×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 152911
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/07/20 ساعت 20:09
شورای آتلانتیک: حمله حماس بر ضرورت تغییر مسیرِ سیاست اسراییل و آمریکا تاکید می‌کند

جیسون برودسکی*

شورای آتلانتیک: حمله حماس بر ضرورت تغییر مسیرِ سیاست اسراییل و آمریکا تاکید می‌کند

سیاست آمریکا نیز نقشی در تشدید کنونی داشته است. دولت بایدن سرگرم اجرای زنجیره‌ای از تفاهمات با تهران بوده تا پرونده ایران را در آستانه کارزار انتخاباتی جو بایدن از روی میز او برکنار نگه دارد.

رسانه‌های خارجی: حمله چشمگیر روز شنبه حماس به اسراییل با نام «طوفان الاقصی» سندی است علیه سیاست‌هایی که هر دو دولت اسراییل و آمریکا دنبال کردند. ناآرامی‌هایی که از جدل داخلی بر سر اصلاحات قضایی در اسراییل شکل گرفت، چه بسا که توان بازدارندگی کشور را فلج کرد.

همچنین سیاست‌های آمریکا در کاهش تنش با ایران، هیچ تاثیری در منع تهران از هماهنگی با حماس و احتمالا حمایت از حمله‌اش علیه اسراییل نداشت.

ایران در پی انعقاد یک پیمان دفاعی دوجانبه میان نیابتی‌ها و شرکایش بوده است. روز یکشنبه، حزب‌الله برای نمایش همراهی با حماس، مواضع اسراییل را با توپخانه و راکت مورد حمله قرار داد. این اقدام همچنین تاییدی بود بر جاه‌طلبی سپاه پاسداران برای ایجاد یک تشکیلات شبه ناتو میان اعضای محور مقاومت.

سیاست آمریکا نیز نقشی در تشدید کنونی داشته است. دولت بایدن سرگرم اجرای زنجیره‌ای از تفاهمات با تهران بوده تا پرونده ایران را در آستانه کارزار انتخاباتی جو بایدن از روی میز او برکنار نگه دارد.

مقام‌های آمریکایی همچون «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی، میدان‌دار این تدابیر هستند. او 29 سپتامبر گفته بود: «کاخ سفید امیدوار است از فشار در منطقه بکاهد، تنش زدایی کند تا سرانجام این منطقه یکپارچه و درهم بافته شود. منطقه خاورمیانه، اکنون از دو دهه پیش آرام‌تر است.»

باتوجه به حمله اول این هفته به اسراییل، چنین ارزیابی‌هایی خیال‌پردازانه است. اکنون تهران و شرکایش نشان می‌دهند که می‌توانند همزمان تهدیدهایشان را در جاهایی که مشمول تفاهمات غیررسمی با ایالات متحده نیست، تشدید کنند حتی اگر در جاهای دیگر از تنش بکاهند.

اینها سازگاری‌های تاکتیکی است و نه تغییراتی در راهبرد بنیادین سپاه و شبکه شبه نظامیانش. خودداری واشینگتن از تحمیل تحریم‌های شدیدتر علیه ایران، فرصتی را برای قطع کمک مالی ایران به متحدان منطقه‌ای همچون حماس از دست می‌دهد.

دولت آمریکا نباید از مسئول شناختن مهاجم و حامی‌اش، حذری داشته باشد. این تنها راه برای تغییر محاسبه تهران و سنگین کردن هزینه‌های این نوع حمایت در قیاس با دستاوردهای آن است. تحریم‌های نیمه نصفه، راه به جایی نمی‌برد.

*جیسون برودسکی (Jason M. Brodsky) مدیر سیاست در گروه تندروی «متحد علیه ایران هسته‌ای» (UANI) و همچنین عضو غیرمقیم برنامه ایران در موسسه خاورمیانه در واشینگتن است. پژوهش‌های تخصصی او شامل پویش‌های رهبری ایران، ساختارهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی و روابط اسراییل با ایران است.


شورای آتلانتیک
نظرات

آخرین اخبار
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود
پاسخ برلین به تهدید نظامی ترامپ
پایان دور رفت فینال سوپرلیگ گلف با برد ملی‌حفاری اهواز
نورنما | میم مثل معلم مثل میهن
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست