نورنیوز ـ گروه اقتصاد: سازمان حفظ نباتات کشور یکی از سازمان های مهم و حاکمیتی زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که وظایف مربوط به مبارزه با آفات و بیماری های گیاهان، حفظ سلامت محصول و نظارت بر ورود و مصرف آفت کش های کشاورزی از جمله وظایف اصلی این سازمان می باشد. فلذا ناگفته پیداست که امنیت غذایی کشور وابسته به عملکرد این سازمان باشد.
عوامل بالقوه زیستی نظیر حشرات و پاتوژنهای گیاهی، نماتدها، کنهها، علفهای هرز و گیاهان انگل در زمره مهمترین عوامل تهدید کننده تولید محصولات کشاورزی محسوب میگردند که به لحاظ مسری بودن، تکثیر سریع و داشتن میزبانهای متعدد، میتوانند در کوتاهترین زمان در محیط پراکنده شده و با ایجاد اپیدمی و حالت طغیانی، خسارات اقتصادی و بعضا اجتماعی غیر قابل جبرانی را موجب گشته و در نتیجه امنیت غذایی هر کشوری را دچار چالش و بحران های جدی نمایند.
یکی از عوامل مهم درکاهش مخاطرات یاد شده، توجه به قرنطینه گیاهی و ردیابی دقیق و مستمر عوامل قرنطینه ای در کشور می باشد که این موضوع به دلیل گستردگی زیاد مرزها ی کشور از نظر مرزهای آبی و خشکی حائز اهمیت ویژه ای می باشد که درصورت هر گونه غلفت خسارات سنگینی را در ابعاد مختلف در اکوسیستم های زراعی و باغی شاهد خواهیم بود.
ضمن آن که پیش آگاهی و تعیین زمان دقیق عوامل بیماریزا علاوه بر کنترل موثر آفات، سبب خواهد شد تا با کاهش مصرف آفتکش های شیمیایی حفظ و حراست از محیط زیست و اکوسیستم های طبیعی نیز جلوه گر شود.
یکی از آفات در مدیریت ، تغییرات نابهنگام و زود هنگام حوزه مدیریتی است . متاسفانه سازمان حفظ نباتات کشور، از شروع دولت سیزدهم تا کنون و در کمتر از دو سال سه رئیس به خود دیده است. سازمانی با این اهمیت و عضو کنوانسیون های مهم بین المللی نظیر IPPC و رتردام و بازیگر نقش اول حفظ امنیت غذایی کشور، خودش در امنیت نبوده و از تغییر دائمی مدیران رنج می برد.
چگونه می توان امیدوار بود که این سازمان به وظایف خود عمل نماید در حالیکه تغییرات دائمی مدیران هرگونه ثبات را از این سازمان مهم سلب نموده و مسئولان وزارت جهاد و حلقه های افراد وزیر جهاد کشاورزی دائم سعی بر تغییر مدیران متخصص این سازمان را دارند؟؟
جالب اینجاست تغییر سه رئیس سازمان در طول یک سال و نیم گذشته از نظر مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی کافی نبوده و طی دو ماه گذشته زمزمه های تغییر مجدد در این سازمان به گوش می رسد که در صورت صحت خبر ، این تغییر به معنی شوک مجدد به این سازمان و به تعبیر بهتر " ایست نقطه سر خط " مصداق عینی این تغییر است.
تغییرات مداوم در سطح رئیس سازمان حفظ نباتات و به طبع آن ایجاد تغییر در لایه های بعدی مدیریتی این سازمان حقیقتا این سازمان را فلج کرده و در حال حاضر امکان برنامه ریزی و انجام وظایف مهم حاکمیتی آن را دچار بحران نموده است
ظاهرا اینگونه به نظر می رسد که این موضوع اهمیت چندانی برای دولت سیزدهم ندارد چرا که طبق خبرهای موثق قرار است در آینده نزدیک رئیس این سازمان مهم و بین المللی دوباره تغییر کند.
به نظر می رسد در این خصوص باید مستقیم جناب آقای دکتر رئیسی رئیس جمهور محترم را در این یادداشت مورد خطاب قرار داد که چرا امنیت غذایی کشور بازیچه مدیران وزارتخانه مهم و حساس جهاد کشاورزی قرار گرفته است؟؟
چگونه ممکن است در طی کمتر از دو سال سه رئیس بر مسند این سازمان مهم قرار گیرد و باز هم تغییر رئیس در دستور کار باشد و توقع داشته باشیم اتفاق مثبتی در حوزه سلامت و امنیت غذایی کشور رخ دهد؟؟
باید پذیرفت که فراز و فرود های متعددی که در طی سالیان گذشته در این حوزه رخ داده است ناشی از همین امر بوده و لازم است که چاره ای برای این امر اندیشیده شود.
ما که امیدی به وزیر حاضر با لایههای پنهان و نامطلع تصمیم ساز آن نداریم، وقتی مدیر ارشد و انتخابی رئیس جمهور پیشین، مهمترین فرد حلقه مدیریتی اطراف وزیر حاضر است دیگر چه امیدی میتوان به این وزیر دولت مردمی داشت؟ شاید این گره با دست خود رئیس جمهور باز شود. بنابراین می گوییم: آقای رئیس جمهور؛ این گوی و این میدان.
نورنیوز