×
سیاسی
شناسه خبر : 154152
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/08/08 ساعت 07:58
5نکته درباره فراگیرشدن احساسات ضدصهیونیستی

اسماعیل کوثری*

5نکته درباره فراگیرشدن احساسات ضدصهیونیستی

موج فراگیر همبستگی با مردم دربردارنده پیام‌های مهمی است که باید مورد واکاوی قرار گیرد؛ نکاتی که نوید‌دهنده شکل‌گیری رویکردهای نوین در ساختار تحولات در جهان است

در شرایطی که جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی به‌شکل کم‌سابقه و بی‌وقفه‌ای همچنان جریان دارد، شهرهای مختلف جهان شاهد برپایی تجمع‌ها و راهپیمایی‌های گسترده‌ای با محوریت ضرورت توقف جنگ در غزه هستند؛ موضوعی که بیش‌از هر چیز نشان‌دهنده همدلی جهانیان با مردم مظلوم غزه و بیزاری از اقدام‌های ددمنشانه رژیم‌صهیونیستی است. این درحالی است که موج فراگیر همبستگی با مردم دربردارنده پیام‌های مهمی است که باید مورد واکاوی قرار گیرد؛ نکاتی که نوید‌دهنده شکل‌گیری رویکردهای نوین در ساختار تحولات در جهان است و در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.
  یکی از مهم‌ترین نکاتی که از ورای تجمع‌های باشکوه ضدصهیونیستی این روزها در سراسر جهان باید مورد توجه قرار گیرد، ناکارآمدی ابزارهای تبلیغات رسانه‌ای غرب است. اگرچه رسانه‌های غربی -  صهیونیستی در نخستین‌ روزهای آغاز تحولات در غزه کوشیدند تصویری «مظلوم» از رژیم‌صهیونیستی ارائه دهند، اما فراگیر شدن موج احساسات ضدصهیونیستی در روزهای اخیر در نقاط مختلف دنیا نشان می‌دهد چنین رویکردی با شکست سنگینی مواجه شده‌است و پروژه تغییر جای «ظالم» و «مظلوم» راه به جایی نبرده‌است. اکنون وجدان‌های آگاه بشری به‌خوبی به این نکته واقف شده‌اند که رژیم‌صهیونیستی درحال رقم زدن جنایتی ضدبشری در غزه است؛ موضوعی که کشتار زنان و کودکان غزه شاهدی براین مدعاست و امروز مردم سراسر جهان به‌خوبی درجریان واقعیت و ماهیت تحولات در سرزمین‌های اشغالی قرار گرفته‌اند و دیگر نمی‌توان با سیطره رسانه‌ای، به جعل واقعیت‌ها پرداخت.
  نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، گسترده شدن روزافزون راهپیمایی‌های ضدصهیونیستی در سراسر جهان است. در شرایطی که در نخستین روزهای آغاز جنگ در غزه، رسانه‌های غربی تلاش می‌کردند اینگونه القا کنند که اعتراضات ضدصهیونیستی محدود به کشورهای اسلامی است، اما اکنون شاهدیم مردم حق‌طلب جهان، از قلب نیویورک گرفته تا اروپا و آمریکای‌لاتین و جنوب‌شرقی آسیا، با آمدن به خیابان‌ها، جنایات رژیم‌صهیونیستی را محکوم می‌کنند و خواستار توقف جنگ در سرزمین‌های اشغالی هستند.
  برگزاری راهپیمایی‌های گسترده در محکومیت جنایات رژیم‌صهیونیستی ازسوی غیرمسلمانان در نقاط مختلف جهان، نشان می‌دهد صهیونیست‌ها دیگر با بهره‌گیری از ابزار «اسلام‌هراسی» نمی‌توانند روی جنایت‌های ضدبشری خود سرپوش بگذارند. تحولات اخیر نمودی از این واقعیت بود که مردم جهان به این درک واضح رسیده‌اند که «اسلام‌هراسی» ابزاری در دست محور غربی - صهیونیستی برای فریب افکارعمومی است، اما خروش حق‌طلبان در شهرهای مختلف اروپایی و آمریکایی ثابت کرد این ابزار دیگر کارآمدی خود را از دست داده‌است.
  یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های برگزاری راهپیمایی گسترده ضدصهیونیستی در نقاط مختلف جهان، بازدارندگی آنها در برابر جنایات رژیم‌صهیونیستی است. مقام‌های این رژیم براین گمان بودند که می‌توانند با مظلوم‌نمایی، افکارعمومی دنیا را برای استمرار جنایات‌شان در سرزمین‌های اشغالی، با خود همراه کنند، اما اخباری که از شهرهای مختلف جهان و راهپیمایی‌های باشکوه ضدصهیونیستی در رسانه‌های غربی درحال انتشار است، می‌تواند نقش بازدارنده‌ای درمقابل ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه داشته باشد. درواقع اکنون فشار افکارعمومی جهان برای کنترل رژیم صهیونیستی دوچندان شده و دولت‌های غربی را نیز در شرایط بغرنجی قرار داده‌است؛ وضعیتی که استمرار حمایت‌های بی‌دریغ آنان از رژیم صهیونیستی هزینه‌های بسیاری را برای آنان به‌دنبال خواهد داشت. این موضوع درنهایت می‌تواند به‌عنوان عامل بازدارنده‌ای در مقابل ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی مطرح شود.
  نقش برجسته ایران در گسترش همبستگی ضدصهیونیستی در نقاط مختلف دنیا، از دیگر نکاتی است که باید درجریان بررسی تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی بیش‌از پیش مورد توجه قرار گیرد. درواقع جمهوری‌اسلامی با در دستورکار قرار دادن «دیپلماسی فعال» نقش بی‌بدیلی در به تحرک واداشتن دولتمردان بسیاری از کشورها در جبهه ضدصهیونیستی داشته ‌‌است.

*نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی


روزنامه همشهری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صلح نوبل برای ترامپ؛ شاید وقتی دیگر
دستیار هوش مصنوعی وارد وزارت‌خانه‌ها می شود
رونالدو اولین بازیکن میلیاردر فوتبال جهان شد
اردوغان:حملات اسرائیل بزرگترین مانع راه صلح است
اساتید جوان ایرانی بورس تحصیلی چین دریافت می‌کنند
پهلو گرفتن کشتی تحریم‌شده ایران در بندر برزیل
انصارالله نسبت به توطئه جدید صهیونیستی آمریکایی هشدار داد
ایران در جمع 10 کشور دارای چرخه کامل پرتاب ماهواره جهان
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 16 مهر 1404
ارائه لایحه ممنوعیت پوشش اسلامی در اماکن عمومی ایتالیا
تکذیب نظرسنجی منتسب به دانشگاه تهران درباره آب
نورنما | بازسازی قلعه‌های باستانی ایران به کمک هوش مصنوعی
محسن رضایی ارتباط با پایگاه خبری «تابناک» را تکذیب کرد
قالیباف بیانیه وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس واروپا را محکوم کرد
ادامه پیگیری‌های رئیس جمهور برای سامان‌دهی ناترازی‌ها
اتحادیه اروپا از سرگیری همکاری ایران و آژانس را خواستار شد
شرایط نگران‌کننده بازیگر پیشکسوت / محمد کاسبی در بخش مراقبت‌های ویژه
آکسیوس از پیشرفت در مذاکرات درباره غزه خبر داد
ظریف: رفتار آمریکا قلدری است
توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره بازنشر یک نقل قول در مورد اموال بابک زنجانی
روسیه از توافقنامه کاهش ذخایر پلوتونیوم با آمریکا خارج شد
دریادار ایرانی: اجازه دخالت خارجی در دریای خزر را نمی‌دهیم
ایران یک زندانی فرانسوی را آزاد کرد/استقبال «مکرون» از آزادی شهروند فرانسوی بازداشت شده
چگونه از خسارت‌های جنگ 12 روزه، فرصت توسعه‌ بسازیم؟
یک دیپلمات زن ایرانی عضو کمیته مشورتی شورای حقوق بشر شد
انتشار اطلاعیه شماره 1 پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسان رسمی 1404 + لینک سایت
دونالد ترامپ خواستار بازداشت 2 مقام دموکرات شد
چرا استقلال در فیفا دو پنجره بسته دارد؟
انتخابات ‌شوراهای شهر و روستا الکترونیکی برگزار خواهد شد‌
خودروهای رهاشده در خیابان‌های تهران جمع آوری می شوند
اعضای تیم ملی فوتبال وارد روسیه شدند
توقیف خودروی خارجی با سرعت 220 کیلومتر در قم
آغاز واردات و عرضه گوشت تازه با استفاده از ارز مبادله ای
افزایش تحرکات مشکوک در مرز لبنان و سوریه
پایان فیلمبرداری «شاخ» با بازیگری مهدی هاشمی
عارف: تصمیمی برای انحلال سازمان امور عشایر گرفته نشده است
امضای سند همکاری بین نیروی دریایی چهار کشور ساحلی خزر
پای سردار آزمون با موفقیت جراحی شد
اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌ها
فیش حقوقی شهریور ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی صادر شد+لینک سامانه
جاده چالوس از ساعت 18 یک طرفه می‌شود
محکومیت یورش به مسجدالاقصی از سوی عربستان
اجلاس دریایی خزر و آغاز عصری نو در امنیت منطقه‌ای
باگ امنیتی در فرودگاه بن‌گوریون
تیم ملی ایران به روسیه سفر کرد
روایت وال‌استریت‌ژورنال از خواسته‌های حماس در مذاکرات شرم‌الشیخ
تذکر قائم‌پناه به مجلس در زمینه طرح استیضاح وزرا
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی: مسیر دانشگاه آزاد تغییر نمی‌کند
برنده نوبل پزشکی در دل جنگل و میان خرس‌های گریزلی پیدا شد
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکمنستان
X
آگهی تبلیغاتی