×
سیاسی
شناسه خبر : 154099
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/07 ساعت 10:56
سکوت اعراب توجیهی ندارد

عدنان منصور*

سکوت اعراب توجیهی ندارد

رژیم اشغالگر قدس به جنایات خود در نوار غزه ادامه می‌دهد. آنچه اکنون در غزه رخ می‌دهد، نمایانگر توحش، سبعیت و درنده‌خویی رژیم اشغالگری است که استمرار حیات خود را در سایه خونریزی و نسل‌کشی دنبال می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در اینجا مرزهای انسانی و اخلاقی معنای خود را از دست داده‌است. تاکنون بارها عنوان کرده‌ایم که ذات رژیم صهیونیستی با ارعاب، ترور و خشونت گره‌خورده و اساسا انتظار دیگری از این رژیم وجود ندارد. بدون شک، تنها راه ایجاد صلح و ثبات در منطقه و حل دائمی مسأله فلسطین، نابودی اشغالگران است. راهکار دیگری در این خصوص وجود ندارد و در آینده نیز نخواهدداشت. آنچه در این میان موضوعیت دارد، مربوط به واکنش گسترده و قاطعانه‌ای است که در سطح ملت‌های دنیا و افکار عمومی نسبت به جنایات رژیم اشغالگر قدس صورت می‌گیرد. افکار عمومی دنیا اسیر تروریسم رسانه‌ای رژیم‌صهیونیستی و حامیان آن نشده و به خوبی ماهیت این رژیم را درک کرده‌اند اما متاسفانه واکنش دولت‌های عربی در این خصوص کافی نبوده‌است. 

در این باره نکاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. نخست این‌که برخی دولت‌های عربی هنوز بر مسیر عادی‌سازی روابط خود با رژیم‌صهیونیستی متمرکز هستند و همین مسأله، قدرت اعتراض و ایستادگی آنها در برابر جنایات تمام‌عیار تل‌آویو در غزه را سلب کرده‌است. اما این ایده یک خطای محض و راهبردی است. نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و وقایع اخیر در منطقه به وضوح اثبات کرده‌است که گفتمان سازش با دشمن صهیونیستی اساسا اصالتی ندارد. یعنی نتیجه و خروجی حاصل از تلاش برای عادی‌سازی روابط اعراب و تل‌آویو چیزی جز هزینه محض نخواهدبود. یعنی در اینجا سخنی از فایده و سود نمی‌توان به میان آورد.

نکته دیگر این‌که اسرائیل رسما دست به جنایات جنگی زده و مصادیق این جنایات نیز محرز و مشخص است. بمباران بی‌وقفه یک محیط جغرافیایی محدود (نوارغزه) و تهدید جان دو میلیون و ۲۰۰هزار انسان بی‌گناه، مصداق عینی نسل‌کشی وکودک‌کشی به شمار می‌آید. بنابراین، ما با مستندی حقوقی و عینی در خصوص جنایات اسرائیل مواجه هستیم. این جنایات محدود به جنگ اخیر نمی‌شود و دهه‌هاست ادامه دارد. 

سکوت در برابر جنایات اسرائیل، به معنای تایید نسل‌کشی در غزه است. اخراج سفرای رژیم‌صهیونیستی از کشورهای مسلمان، قطع روابط با تل‌آویو از سوی کشورهایی که با رژیم اشغالگر ارتباط دارند، تحریم کالاهای صهیونیستی و تحریم هر گونه مبادله تجاری، امنیتی و نظامی با تل‌آویو از جمله اقداماتی است که باید عملیاتی شود. جهان عرب باید از قدرت اقتصادی، تجاری، امنیتی و نظامی خود در دفاع از فلسطین استفاده کند و از انفعال کنونی بپرهیزد. 

نقشه راه رژیم‌صهیونیستی در غزه مشخص است. این رژیم می‌خواهد ساکنان غزه را وادار به کوچ اجباری کرده و بر این منطقه حساس و راهبردی مسلط شود، سپس همین نقشه را برای کرانه‌باختری تکرار کند. اسرائیل در این مسیر یک بازنده و شکست‌خورده مطلق خواهدبود؛ زیرا جبهه مقاومت اجازه تحقق چنین نقشه‌ای را به تل‌آویو و واشنگتن نخواهدداد. فراتر از آن، بارها عنوان شده‌است که دیگر صهیونیست‌ها وحامیان آمریکایی آنها قواعد بازی در منطقه را تعیین نخواهندکرد. تل‌آویو و واشنگتن به زودی به این قاعده پی خواهندبرد.

* وزیر خارجه سابق لبنان


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه نهادهای مالی ایران
اسلامی: غنی‌سازی تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست
مرگ تلخ جوان 31 ساله زیر آوار انفجار در اراک
جوهور دارالتعظیم به رکورد جاودانه استوا بخارست رسید
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم
نورنما | برخورد هواپیما با کامیون
حمله موشکی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در «رشاف»
کمیاب شدن اسید سولفوریک در پی جنگ در تنگه هرمز
سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک
واکنش تند سناتور دموکرات به تبعات اقتصادی تنش با ایران
اعلام حمایت ایران از طرح چهار ماده‌ای چین برای امنیت خلیج فارس
فردا؛ برگزاری سومین بازی درون‌تیمی تیم ملی در ورزشگاه دستگردی
هشدار نارنجی هواشناسی برای 10 استان کشور/ آماده‌باش برای باران‌های شدید
طعنه معنادار ایران به ترامپ: بقیه جنایات آمریکا را در کامنت‌ها بنویسید!
تاکید گوترش بر راه‌حل دیپلماتیک و تداوم مذاکرات با ایران
نگرانی برای تیم ملی؛ ستاره والیبال مصدوم شد
فرانسه: عملیات در تنگه هرمز هرگز تهاجمی نیست
چمران: انبار نفت شهران باید فوراً جابه‌جا شود
عبور سومین کشتی حامل گاز از مسیر ویژه ایران در هرمز
آیا شوک بنزینی در راه است؟
رونمایی از نقشه راه گردشگری 1405 راهی برای عبور از سایه سنگین جنگ و بحران
توضیح بانک مرکزی درباره ابلاغیه جنجالی: واردات طبق روال قبل است
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
حرکت به سمت «دولت جنگی» را جدی بگیریم
2 راهکار ساده اما موثر در پیشگیری از زوال عقل
درخواست نخست‌وزیر لبنان برای مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در خرم‌آباد
درخواست ابوعبیده برای تشدید مقابله با صهیونیست‌ها
برنامه مدیریت مصرف برق در ادارات تهران اعلام شد
پاسخ وزیر نفت به ادعای انفجار چاه‌های نفت
جزئیات دستگیری شرور مسلح درجنوب شرق تهران/ شلیک دوگلوله به زن جوان
درخشش نتفلیکس با سریال «نوجوانی»در جوایز تلویزیونی بفتا
ذخایر نفت جهانی در مسیر سقوط تاریخی
آتش‌سوزی جنگلی در فلوریدا 4800 هکتار را سوزاند
ادامه روند صعودی قیمت نفت در پی تشدید تنش‌های خاورمیانه
قیمت نقره امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
هیئت وزیران، اختیارات استان‌های مرزی را به استاندار تهران هم واگذار کرد
سخنگوی صنعت آب: ایران وارد دوره ترسالی نشده است
قیمت گوشت قرمز امروز 21 اردیبهشت 1405 + جدول
کشور وارد ترسالی نشده است
چرا قیمت نان افزایش پیدا کرده است؟
سخنگوی دولت: هویت خلیج فارس باید به جهانیان معرفی شود
هشت حقیقت مهم درمورد اثرات کمبود ویتامین B12
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
اولویت‌های اصلی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی اعلام شد
رایزنی تلفنی ایران و عربستان درباره تحولات منطقه
توهم ترسناک نتانیاهو و اشتباه مرگبار ترامپ در تهران
واکنش وزیر جنگ دولت ترامپ به ادعای کاهش توان تسلیحاتی آمریکا
واکنش شهرداری تهران به رایگان شدن مترو و اتوبوس