×
سیاسی
شناسه خبر : 154087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/07 ساعت 08:58
سکانسِ آخرِ «اسب بازنده»

نورنیوز شرایط متزلزل سیاسی نتانیاهو در جامعه صهیونیستی را بررسی کرد؛

سکانسِ آخرِ «اسب بازنده»

اگرچه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل و هم‌پیمانانش تلاش می‌کنند با کشتار بیشتر غیرنظامیان درغزه بر شکست سنگین ناشی از غافلگیر شدن در عملیات «طوفان الاقصی» مرهم بگذارند و آبروی رفته خود نزد افکار عمومی اسرائیل احیا کنند، اما نتایج سنجش افکار اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد که این «اسب بازنده» سیاست در رژیم صهیونیستی در حال بازی آخرین سکانس سناریوی خود در نقش نخست وزیری است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نتایج آخرین نظرسنجی‌های انجام شده در سرزمین‌های اشغالی نشان از کاهش اعتماد اسرائیلی‌ها به دولت ائتلافی  به رهبری بنیامین نتانیاهو دارد، به گونه‌ای که این بی‌اعتمادی به پایین‌ترین سطح در بیش از ۲۰ سال گذشته رسیده است.

به نوشته روزنامه «تایمز اسرائیل» و براساس نظرسنجی انجام شده توسط یک مرکز تحقیقات رژیم صهیونیستی، به فاصله دو هفته پس از انجام عملیات «طوفان الاقصی» فقط ۲۰ درصد یهودیان و ۷.۵ درصد عرب‌ها به کابینه «نتانیاهو» اعتماد دارند. ۷۵ درصد اسرائیلی‌ها، او را مسئول شکست هفتم اکتبر(عملیات غافلگیرکننده مقاومت فلسطین در ۱۵ مهرماه) می‌دانند، همچنین ۶۴ درصد آنان بر این باورند که نتانیاهو هنوز مسئولیت این شکست را نپذیرفته است. ۶۶ درصد از جمله شماری از طرفداران لیکود خواستار استعفای فوری او و ۸۰ درصد نیز خواستار برگزاری انتخابات پس از پایان جنگ هستند.

شرایط ناپایدار، توسعه فضای بی‌اعتمادی و شکل‌گیری نفرت عمومی نسبت به نتانیاهو و عملکرد کابینه‌اش موجب شده تا سه تن از اعضای کابینه ائتلافی او بدنبال استعفا و کناره گیری از دولت رو به اضمحلال نتانیاهو باشند.  روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» با افشای این خبر بدون اشاره به نام این سه عضو کابینه نوشت: «شکست کابینه و سرویس‌های امنیتی در جلوگیری از وقوع عملیات ۷ اکتبر و سر درگمی و عملکرد ضعیف پس از آن، علت اصلی استعفای این سه نفر است.»

همه این وقایع در کنار تظاهرات روزانه خانواده صدها اسیر اسرائیلی در نوار غزه و درخواست آنان برای استعفای فوری نتانیاهو، فشاری دو چندان به جایگاه متزلزل نخست‌وزیر این رژیم وارد آورده است. اعتراضات نسبت به عدم صلاحیت نتانیاهو که پیش از این به اقدامات او برای تصویب لایحه اصلاحات قضایی و فرار از اجرای قانون همراه بود،اکنون ابعاد گسترده‌تری به خود گرفته است تا آنجا که افکار عمومی اسرائیل، اشکارا نتانیاهو را مقصر دوقطبی شدن «رژیم» با مطرح کردن لایحه تغییرات قضائی و در نتیجه تضعیف توان رزمی ارتش اسرائیل می‌دانند.

نتانیاهوی متهم به فساد، انگیزه زیادی برای تصویب لایحه اصلاحات قضایی داشت و ماه‌ها اعتراضِ ده‌ها هزار اسرائیلی برای جلوگیری از تصویب این لایحه و تضعیف دادگاه عالی بی‌فایده بود. آنچه به فاصله سه ماه از تصویب این قانون در کنست رخ داد افزایش بی ثباتی و اختلافات شدید سیاسی در رژیم صهیونیستی است که بسیاری آن را حاصل قدرت طلبی نتانیاهو وموجب شکل گیری دو قطبی در ساختارهای سیاسی،اطلاعاتی،نظامی و امنیتی رژیم و غافلگیری در برابر عملیات طوفان الاقصی می‌دانند.

حال پس از اقدامات پی در پی بنیامین نتانیاهو در جهت تامین منافع شخصی، نتایج نظرسنجی روزنامه عبری زبان «معاریو» نشان می‌دهد که در صورت برگزاری انتخابات جدید، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو بیشتر کرسی‌های خود را از دست خواهد داد؛ جریان ملی به رهبری بنی گانتز ۴۰ کرسی (از ۱۲۰ کرسی) به دست خواهد آورد، در حالی که لیکود به رهبری نتانیاهو تنها ۱۸ کرسی خواهد داشت.

واقعیت این است که اسرائیلی‌ها اعتماد خود نسبت به نتانیاهو را از دست داده‌اند و اعضای دولت ائتلافی نیز این را خوب می‌دانند؛ نتایج نظرسنجی‌ها نیز این موضوع را تایید می‌کند، بعد از عملیات طوفان الاقصی ۹۲ درصد صهیونیست‌ها به شدت نگران آینده اسرائیل هستند و ۸۴ درصد آنها نتانیاهو را مسئول شکست می‌دانند.

کارشناسان معتقدند که که نتانیاهو در متزلزل‌ترین وضعیت دولت ائتلافی با متحدانی ضعیف قرار دارد و انتظار می‌رود که او حداقل پس از پایان درگیری در غزه (اگر پیش از آن نباشد)، مجبور به ترک عرصه سیاست اسرائیل شود.

اکنون با سپری شدن بیست و چند روز از آغاز عملیات طوفان الاقصی که علاوه بر تحمیل هزاران کشته، مجروح و اسیر بر دولت صهیونیستی، موجب شکسته شدن بازدارندگی رژیم در برابر گروه‌های مقاومت فلسطین شد، بار دیگر انگشت اعتراضات و مخالفت‌ها، به سمت نتانیاهو اشاره رفته است.

اگرچه نتانیاهو در طول روزهای اخیر با دست زدن به کشتار وحشیانه غیر نظامیان فلسطینی و تلاش ناموفق برای ورود زمینی به باریکه غزه تلاش می کند که با بدست آوردن موفقیتی هرچند کوچک از جایگاه یک بازنده تمام عیار فاصله بگیرد اما تداوم مقاومت قهرمانانه مردم فلسطین، روند تحولات سیاسی در داخل سرزمین‌های اشغالی و فشار اجتماعی کم سابقه در عرصه بین‌المللی روز به روز شرایط او را سخت‌تر کرده و به خط پایان حیات سیاسی‌اش نزدیک‌تر میکند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم