رسانههای خارجی: «جک فولورو» در لوموند نوشته است: حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در ۷ اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفتانگیز بوده است.
او مینویسد به گفته منابع ناشناس آمریکایی، واشنگتن به شرکای انگلیسی، فرانسوی و آلمانی اعلام کرده که عامل اصلی شکست امنیتی اسرائیل در برابر حماس نقش بیش از حدی بوده که بخشهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به نظارت (جاسوسی) فناوری دادهاند و همچنین تأیید میکند که حماس نیز تصور نمیکرد که عملیات طوفان الاقصی به این اندازه به موفقیت برسد. این منابع همچنین وجود یک سازمان مشترک بین حماس با ایران و حزبالله لبنان را رد کرده است.
بر اساس گزارش لوموند، منابع آمریکایی گفتهاند که حتی جناح سیاسی جنبش حماس از آمادهسازی حمله نظامی دور نگه داشته شده و تنها شاخه نظامی روی آن کار میکرده است. آمریکاییها همچنین اشاره کردند که جاسوسان داخلی و خارجی سرویسهای اسرائیل در دورن حماس عمدتاً به شاخه سیاسی آن مرتبط بودهاند. در نتیجه، سرویسهای امنیتی اسرائیل نسبت به فعالیتهای شاخه نظامی حماس بیاطلاع ماندند.
به گفته این منابع تفکیک فعالیت شاخه نظامی از شاخه سیاسی حماس و عدم دسترسی به اطلاعات فعالیت شاخه نظامی عامل اصلی شوک وارد شده به سیستم امنیتی اسرائیل و آمریکا بهویزه سیستم شنود و رادارها بوده است.
این عملیات ضعف فناوری اطلاعاتی اسرائیل را که عمدتاً توسط ایالات متحده پشتیبانی میشود، آشکار کرد، زیرا ابزارهای جاسوسی قدرتمند آمریکایی که به سمت نوار غزه هدایت میشوند قادر به دریافت سیگنالهای هشدار دهنده مربوط به نوار غزه نبودهاند.
این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: از آنجایی که شاخه نظامی جنبش حماس مدتهاست که از وسایل ارتباطی ابتدایی، اما مؤثر در انجام مانور آمادگی حمله، استفاده کرده است، توانسته تا آمریکا و اسرائیل غافلگیر کند.
این روزنامه همچنین توضیح داده است که کاهش تمرکز اطلاعاتی اسرائیل به حماس به دلیل گزینههای تاکتیکی و اولویتهای اقتدار سیاسی این رژیم، باعث بیتوجهی به جبهه غزه و انتقال بخش بزرگی از نیروهای مسلح به کرانه باختری رود اردن شده است. نکته این است که از آژانس امنیت داخلی (شین بت) خواسته شده بود تا بر ایجاد امنیت در شهرکهای یهودی نشین متمرکز شود، نه بر نوار غزه.
به گفته این منابع شگفتی دیگری که دراین حادثه مشاهده شد این است که حماس بعد از حمله به رژیم صهیونیستی از عدم واکنش نیروهای امنیتی اسرائیل حیرتزده شده و باور نمیکرد که میتوانند برای مدت طولانی در خاک اسرائیل بماند و در فرصت کامل تعداد زیادی از گروگانها را قبل از بازگشت به غزه نگاه دارد.
در نهایت، هنگامی که از آمریکاییها و اطلاعات فرانسه در مورد هماهنگی با حزبالله و ایران در جلساتی که در لبنان تشکیل شده بود سؤال شد، آنها بهرهمندی حماس از هرگونه کمک خارجی برای حمله را رد کردند.
نشر مطالب درستون «از رسانههای خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاعرسانی صورت میگیرد
نورنیوز