×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 154177
تاریخ انتشار :

جک فولورو

لوموند: منابع آگاه آمریکایی درمورد علل و ابعاد شکست امنیتی اسرائیل به اروپایی‌ها چه گفتند؟

حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در 7 اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

رسانه‌های خارجی: «جک فولورو» در لوموند نوشته است: حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در ۷ اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

او می‌نویسد به گفته منابع  ناشناس آمریکایی، واشنگتن به شرکای انگلیسی، فرانسوی و آلمانی اعلام کرده که عامل اصلی شکست امنیتی اسرائیل در برابر حماس نقش بیش از حدی بوده که بخش‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به نظارت (جاسوسی) فناوری داده‌اند و همچنین تأیید می‌کند که حماس نیز تصور نمی‌کرد که عملیات طوفان الاقصی به این  اندازه به موفقیت برسد. این منابع همچنین وجود یک سازمان مشترک بین حماس با ایران و حزب‌الله لبنان را رد کرده است.

بر اساس گزارش لوموند، منابع  آمریکایی گفته‌اند که حتی جناح سیاسی جنبش حماس از آماده‌سازی حمله نظامی دور نگه داشته شده و تنها شاخه نظامی روی آن کار می‌کرده است. آمریکایی‌ها همچنین اشاره کردند که جاسوسان داخلی و خارجی سرویس‌های اسرائیل در دورن حماس عمدتاً به شاخه سیاسی آن مرتبط بوده‌اند. در نتیجه، سرویس‌های امنیتی اسرائیل نسبت به فعالیت‌های شاخه نظامی حماس بی‌اطلاع ماندند.

به گفته این منابع تفکیک فعالیت شاخه نظامی از شاخه سیاسی حماس و عدم دسترسی به اطلاعات فعالیت شاخه نظامی عامل اصلی شوک وارد شده به سیستم امنیتی اسرائیل و آمریکا به‌ویزه سیستم شنود و رادارها بوده است.

این عملیات ضعف فناوری اطلاعاتی اسرائیل را که عمدتاً توسط ایالات متحده پشتیبانی می‌شود، آشکار کرد، زیرا ابزارهای جاسوسی قدرتمند آمریکایی که به سمت نوار غزه هدایت می‌شوند قادر به دریافت سیگنال‌های هشدار دهنده مربوط به نوار غزه نبوده‌اند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: از آنجایی که شاخه نظامی جنبش حماس مدت‌هاست که از وسایل ارتباطی ابتدایی، اما مؤثر در انجام مانور آمادگی حمله، استفاده کرده است، توانسته تا آمریکا و اسرائیل غافل‌گیر کند.

این روزنامه همچنین توضیح داده است که کاهش تمرکز اطلاعاتی اسرائیل به حماس به دلیل گزینه‌های تاکتیکی و اولویت‌های اقتدار سیاسی این رژیم، باعث بی‌توجهی به جبهه غزه و انتقال بخش بزرگی از نیروهای مسلح به کرانه باختری رود اردن شده است. نکته این است که از آژانس امنیت داخلی (شین بت) خواسته شده بود تا بر ایجاد امنیت در شهرک‌های یهودی نشین متمرکز شود، نه بر نوار غزه.
 
به گفته این منابع شگفتی دیگری که دراین حادثه مشاهده شد این است که حماس بعد از حمله به رژیم صهیونیستی از عدم واکنش نیروهای امنیتی اسرائیل حیرت‎زده شده و باور نمی‌کرد که می‌توانند برای مدت طولانی در خاک اسرائیل بماند و در فرصت کامل تعداد زیادی از گروگان‌ها را قبل از بازگشت به غزه نگاه دارد.

در نهایت، هنگامی که از آمریکایی‌ها و اطلاعات فرانسه در مورد هماهنگی با حزب‌الله و ایران در جلساتی که در لبنان تشکیل شده بود سؤال شد، آنها بهره‌مندی حماس از هرگونه کمک خارجی برای حمله را رد کردند.

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


نورنیوز
اخبار مرتبط
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 11:37
ایزوبل کوشیو
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
حمایت فوری و قاطع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اسرائیل در مبارزه با حماس، تقریباً یک سال تلاش هماهنگ کی‌یف را برای جلب حمایت کشورهای عرب و مسلمان در جنگ علیه روسیه به خطر انداخته است.
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 15:23
گیدئون راچم
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
درحالی که هیچ یک از قدرت‌های بزرگ منطقه خواهان درگیری بیشتر نیستند، ممکن است جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه به وقوع بپیوندد.
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
یکشنبه 1402/08/07 ساعت 12:37
لینا خطیب*
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
پنج‌شنبه 1402/08/04 ساعت 13:46
دیوید راتکاف*
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
یکی از اهداف اصلی نتانیاهو در جستجوی عادی سازی روابط با کشور‌های جهان عرب این بود که این پیام را ارسال کند که بدون پرداختن به مسئله فلسطین می‌توان مشکل اعراب و اسرائیل را حل کرد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به کنار بیمارستان فارابی کرمانشاه
ترافیک سنگین در محورهای خروجی تهران/ نقص فنی برخی خودروها عامل تراکم ترافیکی
نورنما | اشک‌های ناخدا صمدی،برای ایران
مجلس هیچ تصمیمی درخصوص خروج از NPT اتخاذ نکرده است
آیت‌الله محقق داماد: طراحان ماشین ترور درکی از ارزش‌های انسانی ندارند
استقرار هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی در منطقه اقیانوس اطلس
لولۀ آب تل‌آویو هم با موشک ترکید + فیلم
صهیونیست‌ها در هرج‌ومرج و سردرگمی +فیلم
لحظه اصابت موشک ایرانی به یک ساختمان در اراضی اشغالی +فیلم
گرافیست مطبوعاتی ایران به شهادت رسید
تعرض به تاسیسات نفتی ایران در خلیج فارس، تحول بسیارخطرناک از طرف رژیم صهیونیستی بود+فیلم
آمریکا؛ شریک تجاوز اسرائیل به ایران یا میانجی؟
هرج‌ومرج در سرزمین‌های اشغالی پس از حملات موشکی ایران +فیلم
جنگ اسرائیل با ایران و حقیقت پشت میز مذاکره
آغاز ثبت‌نام داوطلبان کاردانی به کارشناسی سال 1404
همچو سیاوش
آخرین وضعیت درمان دریابان شمخانی
مدنی‌زاده وزیر اقتصاد شد
کشف پهپادهای اسرائیلی در خانه‌ای در شهرری +فیلم
توسعه جنگ به خلیج فارس؛ خطای راهبردی اسرائیل و پیام جهانی ایران
حمله نظامی اسرائیل و برخی نکات مهم
برنامه مسابقات امروز دوشنبه 26 خرداد +پخش زنده
جاسوس موساد اعدام شد
وقتی ایران مهم‌تر از اختلافات است؛ در ستایش هم‌افزایی سیاسی
عملیات‌ علیه اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی تا نابودی کامل آن ادامه خواهد یافت
تکذیب شایعه وقوع حادثه در ساختمان‌های وزارت نفت
اسرائیل در شوک حملات؛ آیا وضعیت اضطراری تا یک ماه دیگر ادامه دارد؟
شناسایی 21 متهم به تشویش اذهان عمومی پس از حملات تروریستی اسرائیل در سمنان
پیکر شهید سلامی به معراج رسید + عکس
گفت‌وگوهای رئیس‌جمهور پزشکیان با سران جهان برای تقویت همکاری‌ها + عکس
تعداد شهدا از آغاز حملات جنایتکارانه اسرائیل تاکنون اعلام شد
شش درجه فاصله در زمان جنگ
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
حمله موشکی اسرائیل به کتابخانه مؤسسه مطالعات سیاسی در نیاوران
هشدار قاطع لاریجانی درخصوص حمله به تاسیسات نفتی ایران+ فیلم
رئیس سازمان اطلاعات سپاه و دو فرمانده مجاهد دیگر به شهادت رسیدند
PSG بی‌رحم و منظم؛ خط حمله‌ای مرگبار با 4 گل حتی بدون دمبله + خلاصه بازی
عملیات تیراندازی فلسطینی‌ها در کرانه باختری همزمان با حملات ایران
رسانه‌های رژیم صهیونیستی:حملات موشکی ایران؛ خسارت‌های بی‌سابقه به اسراییل وارد کرد
ساختمان وزارت خارجه ایران هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفت
در پی لغو امتحانات دانش‌آموزان؛ حضور عوامل اجرایی در مدارس الزامی نیست
پدافند سنندج هدف متخاصم را منهدم کرد+فیلم
ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا تغییر می کند
اولین برد تیم ملی والیبال ایران مقابل اوکراین در لیگ ملت‌های 2025 + جزئیات بازی
واکنش روزنامه انگلیسی «تلگراف»درخصوص فروپاشی سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی
پیروزی بایرن مونیخ با 10 گل دیدنی در جام باشگاه‌های جهان + خلاصه بازی
فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو مورد اصابت موشک ایران قرار گرفت
تصاویری از عبور موشکهای ایران از فراز مسجدالاقصی به سمت اهداف رژیم صهیونیستی
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه مسکونی غیر نظامی در تهران
لحظه اصابت مستقیم موشک ایران به حیفا+ فیلم
X
آگهی تبلیغاتی