×
سیاسی
شناسه خبر : 152902
تاریخ انتشار :

در پاسخ به نامه ضد ایرانی سه کشور اروپایی و در نامه به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت

ایران: مصمم به ادامه فعالیت‌های موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی هستیم

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در پاسخ به نامه ضد ایرانی سه کشور اروپایی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت با هشدار نسبت به هرگونه رویکرد سیاسی که توسط برخی کشورهای توسعه‌یافته با برنامه‌های فضایی استفاده می‌شود، تاکید کرد: مصمم به ادامه به فعالیت‌های موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی هستیم.

نورنیوز ـ گروه سیاست: امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۹ مهرماه جاری در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس دوره ای شورای امنیت نوشت: نامه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۹ اکتبر ۲۰۲۳ نمایندگان فرانسه، آلمان و بریتانیا خطاب به رئیس شورای امنیت و دبیرکل تهیه شده است. در این نامه، کشورهای فوق‌الذکر بار دیگر تلاش مذبوحانه‌ای کرده‌اند تا ارتباط نامربوط و ساختگی بین بند ۳ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و ماهواره بر فضایی قاصد متعلق به ایران که توانست در مورخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۳ با موفقیت ماهواره نور-۳ پرتاب و در مدار قرار دهد، بسازند.

در نامه سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل آمده است: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه ادعاهای غیرمستند علیه خود در نامه را رد می‌کند و مجدداً تأکید می‌کند که ایران هیچ‌گونه فعالیت مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) انجام نداده است. جمهوری اسلامی ایران چنین ادعاهایی را بی‌اساس می‌داند که به همان اندازه تفسیرهای خودسرانه و گمراه‌کننده قطعنامه ۲۲۳۱ غیرقابل توجیه است. موضع ایران در قبال چنین ادعاهای مکرر و بی‌اساسی در نامه‌های متعدد تشریح شده است.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که برنامه‌های موشکی و فضایی این کشور خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و ضمایم آن است. دولت‌های نویسندگان نامه فوق‌الذکر به جای اینکه درگیر چنین اقدام غیراخلاقی باشد و در عین حال ادعاهای بی‌اساس و با انگیزه سیاسی مکرر علیه جمهوری اسلامی ایران بیان کند، باید به طور کامل و واقعی به تمامی تعهدات قانونی خود تحت آن قطعنامه، از جمله با خودداری از هرگونه اقدامی که اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت به‌ویژه هرگونه اقدامی که ضمیمه A این قطعنامه را تضعیف می‌کند، پایبند باشند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ما نسبت به هرگونه رویکرد سیاسی که توسط برخی کشورهای توسعه‌یافته با برنامه‌های فضایی استفاده می‌شود، هشدار می‌دهیم. آن‌ها بدون شک به دنبال بد جلوه دادن استفاده کشورهای در حال توسعه از فناوری فضایی برای اهداف صلح‌آمیز به بهانه‌های پوچ، مانند نگرانی‌های مربوط به گسترش سلاح‌های هسته‌ای هستند. این رویکرد ریاکارانه به طور جدی اعمال حق ذاتی کشورها برای دسترسی به فضا و اجرام آسمانی و همچنین آزادی آن‌ها در اکتشاف و استفاده از فضا برای مقاصد صلح‌آمیز، از جمله دسترسی آزاد آنان به علوم، فن‌آوری‌ها و کاربردهای فضایی بدون هیچ نوع تبعیضی را به خطر می‌اندازد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید می‌کند که مصمم است به فعالیت‌های خود در زمینه موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی، که هر دو در چارچوب حقوق ذاتی آن بر اساس قوانین بین‌المللی بوده و برای حفظ امنیت و همچنین منافع اجتماعی-اقتصادی آن ضروری هستند، ادامه دهد.

ایروانی ادامه داد: با توجه به مأموریت مشخص‌شده در یادداشت رئیس شورای امنیت در مورد وظایف شورا بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) (S/۲۰۱۶/۴۴)، از دبیرکل انتظار می‌رود در گزارش بعدی خود در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) وظایف خود در چارچوب ماموریت محوله را انجام دهد و از ارائه گزارش پیرامون چنین فعالیت‌های نامربوط خودداری کند. درعوض، بر اساس شروط فوق‌الذکر، از ایشان درخواست می‌شود تا عدم پایبندی فرانسه، آلمان و بریتانیا به تعهدات خود تحت این قطعنامه را گزارش دهد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
X
آگهی تبلیغاتی