محمد کرمان ساروی» دبیر انجمن جراحی چاقی و متابولیک ایران نیز گفت: امروزه در تولید علم دنیا، جایگاه بسیار خوبی داریم و ما در فدراسیون جهانی جراحی چاقی گرداننده پنل هستیم. امروزه دنیا به طور ویژه‌ای به جراحی چاقی در ایران نگاه می‌کند و پزشکان ایران به عنوان راهنما هستند. 

در ادامه دکتر شهاب شهابی، رئیس فدراسیون جراحان جوان چاقی آسیا، اظهار کرد: ما در مرجعیت علمی، ۳ بخش داریم. در پژوهش، ما در سال‌های اخیر، رشد چشمگیری داشتیم و سالیانه تقریباً ۲۰ مقاله داشته‌ایم. در کمتر رشته‌ای دیده می‌شود که مشارکت اساتید بنام خارجی در تولید مقالات باشد. در مقالات ما، اساتید بنام خارجی شرکت داشته‌اند و این مقالات بارها مورد مرجعیت واقع شدند. 

او افزود: در بعد آموزشی، در حال حاضر ما ۳ فلوشیپ از کشورهای افغانستان، پاکستان و لبنان داریم. علاوه بر این، کارگاه‌های آموزشی متعددی برگزار می‌کنیم. در درمان، روزانه ۶۰ تا ۷۰ بیمار به کلینیک چاقی دانشگاه علوم پزشکی ایران مراجعه می‌کنند و به آنها خدمات ارائه می‌کنیم که برخی از آنها از کشورهای همسایه هستند. این موارد باعث مرجعیت علمی ما می‌شود.با وجود تمام پیشرفت‌ها ما هنوز ابتدای راه هستیم. چراکه چاقی در تمام کشورهای دنیا معضل و عاملی برای مرگ و میر است. باید دست به دست هم دهیم تا در این زمینه پیشرفت کنیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران