×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 154177
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/08 ساعت 11:30
لوموند: منابع آگاه آمریکایی درمورد علل و ابعاد شکست امنیتی اسرائیل به اروپایی‌ها چه گفتند؟

جک فولورو

لوموند: منابع آگاه آمریکایی درمورد علل و ابعاد شکست امنیتی اسرائیل به اروپایی‌ها چه گفتند؟

حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در 7 اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

رسانه‌های خارجی: «جک فولورو» در لوموند نوشته است: حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در ۷ اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

او می‌نویسد به گفته منابع  ناشناس آمریکایی، واشنگتن به شرکای انگلیسی، فرانسوی و آلمانی اعلام کرده که عامل اصلی شکست امنیتی اسرائیل در برابر حماس نقش بیش از حدی بوده که بخش‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به نظارت (جاسوسی) فناوری داده‌اند و همچنین تأیید می‌کند که حماس نیز تصور نمی‌کرد که عملیات طوفان الاقصی به این  اندازه به موفقیت برسد. این منابع همچنین وجود یک سازمان مشترک بین حماس با ایران و حزب‌الله لبنان را رد کرده است.

بر اساس گزارش لوموند، منابع  آمریکایی گفته‌اند که حتی جناح سیاسی جنبش حماس از آماده‌سازی حمله نظامی دور نگه داشته شده و تنها شاخه نظامی روی آن کار می‌کرده است. آمریکایی‌ها همچنین اشاره کردند که جاسوسان داخلی و خارجی سرویس‌های اسرائیل در دورن حماس عمدتاً به شاخه سیاسی آن مرتبط بوده‌اند. در نتیجه، سرویس‌های امنیتی اسرائیل نسبت به فعالیت‌های شاخه نظامی حماس بی‌اطلاع ماندند.

به گفته این منابع تفکیک فعالیت شاخه نظامی از شاخه سیاسی حماس و عدم دسترسی به اطلاعات فعالیت شاخه نظامی عامل اصلی شوک وارد شده به سیستم امنیتی اسرائیل و آمریکا به‌ویزه سیستم شنود و رادارها بوده است.

این عملیات ضعف فناوری اطلاعاتی اسرائیل را که عمدتاً توسط ایالات متحده پشتیبانی می‌شود، آشکار کرد، زیرا ابزارهای جاسوسی قدرتمند آمریکایی که به سمت نوار غزه هدایت می‌شوند قادر به دریافت سیگنال‌های هشدار دهنده مربوط به نوار غزه نبوده‌اند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: از آنجایی که شاخه نظامی جنبش حماس مدت‌هاست که از وسایل ارتباطی ابتدایی، اما مؤثر در انجام مانور آمادگی حمله، استفاده کرده است، توانسته تا آمریکا و اسرائیل غافل‌گیر کند.

این روزنامه همچنین توضیح داده است که کاهش تمرکز اطلاعاتی اسرائیل به حماس به دلیل گزینه‌های تاکتیکی و اولویت‌های اقتدار سیاسی این رژیم، باعث بی‌توجهی به جبهه غزه و انتقال بخش بزرگی از نیروهای مسلح به کرانه باختری رود اردن شده است. نکته این است که از آژانس امنیت داخلی (شین بت) خواسته شده بود تا بر ایجاد امنیت در شهرک‌های یهودی نشین متمرکز شود، نه بر نوار غزه.
 
به گفته این منابع شگفتی دیگری که دراین حادثه مشاهده شد این است که حماس بعد از حمله به رژیم صهیونیستی از عدم واکنش نیروهای امنیتی اسرائیل حیرت‎زده شده و باور نمی‌کرد که می‌توانند برای مدت طولانی در خاک اسرائیل بماند و در فرصت کامل تعداد زیادی از گروگان‌ها را قبل از بازگشت به غزه نگاه دارد.

در نهایت، هنگامی که از آمریکایی‌ها و اطلاعات فرانسه در مورد هماهنگی با حزب‌الله و ایران در جلساتی که در لبنان تشکیل شده بود سؤال شد، آنها بهره‌مندی حماس از هرگونه کمک خارجی برای حمله را رد کردند.

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


نورنیوز
اخبار مرتبط
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 11:37
ایزوبل کوشیو
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
حمایت فوری و قاطع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اسرائیل در مبارزه با حماس، تقریباً یک سال تلاش هماهنگ کی‌یف را برای جلب حمایت کشورهای عرب و مسلمان در جنگ علیه روسیه به خطر انداخته است.
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 15:23
گیدئون راچم
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
درحالی که هیچ یک از قدرت‌های بزرگ منطقه خواهان درگیری بیشتر نیستند، ممکن است جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه به وقوع بپیوندد.
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
یکشنبه 1402/08/07 ساعت 12:37
لینا خطیب*
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
پنج‌شنبه 1402/08/04 ساعت 13:46
دیوید راتکاف*
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
یکی از اهداف اصلی نتانیاهو در جستجوی عادی سازی روابط با کشور‌های جهان عرب این بود که این پیام را ارسال کند که بدون پرداختن به مسئله فلسطین می‌توان مشکل اعراب و اسرائیل را حل کرد.
نظرات

آخرین اخبار
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران