×
سیاسی
شناسه خبر : 154099
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/07 ساعت 10:56
سکوت اعراب توجیهی ندارد

عدنان منصور*

سکوت اعراب توجیهی ندارد

رژیم اشغالگر قدس به جنایات خود در نوار غزه ادامه می‌دهد. آنچه اکنون در غزه رخ می‌دهد، نمایانگر توحش، سبعیت و درنده‌خویی رژیم اشغالگری است که استمرار حیات خود را در سایه خونریزی و نسل‌کشی دنبال می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در اینجا مرزهای انسانی و اخلاقی معنای خود را از دست داده‌است. تاکنون بارها عنوان کرده‌ایم که ذات رژیم صهیونیستی با ارعاب، ترور و خشونت گره‌خورده و اساسا انتظار دیگری از این رژیم وجود ندارد. بدون شک، تنها راه ایجاد صلح و ثبات در منطقه و حل دائمی مسأله فلسطین، نابودی اشغالگران است. راهکار دیگری در این خصوص وجود ندارد و در آینده نیز نخواهدداشت. آنچه در این میان موضوعیت دارد، مربوط به واکنش گسترده و قاطعانه‌ای است که در سطح ملت‌های دنیا و افکار عمومی نسبت به جنایات رژیم اشغالگر قدس صورت می‌گیرد. افکار عمومی دنیا اسیر تروریسم رسانه‌ای رژیم‌صهیونیستی و حامیان آن نشده و به خوبی ماهیت این رژیم را درک کرده‌اند اما متاسفانه واکنش دولت‌های عربی در این خصوص کافی نبوده‌است. 

در این باره نکاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. نخست این‌که برخی دولت‌های عربی هنوز بر مسیر عادی‌سازی روابط خود با رژیم‌صهیونیستی متمرکز هستند و همین مسأله، قدرت اعتراض و ایستادگی آنها در برابر جنایات تمام‌عیار تل‌آویو در غزه را سلب کرده‌است. اما این ایده یک خطای محض و راهبردی است. نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و وقایع اخیر در منطقه به وضوح اثبات کرده‌است که گفتمان سازش با دشمن صهیونیستی اساسا اصالتی ندارد. یعنی نتیجه و خروجی حاصل از تلاش برای عادی‌سازی روابط اعراب و تل‌آویو چیزی جز هزینه محض نخواهدبود. یعنی در اینجا سخنی از فایده و سود نمی‌توان به میان آورد.

نکته دیگر این‌که اسرائیل رسما دست به جنایات جنگی زده و مصادیق این جنایات نیز محرز و مشخص است. بمباران بی‌وقفه یک محیط جغرافیایی محدود (نوارغزه) و تهدید جان دو میلیون و ۲۰۰هزار انسان بی‌گناه، مصداق عینی نسل‌کشی وکودک‌کشی به شمار می‌آید. بنابراین، ما با مستندی حقوقی و عینی در خصوص جنایات اسرائیل مواجه هستیم. این جنایات محدود به جنگ اخیر نمی‌شود و دهه‌هاست ادامه دارد. 

سکوت در برابر جنایات اسرائیل، به معنای تایید نسل‌کشی در غزه است. اخراج سفرای رژیم‌صهیونیستی از کشورهای مسلمان، قطع روابط با تل‌آویو از سوی کشورهایی که با رژیم اشغالگر ارتباط دارند، تحریم کالاهای صهیونیستی و تحریم هر گونه مبادله تجاری، امنیتی و نظامی با تل‌آویو از جمله اقداماتی است که باید عملیاتی شود. جهان عرب باید از قدرت اقتصادی، تجاری، امنیتی و نظامی خود در دفاع از فلسطین استفاده کند و از انفعال کنونی بپرهیزد. 

نقشه راه رژیم‌صهیونیستی در غزه مشخص است. این رژیم می‌خواهد ساکنان غزه را وادار به کوچ اجباری کرده و بر این منطقه حساس و راهبردی مسلط شود، سپس همین نقشه را برای کرانه‌باختری تکرار کند. اسرائیل در این مسیر یک بازنده و شکست‌خورده مطلق خواهدبود؛ زیرا جبهه مقاومت اجازه تحقق چنین نقشه‌ای را به تل‌آویو و واشنگتن نخواهدداد. فراتر از آن، بارها عنوان شده‌است که دیگر صهیونیست‌ها وحامیان آمریکایی آنها قواعد بازی در منطقه را تعیین نخواهندکرد. تل‌آویو و واشنگتن به زودی به این قاعده پی خواهندبرد.

* وزیر خارجه سابق لبنان


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون