×
اقتصادی
شناسه خبر : 153421
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/07/27 ساعت 19:13
تعیین تکلیف «سلاح‌ورزی» در جلسه هفته آینده شورای عالی نظارت؛ آیا حاشیه‌های انتخابات اتاق بازرگانی پایان می‌یابد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

تعیین تکلیف «سلاح‌ورزی» در جلسه هفته آینده شورای عالی نظارت؛ آیا حاشیه‌های انتخابات اتاق بازرگانی پایان می‌یابد؟

با گذشت نزدیک به چهار ماه از برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران و انتخاب «حسین سلاح‌ورزی» به عنوان رئیس پارلمان بخش خصوصی، حال خبرها از برگزاری جلسه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی برای تعیین تکلیف «سلاح ورزی» حکایت دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: روز گذشته بود که وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی اعلام کرد که با توجه به تخلفات صورت گرفته در برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران، نظر دولت معطوف به رفع ابهامات انتخابات خرداد ماه است، لذا دعوت نامه‌ای برای اعضا به منظور رسیدگی به موضوع  تخلفات انتخابات ارسال شده است.

سیداحسان خاندوزی با تاکید بر اینکه حداکثر تا هفته آینده با برگزاری جلسه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی به موضوع رسیدگی خواهد شد، گفت: به عنوان یک عضو شورا، نظرم همان نظر وزارت اطلاعات است.

بیست و هشتم خرداد ماه بود که انتخابات پر حرف و حدیث هیات رئیسه اتاق بازرگانی،صنایع و معادن ایران برگزار شد و «حسین سلاح‌ورزی» به عنوان رئیس این اتاق انتخاب شد.

برگزاری انتخابات پارلمان بخش خصوصی و انتخاب سلاح‌ورزی در حالی انجام شد که صلاحیت وی پیش از این از سوی نهادهای اطلاعاتی ردّ شده بود. نکته قابل توجه این است که عدم تأیید صلاحیت او قبل از برگزاری انتخابات به هییت نظارت بر انتخابات نیز اعلام شده بود، ولی این هیئت بدون توجه به نظر نهادهای نظارتی، اقدام به برگزاری انتخابات با حضور فرد رد صلاحیت شده کرد.

سلاح‌ورزی پیش از شروع رسمی انتخابات گفته بود که «مثل یکی از ۵۰۰ عضو هیات نمایندگان، اعلام کاندیداتوری کرده‌ام و در طول همه روزهای گذشته ازهیچ مرجع امنیتی نه تهدیدی، نه احضاری و نه مکاتبه‌ای نداشته‌ام». معاونت حقوقی اتاق بازرگانی نیز ادعا کرده بود که صرفاً نامه مکتوبی مبنی بر عدم صلاحیت از طرف حراست وزارت صمت دریافت کرده و نظر حراست وزارت صمت در این خصوص لازم الاجرا نیست، اما بعدها روشن شد که حراست وزارت صمت نظر مرجع قانونی یعنی وزارت اطلاعات را به رئیس هیئت نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ابلاغ کرده بود.

استدلال منتقدان به حضور سلاح‌ورزی در سِمت ریاست اتاق بازرگانی این است که رئیس اتاق در مهمترین شوراهای عالی به‌ویژه در حوزه اقتصاد عضو است و محرمانه‌ترین اطلاعات و آمار کشور در دسترس او قرار می‌گیرد، از این جهت ریاست اتاق بازرگانی باید جزو مشاغل حساس اعلام شود. عضویت در شورای پول و اعتبار، شورای‌عالی بورس، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، هیات واگذاری، شورای‌عالی مدیریت و برنامه‌ریزی اقتصادی، شورای‌عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، تنها بخشی از مجموعه‌هایی است که عضویت در آنها امکان دسترسی به محرمانه‌ترین اطلاعات سرّی نظام و مهمتر از آن تصمیم‌گیری برای مسائل حیاتی و حساس کشور را برای ریاست اتاق فراهم می‌آورد.

البته احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارائی چندی قبل اعلام کرد که به واسطه تخلفات صورت گرفته در انتخاب ریاست اتاق بازرگانی ایران، هم اکنون این اتاق در شوراهای بالا دستی نماینده‌ای ندارد و عملا نماینده بخش خصوصی به جلساتی که رئیس اتاق باید در آن حضور داشته باشد از جمله شورای پول و اعتبار و... نیز دعوت نمی‌شود. وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرده بود که پس از هماهنگی نهایی با سران قوا، موضوع تعیین تکلیف خواهد شد.

تاخیر چهار ماهه در تعیین تکلیف وضعیت ریاست اتاق بازرگانی ایران علاوه بر سلب حق رای بخش خصوصی در شوراهای بالادستی، مشکلات دیگری نیز به همراه داشته است از جمله اینکه به دلیل ممنوعیت حضور سلاح‌ورزی در جلسات عالی، چهار ماه است که شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جلسه‌ای برگزار نکرده‌است.

حال باید دید که جلسه هفته آتی شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی که به منظور بررسی تخلفات انتخابات اتاق ایران برگزار می‌شود، می‌تواند مهمترین نهاد بخش خصوصی را از بلاتکلیفی خارج کند یا خیر؟


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات پرحاشیه اتاق بازرگانی به کجا رسید؟
دوشنبه 1402/08/08 ساعت 08:40
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات پرحاشیه اتاق بازرگانی به کجا رسید؟
پنج ماه از انتخابات پرحاشیه اتاق بازرگانی ایران که نتیجه آن انتخاب «حسین سلاح‌ورزی» به عنوان رئیس اتاق بود، می‌گذرد اما با این وجود، هنوز خبرهای مربوط به برکناری او بر روی خروجی رسانه‌ها منتشر می‌شود؛ در آخرین واکنش، و پس از برگزاری جلسه شورای عالی نظارت بر اتاق، وزیر صنعت اعلام کرد که «درباره سلاح‌ورزی بعدا صحبت می‌کنم» که این یعنی حواشی انتخابات پارلمان بخش خصوصی، همچنان ادامه دارد.
توضیحات خاندوزی در مورد جلسه تعیین تکلیف رئیس اتاق بازرگانی
سه‌شنبه 1402/08/02 ساعت 12:27
توضیحات خاندوزی در مورد جلسه تعیین تکلیف رئیس اتاق بازرگانی
سخنگوی اقتصادی دولت در مورد جلسه شورای عالی نظارت برای برکناری رئیس اتاق بازرگانی گفت: حدود 10 روز قبل از برگزاری انتخابات نهاد نظارتی تأیید 10 نفر را اعلام کرد اما گفته شد در مورد یک شخص (سلاح‌ورزی) متعاقباً اظهارنظر خواهد شد و بعد از 3 روز مجدد اعلام شد که صلاحیت ایشان قابل تأیید نیست.
سلاح‌ورزی در آستانه برکناری
یکشنبه 1402/07/30 ساعت 12:41
سلاح‌ورزی در آستانه برکناری
جلسه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی با موضوع تعیین تکلیف حسین سلاح‌ورزی برای بقا یا برکناری از ریاست اتاق بازرگانی ایران، فردا در وزارت صمت برگزار می‌شود.
سلاح‌ورزی به همایش روز ملی صادرات هم دعوت نشد
شنبه 1402/07/29 ساعت 15:00
سلاح‌ورزی به همایش روز ملی صادرات هم دعوت نشد
سلاح ورزی رئیس غیرقانونی اتاق بازرگانی ایران به همایش روز ملی صادرات که امروز برگزار گردید، دعوت نشده بود تا گمانه زنی ها از ابطال انتخابات اتاق بازرگانی در روزهای آینده تقوبت شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرح ماجرای ضرب‌وشتم یک پزشک در بیمارستان کودکان اهواز
امروز آخرین مهلت ثبت نام فروش جدید ایران خودرو/ رکورد ثبت نام شکست + زمان قرعه کشی
قیمت لبنیات در دی‌ماه کاهش می یابد
هشدار به سیستان و بلوچستانی ها/ مراقب گاندوها باشید
زمان دو دیدار لیگ برتر فوتبال تغییر کرد
روسیه توافق‌نامه‌های نظامی با 11 کشور غربی را فسخ کرد
پیشنهاد تأسیس سازمان بین‌المللی آب از سوی قزاقستان
شمار شهدای غزه به 70هزار و 925 نفر رسید
مرگ خاموش پدر و پسر در اسدآباد
هوای تهران تا چهارشنبه آلوده می‌شود
هشدار سازمان بازرسی: مواظب دلالی در بازار باشید
فوت 12 نفر در همدان به علت ابتلا به بیماری‌های تنفسی
بخشی از فاضلاب شهر بندرعباس به خلیج فارس می‌ریزد
دولت آمریکا به قتل ورزشکاران اعتراف کرد
نورنما | خوب بود این مردم،دانه‌های دلشان پیدا بود...
آشفتگی در قیمت‌گذاری بلیت هواپیما؛ سود برای دلالان، زیان برای مردم
دهقانی فیروزآبادی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی شد
ضارب فرمانده انتظامی مشهد پس از شناسایی بازداشت شد
صدور مجوز استخدام 20 هزار بابای مدرسه
مقام‌های آمریکایی: حملات در سوریه احتمالا چند هفته تا یک ماه ادامه دارد
آغاز ساخت مسکن کارگری پس از 4دهه
روسیه به دنبال تصرف کامل اوکراین و جمهوری‌های پیشین شوروی در اروپا
توزیع شیر رایگان برای 8.3 میلیون دانش‌آموز با 6 هزار میلیارد تومان اعتبار
تهرانی‌ها در شب یلدا خون اهدا کنند
برگزاری آزمایشگاه شبیه‌سازی دیپلماسی پارلمانی ایران و چین
ترامپ فرمانده جدید «فرماندهی جنوبی» آمریکا را منصوب کرد
حمله نیروهای اشغالگر صهیونیستی به جنوب سوریه
عارف: برخی به‌دلیل منافع شخصی عدم شفافیت را با مسائل امنیت ملی توجیه می‌کنند
مجروح شدن 3 محیط‌بان در عملیات تعقیب شکارچیان غیرمجاز
بمباران سوریه؛ مبارزه با داعش یا فرار به جلو؟
شهادت 2 مامور مرزبانی میرجاوه در تصادف جاده‌ای
جاده‌های چهار استان کشور زیر بارش برف
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
پادکست | گردن درد و عوامل آن
وزیر نیرو: شرایط نرمال بارشی هم قادر به جبران کم‌بارشی‌های گذشته نیست
افزایش 10 تا 270 درصدی قیمت برخی داروها
هریس: بایدن از من حمایت نکرد
محور چالوس از فردا برای 3 روز مسدود می‌شود
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراها غیرحضوری است
خواهران منصوریان نقره داغ شدند
عمران خان و همسرش به 17 سال حبس محکوم شدند
همه فرودگاه‌های کشور عملیاتی است
کندوان 3 روز مقطعی مسدود می‌شود
هوای اهواز و کارون در وضعیت «قرمز»
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
عراقچی: حمل‌ونقل نقش کلیدی در تحقق منافع ملی دارد
میوه شب یلدا با قیمت متعادل عرضه می شود
جزئیات قتل قهرمان کشتی در نزاع خانوادگی در بیمارستان
فتح قله 3.8 میلیون واحدی در بورس تهران
یوسف صیادی در بیمارستان بستری شد
X
آگهی تبلیغاتی