×
سیاسی
شناسه خبر : 153906
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/08/04 ساعت 04:22
ابعاد و پیامدهای منطقه‌ای و جهانی اجلاس 3+3 در تهران

سفیر ایران در آذربایجان در گفت‌وگوی اختصاصی با «نورنیوز» تشریح کرد؛

ابعاد و پیامدهای منطقه‌ای و جهانی اجلاس 3+3 در تهران

سفیر کشورمان در آذربایجان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه نشست 3+3 نویدبخش صلح و همکاری دائمی در منطقه قفقاز باشد، گفت: «منطقه قفقاز بیش از سه دهه درگیر منازعات و ادعاهای ارضی بی‌حاصل بوده و باید صفحه جدیدی در مناسبات درون منطقه‌ای رقم بخورد.»

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: هیچ رویدادی بدون توجه به ظرف زمانی و مکانی‌اش قابل بررسی نیست و این اتمسفر تاریخی و جغرافیایی در تحولات سیاسی به‌مراتب حائز اهمیت بیشتر است.

اجلاس 3+3 در تهران، نمود و نمادی از حرکت‌ به سوی راه‌حل‌های منطقه‌ای برای حل مسائل منطقه‌ای در چارچوب کشورهای همسایه و همجوار بود.

اجلاسی که در آن «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان و «جیحون بایرام‌اف» وزیر خارجه آذربایجان مهمان «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بودند تا آخرین تحولات قفقاز را بررسی کنند.

«سیدعباس موسوی» سفیر ایران در آذربایجان در گفت‌وگوی اختصاصی با «نورنیوز» به بررسی ابعاد مختلف این اجلاس از منظر روندهای جهانی، منطقه‌ای و رویکرد کلان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخته که مشروح آن در زیر می‌آید: 

سفیر ایران در آذربایجان از همین منظر اهمیت اجلاس اخیر تهران را یادآوری کرد و گفت: ما در بعد جهانی شاهد مراحل پایانی ظهور نظمی جدید در جهان هستیم که منطقه‌گرایی یعنی استفاده از سازوکارهای منطقه‌ای یکی از ویژگی‌های بارز این نظم در حال ظهور است. از این منظر این اجلاس که در منطقه ما بی‌نظیر است و سه کشور  منطقه قفقاز و سه کشور بزرگ همسایه قفقاز را در بر می‌گیرد، دارای پیام روشنی است. پیام‌ مهم این سازوکار - که امیدوارم در آینده تبدیل به یک سازمان یا ساختار جامع همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حتی فرهنگی شود - این است که منطقه ما قوی است و کشورهای همین‌ منطقه به‌رغم اختلافات در تعامل با یکدیگر و بدون حضور و دخالت کشورها و نیروهای فرامنطقه‌ای می‌توانند مشکلات و اختلافات خود را حل کنند و نیازی به سایرین که با نیات غیرسازنده قصد دخالت هم در امور داخلی کشورها  و هم دخالت در روابط میان کشور ها را دارند، نیست.»

منطقه قفقاز محل جدید منازعه شرق و غرب است

موسوی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو با تأکید بر اینکه «منطقه قفقاز، حوزه نفوذ و منافع کشورهای همین منطقه مانند ایران و روسیه و... است»، ادامه داد: «طبیعی است نیروهای فرامنطقه‌ای مشخصا آمریکا و اروپا بخواهند محدودیت هایی برای ما ایجاد کنند که در چارچوب منازعه کلی شرق و غرب قابل ارزیابی است؛ بنابراین لازم است با استفاده از چنین سازوکارهایی و همزمان تلاش در حل و فصل اختلافات درون‌منطقه‌ای و عدم ایجاد مشکلات جدید میان خود نباید بگذاریم جای پایی برای آنها در قفقاز باز شود.»

دیپلمات کشورمان در بخش دیگری از این مصاحبه، اجلاس 3+3 را گامی دیگر در رویکرد منطقه‌گرایی نظام جمهوری اسلامی ارزیابی کرد و اظهار داشت: «این اجلاس از منظر داخلی و سیاست‌گذاری کلان خارجی کشور نیز قابل بررسی است؛ چرا که در تداوم و مکمل رویکرد همسایه‌محور دولت ایران است که بارها مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است. بر کسی پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران سیاست به صفر رساندن مشکلات موجود با همسایگانش را دنبال می‌کند و خواستار روابط دوستانه و برادرانه مبتنی بر حسن همجواری با هر ۱۵ همسایه خود است. البته این موضوع باید دوطرفه باشد و همسایگان ما نیز چنین چیزی را در دستور کارشان داشته باشند. آن گونه هم که از شرایط و شواهد بر‌می‌آید همسایگان ایران نیز با شدت و ضعف دارای چنین تمایلی هستند.»

موسوی با یادآوری اینکه؛ «مقام معظم رهبری در هفته دولت ضمن تمجید از رویکرد سیاست خارجی دولت در تعامل با همسایگان دستور دادند این سیاست با قوت ادامه یابد و همه اختلافات و مناقشات با همسایگان تبدیل به همکاری شود» افزود: «این خط مشی کلی سیاست منطقه‌ای و همسایگی ما، هم در روابط دوجانبه با همسایگان و هم در روابط میان همسایگان با یکدیگر می‌تواند جاری شود. ما می‌توانیم و باید برای رفع اختلافات میان همسایگان برای منافع جمعی خودمان از یک‌سو و قطع طمع و دخالت نیروهای بیگانه از دیگر سو بکوشیم و به قول فرمایش رهبری معظم انقلاب مناقشات را تبدیل به همکاری کنیم.»

پیام و آثار اجلاس تهران بر مناسبات درون منطقه ای قفقاز

سفیر کشورمان در آذربایجان اجلاس اخیر را دارای پیام‌های روشنی برای منطقه و جهان ارزیابی کرد و با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این نشست نویدبخش صلح و همکاری دائمی در منطقه قففاز باشد، گفت: «منطقه قفقاز بیش از سه دهه درگیر منازعات و ادعاهای ارضی  بی‌حاصل بوده و دیگر کشش مناقشه بیشتر یا تازه را ندارد و باید صفحه جدیدی در مناسبات درون منطقه ای رقم بخورد که به نفع همه خواهد بود.»

موسوی با تأکید بر اینکه «حفظ تمامیت ارضی و احترام به حا‌کمیت ملی کشورها و مخالفت با تجزیه طلبی سیاست اصولی و خدشه ناپذیر ایران است» اظهار داشت: «پایان اشغال و بازگشت سرزمین‌های اشغالی یا پایان یافتن ادعاهای تجزیه‌طلبانه در قفقاز امر مبارکی است و نشان داده است که نظم مبتنی اشغال و ادعای تجزیه‌طلبی و عصر دولتهای خودخوانده و بدون پشتوانه مشروع به سر آمده است و اکنون نوبت صلح و همکاری دائمی برای ایجاد منطقه ای قوی و پر رونق است.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
پیام‌هایی که از نشست 3+3 به جهان مخابره شد
سه‌شنبه 1402/08/02 ساعت 20:19
نورنیوز بررسی کرد؛
پیام‌هایی که از نشست 3+3 به جهان مخابره شد
نشست تهران با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی»، می‌تواند فصل جدیدی در ایجاد منطقه‌ای آرام، باثبات، رو به پیشرفت و به دور از دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای باشد که تحقق آن نیازمند اراده همه طرف‌ها است.
امیرعبداللهیان: به امریکا و رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم که کشتار غیرنظامیان را متوقف کنند
دوشنبه 1402/08/01 ساعت 22:04
امیرعبداللهیان: به امریکا و رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم که کشتار غیرنظامیان را متوقف کنند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت:‌ در نشست وزیران امور خارجه 3+3 تلاش کردیم راهکارهای توقف جنایات رژیم صهیونیستی و کمک رسانی بشردوستانه و نیز توقف کوچاندن اجباری مردم غزه را به اشتراک بگذاریم.
بیانیه مشترک دومین نشست سازوکار منطقه‌ای «3+3» در تهران
دوشنبه 1402/08/01 ساعت 20:46
بیانیه مشترک دومین نشست سازوکار منطقه‌ای «3+3» در تهران
در پایان دومین نشست سازوکار منطقه‌ای «3+3» که با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی» با حضور وزرای خارجه پنج کشور ایران، روسیه، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان عصر امروز اول آبان‌ماه در تهران برگزار شد، حاضرین بیانیه مشترکی منتشر کردند.
با پایان جنگ در قفقاز جنوبی نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز فرارسیده است
دوشنبه 1402/08/01 ساعت 17:46
امیرعبداللهیان در افتتاحیه نشست فرمت 3+3:
با پایان جنگ در قفقاز جنوبی نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز فرارسیده است
وزیر امور خارجه کشورمان در دومین نشست ساز و کار منطقه‌ای 3+3 تاکید کرد که جنگ در قفقاز  جنوبی پایان یافته و اینک نوبت صلح و همکاری و پیشرفت در قفقاز فراهم شده است.
نظرات

آخرین اخبار
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان