رادیونور: «لوسیفر» همان «زُهره» یا «ستارۀ صبح» است که در متون دینی مسیحی، معادل «ابلیس» در متون دینی اسلامی است؛ نام شیطان پیش از راندهشدن از ملکوت. همانطور که شرایط جدید یعنی خلق آدم و حوا و امتناع از سجده بر آنها، «لوسیفر»، فرشته محبوب الهی را مغضوب و «ابلیس» یا همان شیطان کرد،
به هر وضعیت تازهای که به یک رفتار غیرقابل پیشبینی و گاه ضد هویت یا تاریخچه رفتاری یک فرد بدل میشود، «اثر لوسیفر» میگویند؛ یعنی جایی که رفتارها عوض میشود! حال سوال اینجاست بازیها به ویژه بازیهای مکانمحور و شبیهسازیشده که در آن هر بازیکن بر اساس سناریوی بازی یک نقش متفاوت از تجربه زیسته خود میپذیرد، چه تأثیر پیدا و پنهانی روی ذهن و رفتار افراد دارد؟
برای یافتن پاسخی برای این سوال، سراغ یک داستان واقعی رفتهایم که در یک محیط شبیهسازی شده رخ داد و ۵۲ سال پیش همه را شوکه کرد. پادکست «معمای لوسیفر»، قسمت اول از پادکستهای پنجگانه رادیونور است که با مقدمهای ملهم از کتاب «اثر لوسیفر» نوشته «فیلیپ زیمباردو» نوشته شده است. موسیقی این پادکست ، کاری از «اندرو هیوت» در فیلم «آزمایش زندان استنفورد» ساخته «کایل پاتریک آلوارز» در سال ۲۰۱۵ است.
همچنین میتوانید فردا خلاصه این پادکست را در یادداشتی با عنوان «لوسیفرها چه زمانی میمیرند؟» در «نورنیوز» بخوانید. پادکست «رادیونور» درباره بازیها و تاثیر آن روی ذهن و زندگی افراد چهار قسمت دیگر نیز دار د که روزهای جمعه ساعت ۲۰ تقدیم حضورتان میگردد.
نورنیوز