×
سیاسی
شناسه خبر : 153350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/26 ساعت 20:13
چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا نمی‌تواند قطع‌نامه 2231 را وارونه تفسیر کند؟

ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مدعی شده‌اند که تحریم‌های پیشین سازمان ملل متحد علیه برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی همچنان باقی خواهند ماند.

بر اساس آنچه اروپایی‌ها سعی در القاء آن دارند، این تحریم‌ها که تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ اعتبار داشتند، تداوم می‌یابند و اقدام‌های لازم برای حفظ آن‌ها انجام می‌شود!

در این بیانیه‌ آمده است؛ شورای اروپا اقدام‌های تحریمی علیه افراد و نهادهایی را که قبلا مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا شده‌ بودند، حفظ می‌کند.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ششم اکتبر (۱۴ مهر) در بیانیه‌ای خبر داد که اختلاف‌ها بر سر اجرای برجام کماکان باقی است و وزرای خارجه سه کشور اروپایی در نامه‌ای مشترک، اعلام کرده‌اند که قصد ندارند مطابق با آنچه قبلا اعلام شده بود، در جهت لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در روز ۱۸ اکتبر گام بردارند.

در خصوص ادعای اروپایی‌ها نکات مهمی وجود دارد:

نخست؛ چنانچه استراتژیست‌ها و حقوق‌دانان غربی صراحتا اذعان کرده‌اند، اتحادیه اروپا اساسا در مسند و جایگاهی قرار ندارد که اصل لغو تحریم‌های موشکی ایران را زیر سوال برده یا آنها را نفی کند، زیرا اصل توافق هسته‌ای (برجام) به قوت خود باقی‌است و تنها در یک صورت یعنی ابطال مطلق و حقوقی برجام چنین ادعایی اصالت دارد.

به عبارت بهتر؛ تا زمانی که اصل برجام به قوت خود باقی است، سخن گفتن از ابطال یا حتی تغییر زمان‌بندی‌های مربوط به لغو تحریم‌ها در دامنه اختیار اتحادیه اروپا نیست و بازیگران اروپایی تنها می‌توانند از آنچه در سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مشخص شده، پیروی نکنند و حق زیر سوال بردن اصالت آن را ندارند.

دومین نکته؛ مربوط به نقض صریح برجام توسط اتحادیه اروپاست، چه، حتی عدم پیروی اروپایی‌ها از الزام لغو تحریم‌های موشکی ایران در تاریخ توافق‌شده، مصداق عینی نقض توافق هسته‌ای توسط آنها به شمار می‌رود.

در واقع؛ اروپایی‌ها اکنون رسما توافقی که خود در سال ۲۰۱۵ آن را امضا کرده‌اند، زیر سوال برده‌اند و لذا قطعا حق پاسخ و واکنش متقابل جمهوری اسلامی ایران وفق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای به قوت خود باقی است.

بر این اساس؛ ایران می‌تواند در واکنش به نقض رسمی تعهدات برجامی اروپا، بخشی یا همه تعهدات خود را به حالت تعلیق در آورد و قطعا در چنین حالتی اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شکایت یا گلایه‌ای را نخواهند داشت.

سومین موضوع؛ مربوط به تفسیر ایران و کشورهایی مانند روسیه و چین از مبحث لغو تحریم‌های موشکی ایران وفق قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. بدیهی است که اصالت ادعای حقوقی اروپا در اینجا مورد قبول تهران و شرکایش نخواهد بود و تفسیر حقوقی متقن و مطلق در قبال قطع‌نامه مذکور و سند برجام، پابرجاست.

نباید فراموش کرد که تکلیف قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را بیانیه‌های تبلیغاتی و ادعایی اتحادیه اروپا  مشخص نخواهند کرد و جمهوری اسلامی ایران و شرکایش بدون توجه به شانتاژهای سیاسی و غیر حقوقی اتحادیه اروپا و آمریکا، تنها بر اساس همان تفسیر حقوقی مطلق و متقن از سند قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل نموده و تحریم‌ها و محدودیت‌های موشکی مندرج در این قطع‌نامه را از امروز ۲۶ مهرماه کأن لم یکن تلقی خواهند کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دست‌خط؛ پنجره‌ای جدید به سوی تشخیص زودهنگام زوال شناختی
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر