×
اقتصادی
شناسه خبر : 152852
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/19 ساعت 17:08
موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

نورنیوز بررسی می‌کند؛

موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی و شایعه‌سازی رسانه‌های جریان اصلی غرب بر علیه جمهوری اسلامی ایران از یک سو و تلاش دلالان برای ملتهب کردن بازار ارز از سوی دیگر، شاهد افزایش قیمت دلار در چند روز گذشته بودیم؛ این روند با بیانات قاطع و واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب و اقدامات به موقع بانک مرکزی در هم شکست.

نورنیوز - گروه اقتصادی: تحولات روزهای گذشته در اراضی اشغالی فلسطین فرصتی مناسب برای فرصت‌طلبان و سفته‌بازان فراهم کرد تا با موج‌سواری بر شایعات ‌ساخته رسانه‌های جریان اصلی غرب مبنی بر دخالت مستقیم ایران در حمله غافلگیرانه «طوفان الاقصی»، از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده و بازار ارز را به التهاب بکشانند.

اما موضع مقتدرانه و در عین حال واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب نسبت به تحولات فلسطین در سخنرانی روز گذشته ایشان در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع)، نقشه اربابانِ رسانه‌های غربی و دلالانِ خرده‌پای آنها در ایران را نقش بر آب کرد و موجب شد که التهابات بازار ارز نیز تا حد زیادی فروکش کند.

رهبر معظم انقلاب در فرمایشات روز گذشته خود با اشاره یاوه‌گویی‌های صهیونیست‌ها و حامیان آنها درباره دست داشتن غیرفلسطینی‌ها از جمله ایران در عملیات طوفان الاقصی، تأکید کردند که ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را می‌بوسیم و اما کسانی که می‌گویند ضربه اخیر فلسطینی‌ها ناشی از غیرفلسطینی‌ها است، ملت بزرگ فلسطین را نشناخته‌اند.

یکی از ثمرات این بیانات خردمندانه رهبر انقلاب، این بود که سناریوی دشمنان در ایجاد التهاب در بازار ارز را ناکام گذاشت و سیر کاهشی قیمت دلار در بازار رسمی ارز از سر گرفته شد.

البته در این فضا، دولت و بانک مرکزی هم آرام ننشسته بودند و برای تسلط به بازار ارز و گرفتن آن از دست دلالان و سفته‌بازان اقدامات فوری و موثری انجام دادند.

 حضور بازارسان به منظور عرضه سنگین ارز در بازار و جمع‌آوری نقدینگی ریال و عرضه ۱۸۰ میلیون دلار در بازار نیما که بیش از ۱۵۰ میلیون دلار از آن معامله شد از جمله مهمترین اقدامات بانک مرکزی در سه روز گذشته برای کنترل بازار ارز بود.

بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب در کنار اقدامات قاطع و سریع بانک مرکزی موجب شد که التهابات بازار ارز گرفته شود تا جایی که در حال حاضر نرخ هر دلار آمریکا به کانال 51 هزار تومان بازگشته و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که طی روزهای آینده به کانال ۴۰ هزار تومان سقوط خواهد کرد.

به باور کارشناسان، تسلط بانک مرکزی بر روی منابع و مصارف ارزی و استفاده هوشمندانه از درآمدهای ارزی که به واسطه افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، همچنین آزادسازی منابع ارزی به همت دولت سیزدهم محقق شد، موجب شده که اظهارات و ادعاهای واهی رسانه‌های بیگانه برای به تشنج کشیدن شرایط سیاسی و اقتصادی ایران اگرچه اثری مقطعی و کوتاه دارد اما در طولانی مدت محلی از اعراب نخواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر