×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 153176
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/07/24 ساعت 21:35
نیویورک‌تایمز: پاسخ گروه بین‌المللی بحران به اتهام رابطه با ایران

ریچارد آتوود*

نیویورک‌تایمز: پاسخ گروه بین‌المللی بحران به اتهام رابطه با ایران

گروه بین‌المللی بحران در تاسیس و اداره ابتکار کارشناسان ایران نقشی نداشت اما از حمله به همکارانش دفاع می‌کند. «ابتکار کارشناسان ایران» یک محفل نیابتی ایران نبود بلکه یک شبکه باز از تحلیل‌گران غربی بود.

رسانه‌های خارجی: گروه بین‌المللی بحران، ادعاهایی را که «برت استفنز» (Bret Stephens) در مقاله «خطر نشست و برخاست با خودکامگان» که چهارم اکتبر در نیویورک‌تایمز درج شد را رد می‌کند.

نتیجه‌گیری‌های آن مقاله، متکی بر گزارش‌های رسانه‌ای درباره یک توطئه ادعایی ایران برای انحراف مسیر سیاست آمریکاست.

دو رسانه «سمافور» (Semafor) و «ایران اینترنشنال» با اشاره به ایمیل‌های داخلی دولت ایران از سال 2014 مدعی هستند که تهران شبکه‌ای از تحلیل‌گران غربی، تحت عنوان «ابتکار کارشناسان ایران» (Iran Experts Initiative) را ایجاد کرده تا بر رویکرد آمریکا در طول گفتگوهایی که به توافق هسته‌ای 2015 انجامید، تاثیر گذارد.

«علی واعظ» عضو گروه بین‌المللی بحران در برخی از نشست‌های ابتکار کارشناسان ایران شرکت داشته و همین‌طور «دینا اسفندیاری» که بعدها به گروه بین‌المللی بحران پیوست.

گروه بین‌المللی بحران در تاسیس و اداره ابتکار کارشناسان ایران نقشی نداشت اما از حمله به همکارانش دفاع می‌کند. «ابتکار کارشناسان ایران» یک محفل نیابتی ایران نبود بلکه یک شبکه باز از تحلیل‌گران غربی بود که چند بار در سال هم با مقام‌های رسمی ایران دیدار می‌کردند. گروه بین‌المللی بحران از علی واعظ می‌خواست که در این دیدارها شرکت کند.

آقای استفنز تصدیق می‌کند که در آن ایمیل‌ها، هیچ شواهد خاصی درباره یک حلقه جاسوسی وجود ندارد بلکه نشان می‌دهند که هدف ابتکار کارشناسان ایران، با سیاست آمریکا سازگاری داشته و اینکه شاید مقام‌های ایرانی در پیام‌های داخلی خود، در این باره بزرگ‌نمایی کرده‌اند که ابتکار کارشناسان ایران ابزاری در دست آنها بوده است.

مهم‌ترین اتهام استفنز، عدم شفافیت این گروه است؛ ابتکار کارشناسان ایران باید کارکنان، دبیران روزنامه‌ها، مقام‌های رسمی و حامیان مالی را در جریان فعالیت و نقش خود می‌گذاشتند.

او می‌گوید: هیچ عضوی نباید به مقام و موقعیتی چه در بخش دولتی یا خصوصی می‌رسید که نیازمند اعتماد و پاسخ‌گویی باشد.

این یک اتهام نادرست است و راه جبران پیشنهادی او هم ظالمانه است. تعامل گروه بین‌المللی بحران با همه طرف‌های منازعه، رویه کاری ماست از جمله در رابطه با ایران و این هم امر پنهانی نیست.

گزارش‌های ما مملو از ارجاع به مصاحبه‌هایی است که با همه طرف‌ها انجام می‌شود. طرح دیدگاه‌های طرف‌های منازعه، حتی اگر با آنها مخالف باشیم، محور منشور حرفه‌ای ماست و نوعی ارزش افزوده برای یک سازمان پیشرو در جلوگیری از منازعه به شمار می‌آید.

آقای استفنز همچنین به جمله‌ای از علی واعظ در یک ایمیل به جواد ظریف (وزیر خارجه وقت ایران) اشاره می‌کند ـ تنها جمله‌ای که به انگلیسی ترجمه شده ـ تا نزدیکی غیرمعمول آنها را نشان دهد اما وقتی متن کامل ایمیل را بخوانید متوجه می‌شوید که دفاع محکمی از استقلال و رویکرد غیرجناحی گروه بین‌المللی بحران است.

آمریکا باید جلوی تلاش دولت‌های خارجی برای نفوذ بر سیاست‌گذاری‌اش را بگیرد اما هیچ نکته‌ای در مطالب مورد استناد شبکه ایران اینترنشنال و سمافور وجود ندارد که نشان از رفتار نامناسب کادر ما باشد.

منتقدان باید در مخالفت با کار ما و توصیه‌های ما، آزاد باشند اما نباید درباره روش یا مقصود ما گمراه‌سازی کنند.

* ریچارد آتوود (Richard Atwood) معاون اجرایی گروه بین‌المللی بحران/ بروکسل


نیویورک تایمز
نظرات

آخرین اخبار
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق