×
سیاسی
شناسه خبر : 152902
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/07/20 ساعت 16:30
ایران: مصمم به ادامه فعالیت‌های موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی هستیم

در پاسخ به نامه ضد ایرانی سه کشور اروپایی و در نامه به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت

ایران: مصمم به ادامه فعالیت‌های موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی هستیم

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در پاسخ به نامه ضد ایرانی سه کشور اروپایی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت با هشدار نسبت به هرگونه رویکرد سیاسی که توسط برخی کشورهای توسعه‌یافته با برنامه‌های فضایی استفاده می‌شود، تاکید کرد: مصمم به ادامه به فعالیت‌های موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی هستیم.

نورنیوز ـ گروه سیاست: امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۹ مهرماه جاری در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس دوره ای شورای امنیت نوشت: نامه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۹ اکتبر ۲۰۲۳ نمایندگان فرانسه، آلمان و بریتانیا خطاب به رئیس شورای امنیت و دبیرکل تهیه شده است. در این نامه، کشورهای فوق‌الذکر بار دیگر تلاش مذبوحانه‌ای کرده‌اند تا ارتباط نامربوط و ساختگی بین بند ۳ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و ماهواره بر فضایی قاصد متعلق به ایران که توانست در مورخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۳ با موفقیت ماهواره نور-۳ پرتاب و در مدار قرار دهد، بسازند.

در نامه سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل آمده است: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه ادعاهای غیرمستند علیه خود در نامه را رد می‌کند و مجدداً تأکید می‌کند که ایران هیچ‌گونه فعالیت مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) انجام نداده است. جمهوری اسلامی ایران چنین ادعاهایی را بی‌اساس می‌داند که به همان اندازه تفسیرهای خودسرانه و گمراه‌کننده قطعنامه ۲۲۳۱ غیرقابل توجیه است. موضع ایران در قبال چنین ادعاهای مکرر و بی‌اساسی در نامه‌های متعدد تشریح شده است.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که برنامه‌های موشکی و فضایی این کشور خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و ضمایم آن است. دولت‌های نویسندگان نامه فوق‌الذکر به جای اینکه درگیر چنین اقدام غیراخلاقی باشد و در عین حال ادعاهای بی‌اساس و با انگیزه سیاسی مکرر علیه جمهوری اسلامی ایران بیان کند، باید به طور کامل و واقعی به تمامی تعهدات قانونی خود تحت آن قطعنامه، از جمله با خودداری از هرگونه اقدامی که اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت به‌ویژه هرگونه اقدامی که ضمیمه A این قطعنامه را تضعیف می‌کند، پایبند باشند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ما نسبت به هرگونه رویکرد سیاسی که توسط برخی کشورهای توسعه‌یافته با برنامه‌های فضایی استفاده می‌شود، هشدار می‌دهیم. آن‌ها بدون شک به دنبال بد جلوه دادن استفاده کشورهای در حال توسعه از فناوری فضایی برای اهداف صلح‌آمیز به بهانه‌های پوچ، مانند نگرانی‌های مربوط به گسترش سلاح‌های هسته‌ای هستند. این رویکرد ریاکارانه به طور جدی اعمال حق ذاتی کشورها برای دسترسی به فضا و اجرام آسمانی و همچنین آزادی آن‌ها در اکتشاف و استفاده از فضا برای مقاصد صلح‌آمیز، از جمله دسترسی آزاد آنان به علوم، فن‌آوری‌ها و کاربردهای فضایی بدون هیچ نوع تبعیضی را به خطر می‌اندازد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید می‌کند که مصمم است به فعالیت‌های خود در زمینه موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی، که هر دو در چارچوب حقوق ذاتی آن بر اساس قوانین بین‌المللی بوده و برای حفظ امنیت و همچنین منافع اجتماعی-اقتصادی آن ضروری هستند، ادامه دهد.

ایروانی ادامه داد: با توجه به مأموریت مشخص‌شده در یادداشت رئیس شورای امنیت در مورد وظایف شورا بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) (S/۲۰۱۶/۴۴)، از دبیرکل انتظار می‌رود در گزارش بعدی خود در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) وظایف خود در چارچوب ماموریت محوله را انجام دهد و از ارائه گزارش پیرامون چنین فعالیت‌های نامربوط خودداری کند. درعوض، بر اساس شروط فوق‌الذکر، از ایشان درخواست می‌شود تا عدم پایبندی فرانسه، آلمان و بریتانیا به تعهدات خود تحت این قطعنامه را گزارش دهد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است