×
اقتصادی
شناسه خبر : 153747
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/08/02 ساعت 11:23
پشت‌پرده قاچاق گازوئیل در خلیج‌فارس

پشت‌پرده قاچاق گازوئیل در خلیج‌فارس

ساعت 10 صبح ساختمان دادگستری استان هرمزگان، نشست خبری رئیس‌کل دادگستری درباره عدالت اجتماعی در حال برگزاری بود که پلیس دریابانی در تماس با دادستان بندرعباس از شناسایی یک شناور حامل سوخت قاچاق در خلیج‌فارس خبر داد‌. دادستان راهی اسکله شد تا عملیات را از نزدیک هدایت کند. باموافقت احمدی‌منش، دادستان بندرعباس در این عملیات همراهش شدم.

سایر رسانه‌ها:

ساعت ۱۰:۲۰ اسلکه، شناور حیدر

همراه دادستان و فرمانده مرزبانی هرمزگان به سمت محل عبور لنج حامل سوخت قاچاق حرکت کردیم. یک دوشکا روی دماغه لنج قرار داشت و مأموری آماده تیراندازی پشت آن ایستاده بود. سه قایق تیزروی دیگر هم در اطراف شناور حیدر در حرکت بودند. دادستان بندرعباس در این باره به جام‌جم گفت: شامگاه یکشنبه متوجه شدیم قاچاقچیان قصد انتقال یک محموله بزرگ گازوئیل قاچاق را دارند، به همین دلیل آنها را زیر نظر گرفته تا این‌که صبح دوشنبه با حرکت لنج، ماموران دریابانی مسیر آنها را به سمت خارج از کشور شناسایی کردند.

ساعت ۱۰:۴۰ درگیری با قاچاقچیان

لنج آبی رنگ در میان دریا هدف این عملیات است. اطراف آن را سیم خاردار کشیده‌اند و با دیدن گشت ماموران دریابانی با پرتاب فشفشه سعی کردند از محل فرار کنند. دادستان چند بار به سرنشینان لنج هشدار داد که تسلیم شوند اما وقتی آنها به درگیری ادامه دادند، با دستور دادستان تیراندازی آغاز و ماموران با ورود به لنج ۱۱قاچاقچی را دستگیر کرده و لنج توقیف شد.وارد لنج که شدم بوی تند گازوئیل نفس کشیدن را سخت کرده بود. مخازن لنج لب به لب گازوئیل بود. متهمان در گوشه‌ای از لنج نشسته و دستان‌شان با طناب بسته شده بود‌. ترس و پشیمانی در چهره‌شان دیده نمی‌شد و به نظر می‌رسید با این صحنه آشنا هستند و خود را برای آن آماده کرده‌اند. متهمانی جوان که یکی از آنها می‌گفت، به خاطر بیکاری مجبور شدند با قاچاقچیان همراه شوند.

دادستان بندرعباس پس از این عملیات به جام‌جم گفت‌: ۱۱نفر در این پرونده دستگیر شدند و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق از مخزن لنج کشف شد. همچنین قاچاقچیان یک مشک ماری را برای قاچاق استفاده کرده بودند که داخل آن ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق بود.

او درباره مجازات این متهمان گفت‌: علاوه بر توقیف کالای قاچاق با توجه با سازماندهی بودن جرم به جزای نقدی و حبس هم محکوم می‌شوند‌. سرباندها هم به حداکثر مجازات محکوم می‌شوند. احمدی‌منش درباره دلیل تمایل جوانان به حضور در باندهای قاچاق سوخت گفت‌: برخی قاچاقچیان با یک روز کار با نیسان و قاچاق سوخت، حقوق یک ماه کارمند را به‌دست می‌آورند. همین باعث گرایش جوانان و حتی دانش‌آموزان به سمت این جرم شده است.

روش‌های فرار قاچاقچیان

یکی از مأموران دریابانی هرمزگان در‌باره روش قاچاقچیان برای فرار از ماموران به خبرنگار جام‌جم گفت: قاچاقچیان اطراف لنج را با سیم خاردار محصور کرده و به آن برق وصل می‌کنند تا مأموران نتوانند داخل شوند. همچنین فشفشه‌های خطرناک به سمت مأموران پرت کرده یا روی آنها گازوئیل می‌ریزند. وقتی نتوانند از این روش‌ها استفاده کنند، برای فرار از مجازات لنج را آتش می‌زنند‌. در این عملیات البته ناکام ماندند.

آمارهای هولناک

درباره سود قاچاق سوخت از دادستان پرسیدم که در پاسخ گفت: «این جرم با سرپل‌های مختلف و افزایش قیمت از جایگاه به کشتی‌ها در عمق دریا می‌رسد. گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان از جایگاه می‌گیرند و همانجا ۱۸ هزار تومان می‌فروشند، یعنی ۶۰ برابر. حالا این گازوئیل در عمق دریا به قیمت لیتری ۷۲هزار تومان به کشتی‌ها می‌دهند‌. حالا این افزایش قیمت را در حجم بالا درنظر بگیرید. ۲۲۰لیتر گازوئیل در جایگاه ۶۶ هزار تومان خریداری می‌شود و به کشتی‌ها ۱۶میلیون تومان فروخته می‌شود.»

احمدی‌منش درباره خریداران سوخت قاچاق گفت‌: «کشتی‌های خارجی با توجه به تفاوت قیمت، خریداران سوخت قاچاق هستند.»


روزنامه جام‌جم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
X
آگهی تبلیغاتی