×
سیاسی
شناسه خبر : 153350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/26 ساعت 20:13
چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مدعی شده‌اند که تحریم‌های پیشین سازمان ملل متحد علیه برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی همچنان باقی خواهند ماند.

بر اساس آنچه اروپایی‌ها سعی در القاء آن دارند، این تحریم‌ها که تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ اعتبار داشتند، تداوم می‌یابند و اقدام‌های لازم برای حفظ آن‌ها انجام می‌شود!

در این بیانیه‌ آمده است؛ شورای اروپا اقدام‌های تحریمی علیه افراد و نهادهایی را که قبلا مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا شده‌ بودند، حفظ می‌کند.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ششم اکتبر (۱۴ مهر) در بیانیه‌ای خبر داد که اختلاف‌ها بر سر اجرای برجام کماکان باقی است و وزرای خارجه سه کشور اروپایی در نامه‌ای مشترک، اعلام کرده‌اند که قصد ندارند مطابق با آنچه قبلا اعلام شده بود، در جهت لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در روز ۱۸ اکتبر گام بردارند.

در خصوص ادعای اروپایی‌ها نکات مهمی وجود دارد:

نخست؛ چنانچه استراتژیست‌ها و حقوق‌دانان غربی صراحتا اذعان کرده‌اند، اتحادیه اروپا اساسا در مسند و جایگاهی قرار ندارد که اصل لغو تحریم‌های موشکی ایران را زیر سوال برده یا آنها را نفی کند، زیرا اصل توافق هسته‌ای (برجام) به قوت خود باقی‌است و تنها در یک صورت یعنی ابطال مطلق و حقوقی برجام چنین ادعایی اصالت دارد.

به عبارت بهتر؛ تا زمانی که اصل برجام به قوت خود باقی است، سخن گفتن از ابطال یا حتی تغییر زمان‌بندی‌های مربوط به لغو تحریم‌ها در دامنه اختیار اتحادیه اروپا نیست و بازیگران اروپایی تنها می‌توانند از آنچه در سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مشخص شده، پیروی نکنند و حق زیر سوال بردن اصالت آن را ندارند.

دومین نکته؛ مربوط به نقض صریح برجام توسط اتحادیه اروپاست، چه، حتی عدم پیروی اروپایی‌ها از الزام لغو تحریم‌های موشکی ایران در تاریخ توافق‌شده، مصداق عینی نقض توافق هسته‌ای توسط آنها به شمار می‌رود.

در واقع؛ اروپایی‌ها اکنون رسما توافقی که خود در سال ۲۰۱۵ آن را امضا کرده‌اند، زیر سوال برده‌اند و لذا قطعا حق پاسخ و واکنش متقابل جمهوری اسلامی ایران وفق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای به قوت خود باقی است.

بر این اساس؛ ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

سومین موضوع؛ مربوط به تفسیر ایران و کشورهایی مانند روسیه و چین از مبحث لغو تحریم‌های موشکی ایران وفق قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. بدیهی است که اصالت ادعای حقوقی اروپا در اینجا مورد قبول تهران و شرکایش نخواهد بود و تفسیر حقوقی متقن و مطلق در قبال قطع‌نامه مذکور و سند برجام، پابرجاست.

نباید فراموش کرد که تکلیف قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را بیانیه‌های تبلیغاتی و ادعایی اتحادیه اروپا  مشخص نخواهند کرد و جمهوری اسلامی ایران و شرکایش بدون توجه به شانتاژهای سیاسی و غیر حقوقی اتحادیه اروپا و آمریکا، تنها بر اساس همان تفسیر حقوقی مطلق و متقن از سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل نموده و تحریم‌ها و محدودیت‌های موشکی مندرج در این قطع‌نامه را از امروز ۲۶ مهرماه کأن لم یکن تلقی خواهند کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توسکستان در آتش / تداوم آتش‌سوزی‌های سریالی در جنگل‌های شمال
شیراز میزبان دیپلمات‌های سینمایی جهان شد
تسلیت رهبر معظم انقلاب به آقای سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور
ماجرای دستگیری عباس پالیزدار چیست ؟
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است
واشنگتن نخستین هشدار اضطراری به ونزوئلا را صادر کرد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روسیه نسبت به اقدامات تنش‌زا ناتو هشدار داد
کشف کلت‌های آمریکایی پنهان زیر ذغال در تهران
پیگیری وضعیت سلامت رضا امیرخانی از سوی رهبر معظم انقلاب
هزاران خانواده آسیب‌دیده اسرائیلی از حملات ایران همچنان سرگردان
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد
علت حادثه منجر به فوت همسر معاون رئیس جمهور مشخص شد/دختر سقاب مرگ مغزی شد +فیلم
کدام استان ها 11 و 12 آذرماه تعطیلند؟
نورنما | 11 آذر، شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
ایران و شانگهای؛ معماری امنیت مشترک
مدارس فارس فردا 11 آذرماه تعطیل شد
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است
تایید مصوبه بنزین 3 نرخی در هیئت تطبیق مجلس
پاپ: تشکیل دولت فلسطین تنها راه‌حل برقراری صلح است
کشف 740 ماینر غیرمجاز در ایلام/ مصرف برق معادل یک شهرستان بزرگ!
15 کشور اروپایی از اوکراین حمایت کردند
تهران تا چهارشنبه بارانی است/دمای هوا کاهش می یابد
آغاز رزمایش ضدتروریستی سازمان شانگهای به میزبانی سپاه
آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد از 16 آذر
اختصاص 390 میلیون لیتر مازوت کم گوگرد به نیروگاه‌ها
ضرغامی: فیلترینگ پلتفرم‌های خارجی کمکی به حل مسائل نمی‌کند
نیجر اورانیوم تولیدی را در بازار جهانی عرضه می‌کند
واریز مرحله پنجم تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان
آماده باش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه
فرمانده ارشد حزب‌الله: کنار گذاشتن سلاح را رد می‌کنیم
دیوارکشی مزدوران الجولانی در دمشق علیه علوی‌های سوریه
هرتزوگ: عفو نتانیاهو را بررسی می‌کنم
دریادار سیاری: ناوشکن جماران نمادی از خودکفایی کشور است
اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی پس از 3 سال
ترامپ و بازی دوباره با کارت داعش
«رهش»، تصویری از وارونگی سیاست‌گذاری‌های شهری
مذاکرات افغانستان و پاکستان در عربستان بی‌نتیجه ماند
ادارات و آموزش مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد/ اجرای طرح زوج و فرد تا ساعت 18:30
عارف: نباید درهای حضور اساتید و دانشجویان ایرانی در مجامع دانشگاهی بین‌الملل را ببندیم
قالیباف: زن ایرانی معمار تمدن نوین است
هوای تهران همچنان در وضعیت قرمز
حذف انحصار از واردات نهاده‌های دامی با تهاتر نفت
فردا مدارس قم دایر است
برخی مدارس کهگیلویه و بویراحمد فردا تعطیل شدند
ویتکاف فردا با پوتین دیدار می‌کند
مهدی مبینی درگذشت
فردا ادارات و مدارس سراسر استان البرز دایر هستند
حساب سرپرستان خانوار طرح یسنا شارژ می شود/زمان و دهک های مشمول
اعلام شرایط فروش جدید ایران خودرو + جزییات و لینک ثبت نام
X
آگهی تبلیغاتی