×
فرهنگی
شناسه خبر : 153607
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/07/30 ساعت 15:21
آیت‌الله رئیسی به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد؛ فلسطین آرمان مشترک تهران و پرتوریا

در نشست خبری مشترک وزرای امور خارجه ایران و آفریقای جنوبی مطرح شد؛

آیت‌الله رئیسی به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد؛ فلسطین آرمان مشترک تهران و پرتوریا

امیرعبداللهیان گفت: به دعوت رئیس جمهور آفریقای جنوبی، سفر آیت الله رئیسی به این کشور را خواهیم داشت و در این سفر آخرین اسناد تفاهم شده میان دستگاه‌های دو طرف به امضای روسای جمهور می‌رسد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی که امروز (یکشنبه) در صدر هیاتی وارد تهران شده، دقایقی پیش با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار دو طرف بر توسعه همکاری ها و تعاملات دوجانبه تاکید و در خصوص مهمترین موضوعات و مسائل منطقه ای و بین المللی با یکدیگر تبادل نظر کردند.

پس از این دیدار دو طرف در نشست مشترک خبری حاضر شدند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خبری اظهار داشت: امروز گفتگوهای مهمی را در خصوص موضوعات دو جانبه، مسائل مهم منطقه‌ای ‌و بین المللی داشتیم.

او گفت: اخیرا کمیسیون عالی مشترک همکاری های دو طرف در پروتریا برگزار شد و یکی از دستورکارهای امروز ما پیگیری توافقات این کمیسیون و البته پیگیری موضوعاتی است که میان روسای جمهور دو طرف در سفر اخیر آیت الله ابراهیم رئیسی به آفریقای جنوبی مورد تفاهم واقع شده بود.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه نلسون ماندلا برای مردم ایران شخصیتی شناخته شده در مبارزه با آپارتاید است، تصریح کرد: این موضوع از این منظر اهمیت دارد که امروز جهان شاهد جنایت علیه بشریت توسط رژیم آپارتاید و کودک کش صهیونیستی علیه مردم غزه است.

دعوت رئیس جمهور آفریقای جنوبی از آیت الله رئیسی

امیرعبدالهیان گفت: ما امروز علاوه بر موضوعات دو جانبه در خصوص مسائل و تحولات غزه هم گفت‌وگو کردیم و از مواضع آفریقای جنوبی در دفاع از مردم فلسطین و مبارزه با آپارتاید رژیم صهیونیستی تشکر میکنیم.

او افزود: ایران و آفریقای جنوبی دیدگاه‌های مشترک منطقه ای و بین المللی دارند و مایلم با استفاده از این فرصت تاکید کنم که سفرهایی میان دو طرف در دستورکار داریم و هیات هایی از آفریقا جنوبی را به زودی در ایران خواهیم داشت.

وزیر امور خارجه بیان داشت: همچنین به دعوت رئیس جمهور آفریقای جنوبی، سفر آیت الله رئیسی به این کشور را خواهیم داشت و در این سفر آخرین اسناد تفاهم شده میان دستگاه‌های دو طرف به امضای روسای جمهور میرسد.

امیرعبداللهیان با اشاره‌ به تحولات سرزمین‌های اشغالی اظهارداشت: آقای بایدن رئیس جمهور آمریکا به طور شتاب زده به تل آویو میرود و از رژیمی که مردم غیرنظامی، بیمارستان‌ها و مراکز مسکونی را هدف کشتار خود قرار می‌دهد دفاع می‌کند و رسما اعلام کرده که صدها هواپیما را برای کشتار مردم غزه اعزام می‌کند و در جمله‌ای مضحک می‌گوید بیست کامیون برای کمک بشردوستانه به غزه ارسال می‌کنیم.

او افزود: امروز آمریکا علیه مردم غزه وارد جنگی نیابتی شده و باید گفت که امروز منطقه بشکه باروت است و هرگونه محاسبه غلط، نسل کشی و کوچاندن اجباری مردم غزه می‌تواند تبعاتی را هم برای منطقه و هم علیه جنگ افروزان به همراه داشته باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهم که اگر فورا جنایت علیه بشریت در غزه را متوقف نکنند هر احتمالی در هر لحظه وجود دارد، کنترل منطقه از دست خارج می‌شود و دود آن به چشم جنگ افروزان می‌رود.

لزوم اصلاح مکانیسم شورای امنیت

همچنین پاندور وزیر خارجه افریقا نیز در این نشست در خصوص موضوعات مورد رایزنی تصریح کرد: از آقای وزیر تشکر میکنم که به گرمی از من در تهران استقبال کردند، اکنون شراکت قوی تری داریم. ما شرکای یکدیگر در بریکس هستیم. ایران که اکنون عضو دایم بریکس شده با اقای وزیر صحبت کردیم.

او ادامه داد: زمینه هایی که مناسب هستند برای همکاری عبارتند از کشاورزی که افریقا تولید کننده خوبی است و بهترین گوشت در جهان را دارد. در زمینه انرژی هم می توانیم همکاری کنیم و ایران می تواند در این زمینه کمک کند. ما می توانیم تجریبیات در زمینه استفاده از فناوری دیجیتال را استفاده کنیم.

وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی افزود: در زمینه علوم هم ما می خواهیم با ایران ارتباط قوی تری داشته باشیم. در مورد مسائل منطقه ای هم صحبت کردیم. در خصوص بریکس و گسترش ان صحبت کردیم. نقطه نظرات خودمان را به اشتراک گذاشتیم و باید به عنوان اعضا کار بیشتری را انجام دهیم تا مکانیسم‌های سازمان ملل اصلاح شود و ما اعتقاد داریم مکانیسم شورای امنیت باید اصلاح شود.

می‌خواهیم از ارزهای دیگر استفاده کنیم

پاندورا بیان کرد: در بریبکس هم چالش هایی وجود دارد، وقتی تحریم های یکجانبه و چندجانبه می تواند تجارت را تحت تاثیر قرار دهد. ما در بریکس می خواهیم از ارزهای دیگر استفاده کرده و این نگرش را توسعه دهیم.

پاندور ادامه داد: در زمینه حمله شرم اور علیه مردم فلسطین اعتقاد نداریم که باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم. باید به فقدان حقوق بشر علیه مردم غزه صحبت کنیم. ما دیدیم که چگونه با مردم فلسطین رفتار کردند اما صحبت از اشغال به زبان نمیاورند. ما باید فعالیت و کنش بیشتری علیه بی عدالتی علیه مردم فلسطین داشته باشیم. در عمل مردم فلسطین را تنها گذاشتند. افریقای جنوبی به صورت مستمر حمایت خود را از فلسطین داشته است. هیچ کسی نباید از بی عدالتی در رنج باشد. باید کار بیشتری برای حمایت از مردم فلسطین داشته باشیم.

فلسطین آرمان مشترک ایران و آفریقای جنوبی

وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی گفت: سیاست ما واضح است و از سیاست دو کشور حمایت میکنیم و باید فلسطینی ها سرزمین خود را داشته باشند، باید مرزهای ۱۹۶۷ به رسمیت شناخته شود. ما از صلح حمایت میکنیم. ما تظاهر نمیکنیم که فلسطین اشغال نشده است.

پاندور افزود: ما در عمل می گوییم که آنان از حقوق بشر برخوردار نیستند و سرزمینشان اشغال شده است. ما در جلسه دیروز در مصر شرکت کردیم و از آن جلسه حمایت کردیم. قاره افریقا که همیشه دخالت ها را دیده و کودتاهای زیادی در افریقا را مشاهده کردیم، بنابراین این قاره مشکلات را می داند. باید کشورها قاطعانه تر عمل کنند.

او تصریح کرد: ما مشتاقیم که به همراه ایران این اهداف را محقق کنیم و این ارمان مشترک ایران و افریقای جنوبی است.


وزارت امور خارجه
نظرات

آخرین اخبار
نهالی که پزشکیان برای هند و بریکس کاشت
توافق صلح معنادار ایران و آمریکا؟/ جان مرشایمر پاسخ می‌دهد
پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشست عمان می‌تواند معادلات بازار ارز را تغییر دهد
برنامه قطعی برق گیلان و رشت یکشنبه 22 شهریور+ لینک جدول خاموشی
پزشکیان: ایران و هند برای توسعه روابط برنامه‌ریزی کنند
آغاز سرشماری نفوس و مسکن 1405 از آبان
11 سپتامبر و حقایقی که ترامپ از آن هراس دارد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قتل هولناک مرد جوان در تهرانپارس با گلدان و لیوان؛ ادعای خودکشی دروغ بود
لیگ برتر هندبال ساحلی با حضور 10 تیم آغاز شد
برخورد رخ به رخ شناورها در حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی+جزئیات
هوشمندسازی در قوه قضاییه؛ کاهش پرونده‌ها و افزایش دقت
نظر وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره ورود نتانیاهو به خاک این کشور
چرا عراق گذرگاه‌ها را بست؟
نشان ویژه ژاپن به پیشکسوت جودوی ایران رسید
پوتین: نظام تک‌قطبی روابط بین‌الملل به گذشته پیوسته است
دستگیری 11 متهم آدم‌ربایی و سرقت در فارس
بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره اتهام حمله به زیرساخت‌های حیاتی عربستان
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
تحریم به ارسال مقالات رسید؛ جنگ علمی
مهلت ثبت‌نام بدون آزمون کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گزارش «سی.ان.ان» از اقدام برق‌آسای یمنی‌ها؛ دروازه‌ای که به روی انصارالله باز شد
آخرین قیمت گوشت قرمز شنبه 21 شهریور ؛ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
ترامپ از نتانیاهو ناراضی شد؛ ماجرای اختلاف بر سر غزه چیست؟
سفیر پاکستان: ایران محور مذاکرات آتی شهباز شریف و پوتین خواهد بود
جاده‌های شمال زیر بار ترافیک؛ کدام محورهای مازندران ترافیک سنگینی دارند؟
قهرمانی فائزه احمدی در پاراتیراندازی قهرمانی جهان 2026
بارش و رعدوبرق در راه تهران؛ هوا از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی
هشدار توانیر درباره ماینرهای غیرمجاز؛ پای آتش‌سوزی و نابودی اشتغال در میان است
کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند
قیمت نقره امروز شنبه 21 شهریور 1405 رکورد شکست + جدول قیمتها
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
پشت درهای عمان چه چیزی در انتظار خلیج فارس است؟
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد