×
اقتصادی
شناسه خبر : 152852
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/19 ساعت 17:08
موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

نورنیوز بررسی می‌کند؛

موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی و شایعه‌سازی رسانه‌های جریان اصلی غرب بر علیه جمهوری اسلامی ایران از یک سو و تلاش دلالان برای ملتهب کردن بازار ارز از سوی دیگر، شاهد افزایش قیمت دلار در چند روز گذشته بودیم؛ این روند با بیانات قاطع و واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب و اقدامات به موقع بانک مرکزی در هم شکست.

نورنیوز - گروه اقتصادی: تحولات روزهای گذشته در اراضی اشغالی فلسطین فرصتی مناسب برای فرصت‌طلبان و سفته‌بازان فراهم کرد تا با موج‌سواری بر شایعات ‌ساخته رسانه‌های جریان اصلی غرب مبنی بر دخالت مستقیم ایران در حمله غافلگیرانه «طوفان الاقصی»، از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده و بازار ارز را به التهاب بکشانند.

اما موضع مقتدرانه و در عین حال واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب نسبت به تحولات فلسطین در سخنرانی روز گذشته ایشان در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع)، نقشه اربابانِ رسانه‌های غربی و دلالانِ خرده‌پای آنها در ایران را نقش بر آب کرد و موجب شد که التهابات بازار ارز نیز تا حد زیادی فروکش کند.

رهبر معظم انقلاب در فرمایشات روز گذشته خود با اشاره یاوه‌گویی‌های صهیونیست‌ها و حامیان آنها درباره دست داشتن غیرفلسطینی‌ها از جمله ایران در عملیات طوفان الاقصی، تأکید کردند که ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را می‌بوسیم و اما کسانی که می‌گویند ضربه اخیر فلسطینی‌ها ناشی از غیرفلسطینی‌ها است، ملت بزرگ فلسطین را نشناخته‌اند.

یکی از ثمرات این بیانات خردمندانه رهبر انقلاب، این بود که سناریوی دشمنان در ایجاد التهاب در بازار ارز را ناکام گذاشت و سیر کاهشی قیمت دلار در بازار رسمی ارز از سر گرفته شد.

البته در این فضا، دولت و بانک مرکزی هم آرام ننشسته بودند و برای تسلط به بازار ارز و گرفتن آن از دست دلالان و سفته‌بازان اقدامات فوری و موثری انجام دادند.

 حضور بازارسان به منظور عرضه سنگین ارز در بازار و جمع‌آوری نقدینگی ریال و عرضه ۱۸۰ میلیون دلار در بازار نیما که بیش از ۱۵۰ میلیون دلار از آن معامله شد از جمله مهمترین اقدامات بانک مرکزی در سه روز گذشته برای کنترل بازار ارز بود.

بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب در کنار اقدامات قاطع و سریع بانک مرکزی موجب شد که التهابات بازار ارز گرفته شود تا جایی که در حال حاضر نرخ هر دلار آمریکا به کانال 51 هزار تومان بازگشته و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که طی روزهای آینده به کانال ۴۰ هزار تومان سقوط خواهد کرد.

به باور کارشناسان، تسلط بانک مرکزی بر روی منابع و مصارف ارزی و استفاده هوشمندانه از درآمدهای ارزی که به واسطه افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، همچنین آزادسازی منابع ارزی به همت دولت سیزدهم محقق شد، موجب شده که اظهارات و ادعاهای واهی رسانه‌های بیگانه برای به تشنج کشیدن شرایط سیاسی و اقتصادی ایران اگرچه اثری مقطعی و کوتاه دارد اما در طولانی مدت محلی از اعراب نخواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بن‌بست آمریکا در بحران تنگه هرمز
ایران اقدام بحرین در سلب تابعیت شهروندانش را محکوم کرد
گفت‌وگوی پوتین و ترامپ درباره ایران و اوکراین
گزارش تصویری| اجتماع امام رضایی ها در تهران
هلاکت 2 شرور درپی حمله تروریستی به ماموران پلیس ایرانشهر
قوه قضاییه: مرحومه‌ای به نام «آیدا برآسا» وجود خارجی ندارد
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران
سئول در حال رایزنی با تهران برای حل مشکل کشتی‌های کره‌ای در هرمز
5 اسیر فلسطینی اهل نوار غزه آزاد شدند
عضو کمیسیون امنیت ملی: رژیم صهیونیستی مانع مذاکرات ایران و آمریکا است
آزادی 6 نفر از خدمه ایرانی کشتی توسکا با پیگیری ایران
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیران امور خارجه لهستان، هند و کنیا
حملات پهپادی تازه حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
هزینه‌کرد 25 میلیارد دلاری آمریکا برای جنگ علیه ایران
سپاه تعیین‌کننده تردد دریایی در تنگه هرمز است
بازار خرده‌فروشی بریتانیا در آستانه زمین‌گیر شدن
بحران بی‌سابقه در هوانوردی جهان پس از بسته شدن تنگه هرمز
اعتراف ارتش اسرائیل به ناتوانی در مقابله با ریزپرنده‌های حزب‌الله
چین ادعای روزنامه فاینشال تایمز را رد کرد
5 کشتی مرتبط با ایران از تنگه هرمز عبور کردند
پکن: واشنگتن فوری به محاصره و تحریم کوبا پایان دهد
اعتراف هگست به بمباران یک مدرسه در ایران در جدال لفظی با نمایندگان
یاتا اذعان کرد؛ افزایش قیمت بلیت هواپیما در آسیا و اروپا
تاج به خاطر توهین‌های صورت گرفته تصمیم به بازگشت گرفت
انتقاد سناتورهای آمریکایی از ضعف تدابیر حفاظتی در پایگاه آمریکا در کویت
تأکید رئیس‌جمهور لبنان بر تقویت حضور دولت در جنوب
قیمت نفت برنت در مرز 119 دلار
نورنما | خلیج فارس خانه ماست
چارلز سوم به ترامپ: اگر ما نبودیم شما فرانسوی حرف می‌زدید/ماکرون:خیلی شیک می‌شد!
تمرینات پرسپولیس از این تاریخ آغاز می‌شود
دفتر نبیه بری اظهارات رئیس‌جمهور لبنان را رد کرد
جاده چالوس از عصر امروز یک‌طرفه شد
ادموند بزیک، مدیر جدید آکادمی سرخ‌پوشان شد
بیانیه نماینده ایران در آژانس در کنفرانس بازنگری «ان‌پی‌تی»
جو کنت: محاصره ایران بیشتر به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند
برگزاری حراج شمش طلا در 13 اردیبهشت
هزینه جنگ‌های اخیر برای اسرائیل از 400 میلیارد شِکِل گذشت
چه خبر از فصل دوم بامداد خمار نرگس آبیار؟
واکنش آقای خاص به احتمال بازگشت به سانتیاگو برنابئو
حماس تغییر نام «کرانه باختری» از سوی ایالت آریزونای آمریکا را محکوم کرد
کاروان «ناوگروه دنا» ایران با 9 طلا و یک نقره سوم شد
اقتصاد بریتانیا زیر فشار جنگ امریکا علیه ایران
برلین: جنگ ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: از دیدن صحنه های مناطق جنگ زده متاسف شدم
طرح جنجالی و بنیادین فیفا در قوانین ترکیب تیم‌های باشگاهی
2 یهودی در لندن مجروح شدند
روایت قالیباف از 6 شکست دشمن
کدام فرودگاه‌های کشور اکنون فعال هستند
پزشکیان: ایران، ایران امام رضاست
غریب‎‌آبادی: از حقوق بین‌الملل تنها اسمی باقی مانده است