×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 153176
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/07/24 ساعت 21:35
نیویورک‌تایمز: پاسخ گروه بین‌المللی بحران به اتهام رابطه با ایران

ریچارد آتوود*

نیویورک‌تایمز: پاسخ گروه بین‌المللی بحران به اتهام رابطه با ایران

گروه بین‌المللی بحران در تاسیس و اداره ابتکار کارشناسان ایران نقشی نداشت اما از حمله به همکارانش دفاع می‌کند. «ابتکار کارشناسان ایران» یک محفل نیابتی ایران نبود بلکه یک شبکه باز از تحلیل‌گران غربی بود.

رسانه‌های خارجی: گروه بین‌المللی بحران، ادعاهایی را که «برت استفنز» (Bret Stephens) در مقاله «خطر نشست و برخاست با خودکامگان» که چهارم اکتبر در نیویورک‌تایمز درج شد را رد می‌کند.

نتیجه‌گیری‌های آن مقاله، متکی بر گزارش‌های رسانه‌ای درباره یک توطئه ادعایی ایران برای انحراف مسیر سیاست آمریکاست.

دو رسانه «سمافور» (Semafor) و «ایران اینترنشنال» با اشاره به ایمیل‌های داخلی دولت ایران از سال 2014 مدعی هستند که تهران شبکه‌ای از تحلیل‌گران غربی، تحت عنوان «ابتکار کارشناسان ایران» (Iran Experts Initiative) را ایجاد کرده تا بر رویکرد آمریکا در طول گفتگوهایی که به توافق هسته‌ای 2015 انجامید، تاثیر گذارد.

«علی واعظ» عضو گروه بین‌المللی بحران در برخی از نشست‌های ابتکار کارشناسان ایران شرکت داشته و همین‌طور «دینا اسفندیاری» که بعدها به گروه بین‌المللی بحران پیوست.

گروه بین‌المللی بحران در تاسیس و اداره ابتکار کارشناسان ایران نقشی نداشت اما از حمله به همکارانش دفاع می‌کند. «ابتکار کارشناسان ایران» یک محفل نیابتی ایران نبود بلکه یک شبکه باز از تحلیل‌گران غربی بود که چند بار در سال هم با مقام‌های رسمی ایران دیدار می‌کردند. گروه بین‌المللی بحران از علی واعظ می‌خواست که در این دیدارها شرکت کند.

آقای استفنز تصدیق می‌کند که در آن ایمیل‌ها، هیچ شواهد خاصی درباره یک حلقه جاسوسی وجود ندارد بلکه نشان می‌دهند که هدف ابتکار کارشناسان ایران، با سیاست آمریکا سازگاری داشته و اینکه شاید مقام‌های ایرانی در پیام‌های داخلی خود، در این باره بزرگ‌نمایی کرده‌اند که ابتکار کارشناسان ایران ابزاری در دست آنها بوده است.

مهم‌ترین اتهام استفنز، عدم شفافیت این گروه است؛ ابتکار کارشناسان ایران باید کارکنان، دبیران روزنامه‌ها، مقام‌های رسمی و حامیان مالی را در جریان فعالیت و نقش خود می‌گذاشتند.

او می‌گوید: هیچ عضوی نباید به مقام و موقعیتی چه در بخش دولتی یا خصوصی می‌رسید که نیازمند اعتماد و پاسخ‌گویی باشد.

این یک اتهام نادرست است و راه جبران پیشنهادی او هم ظالمانه است. تعامل گروه بین‌المللی بحران با همه طرف‌های منازعه، رویه کاری ماست از جمله در رابطه با ایران و این هم امر پنهانی نیست.

گزارش‌های ما مملو از ارجاع به مصاحبه‌هایی است که با همه طرف‌ها انجام می‌شود. طرح دیدگاه‌های طرف‌های منازعه، حتی اگر با آنها مخالف باشیم، محور منشور حرفه‌ای ماست و نوعی ارزش افزوده برای یک سازمان پیشرو در جلوگیری از منازعه به شمار می‌آید.

آقای استفنز همچنین به جمله‌ای از علی واعظ در یک ایمیل به جواد ظریف (وزیر خارجه وقت ایران) اشاره می‌کند ـ تنها جمله‌ای که به انگلیسی ترجمه شده ـ تا نزدیکی غیرمعمول آنها را نشان دهد اما وقتی متن کامل ایمیل را بخوانید متوجه می‌شوید که دفاع محکمی از استقلال و رویکرد غیرجناحی گروه بین‌المللی بحران است.

آمریکا باید جلوی تلاش دولت‌های خارجی برای نفوذ بر سیاست‌گذاری‌اش را بگیرد اما هیچ نکته‌ای در مطالب مورد استناد شبکه ایران اینترنشنال و سمافور وجود ندارد که نشان از رفتار نامناسب کادر ما باشد.

منتقدان باید در مخالفت با کار ما و توصیه‌های ما، آزاد باشند اما نباید درباره روش یا مقصود ما گمراه‌سازی کنند.

* ریچارد آتوود (Richard Atwood) معاون اجرایی گروه بین‌المللی بحران/ بروکسل


نیویورک تایمز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دشمن آمریکایی به جزیره لارک؛ سپاه از پاسخ قاطع و تنبیه متجاوز خبر داد
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد؟
«یک عمر وقف وحدت مسلمانان»؛ فیلم‌های دیده‌نشده از رهبر شهید انقلاب
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا