×
سیاسی
شناسه خبر : 153196
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/07/25 ساعت 12:06
پاتک سنگین در جنگ دیپلماتیک

حسام الدین برومند*

پاتک سنگین در جنگ دیپلماتیک

شوک غافلگیری حماس و نیروهای مقاومت در عملیات طوفان الاقصی به صهیونیست ها علاوه بر آنکه یک شکست بزرگ اطلاعاتی را برای رژیم غاصب به بار آورد، نشان داد که اساسا اسرائیل عمق استراتژیک ندارد و هر چه زمان گذشت معلوم شد که بحران اصلی تل آویو، قدرت تصمیم گیری و برنامه است. تمام واکنش صهیونیست ها به ضرب شست تاریخی مقاومت فلسطینی، این بوده که غزه را بمباران کنند. حتی علی رغم همه بلوف ها و تهدیدها چندین بار مساله ورود زمینی به غزه از سوی رژیم صهیونیستی به تعویق افتاده است.

نورنیوزـ گروه سیاست: بی برنامگی و فقدان راهبرد اسرائیل به قدری عیان و نمایان شد که بلینکن، وزیرخارجه امریکا مجبور به دوره گردی در منطقه شد و پس از پنج روز رایزنی‌های فشرده با مقامات کشورهای عربی، دوباره به تل آویو بازگشت. سوال این است که بلینکن چه اهدافی را در این سفر دنبال می‌کرد. به نظر می‌رسد وزیر خارجه امریکا، چهار هدف و سناریوی اصلی را پیگیری می‌کرده است؛ یکم. او بیش از هر چیزی تلاش کرد تا موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در پی عملیات طوفان الاقصی دچار سکته شده بود از دستور کار اعراب خارج نشود اما واقعیت این است که به توهم عادی سازی، تیر خلاص خورده است.

دوم. بلینکن همچنین در سفر منطقه ای خود کوشید رضایت کشورهای عربی را در مساله کوچ اجباری مردم مظلوم غزه از زادگاهشان بگیرد اما در این موضوع هم ناکام مانده است چون همه کشورهای عربی می دانند که معادلات تغییر کرده است و معلوم نیست اگر مساله کوچ اجباری از سوی صهیونیست ها کلید بخورد، آن وقت مقاومت و حامیان آن چه اقدام غافلگیرکننده دیگری را رو کنند. در واقع، صحنه روشن است و کشورهای عربی نمی خواهند قربانی جنون و حماقت احتمالی نتانیاهو بشوند.

سوم. شواهد نشان می دهد وزیر خارجه امریکا در این سفر یک عملیات روانی را بر ذهن حاکمان کشورهای عربی دنبال می کرده و آن این بوده که با تصویرسازی از قدرت رژیم صهیونیستی، در محاسبات کشورهای عربی موثر باشد. چهارم. بلینکن و امریکا یک نگرانی بزرگ دارند که نتوانسته اند آن را پنهان کنند و آن مساله گسترش دامنه جنگ است که امکان دارد علاوه بر حماس دیگر نیروهای مقاومت به جنگ ورود کنند. بلینکن تلاش کرده تا جلوی این موضوع را از طریق رایزنی با برخی کشورهای عربی بگیرد اما اساسا نکته اصلی این است که مقاومت به تکلیف خودش در بزنگاه ها عمل می کند و از کسی یا کشوری دستور نمی گیرد.

اما این تحرکات دیپلماتیک بلینکن، جنگ محاسباتی را به نفع صهیونیست ها رقم نزد، چرا؟ چون در سوی مقابل، تحرکات دیپلماتیک ایران برای توقف جنگ و برملا کردن نقشه امریکایی- صهیونیستی، سناریوهای عبری-غربی را سوزاند. در واقع، رایزنی های موفق وزیر امورخارجه کشورمان در سفر به عراق، لبنان، سوریه و قطر باعث شد تا اولا سناریوی کوچاندن مردم غزه از سوی صهیونیست ها به بن بست بخورد. ثانیا این پیام به همه طرف های جنگ داده شد که ایران نمی تواند در وضع فعلی منطقه تماشاچی باشد. ثالثا ورود زمینی به غزه از سوی صهیونیست ها و ادامه جنایت آنها، دامنه جنگ را گسترش می دهد و جبهه های دیگری باز می شود که قطعا دست مقاومت خالی نخواهد بود. رابعا عادی سازی را باید به بایگانی تاریخ سپرد زیرا امریکا هم نمی تواند این پروژه را احیا کند.

و بالاخره باید گفت رایزنی‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه بر توقف جنایت صهیونیست‌ها متمرکز بود، توانست بازی تنش آفرینی بلینکن در منطقه و اخلال در محاسبات کشورهای عربی را خنثی کند. ضمن اینکه همچنان مشکل رژیم صهیونیستی این است که ارزیابی دقیقی از پلن و برنامه بعدی مقاومت در صورت تشدید کردن وحشیگری‌های خود ندارد.


* سردبیر روزنامه ایران


روزنامه ایران
نظرات

آخرین اخبار
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه/استقلال 1 - نساجی 0
بازگشت شکوه طلا؛ چرا قیمت طلا دوباره به سمت 4400 دلار حرکت می‌کند؟
واکنش گروسی به حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا
پخش زنده بازی استقلال و نساجی امشب سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
دستور پزشکیان برای تکمیل فوری پروژه ملی نشانه‌گذاری مکان‌محور (GNAF)
حمله به سوریه چگونه شکل گرفت؟
پرچمدار بازی‌های آسیایی؛ چه کسی جایگزین آتوسا گلشادنژاد شد؟
اعلام 11 مرد آبی‌ها برابر نساجی
جزئیات افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن
محدودیت‌های جدید علیه مسلمانان در تگزاس
بخش دوم گزارشِ دولت به مردم امشب پخش می‌شود
اجماع قوای سه گانه بر لزوم اصلاح احکام برنامه هفتم پیشرفت
تاکید وزیر میراث فرهنگی بر آغاز فصل جدید همکاری‌های گردشگری ایران و ازبکستان
محسن کمالیان چشم از جهان فروبست
به خانه برگشتم
پاسخ بریتانیا به ادعای نتانیاهو درباره «جمهوری اسلامی انگلیس»