×
سیاسی
شناسه خبر : 153932
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/08/04 ساعت 13:33
چه چیزی دولت‌‌های غربی را به هراس انداخته‌است؟

علاءالدین بروجردی*

چه چیزی دولت‌‌های غربی را به هراس انداخته‌است؟

ضربه «طوفان‌الاقصی» به هیمنه نظامی - امنیتی رژیم صهیونیستی آنقدر مهلک بوده‌است که در شرایط کنونی، حامیان غربی این رژیم نامشروع را به‌وحشت انداخته؛ هراسی که سبب شده مقام‌های ارشد آمریکا و برخی ‌دولت‌های اروپایی طی روزهای اخیر راهی سرزمین‌های اشغالی شوند تا به مقام‌های این رژیم اطمینان دهند همچنان به حمایت‌های خود ادامه خواهند داد.

نورنیوز - گروه بیم‌الملل: ضربه «طوفان‌الاقصی» به هیمنه نظامی - امنیتی رژیم صهیونیستی آنقدر مهلک بوده‌است که در شرایط کنونی، حامیان غربی این رژیم نامشروع را به‌وحشت انداخته؛ هراسی که سبب شده مقام‌های ارشد آمریکا و برخی ‌دولت‌های اروپایی طی روزهای اخیر راهی سرزمین‌های اشغالی شوند تا به مقام‌های این رژیم اطمینان دهند همچنان به حمایت‌های خود ادامه خواهند داد.

به تعبیر مقام‌معظم‌رهبری، رزمندگان جبهه‌ مقاومت در فلسطین آنچنان ضربه‌ای به این رژیم جنایتکار وارد کرده‌اند که در آستانه ازهم‌پاشیدن و نابودی قرار گرفته‌است و درچنین شرایطی مقام‌های غربی می‌کوشند با انواع حمایت‌ها، از سیاسی و رسانه‌ای گرفته تا مالی و تسلیحاتی، این رژیم «زخم‌‌خورده» و «ازپا‌افتاده» را همچنان سرپا نگه‌دارند. در این میان اما نکته اینجاست که حضور سراسیمه مقام‌های غربی در فلسطین اشغالی چه پیامی دارد؟

برای پاسخ به این سؤال، باید از تحولات اخیر فراتر رفت و روند تحولات در سرزمین‌های اشغالی طی دهه‌های اخیر را مورد بررسی قرار داد. از ابتدای پیدایش رژیم غاصب و غیرقانونی صهیونیستی و تحمیل آن به این منطقه حساس از جهان‌اسلام، «امنیت» محور اصلی شکل‌گیری، قوام و استمرار این رژیم بوده‌است. در واقع تل‌آویو با اتکا به امنیت و قدرتی که بخش مهمی از آن با رعب و وحشت ایجاد شده و محصول حمایت‌های بی‌دریغ غرب بوده، توانسته وجود نامشروع خود را به منطقه تحمیل و طی دهه‌ها، سرزمین‌های اسلامی بیشتری را غصب کند. صهیونیست‌ها همچنین طی این سال‌ها توانسته بودند اینگونه القا کنند که یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان را دارند، شکست‌ناپذیرند و هیچ گروه و دولتی در منطقه یارای هماوردی با آنان را ندارد.

چنین تصویری که دولت انگلیس نقشی محوری در ایجاد آن داشت، پس‌از حدود نیم‌قرن از تشکیل رژیم‌صهیونیستی، به‌دنبال پیروزی انقلاب‌اسلامی دچار دگرگونی شد. شکل‌گیری جبهه‌های نوین مقاومت، ازجمله در جنوب لبنان و دیگر سرزمین‌های اشغالی، نوید تحولات تازه در این عرصه بود که نمودهای آن را در پیروزی جبهه‌مقاومت در سال۲۰۰۰ و آزادسازی جنوب لبنان از اشغال صهیونیست‌ها شاهد بودیم. این روند در سال‌های بعد نیز ادامه یافت تا «امنیت» به‌عنوان محور اصلی شکل‌گیری رژیم صهیونیستی دچار فرسایش قابل‌توجهی شد و میلیون‌ها صهیونیست را که از سراسر دنیا به سرزمین‌های اشغالی آورده شده بودند، به هراس انداخت.

در این میان اما «طوفان‌الاقصی» ضربه سهمگین دیگری به پیکره امنیتی رژیم‌ غاصب صهیونیستی بود و نشان داد ارکان این رژیم دچار فرسایش بی‌سابقه‌ای شده‌ و عملا موجودیت آن آسیب بسیاری دیده‌است که به تعبیر مقام‌معظم‌رهبری، قابل ترمیم هم نخواهد بود. در واقع همه کارشناسان و تحلیلگران اتفاق‌نظر دارند که «طوفان‌الاقصی» پدیده‌ای متفاوت از آنچه پیش‌از این شاهدش بودیم، محسوب می‌شود. درهم‌ریختگی ساختارهای سیاسی رژیم‌صهیونیستی، وارد آمدن ضربات کاری بر پیکره نظامی - امنیتی این رژیم، تعداد کشته‌ها و اسرا، همگی از تحولات بی‌سابقه در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد؛ موضوعی که مقام‌های غربی و به‌ویژه آمریکایی‌ها را طی روزهای اخیر به‌صورت سراسیمه به سرزمین‌های اشغالی کشانده‌است.

بنابراین باید اینگونه پنداشت که واهمه بی‌سابقه آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی، مانند انگلیس، فرانسه و آلمان، از فروپاشی کامل و اضمحلال رژیم‌صهیونیستی، آنان را به‌سوی حمایت بی‌قید و شرط از این رژیم جنایتکار واداشته‌است؛ رویکردی که چراغ‌سبز ضمنی به استمرار جنایت و نسل‌کشی در سرزمین‌های اشغالی به‌شمار می‌رود.

همه اینها در شرایطی است که خروجی این مصاف نابرابر به سود جبهه مقاومت فلسطینی خواهد بود و با وجود اینکه غربی‌ها درحمایت از رژیم‌صهیونیستی همه ادعاهای حقوق‌بشری خود را نادیده گرفتند و بر جنایت‌های مستمر این رژیم چشم بستند، اما روند تحولات گویای این نکته محوری است که نمی‌توانند صهیونیست‌ها را از لبه پرتگاه نجات دهند.

*رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس دهم


روزنامه همشهری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
X
آگهی تبلیغاتی