×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 154177
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/08 ساعت 11:30
لوموند: منابع آگاه آمریکایی درمورد علل و ابعاد شکست امنیتی اسرائیل به اروپایی‌ها چه گفتند؟

جک فولورو

لوموند: منابع آگاه آمریکایی درمورد علل و ابعاد شکست امنیتی اسرائیل به اروپایی‌ها چه گفتند؟

حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در 7 اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

رسانه‌های خارجی: «جک فولورو» در لوموند نوشته است: حمله جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به اسرائیل در ۷ اکتبر نه تنها افکار عمومی را متحیر کرد، بلکه رهبران کشورهای متحد با اسرائیل نیز متوجه نشدند که در غزه چه اتفاقی افتاده که این چنین تأثیر آن شگفت‌انگیز بوده است.

او می‌نویسد به گفته منابع  ناشناس آمریکایی، واشنگتن به شرکای انگلیسی، فرانسوی و آلمانی اعلام کرده که عامل اصلی شکست امنیتی اسرائیل در برابر حماس نقش بیش از حدی بوده که بخش‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به نظارت (جاسوسی) فناوری داده‌اند و همچنین تأیید می‌کند که حماس نیز تصور نمی‌کرد که عملیات طوفان الاقصی به این  اندازه به موفقیت برسد. این منابع همچنین وجود یک سازمان مشترک بین حماس با ایران و حزب‌الله لبنان را رد کرده است.

بر اساس گزارش لوموند، منابع  آمریکایی گفته‌اند که حتی جناح سیاسی جنبش حماس از آماده‌سازی حمله نظامی دور نگه داشته شده و تنها شاخه نظامی روی آن کار می‌کرده است. آمریکایی‌ها همچنین اشاره کردند که جاسوسان داخلی و خارجی سرویس‌های اسرائیل در دورن حماس عمدتاً به شاخه سیاسی آن مرتبط بوده‌اند. در نتیجه، سرویس‌های امنیتی اسرائیل نسبت به فعالیت‌های شاخه نظامی حماس بی‌اطلاع ماندند.

به گفته این منابع تفکیک فعالیت شاخه نظامی از شاخه سیاسی حماس و عدم دسترسی به اطلاعات فعالیت شاخه نظامی عامل اصلی شوک وارد شده به سیستم امنیتی اسرائیل و آمریکا به‌ویزه سیستم شنود و رادارها بوده است.

این عملیات ضعف فناوری اطلاعاتی اسرائیل را که عمدتاً توسط ایالات متحده پشتیبانی می‌شود، آشکار کرد، زیرا ابزارهای جاسوسی قدرتمند آمریکایی که به سمت نوار غزه هدایت می‌شوند قادر به دریافت سیگنال‌های هشدار دهنده مربوط به نوار غزه نبوده‌اند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: از آنجایی که شاخه نظامی جنبش حماس مدت‌هاست که از وسایل ارتباطی ابتدایی، اما مؤثر در انجام مانور آمادگی حمله، استفاده کرده است، توانسته تا آمریکا و اسرائیل غافل‌گیر کند.

این روزنامه همچنین توضیح داده است که کاهش تمرکز اطلاعاتی اسرائیل به حماس به دلیل گزینه‌های تاکتیکی و اولویت‌های اقتدار سیاسی این رژیم، باعث بی‌توجهی به جبهه غزه و انتقال بخش بزرگی از نیروهای مسلح به کرانه باختری رود اردن شده است. نکته این است که از آژانس امنیت داخلی (شین بت) خواسته شده بود تا بر ایجاد امنیت در شهرک‌های یهودی نشین متمرکز شود، نه بر نوار غزه.
 
به گفته این منابع شگفتی دیگری که دراین حادثه مشاهده شد این است که حماس بعد از حمله به رژیم صهیونیستی از عدم واکنش نیروهای امنیتی اسرائیل حیرت‎زده شده و باور نمی‌کرد که می‌توانند برای مدت طولانی در خاک اسرائیل بماند و در فرصت کامل تعداد زیادی از گروگان‌ها را قبل از بازگشت به غزه نگاه دارد.

در نهایت، هنگامی که از آمریکایی‌ها و اطلاعات فرانسه در مورد هماهنگی با حزب‌الله و ایران در جلساتی که در لبنان تشکیل شده بود سؤال شد، آنها بهره‌مندی حماس از هرگونه کمک خارجی برای حمله را رد کردند.

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


نورنیوز
اخبار مرتبط
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
چهارشنبه 1402/08/10 ساعت 11:37
ایزوبل کوشیو
واشنگتن‌پست: قمار زلسنکی درحمایت از اسرائیل؟ اوکراین گمشده در طوفان الاقصی مانده و سردگردان؟!
حمایت فوری و قاطع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اسرائیل در مبارزه با حماس، تقریباً یک سال تلاش هماهنگ کی‌یف را برای جلب حمایت کشورهای عرب و مسلمان در جنگ علیه روسیه به خطر انداخته است.
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
سه‌شنبه 1402/08/09 ساعت 15:23
گیدئون راچم
فاینشنال تایمز: جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و پیش‌بینی وقوع خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه
درحالی که هیچ یک از قدرت‌های بزرگ منطقه خواهان درگیری بیشتر نیستند، ممکن است جنگ اسرائیل و حماس، آمریکا، ایران و خطر یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه به وقوع بپیوندد.
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
یکشنبه 1402/08/07 ساعت 12:37
لینا خطیب*
گاردین: علیرغم مواضع آتشین، ایران و حزب‌الله خواهان تشدید جنگ در خاورمیانه نیستند
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
پنج‌شنبه 1402/08/04 ساعت 13:46
دیوید راتکاف*
دیلی بیست: جنگ تازه شروع شده، اما نتانیاهو از پیش شکست خورده است
یکی از اهداف اصلی نتانیاهو در جستجوی عادی سازی روابط با کشور‌های جهان عرب این بود که این پیام را ارسال کند که بدون پرداختن به مسئله فلسطین می‌توان مشکل اعراب و اسرائیل را حل کرد.
نظرات

آخرین اخبار
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد