×
سیاسی
شناسه خبر : 153350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/26 ساعت 20:13
چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مدعی شده‌اند که تحریم‌های پیشین سازمان ملل متحد علیه برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی همچنان باقی خواهند ماند.

بر اساس آنچه اروپایی‌ها سعی در القاء آن دارند، این تحریم‌ها که تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ اعتبار داشتند، تداوم می‌یابند و اقدام‌های لازم برای حفظ آن‌ها انجام می‌شود!

در این بیانیه‌ آمده است؛ شورای اروپا اقدام‌های تحریمی علیه افراد و نهادهایی را که قبلا مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا شده‌ بودند، حفظ می‌کند.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ششم اکتبر (۱۴ مهر) در بیانیه‌ای خبر داد که اختلاف‌ها بر سر اجرای برجام کماکان باقی است و وزرای خارجه سه کشور اروپایی در نامه‌ای مشترک، اعلام کرده‌اند که قصد ندارند مطابق با آنچه قبلا اعلام شده بود، در جهت لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در روز ۱۸ اکتبر گام بردارند.

در خصوص ادعای اروپایی‌ها نکات مهمی وجود دارد:

نخست؛ چنانچه استراتژیست‌ها و حقوق‌دانان غربی صراحتا اذعان کرده‌اند، اتحادیه اروپا اساسا در مسند و جایگاهی قرار ندارد که اصل لغو تحریم‌های موشکی ایران را زیر سوال برده یا آنها را نفی کند، زیرا اصل توافق هسته‌ای (برجام) به قوت خود باقی‌است و تنها در یک صورت یعنی ابطال مطلق و حقوقی برجام چنین ادعایی اصالت دارد.

به عبارت بهتر؛ تا زمانی که اصل برجام به قوت خود باقی است، سخن گفتن از ابطال یا حتی تغییر زمان‌بندی‌های مربوط به لغو تحریم‌ها در دامنه اختیار اتحادیه اروپا نیست و بازیگران اروپایی تنها می‌توانند از آنچه در سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مشخص شده، پیروی نکنند و حق زیر سوال بردن اصالت آن را ندارند.

دومین نکته؛ مربوط به نقض صریح برجام توسط اتحادیه اروپاست، چه، حتی عدم پیروی اروپایی‌ها از الزام لغو تحریم‌های موشکی ایران در تاریخ توافق‌شده، مصداق عینی نقض توافق هسته‌ای توسط آنها به شمار می‌رود.

در واقع؛ اروپایی‌ها اکنون رسما توافقی که خود در سال ۲۰۱۵ آن را امضا کرده‌اند، زیر سوال برده‌اند و لذا قطعا حق پاسخ و واکنش متقابل جمهوری اسلامی ایران وفق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای به قوت خود باقی است.

بر این اساس؛ ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

سومین موضوع؛ مربوط به تفسیر ایران و کشورهایی مانند روسیه و چین از مبحث لغو تحریم‌های موشکی ایران وفق قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. بدیهی است که اصالت ادعای حقوقی اروپا در اینجا مورد قبول تهران و شرکایش نخواهد بود و تفسیر حقوقی متقن و مطلق در قبال قطع‌نامه مذکور و سند برجام، پابرجاست.

نباید فراموش کرد که تکلیف قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را بیانیه‌های تبلیغاتی و ادعایی اتحادیه اروپا  مشخص نخواهند کرد و جمهوری اسلامی ایران و شرکایش بدون توجه به شانتاژهای سیاسی و غیر حقوقی اتحادیه اروپا و آمریکا، تنها بر اساس همان تفسیر حقوقی مطلق و متقن از سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل نموده و تحریم‌ها و محدودیت‌های موشکی مندرج در این قطع‌نامه را از امروز ۲۶ مهرماه کأن لم یکن تلقی خواهند کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
X
آگهی تبلیغاتی