نورنیوز ـ گروه بینالملل: تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، نمایانگر تغییری اساسی در موازنه قوا در منطقه به سود طرف فلسطینی است. این موقعیت به مرور زمان ایجاد شده و موید شکست کامل راهبرد کلان رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت اسلامی است.
گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه طی روزهای گذشته عملیات گستردهای را در عمق سرزمینهای تحت اشغال اسرائیل با موفقیت به انجام رساندند. آمار تلفات، آسیبها و اسرای صهیونیست با هیچیک از درگیریهای گذشته میان دو طرف قابل مقایسه نیست و بسیاری از ناظران را بهتزده کرده است.
فشارهای داخلی و ناتوانی رژیم صهیونیستی در حفظ امنیت نیروها و شهروندانش در باریکه غزه سبب شد تا آنها در سال ۲۰۰۵ و بعد از ۳۸ سال به اشغال این منطقه خاتمه دهند.
با خروج صهیونیستها از غزه، جنبش حماس توانست در یک فرایند دموکراتیک، قدرت را به دست بگیرد. دولت حماس گرچه از سوی دیگر کشورها به ویژه غرب به رسمیت شناخته نشد، اما فرصت منحصر به فردی برای این گروه فراهم شد تا این منطقه حساس را به طور کامل تحت کنترل خود درآورد. این آغاز روندی است که طوفان الاقصی یکی مهمترین فرازهای آن به حساب میآید.
مهمترین دغدغه رژیم صهیونیستی در سالهای اول پس خروج از غزه، توان نظامی جنبش حماس بود. اسرائیل و متحدانش پذیرش دولت حماس را منوط به خلع سلاح این جنبش کردند. تحریم، ترور و جنگ، هیچیک نتوانستند حماس را به خلع سلاح وادار کند و آنها در مقابل تمرکز خود را بر شکست محاصره و ارتقاء تسلیحاتی مقاومت قرار دادند.
غزه در این سالها با وجود محاصره کامل و حملات دائمی ارتش اسرائیل، نه تنها موفق شده شاخه نظامی عزالدین قسام را حفظ کند، بلکه توان نظامی و عملیاتی خود را به طور چشمگیری افزایش داده است. پیشرفتی که در چارچوب اتحاد با دیگر گروههای جهادی به ویژه جهاد اسلامی محقق شده و اکنون به آرایش جدیدی از موازنه قوا در منطقه شکل داده است.
مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند فشارها بر نوار غزه را بیش از گذشته تشدید خواهند کرد. نتانیاهو نیز تهدید کرده این منطقه را با خاک یکسان خواهد کرد. ارتش اسرائیل حملات گستردهای را علیه اهداف مختلف در غزه سامان داده و ضمن اعلام محاصره کامل این باریکه، از احتمال اشغال دوباره آن خبر داده است.
آنها اعلام کردهاند این اقدامات با هدف از بین بردن کامل توان تسلیحاتی مقاومت اسلامی صورت میگیرد. آرزوی بزرگی که در دو دهه گذشته برای رژیم صهیونیستی دستنیافتنی بوده است.
اسرائیل همواره با تمام ظرفیت خود و متحدانش به دنبال خلع سلاح غزه بوده و دقیقا برخلاف این تلاشها توان نظامی مقاومت به شکل حیرتانگیزی رشد کرده است. سیاست سرکوب و کشتار از سوی تلآویو نه تنها محبوبیت مقاومت را کاهش نداده که باعث شده آرمانهای این جنبش در میان نسل جوان غزه بازتولید شود.
گروههای مقاومت فلسطینی امروز قویتر از هر زمان دیگری هستند و امید به مقاومت در فلسطین در نقطه حداکثری خود قرار دارد.
رژیم صهیونیستی و متحدانش اما همه برگهای خود پیش از این بازی کردهاند و اکنون توان عملیاتی کردن بسیاری از تهدیدات خود مانند اشغال دوباره غزه را ندارند.
گزینههای محدودی وجود دارند که در هیچیک از آنها تضعیف موثر قدرت مقاومت اسلامی قابل تصور نیست.
در نتیجه موازنه ایجاد شده در آیندهی قابل پیشبینی ادامه خواهد یافت و طرف فلسطینی را از درجهای از بازدارندگی برخوردار میکند که در طول ۷۰ سال گذشته از آن بیبهره بوده است.
نورنیوز