×
اقتصادی
شناسه خبر : 152852
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/19 ساعت 17:08
موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

نورنیوز بررسی می‌کند؛

موج‌سواری دلالان بر تحولات فلسطین؛ بازار ارز بیدی نیست که از این بادها بلرزد

همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی و شایعه‌سازی رسانه‌های جریان اصلی غرب بر علیه جمهوری اسلامی ایران از یک سو و تلاش دلالان برای ملتهب کردن بازار ارز از سوی دیگر، شاهد افزایش قیمت دلار در چند روز گذشته بودیم؛ این روند با بیانات قاطع و واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب و اقدامات به موقع بانک مرکزی در هم شکست.

نورنیوز - گروه اقتصادی: تحولات روزهای گذشته در اراضی اشغالی فلسطین فرصتی مناسب برای فرصت‌طلبان و سفته‌بازان فراهم کرد تا با موج‌سواری بر شایعات ‌ساخته رسانه‌های جریان اصلی غرب مبنی بر دخالت مستقیم ایران در حمله غافلگیرانه «طوفان الاقصی»، از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده و بازار ارز را به التهاب بکشانند.

اما موضع مقتدرانه و در عین حال واقع‌بینانه رهبر معظم انقلاب نسبت به تحولات فلسطین در سخنرانی روز گذشته ایشان در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع)، نقشه اربابانِ رسانه‌های غربی و دلالانِ خرده‌پای آنها در ایران را نقش بر آب کرد و موجب شد که التهابات بازار ارز نیز تا حد زیادی فروکش کند.

رهبر معظم انقلاب در فرمایشات روز گذشته خود با اشاره یاوه‌گویی‌های صهیونیست‌ها و حامیان آنها درباره دست داشتن غیرفلسطینی‌ها از جمله ایران در عملیات طوفان الاقصی، تأکید کردند که ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را می‌بوسیم و اما کسانی که می‌گویند ضربه اخیر فلسطینی‌ها ناشی از غیرفلسطینی‌ها است، ملت بزرگ فلسطین را نشناخته‌اند.

یکی از ثمرات این بیانات خردمندانه رهبر انقلاب، این بود که سناریوی دشمنان در ایجاد التهاب در بازار ارز را ناکام گذاشت و سیر کاهشی قیمت دلار در بازار رسمی ارز از سر گرفته شد.

البته در این فضا، دولت و بانک مرکزی هم آرام ننشسته بودند و برای تسلط به بازار ارز و گرفتن آن از دست دلالان و سفته‌بازان اقدامات فوری و موثری انجام دادند.

 حضور بازارسان به منظور عرضه سنگین ارز در بازار و جمع‌آوری نقدینگی ریال و عرضه ۱۸۰ میلیون دلار در بازار نیما که بیش از ۱۵۰ میلیون دلار از آن معامله شد از جمله مهمترین اقدامات بانک مرکزی در سه روز گذشته برای کنترل بازار ارز بود.

بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب در کنار اقدامات قاطع و سریع بانک مرکزی موجب شد که التهابات بازار ارز گرفته شود تا جایی که در حال حاضر نرخ هر دلار آمریکا به کانال 51 هزار تومان بازگشته و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که طی روزهای آینده به کانال ۴۰ هزار تومان سقوط خواهد کرد.

به باور کارشناسان، تسلط بانک مرکزی بر روی منابع و مصارف ارزی و استفاده هوشمندانه از درآمدهای ارزی که به واسطه افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، همچنین آزادسازی منابع ارزی به همت دولت سیزدهم محقق شد، موجب شده که اظهارات و ادعاهای واهی رسانه‌های بیگانه برای به تشنج کشیدن شرایط سیاسی و اقتصادی ایران اگرچه اثری مقطعی و کوتاه دارد اما در طولانی مدت محلی از اعراب نخواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای پرتردد اعلام شد
آسمان تهران نیمه‌ابری و همراه با باد و رگبار
«ساعت 25» با فصل سوم پس از هفت سال به تلویزیون بازگشت
خانواده سامسونگ سومین خانواده ثروتمند آسیا
پیام دبیرخانه شورای‌ عالی‌ امنیت‌ ملی به مناسبت چهلمین روز شهادت علی لاریجانی
افزایش پروازهای فرودگاه امام(ره) به 30 پرواز در روز
ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس
ساکت‌ترین نقطه زمین کجاست؟
وزیر نفت: دنیا در مقابل ایران زانو زد
تولد 20 سالگی مترجم گوگل با یک قابلیت جدید
هشدار زرد هواشناسی در فارس
ممنوعیت تنظیم قولنامه برای املاک دارای سند سبز توسط مشاوران املاک
همه چیز درباره انتخاب پرچالش نخست وزیر جدید در عراق
تشدید تنش‌های منطقه‌ای توجه‌ها را از مسأله فلسطین منحرف کرده است
طاهری: بازیکنان خارجی استقلال 13 اردیبهشت به تهران برمی‌گردند
چرا معدن زغال سنگ طبس ریزش کرد؟
بازیگر «رقصنده با گرگ‌ها» به حبس ابد محکوم شد
کنکور 45 روز پس از پایان زمان جنگ برگزار می‌شود
آیا محاصره دائمی تنگه هرمز توسط آمریکا بخشی از یک طرح بسیار بزرگتر است؟
استقرار گسترده رادارهای اسرائیل در لبنان به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی
سفیر آمریکا در اعتراض به سیاست‌های ترامپ کناره‌گیری کرد
ادعای بحران در صورت توقف پمپاژ نفت واقعیت ندارد
قیمت بنزین در آمریکا همزمان با تداوم تنش‌ها رکورد زد
الزام ادارات به کاهش 70 درصدی مصرف برق بعد از ساعت 13
تعطیلی 7 مدرسه ایرانی در امارات و کویت
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405
زاخارووا: تردد در تنگه هرمز پس از اقدام نظامی آمریکا دچار وقفه شد
قیمت سکه و طلا امروز 9 اردیبهشت 1405 + طلا در قله 20 میلیونی
سقوط هواپیما و آتش‌سوزی در فرودگاه «آدلاید» استرالیا
واکنش حماس به سخنان تونی بلر در شورای امنیت
قیمت دلار امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405 ؛ جهش تاریخی دلار
تعدیل بازار فولاد با عرضه سنگین ورق در بورس کالا
تأیید عبور امن کشتی ژاپنی از تنگه هرمز
ترکیه مانع عبور هواپیمای رئیس رژیم صهیونیستی شد
جزئیات قرارداد محرمانه گوگل و پنتاگون برای استفاده از هوش مصنوعی
پرواز رشت – تهران پس از دو ماه از سر گرفته شد
نتایج نظرسنجی جدید درباره عملکرد نظامی تل‌آویو فاش شد
رای سازمان ملل با روایت غرب است یاعدالت؟
ثبات بازار کالاهای اساسی با وجود تنش‌های اخیر در کشور
گندم در سال 1405 پنج نرخی شد
جهش تاریخی قیمت طلا؛ عبور هر گرم از مرز 20 میلیون تومان ؛ سکه به اوج رسید
ترویج لوازم کاهنده برای مصرف بهینه آب در سال 1405
پیش‌بینی باد شدید و احتمال آلودگی هوا در تهران
جزئیات ثبت‌نام و دریافت ارز حج تمتع 1405 اعلام شد
نامه مفتی لبنان به عون: توان و مشروعیت لبنان بر مقاومت استوار است
جزئیات نحوه برگزاری امتحانات پایه‌های یازدهم و دوازدهم
سکته قلبی دیگر سن نمی‌شناسد؛ این علائم را جدی بگیرید
حمایت آمریکا و 5 کشور آمریکای لاتین از پاناما در برابر چین
روایت جان‌فشانی‌ها رسالت اهل فرهنگ است
تنش پنهان ریاض–ابوظبی؛ از اوپک تا رسانه‌های خلیج فارس